סכמ"ש
שאלת השבוע: סוכות! אוהבים את החג? סוכה כבר יש? מתארחים? מארחים? עוד לא החלטתי אך ומה בדיוק לספר לבנות על סוכות. אני משוכנעת שהן ירצו לקשט, אבל אין לנו כלכך מה לקשט.... בראשון הבא הקטנה שלי תהיה בת 4 <אייקון של דמעת התרגשות> אז אולי אני אזמין כמה חברים לחגוג איתנו, ועל הדרך נעשה איזה משהו סימלי לחג
היום הכי טוב השבוע: אתמול. אנחנו לא "חוגגים" את יום כיפור, אבל היה לי חשוב מאוד לציין את היום ולהעביר לבנות את המסורת של בקשת סליחה וקבלת מחילה על חטאים. אז קראתי קצת, ונזכרתי שמכרה שלי אמרה שהיא עשתה תשליך עם הילדים שלה, ומיד החלטתי שאני גם רוצה. אתמול בצהריים סיפרתי לבנות בקצרה מה זה יום כיפור (לא את החלק עם הצום) ואמרתי להן כמה חשוב לזרוק את החטאים ולבקש סליחה. הן ישר התחילו להתנצל אחת כלפי השניה (ולריב רגע ורבע אח"כ
<אייקון של אימא מגלגלת עיניים>). בערב אחרי שאכלנו קוסקוס, כל המשפחה נכנסה לרכב, ונסענו לנהר הקרוב לבית, ובדיוק בשקיעה, מתחת לגשר על שפת הנהר, כולנו עמדנו בשורה והחזקנו חלוקי נחל (שהרמתי במעוד מועד) וכל אחד בזמנו החופשי זרק את האבן שלו לנהר והשליך את החטאים שלו. הבנות כל כך התלהבו שהן זרקו עוד כמה אבנים ליתר ביטחון.....
היום הפחות טוב השבוע: כל השבוע הזה היה גרוע!! זה התחיל ביום שני שאימא שלי הודיעה לנו שהניתוח שלה יהיה בשלישי בצהריים. אחותי מניו יורק נכנסה לאטרף לקנות כרטיס בזה הרגע, אני נכנסתי לסרטים כי גם ככה זה מצב לא קל ואני ישנה בערך 3 שעות בממוצע בלילה. בצהריים (שלנו, בארץ זה כבר 12 בלילה) אחותי הודיעה לי שיש כרטיס והיא נוסעת בחצות (שזה 5 בבוקר בישראל). ה11/9 זה יום מאוד קשה בארה"ב ועבורי אישית, ונוסף על הכל אימא שלי עברה את הניתוח. על הבוקר שלנו (אחה"צ בארץ) הודיעו לי שאימא שלי בסדר ואחותי נחתה. אחרי כמה שעות אחותי התקשרה להגיד שאימא שלי בהתאוששות. היום עבר לא עבר, ואחה"צ הייתי עם הבנות בחוג התעמלות קרקע, שלפני תחילת החוג ביקשו מכולם לעמוד כדי לכבד את זכר היום והשמיעו את ההימנון. הבנות המקסימות שלי שמו את היד על החזה ומלמלו את ההימנון בזמן שאני לא הפסקתי לבכות, ולשמחתי הן לא שאלו כלום.
ביום רביעי בבוקר הודיעו לי שסבא שלי מאושפז קומה מתחת לאימא שלי, וכנראה הוא כבר יצא מהבית חולים לדרכו האחרונה ואסור להגיד כלום לאימא שלי. אימא שלי סירבה לדבר איתי כמה ימים, אבל אני ואחותי דיברנו מידי כמה שעות. אתמול סוף סוף דיברתי עם אימא שלי, שנשמעה כרגיל לשמחתי, והיום גם דיברתי איתה, היא כנראה תצא הבייתה בימים הקרובים.
אין לי מושג מה קורה עם סבא שלי, ואני ממש מקווה שהוא כבר לא סובל, כמה שכואב לי להגיד את זה, הוא כלכך חולה, ועייף וזקן, אני רק מקווה בשבילו שהוא ילך בלי הרבה כאבים
הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע: מזל מזל מזל שיש לי את התינוקות, כלומר חתלתולים, הם משעשעים אותי עד בלי די, וסוף סוף כבר לא כל כך מפחדים מאיתנו, ואפילו משחקים עם הבנות. אני מחכה כל ערב להתכרבל עם השמיכה האדומה שלי ואז הם באים לגרגר משני הצדדים שלי.
קניית השבוע: ספרים!! פעם בחצי שנה בספרייה שלנו יש סופ"ש של מכירת ספרים, זה פשוט תענוג. ב 10 דולר קניתי לבנות את שלגייה, ספר על קליפורד הכלב האדום, עליסה בארץ הפלאות ודרך המראה (שני הספרים בכרך אחד, עם הציורים המקוריים, בחנות יד שנייה של הספרייה הספר עולה 4$ ואני קניתי אותו ב1$, אין לי מושג כמה הוא עולה ב-בארנס אנד נובלס), ולעצמי קניתי את הביוגרפיה של ג'וזפין בונפרט, 4 המלכות מימי הביניים (שהיו אחיות), ההיסטוריה של המאי פלאואר והיחסים בין האנגלים הראשונים לאינדאנים (סטודנטית ניצחית של היסטוריה), האפר של אנג'לה, ומרלי ואני.
תוכניות לשבוע הבא: חברה שלי חוזרת לישראל
אז להפרד ממנה
סדרה: האישה הטובה - אני מתאהבת יותר ויותר בג'וליאנה מרגוליס.
סרט: היום נראה את harriet the spy אני זוכרת שראיתי את זה עם אחותי בקולנוע.....
http://www.imdb.com/title/tt0116493/
ספר: סיימתי את אורנג' איז זה ניו בלאק. הסדרה מבוססת על הספר ממש לא מדוייק, זה צריך להיות משהו כמו - לספר יש את אותו השם של הסדרה, והיא מבוססת בערך, במקרה, לא בדיוק, בטעות, אולי מצאתי איזה פרט שדומה בסדרה למשהו שקראתי בספר.
ממש אהבתי את הספר, מאוד אהבתי את פייפר, מאוד אהבתי את הכתיבה.
שיר:
http://www.youtube.com/watch?v=dyAfjUHlFSM
brave -sara bareilles
היא כתבה את השיר עבור חברה לסבית שלה שרצתה לצאת מהארון, אבל עבורי השיר מסמל אומץ מסוג אחר. אני דומעת ומתרגשת מאוד שאני שומעת אותו, שיר מחזק לדעתי
שינתי את החתימה שלי - שמתם לב?!!