עכשיו אני כבר באמת סקרן. GRUB

lizard

New member
מבלי להכנס לדיון המעניין שלכם

יותר מידי... אני עבדתי על המטרות של סאן מחוברים בפייבר לT300 שזה STORAGE שמאפשר לך לעשות כל מיני דברים מעניינים. 9 דיסקים שאפשר לבנות אותם בכל מיני קונפיגורציות ( אני השתמשתי ב2 הראשונים למירור, ב6 לRAID 5 ובאחרון לHOT SPARE) בהחלט מהירים ואמינים. מה שכן, העלות של מערתכ שעבדתי עליה היה בערך 120 אלף דולר. שזה 2 נטרות 1400 עם 4 מעבדים ו 6 גיגה ראם. 2 STORAGES, ברידנדנט. טרמינל סרבר ומודם לעבודה מרחוק. וטייפ גיבוי. יקר....אבל חזק חבל"ז.... מיכה

antidot

New member
אפשר גם להשוויץ קצת ? ../images/Emo8.gif

ואני ואני ... אני עובד עם 3 יחידות שמופיעות בציור, כאשר הן מתפקדות כNode אחד. עלות משוערת 750 אלף דולר(טוב נו.. יש גם איזה 2TB של איכסון). כל ארון מכיל 2 מעבדים. כל מעבד מריץ עותק נפרד של מערכת הפעלה כאשר ניתן להריץ גרסאות שונות של מערכת הפעלה על כל מעבד במקביל. כל רכיב חומרה בא בכפולות בשביל אמינות. לדוגמא: בארון של 2 מעבדים יש למעשה 4 מעבדים (לכל אחד מהם יש גיבוי). בקיצור: Distributed OS. דבר נחמד ומרתק. אההה... ואמרתי כבר שכמה כאלה מחזיקים את נסדא"ק ?
יום טוב, Antid0t

ואבא שלי הכי חזק בעולם ... ../images/Emo150.gif

שניה אני קורא לבן שלי שיבוא לקשקש איתכם כאן (בן 3.5 ).. מה זה ?? למי יש מחשב יותר חזק ? והעכבר של מי יותר יפה ?? מה לומר ? ככה אפשר ללמוד מכם .

lizard

New member
מה שכתבת מריץ חלונות ?

הצעצוע הנחמד שספרת לנו ממקודם ? לא פלא שאתה צריך גיבוי חם לכל מה שרק יש במערכת...חחחח סתםםם. אני אתן לך דוגמא למה אני לא מחזיק מחלונות. יש לי XP. הסרתי את הטלפוניה (לא ממש ידעתי מה זה..) רק אחרי שבוע (כל יום אני מכבה את המחשב) הוא נזכר שאם אין טלפוניה אז אין חיוג לאינטרנט. כמובן שזה עיצבן אותי. אבל זה מה יש.... עברית בלינוקס איכה ? מיכה

antidot

New member
ממש לא...

מערכת הפעלה תוצרת טנדם (שנרכשה בזמנו ע"י קומפאק). למפלצת קוראים NSK. NSK= Non Stop Kernel . ויש גם porting של יוניקס שרץ מעל המערכת הפעלה הזאת. בBOOT המעבד הראשון טוען את הKERNEL ומפיץ עותקים ממנו לכל מעבד בתוך Node כאשר ניתן כעקרון להריץ על כל מעבד גרסא אחרת של KERNEL. PARALLEL PROCESSING אמיתי. ויש גם PORT של SAMBA שרץ לא רע עליו... חלונות ? לדבר הזה אין GUI בגרוש
. הכל דרך אמולציה או TELNET... דבר חביב למדי... Antid0t

זה מזכיר לי שטנדם עברו ל-microsoft

בשלב מסוים בקרירה שלהם, הם עשו (ניסו לעשות) שת"פ עם מ"ס, ומ"ס הרויחה כמה תיקוני באגים ושיפורי קרנל + דרייברים רציניים. טנדם הפסידו כמה אנשים טובים שקיבלו משכורת יותר שמנה אצל ה"רעים" ועוד כל מני דברים. מאז הם (האנשים של טנדם) אומרים, של"חלונות" אין שום סיכוי להפוך למערכת הפעלה רצינית, אלא אם יכתבו הההההכל מחדש (ואז זה כבר לא יהיה "חלונות", מן הסתם)

antidot

New member
לא מדוייק

דבר ראשון, הקלאסטר הראשון לNT (גרסת Warewolf) נכתב ע"י בשביל מייקרוסופט. אח"כ היה ניסיון לעשות porting של SQL/MX (בסיס נתונים של טנדם) לסביבת NT. וראו כי רע הדבר (+הלחץ שהפעילו ORACLE ומייקרוסופט על קומפאק אחרי הקניה) ולא המשיכו. קיימת גרסא פנימית אפילו ל2000 (אתם לא תראו אותה). וברור שלחלונות אין עתיד באיזורים בהם מסתובבים המחשבים של טנדם
. מישהו רוצה סמוך על קלאסטר של MS ??? Antid0t

maCr0T

New member
וכאן הטעות שלך

אני ממש לא משתמש בשום מוצר חיצוני כמעט (חוץ מSQL סקוויד בינד וכו..) כל הפתרונות מעשה ידי. ד"א אם מדברים בהשווצות לי יש אלפאסרבר GS160 של קומפאק, קצת משופר ועם טרו64 הנפלאה.... ודבר מוזר, אין פה בכלל אופטים... (אם אמור להיות אני מה זה אכנס בקודמי לתפקיד..)... השכלה פורמאלית זה בהחלט לא הכל, אבל עם מחברים את זה עם ניסיון ושימוש פעיל זה שווה משהו, לא כן? אני לא רמזתי במקצת אפילו שמי שצמח מלמעלה כהגדרתך עולה בדבר הקטן ביותר מאלו שצמחו מלמטה. mAc

ezaton

New member
אתה מזלזל, כי לא בדקת.

פשוט כך. לא לזלזל פירושו לתת לאדם את מלוא הקרדיט שמגיע לו. צר לי, אבל אם תרצה, אני מוכן לתת לך כתובת, ונראה אם אתה פורץ פנימה. אני אשמח, כי זה יאפשר לי לבדוק, מהצד שלי, שהכל בסדר, אבל אני בכל זאת אופתע אם אני אראה את זיו פניך ברשת הבייתית שלי. קורסי אבטחה זה מצויין. נסיון בפריצה זה משהו אחר. Ez

עוזx

New member
שיקום grub

לשחזר את הגראב זו משימה מאוד פשוטה, בהנחה שזו הבעיה היחידה. גראב הוא אחד ה- OS-LOADERS הכי טובים שאני מכיר. הוא גמיש, קטן, בעל מגוון תכונות שהופכות את LILO לדבר מאוד מיושן. גראב מורכב למעשה משלושה קבצים: stage1- זהו קטע קוד בגודל 512K שנכתב אל ה MBR ותפקידו להעלות את stage2. stage2- למעשה הוא תוכנת הגראב עצמה. geub.conf- קובץ שבו אוסף פקודות לתוכנת ה- grub כאשר grub מותקן בעצם נכתב stage1 ל MBR עם המידע למיקום stage2 ו התפריט(grub.conf) כאשר מתקינים חלונות למעשה נמחק ה-MBR ואז אין לינוקס. מה שצריך לעשות הוא לעלות עם ה CD של הלינוקס במצב rescue ולעשות mount לספרית השורש. אחר כך אתה עושה chroot למקום אליו עשית mount ומריץ grub-install אני הכנסתי בעבודה את grub כסטנדרת ואפשר לעשות איתו כמעט הכל. היתרון הגדול של grub על פני lilo הוא שהוא אינטראקטיבי. ב-lilo אם אתה טועה במשהו מהותי ואתה ננעל בלי אפשרות לעלות ואילו ב-grub אתה פשוט עורך או כותב מחדש את את boot menu

matam haifa

New member
הלו? איפה התחבאת עד היום? ../images/Emo28.gif

כל הכבוד! תשובה מלאה. התקבלת.

ב-lilo אם אתה טועה במשהו מהותי ??

"ב-lilo אם אתה טועה במשהו מהותי ואתה ננעל בלי אפשרות לעלות ואילו ב-grub אתה פשוט עורך או כותב מחדש את את boot menu" ?? שחזור לילו מאד דומה לשחזור גרב לפי תאורך ... (גם שם אפשר לעלות ב-rescue, לעשות mount לשרש, chroot ולערוך את lilo.conf לפי הצורך ... סביר בהחלט שיש לו המן יתרונות. לא יודע, לא בדקתי. (בטח בעתיד, באחת ההתקנות הבאות בבית ולא בעבודה).

למעלה