אני מוצא מקום לתת הבהרה...
כי בין שלל התגובות והביקורות (לא, אין לי בעיה שיבקרו את מה שאני כותב) נדמה לי כי כמה מהכותבים לא הבינו אותי אל נכון ואני תולה את זה בסגנוני שהוא תמציתי מחד גיסא וישיר מאידך גיסא. אז ככה. אינני מתנגד לביקורת (כתבתי ואני אכתוב את זה שוב). ביקורת ענינית הנעשית מממניעים חיובים (מה שנקרא ביקורת בונה) יכולה רק לשפר (אבל לקרוא לטיפת חלב בכינויי גנאי בגלל אחות מסוימת שאמרה משהו לא נכון - זה לא ביקורת). מותר וחובה לשאול ולתהות. לא צריך לקבל כל דבר באופן עיוור. אבל לצאת בהצהרות מזעזעות שאוי ואבוי אם יתנו / לא יתנו תמ"ל / חלב / במבה לילד, זו לא תוצאה של תהיה או בקשת מידע או אפילו העברת מידע. מותר לחלוק איש על רעהו ואישה על רעותה וההפך
צריך לעשות זאת בנימוס מתוך הכרה בכך שגם לעמדה של השני יש לגיטימיות. יוצא מן הכלל הן עצות אחיתופל או עצות מסוכנות. גם כאן יש לשמור על נימוס אבל מותר לחלוק מתוך ביטול דעת השני (למשל שכינים מחסלים בנפט על הראש של הילד או שמי שלא משתמש דווקא בחברת תמ"ל X מסכן את הילד שלו וכדו). ומה עם ההיסטריה ? בפורום הזה מבקרים (ברוכים הבאים לכל ההורים החדשים, אני לא נוהג להעמיס בהודעות של 'ברוך הבא - אז הנה הזדמנות
). להיות הורה חדש זה מאד מלחיץ. להורים הותיקים(ויש כאן הרבה כאלו) יש תפקיד להקל מהלחץ שלהם. משום מה נראה לי שבמקום להרגיע דווקא מלחיצים יותר או מצטרפים ללחץ שכבר נבנה. אני מתנצל בפני מי שנפגע. אני סולח למי שפגע בי אישית. אני מצפה מכל מי שהשמיץ באופן כללי - להתנצל גם הוא.
כי בין שלל התגובות והביקורות (לא, אין לי בעיה שיבקרו את מה שאני כותב) נדמה לי כי כמה מהכותבים לא הבינו אותי אל נכון ואני תולה את זה בסגנוני שהוא תמציתי מחד גיסא וישיר מאידך גיסא. אז ככה. אינני מתנגד לביקורת (כתבתי ואני אכתוב את זה שוב). ביקורת ענינית הנעשית מממניעים חיובים (מה שנקרא ביקורת בונה) יכולה רק לשפר (אבל לקרוא לטיפת חלב בכינויי גנאי בגלל אחות מסוימת שאמרה משהו לא נכון - זה לא ביקורת). מותר וחובה לשאול ולתהות. לא צריך לקבל כל דבר באופן עיוור. אבל לצאת בהצהרות מזעזעות שאוי ואבוי אם יתנו / לא יתנו תמ"ל / חלב / במבה לילד, זו לא תוצאה של תהיה או בקשת מידע או אפילו העברת מידע. מותר לחלוק איש על רעהו ואישה על רעותה וההפך