זה לא כזה פשטני.
היות שזה כבר גולש הרחק מעבר לנושא השרשור, אני לא רוצה להרחיב את הדיון הזה, אבל בוא נגיד שזה הרבה יותר מורכב מהתיאור הפשטני של לקפוץ ראש לבריכה ריקה, כי במקרה כזה האדם סתם עושה מעשה מסוכן שכמעט בוודאות יסתיים רע מבלי שיש לו מטרה חשובה וסיכוי ממשי להשיגה (לפחות כך הצגת את המקרה). ואילו אני מדברת על אדם שלוקח סיכון (אולי סיכון גדול, אך שיש לו גם סיכוי גדול להצליח) כי יש לו חלום שבוער בו ומטרה ברורה שחשובה לו (כמו למשל הניסיונות לעוף - האדם הרי לא סתם קפץ מצוק גבוה בתקווה שיצמחו לו כנפיים בדרך למטה). אדם שצריך לעבור ניתוח לב זו לדעתי בכלל לא דוגמה טובה בשום צורה, אלא תיאור של מצב קיצוני שבו מדובר כאן בהצלת חיים. במקרה כזה אם לא לוקחים סיכון מתים בוודאות או כמעט בוודאות, וגם אם לא - ממשיכים לחיות ברמת חיים ירודה מאוד, ואם כן לוקחים סיכון יש סיכוי להישאר בחיים ואף לשפר את איכותם. זה מצב שלא ממש יש בו ברירה ואני לא יודעת איך אפשר לקרוא לאדם שלוקח סיכון כזה טיפש. אבל גם דוגמה עם הבריכה הריקה וגם דוגמה עם ניתוח הלב שניהם מקרי קיצון. אני דיברתי על לקחת סיכון מחושב כשיש אומנם סיכון בצידו, אך יש גם סיכוי לא קטן להצליח ולהגשים חלום או מטרה חשובה. לדעתי לקחת סיכון כזה בהחלט לאו דווקא מצביע על טיפשות ובמקרים מסוימים אף מצביע על גדולה. וחלק גדול מהרוב השפוי הזה שאתה מתייחס אליו בהחלט נשארים בבינוניות שלהם. וזה בסדר, זה לגיטימי ואין כל פסול בזה, ואני כוללת את עצמי בתוך הבינוניות הזאת, רק מנסה לנתח את המצב כמו שהוא, בלי להגיד שזה בהכרח תמיד הדבר הכי חכם לעשות, כי המציאות פשוט יותר מורכבת.