על היסטריה, פחדים והורות.

אמיר.

New member
אני מוצא מקום לתת הבהרה...

כי בין שלל התגובות והביקורות (לא, אין לי בעיה שיבקרו את מה שאני כותב) נדמה לי כי כמה מהכותבים לא הבינו אותי אל נכון ואני תולה את זה בסגנוני שהוא תמציתי מחד גיסא וישיר מאידך גיסא. אז ככה. אינני מתנגד לביקורת (כתבתי ואני אכתוב את זה שוב). ביקורת ענינית הנעשית מממניעים חיובים (מה שנקרא ביקורת בונה) יכולה רק לשפר (אבל לקרוא לטיפת חלב בכינויי גנאי בגלל אחות מסוימת שאמרה משהו לא נכון - זה לא ביקורת). מותר וחובה לשאול ולתהות. לא צריך לקבל כל דבר באופן עיוור. אבל לצאת בהצהרות מזעזעות שאוי ואבוי אם יתנו / לא יתנו תמ"ל / חלב / במבה לילד, זו לא תוצאה של תהיה או בקשת מידע או אפילו העברת מידע. מותר לחלוק איש על רעהו ואישה על רעותה וההפך
צריך לעשות זאת בנימוס מתוך הכרה בכך שגם לעמדה של השני יש לגיטימיות. יוצא מן הכלל הן עצות אחיתופל או עצות מסוכנות. גם כאן יש לשמור על נימוס אבל מותר לחלוק מתוך ביטול דעת השני (למשל שכינים מחסלים בנפט על הראש של הילד או שמי שלא משתמש דווקא בחברת תמ"ל X מסכן את הילד שלו וכדו). ומה עם ההיסטריה ? בפורום הזה מבקרים (ברוכים הבאים לכל ההורים החדשים, אני לא נוהג להעמיס בהודעות של 'ברוך הבא - אז הנה הזדמנות
). להיות הורה חדש זה מאד מלחיץ. להורים הותיקים(ויש כאן הרבה כאלו) יש תפקיד להקל מהלחץ שלהם. משום מה נראה לי שבמקום להרגיע דווקא מלחיצים יותר או מצטרפים ללחץ שכבר נבנה. אני מתנצל בפני מי שנפגע. אני סולח למי שפגע בי אישית. אני מצפה מכל מי שהשמיץ באופן כללי - להתנצל גם הוא.

שי ז.

New member
אמיר, כמו שכבר אמרתי

בגוף כמו טיפת חלב אסור שישארו כאלה אחיות. ברור שיהיו פה ושם פליטות פה לא חכמות של אנשי הצוות אבל אם אותו איש צוות פולט שטויות באוםפן שיטתי והנהלת טיפת חלב מקבלת את זה בהבנה אז הבעיה היא בטיפת חלב ולא באותו איש צוות.

Kalla

New member
צודק לגמרי

אבל יש דרך להגיד את זה ללא כינויי גנאי.

שי ז.

New member
כמון שאת צודקת

אני התיחסתי רק לנקודה שאמיר טוען שאסור לתקוף את טיפת חלב בגלל עובדיה. אם רוצים שמישהו יתיחס לביקורת חייבים להשמיע אותה בצורה עניינית ומכובדת.

אמיר,מי שלא יפריד בין מוץ לתבן

בפורום, לא יפריד גם בחיים האישיים שלו, ולכן זה לא משנה. במקום להיות פה בהיסטריה ולקחת עיצות מאנשים לא מוסמכים, הוא יעשה אותו דבר לא בפורום. לדעתי, הפורום הוא רק תשקיף של התנהגות חברי הפורום בחיי היום יום. ואין בזה משום העברת ביקורת מצידי על שום הודעה שהיא או חבר פורום שהוא!!! מאת: שגריר הפורום במקום העבודה שלי...

Rשף

New member
צודק, אבל יש פתרון קל- ניסוח הולם

תמיד כדאי להתנסח בצורה שתבהיר שאתה לא מומחה- אני חושבת ש... שמעתי ש... קראתי במעריב ש... מניסיוני טוב יותר ל... אם תבקרו בפורום מכוניות תראו שהיו שם לא מעט ויכוחים על עניני הניסוח, אנשים מנסחים הודעה שעולה ממנה שהם מומחים (ולא מתוך כוונה רעה, כמובן) והכל בגלל אופן הכתיבה.

צודק...

אם תשים לב, אני למשל, מנסה בכל ההודעות שלי להבהיר למודע המקרה שלי שונה ומיוחד, ושבכל מקרה, מאוד יכול להיות שנכון גם הפוך, אבל זה הנסיון שלי... מי שלא מבין את הדברים האלו גם בלי שאומרים אותם- יש לו בעיה...

למעלה