על הבקר, אמא בגן שואלת אותי:

אבא גאה

New member
כבר סיפרתי

לידת עכוז

יסמין@

New member
אוףףף כתבתי הודעה ארוכה והמחשב נתקע

והכל נמחק. אנסה לשחזר. כתבתי שזכותך כמובן לדעתך וזכותי לדעתי. ואנסה להסביר מדוע אני חושבת שסודות משפחתיים הם שליליים ומזיקים ביותר. לדעתי, קשה מאוד לשמור סוד משפחתי לאורך זמן ובדרך כלל הוא מתגלה, ולעתים בדרך ובזמן הכי פחות מתאים. וגם אם סוד משפחתי לא יתגלה לעולם - הוא מזיק ביותר. אדם שמשקר לבני משפחתו הקרובה (הוריו וילדיו וכו') דן את עצמו לבדידות ולהתבודדות ולהסתגרות. אדם כזה חי בחששות מתמידים שמא הסוד יפלט לו פתאום ברגעים של קרבה, ולכן ממילא הוא מתרחק ומסתגר. סודות משפחתיים מהווים חציצה, חומה, ההיפך מאינטימיות ומקרבה אמיתית. נוסף לבדידות ולחששות מפני התגלות הסוד והתוצאות של גילויו (מה יגידו ההורים? מה ת-יגיד הילד-ה???) יש בוודאי גם ייסורי מצפון כלפי הילד-ה שמסתירים ממנה פרט חשוב כל כך הקשור לדרך שבה הגיע-ה לעולם. בסיפור שתיארת, שלפיו אישה שנכנסה להריון מסטוץ מספרת שנכנסה להריון מתרומת זרע וכו' - היא תצטרך להוסיף שקרים רבים נוספים כדי לטייח את השקר המקורי. משום שבוודאי ישאלו אותה שאלות כגון: באיזה בית חולים? מי הרופא? כמה כסף זה עלה? וכו' וכו' וכו'. ויום אחד, אישה או כמה נשים מהמשפחה או מהסביבה עשויות להתחיל שיחה על הזרעות והורמונים וכו', והאישה הנידונה לא יודעת ולא מבינה בזה (ולא כל הפרטים מצויים בספרים). ואז יתחילו להרגיש בסתירות ובאי דיוקים בסיפורה. שלא נדבר על כך שהיא תסגיר את סודה בדרכים שונות ומשונות, כגון במתח מסוים שיוקרן ממנה, שפת גוף, מבטים וכו' וכו', שיגרמו לסובבים אותה להרגיש שיש דברים בגו. לדעתי, שמירת סוד כרוכה בהשקעת אנרגיה נפשית רבה ומיותרת, ונזקיה רבים והיא לא בדיוק מתכון לבריאות נפשית טובה. וראה סיפורה של Ani Gone המדגים את הנזקים שגורמים סודות במשפחה.

אני מתפלאת עליך

אתה באמת חושב שהיית יכול לשקר ככה לאושר. מההתחלה לבסס את הקשר על שקר. הסיפור שסיפרת הוא בסיס לטלנובלה שהאבא שב פתאום והוא מאוד דומה לבן. ואז הבן מאבד את האמון שלו באמא עובר לגור עם אבא. וכך האמא מאבדת את כל עולמה כי היא בחרה לשקר.

שמנתולה

New member
אשלק בשרק

זה מה שיוצא כשכותבים TAKE CARE בלי לשנות את המקלדת מעברית לאנגלית...

לכל ילד/ה

יש הורים ביולוגיים. "הורה" בא מהמילה הריון. ולכן זהו המונח המתאים יותר לביולוגיה. אמא ו/או אבא- זה נראה לי קצת בעייתי, לקרוא למי שלא מגדל/ת ילד/ה.

בשקט

New member
אז יש לי שאלה

אם התורם הוא לא "אבא" שלי, האם זה אומר שאני לא בת שלו ?

אבא גאה

New member
את הבת שלו כי הוא ההורה שלך...

אם הבנתי את ההגיון של ערבה.... ו"הורה" למרות הקישור שערבה עשתה למילה הריון עדיין עושה לי תחושות של חום ורוך... אני לא יודע למה יש לנו בעיות להשתמש במונחים כמו "אבא ביולוגי"...??

יסמין@

New member
בעצם, אני מעדיפה את המונח

"מולידים" על פני "הורים ביולוגיים", למרות שהכוונה היא זהה כמובן. אני מעדיפה: "יולדת" ו"מוליד" על פני "אבא ביולוגי" ו"אימא ביולוגית", משום שהמונחים "אימא" ו"אבא" הם מונחים מאוד מיוחדים בעיניי ולדעתי, והם מסמנים את האנשים שאוהבים-מטפלים-מחנכים-נמצאים וכו' וכו'.

ניראות

New member
תודה על התיקון

לא ידעתי שהורה בא מהריון. חסך בעברית... ומקבלת את התיקון , מתמיאה ומאמצת...

עינת א

New member
טוב, אני בדרך ככל רק קוראת

אבל לפעמים יש לי גם מה לכתוב... אז כשהייתי בגיל הזה, ושאלתי את אמא שלי אם היא באמת אמא שלי או שאני מאומצת, היא ענתה לי שהיא באמת אמא שלי- והראתה לי את תעודת הלידה (הייתי בטח בת ארבע, מתי מתעסקים בשאלות האלה ?) אבל היא גם אמרה לי שפחות חשוב מי ילד את הילד, ההורים הם אלה שמגדלים דואגים ואוהבים. אני חושבת שהיא פתרה לי בזה כמה קומפלקסים שהיו עשויים להתפתח בבחירת החיים שלי אחר כך. חוץ מזה סתם קוריוז- אני זוכרת שנורא נעלבתי כשגיליתי שהם לא הזמינו אותי לחתונה שלהם... התרציתי רק כשהבטיחו לי נחרצות שאם כבר הייתי קיימת- הם היו מזמינים אותי...

ע י נ ת !!!

נראה לי שאימא שלך כבר אז הייתה מראשי וגדולי הקהילה. היא קרובה של הרצל במקרה?
ונחמד לך כשאת כותבת...

עינת א

New member
הלכה, הלכה..

הלכה לישון קצת, מה יש ? אני פשוט לא כל יום פה, אני עוד בשלב שרק כשהן ישנות אפשר לעשות משהו, ועכשיו הן ישנות, אבל אם אני לא אלך חבל על הזמן שלי מחר.... ועוד תכננו לטייל, איזה חוסר אחריות ! יאללה לישון, מה זה אמריקה פה ?

למעלה