על היסטריה, פחדים והורות.

גילור

New member
לא זלזלת בי? ממממ מעניין, לאור זה

שבשורה הראשונה בדבריך אתה אומר אחרת! חשופה למתקפה? איפה בדיוק? המתקפה היחידה היתה שלך! אוקי, גם קאלה התנגדה למה שכתבתי אבל היתה בה היושרה להסביר את עצמה לאחר מכן. ואילו אתה, שראית שנעלבתי מדבריך עוד אז, היית מספיק אטום כדי להתעלם. אז אל תספר לי על בית מזכוכית. דווקא אתה, כאדם מאמין (אם זכור לי נכון) כמוני, אמור לדעת שכבוד בין אדם לאדם חשוב לא פחות מהאמונה, ודווקא אתה אינך מכבד את מי שמולך (ולו וירטואלית. בעיני זה כלל לא משנה). זה עצוב בעיני וחבל שכך!!!

אמיר.

New member
נכון !! לא זילזלתי !!!...

למרות שבתיאוריה היה אפשר (וזו היתה הרישא של דברי). אניחושב שהסברתי את עצמי לרוב. לא מקובל עלי כינוי הגנאי שבו עשית שימוש. לא ראיתי שטרחת להתנצל על זה או למצער להסתייג. ------------ כבוד האדם הוא חלק מהאמונה. עם כל הכבוד אינני סבור שאי פעם לא כבדתי פה מישהו. שמא על ראש הגנב וגו'...

גילור

New member
אני עומדת לחלוטין מאחורי "כינוי

הגנאי" (כפי שקראת לו) שהדבקתי לטיפת חלב ואין לי שום כוונה להתנצל על כך או להסתייג מדברי שנאמרו על מוסד זה. אני מחזיקה מעט מאוד ממוסד שלפני 30-40 שנה היה חיוני מאוד, ואילו היום הוא מיותר לאור העובדה שבארץ כל אדם זכאי לטיפול רפואי ולמעקב (כולל טיפת חלב) אצל רופא הילדים בקופ"ח. בנוסף, עובדות בו בחלק נכבד של המקרים אחיות שאין להן חצי מושג על מה הן מדברות למעט המילים הכתובות בספר ואין בהן בינה או דעת כדי לסנן ולבדוק את הדברים לפני שהן רצות להלחיץ את האמהות הצעירות וחסרות הנסיון. (אגב, אנקדוטה: לחברה טובה שלי אמרו לפני שנתיים בבדיקה שגרתית של אחות טיפת חלב שהילדה שלה עיוורת כי היא לא מצמצה כשנפנפו לה בחפץ מול העיניים. אני סבורה שהם ירשו בכבוד את כינוי הגנאי הזה ומתברר שלא רק ממני אלא מהורים רבים שעברו תחת ידיהם. יתרה מזאת, דברי נכתבו באותו רגע בלהט הלחץ שהייתי שרויה בו (אם כי, שוב, אני עומדת מאחוריהם גם כעת!!!). חשוב לי לציין שבדברי אלה אינני מסתייגת ממה שכתבתי בעבר אלא מנסה לומר לך שלא היתה לך שום זכות להגיב כפי שהגבת, ולצערי לא היתה לך אז את היושרה לבוא ולהתנצל גם אחרי שהבהרתי שנעלבתי. אם זה לא חוסר כבוד כלפי אדם, אינני יודעת מה כן.

שי ז.

New member
רק דבר אחד לא מסתדר לי

אם המוסד מיותר לדעתך וכל כך גרוע למה את הולכת לשם?

גילור

New member
זה התחיל מזה שאמרו לי "צריך", ובתור

אמא טריה שמעתי והלכתי! המשכתי לא יודעת למה. מכוח האינרציה כנראה. וגם אולי בגלל האינטונציה הפולנית של ה"צריך". בעקרון אני מגיעה לטיפ"ח רק לחיסונים ובד"כ מה שהן אומרות לי נכנס באוזן אחת ויוצא בשניה, כי את המעקב אני באמת עושה רק אצל רופא הילדים. משום מה הפעם זה היה אחרת. הפעם הגעתי אמנם רק לחיסון, והאחות שאלה את השאלות כי היא חייבת וענתה את התשובות שלה בלי לחשוב פעמיים ובלי לבדוק את כל המשפיעים הרלוונטיים שקשורים לילדה, אלא רק על סמך קריאת "הספר". לא יודעת היום בדיעבד למה לקחתי את זה כ"כ קשה. ממש לא יודעת. מה שכן אני יודעת בודאות היא העובדה שעם הילד הבא לא אלך לטיפת חלב!!! אלא רק לרופא הילדים למעקב ואת החיסונים אבצע בקופ"ח. אני לשם לא הולכת יותר אם אני לא מוכרחה!

התגשמות

New member
צודק במאה אחוז!

באמת היה צריך לעורר כאן את הקהל כל אחד מספר את ניסיונו ולא חוות דעת מקצועית !

אמאורית

New member
מעולם אף אחד לא התיימר לתת פה חוות

דעת מקצועית, כולם סיפרו מנסיונם, ומדעתם האישית בלבד! (למעט אנשים שעובדים בתחום שנתנו פה מדי פעם עובדות מקצועיות). את לא זוכרת את השרשור - האם להגיד לטעמי או לדעתי... זה רק מראה כמה שזה פורום של חוות דעת ולא יותר מזה. מי שחושב אחרת - זכותו, אבל זו גם בעייה שלו, לא?

התגשמות

New member
אני מסכימה איתך !

התכוונתי שלפעמים קוראים כאן תגובות של הורים שעל סמך מה שקראו כאן הגיבו בצורה מסויימת לדעתי אין כאן טענה למישהו מסויים אלה "הארה" לכל מי ש"שכח" שזה פורום חברתי ולא מקצועי ומתייחס לכתוב כאן בצורה כבדה מידי

רותי ע

New member
כמה השגות

טיפת חלב "הרוויחה ביושר" את הזלזול בה. לא אוהבת לעשות הכללות אבל יותר מדי סיפורים לא נעימים אני שומעת על המוסד הזה. במקרה הטוב זה מרגיז במקרה הפחות טוב זה גורם להורים טריים ומפוחדים לעשות טעויות רציניות (למשל לפטם תינוקות כדי שיעלו באחוזונים, לתת תמ"ל כי כביכול אין לאמא חלב). אני אישית שמעתי מכמה אחיות גיבוב של שטויות בנושא הריון, הנקה ותזונה. אז אני קוראת ויודעת יותר טוב מזה אבל מדאיג לחשוב מה זה עושה לכאלו שיודעים פחות. לגבי העדפת הפורום - הרבה פעמים להורים יש נסיון טוב יותר מאנשי מקצוע. מחקר שנערך במכבי גילה שהורים מבינים יותר בתזונת תינוקות מאחיות טיפת חלב ורופאי ילדים. אני קוראת את כל העצות ולוקחת את מה שמתאים לי תוך שאני זוכרת שאלו לא אנשי מקצוע אלא הורים שמדברים מנסיון אישי. לגבי רופאים - אני לא סומכת עליהם בעיניים עצומות. ויש סיבה לכך. מנסיון שלי ושל אחרים גם רופאים טועים ועושים לפעמים פשלות. לכן אם משהו ממה שהרופא אומר לא נראה לי אני הולכת לחוות דעת שנייה. ככה הצלתי את הילד שלי מהתייבשות בבית חולים ומטיפול אנטיביוטי מסובך ואולי גם ניתוח.

amadad

New member
טיפת חלב

אפתח ואומר שכאחד שלא ממש זקוק לידע הנרכש בטיפת חלב אין לי עמדה מוצקה לגבי טיב השרות הניתן שם וחשיבותו. אני כן זקוק לידע מתוך ניסיון ותחושה של שותפות גורל אותם אני מקבל פה (בפורום) באהבה גדולה. אבל יש לי מספר השגות על ההשגות אמרת שאינך אוהבת לעשות הכללות אך זה בדיוק מה שאת עושה. שמעת על לא מעט (אפילו הרבה) הרבה מקרים מזעזעים על טיפת חלב ואת פוסלת בטיבו ואמינותו של המוסד כולו. סביר ששמעת את המקרים הלא מוצלחים, המרעישים, המזעזעים. לא סביר ששמעת את עשרות ומאות אלפי המקרים שהכל התנהל על מי מנוחות והשירות ניתן בצורה הטובה ביותר ובמקצועיות רבה מאד. כמו כן אני מניח שלא שמעת על מאות ואלפי המקרים בהם השירות הניתן בטיפה היה חיוני ואילולא ניתן היו יכולים להיגרם אסונות כבדים. לדעתי, את קובעת את דעתך על סמך מיעוט המקרים שבהם פישלו (כולל אולי אפילו מניסיונך האישי) - זו הכללה ואפילו הכללה גסה. כתבת ששמעת ממספר אחיות גיבוב של שטויות בעיניני הריןו הנקה ותזונה, שוב, איני חולק עליך ומניח שיש עוד הרבה יותר אחיות שמדברות הרבה יותר שטויות אבל אני בכלל לא בטוח שזה מעיד על הכלל. זו שוב הכללה שאיני בטוח שמוצדקת. אמרת שאת קוראת ולומדת כל נושא מפני שאינך סומכת על אנשי המקצוע וכל הכבוד לך על כך. את מתעלמת מכך שמרבית ההורים לא יכולים או לא רוצים להשקיע ולקרוא וללמוד כפי שאת עושה ולכן חשוב שיהיה מי שיעביר להם את הידע ברמה המתאימה להן. את זה עושה טיפת חלב ולרב עושה טוב. לגבי המאמר שהזכרת (אולי לא הבנת את זה או אולי לא רצית להכנס לזה ואולי התעלמת בכוונה) אבל אחד הנתונים המשמעותיים ביותר לגבי אוכלוסיית האמהות במחקר היה שרובן הגדול היו משכילות (כמוך וכמו מרבית חברי הפורום, לדעתי) ואולי מראש אין לאוכלוסיה זו צורך המידע הניתן על ידי הטיפה אלא רק בשקילות, מדידות, חיסונים וכו'... אגב, השכלה גבוהה מהממוצע מאפיינת את חברי קופ"ח מכבי לעומת הקופות האחרות. לגבי הרופאים ואנשי מקצוע אחרים, טוב שאינך סומכת בעיניים עצומות ואכן רופאים הם גם בני אדם וטועים אבל, ישנה זילות מסויימת בטון שחוזרת על עצמה בשירשורים רבים בפורום. אנשי המקצוע הם מושא ללעג, קלס וזילזול לא פעם ולרב לא בצדק לדעתי. במרבית המקרים אין למבקרים את הידע המתאים לעשות זאת (דבר שלא מפריע להם כמובן). באופן אישי אני חש פגוע מזה לא פעם (כמובן בפרופורציה) אבל ברמה הציבורית לדעתי, זה לא מוצדק, לעיתים מעצבן ופעמים אפילו מסוכן, כפי שהעידה nubi בהודעתה בשירשור זה. כל הכבוד למי שהגיע עד כאן בקריאת ההודעה אסיים בכך שאין ספק כי על טיפת חלב להתעדכן, להשתפר הן ברמת השירות והן מהבחינה המקצועית ויחד עם זאת זה גוף חשוב מהמעלה הראשונה אשר בלעדיו מאות אם לא אלפי תינוקות היו חולים ואפילו מתים (לא עלינו).

narkisi

New member
קצת פרופורציות

גם אני קיטרתי לפני כמה ימים על טיפת חלב. גם אני יכולה להסתדר נהדר בלי הרבה מהשירותים שניתנים שם. אני רואה הודעות כאלה כקיטור לגיטימי שנובע מתסכול ולפעמים גם מכעס על היחס והבירוקרטיה. אז אם מוציאים קצת קיטור, ואחר-כך זה מאפשר להמשיך את היום עם פחות מטען, אז דיינו. אני התלוננתי על תקרית שהיתה לי בטיפת חלב, קיבלתי מספר תגובות של תמיכה והזדהות, וכמה רעיונות להתמודדות, וזה מאד עזר לי לגייס כוחות להמשיך את הקשר איתם. לא נראה לי ששווה להיפגע מאמירות רגשיות שבאות ברגעים של כעס ותסכול- אחר-כך זה עובר וכולנו ממשיכים להשתמש בשירותיהם של אנשי המקצוע (רופאים, אחיות וכו'). ואני שמה לב שכשיש הודעות שקשורות לטיפול רפואי, אז אתה מביע דיעה שהיא יותר מקצועית לפעמים, וגם זה חשוב. ובקיצור- אני בעד חופש ביטי בפורום, גם אם לפעמים זנ לא נעים.

amadad

New member
גם אני בעד חופש ביטוי

כפי שכתבתי קודם אני לחלוטין בעד חופש ביוטי מוחלט אלא שמציע וממליץ לשים יותר
לסגנון הכתיבה וההתנסחות. אחת הטענות העיקריות שחוזרות נגד טיפת חלב היא לגבי הנזק הפוטנציאלי שהם גורמים לאמהות צעירות וחסרות ניסיון. האם יתכן שהטליה הטוטאלית את טיפת חלב לא יכולה להשפיע על אמהות צעירות וחסרותניסיון המבקרות בפורום ובכך לפגוע באמונם במערכת ואולי בעצמם עקב כך? חוץ מזה אני מאד בעד קיטורים ונדמה לי שאפילו קיטרתי ויותר מפעם אחת בעצמי.

לא קוראים לזה "לחץ" קוראים לזה "אמא

ואמיר, מה לעשות אתה עוד לא אמא. לאמהות יש נטייה לגונן על הילדים שלהם יותר מאשר לאבות. ולכן, אין מה לעשות, אמהות נוטות לקחת הכל בצורה אחרת. ייתכן וזה יישמע קצת כוללני ואני בטוחה שלא הרבה יסכימו איתי, אבל זו דעתי!!! ולכן, מה שנראה לך כמו סיר לחץ, לי וייתכן גם לאחרות בפורום הזה, נראה לגיטימי והגיוני לחלוטין. ניקח לדוגמא את השרשור לגבי מטרנה והורדת אותו רכיב בתמיסה שעושה אותה כשרה לפסח. לי זה נראה ממש שערורייתי שמורידים רכיב (קריטי או לא קריטי, היה בתמיסה מלפני אלפיים שנה או לא היה מלפני אלפיים שנה) מבלי ליידע אף אחד. לא נתנו להורים את היכולת לבחור האם הם מעוניינים לרכוש את התמיסה הכשרה או להעדיף תמיסה אחרת. אז לי בתור אמא לא נראה הגיוני, שכשנוח לחברות האלה הן מוסיפות רכיבים וכשנוח להן הן מפחיתות אותן. יידעתי חברות שמשתמשות במטרנה והן הגיבו בזעם בדיוק כמוני. אתה הגבת בנונשלנטיות גמורה, ואתה ממשיך להגיב ככה. אולי זה בגלל שאתה טיפוס רגוע ולגמרי לא לחוץ ממקרים דוגמת אלו, אבל מכאן ועד לסווג את השרשור או התגובות בו למקרה של לחץ או לחץ מיותר, יש פער גדול. אז, אמיר, כשתהיה אמא אולי תבין מה שאני מרגישה, כשאני רק מריחה מרחוק מאוד אפשרות לפגיעה באפרוחית הקטנה שלי. בברכה חג שמח (וכשר)

amadad

New member
"שערורייתי"

כתבת בהודעה: "לי זה נראה ממש שערורייתי שמורידים רכיב". יתכן וזה באמת שערוייתי ברמה מסחרית, שיווקית, תקשורתית אולי אפילו אתית/מוסרית אבל לא כל כך משמעותית מבחינה בריאותית. לדעתי, ניתן לשרשר, לשוחח, להתיעץ וליעץ על הכל כהורים אבל יש משמעות להתנסחות, לצורת הביוטי, לנחרצות שבה הדברים נאמרים פעמים תכופות ויפה נעשה אם ניזהר בלשוננו. מאידח יגידו שזה פורום חברתי וחברי ואם נשקול מילים לפני כל הודעה אנא נגיע, ויש צדק מסוים בכך. אני חושב וכך גם משתדל לנהוג בעצמי שלהוסיף את המילה "לדעתי" מידי פעם זה לא נורא, ולהסתייג מידי פעם בביטוי כזה או אחר זה גם לא נורא ולא פוגע ברצף החשיבה או הכתיבה וגם אם משהו נאמר כעובדה נחרצת לא יפריע אם נציין מקורות ("נאמר לי ע"י הרופא, קראתי בעיתון הרפואה, שמעתי ברדיו, אמרו אצל אודטה, קראתי במעריב וכו'...). נ.ב. מסכים איתך שיש הבדלים בין אבות לאמהות. יש בדבריך נימה קצת מתנשאת (כאמא) שמעט מפריעה. אני לא בטוח שההבדל עומד על מידת הדאגה כמו על התגובה לתחושת הדאגה.

ציפי ג

New member
כאשר מטרנה הוסיפה חיידקים לתמ"ל

גם היה על זה כעס ששכך לאחר יומיים. ולמה? כי מרחו את ההורים שזה טוב לילדים. והתעלמו מטרוניותיהם. מטרנה נמצאת היום במעמד של חברה עם שליטה כמעט בילתי מעורערת בשוק התמל"ים והיא עושה כרצונה, מוסיפה רכיבים ומסירה אותם ברגע. אחרי שמטרנה השקיעה כסף רב בשכנוע הורים למה LC PUFA כ"כ טוב לילודים, קצת קשה לבא ולהגיד להורים ששעו להסברים שבעצם זה לא נורא להחסיר את הרכיב הזה ממזונו של תינוק. ולכן הם שותקים. ולמעשה הכל פה מסחרה. הרכיב הוא רכיב שאמור לגרום לריבוי הקשרים בין תאי המח, ולחזק את האינטליגנציה. לא יקרה דבר לתינוק אם הוא לא יאכל אותו, והוריו יצרו את הקשרים הללו בדרכים לא תזונתיות .

amadad

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני כל כך מסכים איתך.

נ ס ע

New member
אחרי שקצת קראתי את התגובות

הצלחתי לנסח לי תגובה משלי. אני לא מסכימה עם אמיר. הפורום מורכב מהרבה אמהות חדשות, לילד אחד. אמיר הוא הורה לאי אילו ילדים וזה הבדל משמעותי. כמה פעמים שמעתי את המשפט "צריך להתחיל בשלישי". בפעם הראשונה שעדי היה חולה בגיל 5 חודשים אני הייתי בהסטריה מוחלטת. לילד יש חום !!! מה אני עושה ??? אם הייתי אז מכירה את הפורום בטח היו הודעות דומעות שלי בכל פינה. היום זה כבר אחרת. עד כאן ענין הפרופורציות. ונקודתית:
רופאים - בטח שהייתי מתייעצת. גם רופאים טועים, ולי מותר לפתח דעה משלי ומותר לי לשאול את הרופא שלי שאלות. בין לשאול בפורום ולהתייעץ לבין להעדיף את דעתם על דעתו המקצועית של הרופא שלי המרחק גדול. ואפרופו הדוגמא של אמיר עם עלון ההסברים של התרופות - גם מס' 2 שלי עושה את זה. וככה הוא עלה על טעות איומה במינון של אנטיהיסטמין שעדי קיבל, משהו כמו פי 5
. וגם הוא מתעכב על תופעות הלוואי האיומות, אז מה? אז עוקבים אחרי עדי או אחרי מי מאתנו שלוקח את התרופה.
טיפת חלב - האחיות לא מעודכנות ומטעות הרבה אמהות, בעיקר את הצעירות וחסרות הידע. הן גם הרבה פעמים שחוקות ולא טורחות בכלל להתעדכן. אחות טיפת חלב שלנו לא כזו גרועה, סתם אין לה כבוד לזמן שלי, ולכן אני לא מגיעה לשם. אין לי את כל היום לשבת ולחכות לתור שהיא קבעה לי ללפני שעה. מצד שני, היא קלטה אותי והבינה עם מי יש לה עסק ... אני סגרתי ענין כשהיא אמרה לי ש"כדאי להתחיל עם עדי מוצקים בגיל 4.5 חודשים, למרות שמשבוע הבא הן מתחילות להגיד מגיל 6 חודשים".
בכל שרשור גנים יש את אלה שאומרות שגן רשת ויצו/נעמת שהן שולחות אליו הוא טוב, וצריך לבדוק היטב. יש בעיה בגנים בהם יש 35 ילדים בני שנתיים עם שתי מטפלות. אם הגננת אינה מצויינת, הילדים סובלים. גם בגנים פרטיים יש בעיה, ואני הראשונה שמוכנה להודות בזה. כל אחד אומר בכל שרשור גנים שצריך לבדוק את הגן הספציפי שמדברים עליו. לגנים עירונים עוד לא הגעתי, אז אין לי דעה על הענין.
שרשור התמ"ל, כמו כל שרשורי ההנקה והאוכל, היה טעון. במיוחד בהתחשב בסגנון הכתיבה של סיגליהיא וכמות סימני הקריאה והשאלה שהיו בו. אני יכולה להמשיך עוד ועוד, אבל השורה התחתונה ברורה. כנראה שאתם בוחרים לקרוא את ההודעות אחרת ממני. אני רואה בהם התייעצות, הבעת דעה כל אחת ואחד בסגנונו הוא. מה שכל אחד לוקח מכל סיפור כזה תלוי בו ובאופיו.

narkisi

New member
../images/Emo4.gifקראתי את הודעתך מספר פעמים

ואני עדיין מתקשה להבין מה היתה מטרתך כשכתבת אותה. האמת היא שלמרות שאין לי בעיה בהבנת הנקרא, לקח לי די הרבה זמן בכלל להבין אותה (ושוב- עד עכשיו אני לא בטוחה שהבנתי עד הסוף). יש בדברייך מידה רבה של בקורת נחרצת, לא פחות מהדברים שכנגדם אתה יוצא (כפי שכבר נכתב לך למעלה על-ידי רותי). לדעתי הודעה כזו רק מעכירה את האוירה ויוצרת תחושות לא נעימות אצל משתתפים שונים, וחבל. יש פה אנשים שונים, בעלי גישות שונות לילדיהם ולעולם בכלל, ובעלי סגנון כתיבה שונה- חלקם יביעו את עצמם באופן רגשי וסוער, אולי גם בוטה לפעמים, וחלקם יפעילו הרבה עיבוד ובקרה לפני שיכתבו כל מילה. זה מה שעושה את הפורום למעניין ואנושי. עם הזמן ממש אפשר להבחין באישיות ובסגנון הייחודי לכל אחד, וזה ממש נחמד. אז אם אתה אדם רגוע ואולי אף מעט אדיש, אחלה לך. זה לא אומר שלאחרים אסור לעיתים להיכנס לפניקה קלה עד מתונה, וגם למעלה מזה. אני בעד שאנשים ירגישו נוח להתבטא באופן חופשי, ושכל אחד יעשה לעצמו את הסינונים שמתאימים לו.

למעלה