על היסטריה, פחדים והורות.

אמיר.

New member
על היסטריה, פחדים והורות.

בזמן האחרון אני נתקל בפורום ביותר ויותר פניות המעידות על סוג של בהלה ולחץ (ולא, אני לא מתכוון דווקא בעקבות חיסולו של יאסין ימח שמו). ויותר מהתהיות דווקא התגובות מעידות על לחץ. לקט קטן: * בוז וזלזול למוסד 'טיפת חלב'. * זלזול בגנים העירוניים / ציבוריים. * לחץ ממרכיב 'חסר' בתמ"ל. * לחץ לצריכת תמ"ל עד גיל .... * העדפת דעות אנשי הפורום על פני אנשי מקצוע (רופאים). עכשיו, שלא תבינו לא נכון. מותר וצריך לבקר. חובה להיות עם אוזנים פקוחות ומוח ערני. אבל נדמה לי שדברים יוצאים משליטה. למה הדבר דומה ? יש לי קרובה שמתקשרת אלינו כלפעם שמישהו מקבל אצלה תרופה בלחץ נורא כי היא קוראת (וטוב שכך) את העלון המצורף ומתעכבת על תופעות הלוואי הנוראיות האפשריות. צריך חצי שעה להסביר לה שזה מקרים קיצוניים. אז מה ? לא לקרוא ? בטח לקרוא. לא לשאול ? לא לתהות ? לא לבקר ? בטח שהכל כן !!! אבל עם שכל, בלחי פניקה. לנסח בלשון שאלה ולא בלשון קביעה. חברים. לנשום עמוק.

sarush

New member
זו הבעיה של המדיום הזה.

דברים שנכתבים פה מקבלים משמעות שונה לגמרי מאשר היתה להם לו היו נשמעים בשיחה סתמים על כוס קפה. אני דווקא מרגישה נוח עם זה שאין פה רשמיות והאצבע מקלידה מה שהלב מרגיש, בלי פילטרים. זה מה שעושה את המקום הזה בית.

hilalev

New member
לא רואה בעייתיות במה שכתבת,

כל מקרה מטופל לגופו ויש דעות וקולות שונים לכאן ולכאן... ואם כבר נגעת בטיפת חלב: אני מאלה שלא אוהבות (בלשון המעטה) את המוסד הזה, ואני רוצה לספר- שהיום הלכתי להרשם בטיפת חלב (שמרוחקת מאוד מהבית שלי) והאחות שקיבלה אותי הייתה מ-ק-ס-י-מ-ה , משהו שלא נתקלתי בו עד עכשיו בכמה טיפות חלב. אז למפגש ראשוני היה מצויין, ואם ימשיך להיות ככה אספר ואפרגן.

sarush

New member
ה"בעיה" היא

שלמילה הכתובה באמת יש כוח שאין לפטפוט שיגרתי. המלים שנכתבות כאן לא מלוות באינטונציה המתאימה ולכן לעתים קוראים ומבינים את כוונת המשורר לא בדיוק כמו שהיה קורה בשיחה מפה לאוזן. לכן יש דברים שעלולים להיקרא כ"היסטריים" והם בעצם סתם תהיות ש"נאמרות בקול".

Rשף

New member
../images/Emo45.gif צודק

ולא הזכרת את מכתבי השרשרת, מיילים שהקיפו את העולם כבר פעמיים מפורסמים בהיסטריה בפורום.

אני אמא היסטרית מטבעי אז אני לא

יכולה לראות את זה מהצד שלך, אבל, מאוד עוזר לי לקבל את הדיעות של האימהות הפחות לחוצות ומהן אני מקבלת ביטחון הרבה פעמים.

אמאורית

New member
אתה לא צודק...../images/Emo13.gif

הפורום הזה הוא פורום הורים שנותנים תמיכה והתייעצות. מעולם לא נאמר כאן לקחת עצה של מישהו ולדבוק בה, תמיד ממליצים לכולם, בעיקר כשזו שאלה רפואית - לפנות לרופא. ומה לעשות, שנסיון שלנו כהורים הוא שווה לפעמים הרבה יותר מרופאים, פותר בעיות מיידיות כשאין רופאים בסביבה. כל מי שכאן יודע את הסיכונים ואת הגבול בין נכון ולא נכון. הרבה מאוד פעמים - מילה אחת של מישהו מורידה לחץ גדול - לא כולם אנשים רגועים, הורים לילד ראשון בדר"כ יותר לחוצים, כי הם פוגשים בדברים בפעם הראשונה. והתמיכה שהם מקבלים כאן שווה אלף רופאים. כתבת - לנסח בלשון שאלה ולא בלשון קביעה - אמיר עשית זאת בעצמך... לא פעם. ואפילו עכשיו.

אמיר.

New member
מה שמותר לבת הקיסר... ../images/Emo13.gif

לא מותר לכל אחד, נכון ??? (הנה, סימני שאלה בשביל להיות תואם..)

nubi

New member
זו בעיה

אני רואה את זה בעבודה שלי. יש אנשים שממש לא סומכים עלי-ואז אני שואלת:"אז למה באתם"? והם עושים שטויות שנובעות מאמונות מטופשות. בעיה נוספת היא שהמון פעמים צריך רקע רפואי למה שקוראים באינטרנט ומישהו שלא מבין סתם נתפס לבהלה מיותרת. אין ספק שזו בעיה. הכי בעייתי זה שהם פוקדים על הרופא מה לעשות. לגבי העלונים של התרופות-90 אחוז מהכתוב זה כסת"ח. חשוב נורא למלא אחרי הוראות הרופא. ולגבי הזילזול בטיפת חלב-הם הרוויחו את זה ביושר. לדעתי זה מוסד לא מעודכן. האחיות שם מומחיות בלהלחיץ אמהות צעירות.

nubi

New member
ומשהו להוסיף לגבי הפורום

אישית נורא כיף להתייעץ עם הורים ולקרוא שאתה לא היחיד ושיש עוד עם אותן הבעיות. כמובן שאם יש משהו שהוא מעבר לדברים שאפשר לפתור בבית-ללכת מיד לרופא.

גילור

New member
ואני דווקא ראיתי בוז וזלזול שלך

באנשים שמבקרים מוסדות וגופים כאלה. האם אינך מוצא לנכון שהיית יכול להשתמש במילים אחרות כדי לא לפגוע במי שאתה מפנה אליו את תגובותיו? ואם אינך יודע על מה אני מדברת, תוכל לקרוא זאת בשרשור מלפני שבוע בערך שכותרתו היתה "טיפ(ש)ת חלב". ובכלל הייתי שמחה לו היית נכנס וקורא את מה שהגבתי לדבריך בו...ולא רק כותב מבלי לקרוא תגובות או להתייחס אליהן. וכן, כל תגובה תתקבל בברכה אם היא תהיה מנוסחת בצורה אדיבה ולא משתלחת.

Kalla

New member
את צודקת אבל...

כבוד זה עניין רב כווני. מי שמרשה לעצמו לכתוב "טפשת חלב" ולהתבטא בחוסר כבוד, ועוד באופן כוללני, לא נוהג טוב יותר.

גילור

New member
תסלחי לי מאוד...יש לי את כל הזכות

שבעולם לומר מה שאני רוצה על כ-ל גוף ציבורי או פרטי. לא פגעתי באף אחד באופן אישי ולא דיברתי בצורה מזלזלת אל אף אדם! ביטאתי את תחושתי כלפי המוסד המסויים.

גילור

New member
כך שהערתך אינה במקומה. אם תקראי את

השרשור המדובר תראי בדיוק על מה אני מדברת

Kalla

New member
בכלל לא התייחסתי לשרשור הזה

או אלייך באופן אישי. כתבתי באופן כללי שלכתוב "טפשת חלב" או לחילופין, כמו שלעיתים עושים פה שאחות זו או אחרת טפשה/סתומה וכו' זה חוסר כבוד. אני בעד ביקורת, אפילו חריפה, אך כמו שצריך לברור את צורת הביטוי כלפי חברי הפורום האחרים, כך גם כלפי גופים ו/או אנשים אחרים בכלל (שאגב, גם הם עלולים להיות קוראים בפורום). מי שדורש כבוד צריך גם לתת אותו.

גילור

New member
כן כן כן יפת נפש יקרה... אם היה כאן

אייקון של מחיאות כפיים הייתי מצרפת לך אותו...

Kalla

New member
תגידי, כתבתי עלייך משהו רע?

בשביל מה לרדת לרמה אישית? אם כך את מנהחלת את הדיונים שלך, אז שיהיה לך לבריאות. אין לי כל עניין בכך.

למעלה