ע"פ אהבה.
שי היה ידיד טוב שלי עוד קודם, בחרתי בו כי הוא היה זה שלא כעס כשסימסתי לו ב2 בלילה כשהקודם עזב, והתקשר לעודד אותי ולשמח אותי למרות שהערתי אותו משינה. בחרתי בו כי הוא זה שבילה איתי יום יום, כי אמרתי שאני זקוקה לחברה כדי לא להתחרפן. בחרתי בו כי הוא זה שהתעניין בכל שעה מה שלומי, הוא זה שנתן לי להרגיש שזה המקום שאני יכולה להגיד בו הכל, שאני יכולה לחלוק איתו את הדברים הכי אפלים, את הרגעים הכי משפילים, את המציאות הכי מביכה- זו שלא מספרים לאיש, וזה יהיה בסדר גמור, וכשאני אסיים הוא יספר לי כמה אני מדהימה. בחרתי בו כי הוא זה שליווה אותי לבר המצווה של אחי, כשהתלוננתי שאני לא אכיר שם אף אחד ועדין הייתי בשוק אחרי פרידה מאדם שהייתי רגילה אליו שנים, הוא זה שרקד למרות שזו ממש לא המוזיקה שהוא רגיל לשמוע, והתחבר עם קרובי משפחה שאני אפילו לא זוכרת את שמם, רק כי הוא רצה למצוא חן בעיני ההורים שלי, ככה סתם, למרות שהיינו רק שני חברים טובים והוא לא היה "חייב" לי כלום. בחרתי בו כי הוא זה שנתן לי להרגיש שיש לי מקום בטוח לבכות ולצחוק בו בלי שליטה. בחרתי בו כי הוא היה הכי קרוב, הכי דואג, הכי אוהב, הכי מתחשב... כי הוא האדם הכי חכם שאני מכירה, פשוט כך, ומעולם לא הכרתי אדם חכם יותר ממנו, כי הוא האדם עדין הנפש ביותר שאני מכירה ויש לו אידיאולוגיות שעם חלקן אני מסכימה ועם חלקן לא- אבל אני שמחה שיש לו אותן, בחרתי בו כי הוא מספיק ליברלי כדי להקשיב עד הסוף ולהודות שנפתח לו כיוון חדש לחשוב דרכו כשהוא מזהה כיוון כזה. בחרתי בו, בחרתי בו כי הוא האדם המצחיק והשנון ביותר ביקום כולו, כי הוא מטורף וחסר גבולות, כי אין לו בעיה לקפוץ לכביש ולעצור את התנועה בדרמטיות רק כדי שאני אוכל לעבור, כי לא אכפת לו מתכתיבי החברה ויש לו דעה ואופי וטעם אישי משל עצמו, ו... כי הוא האדם היפה ביותר שאני מכירה, פנימית וחיצונית, ואני נמשכת אליו ברמות שלא הכרתי קודם, ונמשכת אליו יותר ויותר ככל שאני מכירה אותו יותר, כי אני לא מסוגלת לעמוד לצידו ולא לגעת בו, אני רוצה להיות הכי קרובה שאפשר. אני בחרתי בו כי הוא אוהב אותי, וכי מהיום שהכרתי אותו הפסקתי להרגיש לבד, למרות שהרגשתי ככה שנים כשהייתי או כשלא הייתי בזוגיות. אני בחרתי בו כי הוא חולם איתי על 50 שנה קדימה, שהוא מוכן להגיע לפשרות מרחיקות לכת (ביטול של הטיול שהוא תכנן הרבה לפני שהיינו יחד, אימוץ של ילדים בוגרים בבו העת ולא עשיית ילדים משלנו..), אני בחרתי בו כי הוא גאה בי, למרות שיש לו מחזרות יפות יותר, חכמות יותר, "איכותיות" יותר. אני בחרתי בו כי הוא תמיד מחזיק לי את היד, גם בחוץ וגם סתם בבית מול הטלויזיה. אני בחרתי בו כי הוא קסום, ומיוחד, ואני יודעת בלב שלם שאין עוד אדם בעולם שאני אוכל ליצור איתו קשר קרוב כ"כ... אני בחרתי בו כי אנחנו חולקים אינטימיות (רגשית ופיסית) מסוג שלא הכרתי, אני בחרתי בו כי אחרי יום אחד רחוקים אחד מהשני לא הצלחתי להתאפק ונסעתי לבקר אותו באוניברסיטה... אני בחרתי בו כי כשהוא עבר ללמוד בבאר שבע בתחילת השבוע ואני נשארתי בת"א קצת נבהלתי, אבל הייתי מסוגלת להסביר לו בדיוק מה אני מרגישה, והוא היה מסוגל להגיד לי חזרה בדיוק מה שהייתי צריכה לשמוע... אני אוהב אותך מאוד, ואני מתגעגע אלייך המון המון מלאנטלפים... רק עכשיו אני מתחיל להבין את החור שהולך להווצר בי במהלך הימים הקרובים, עד שאראה אותך שוב בסופ"ש, חור שהולך להתרחב, הולך ומתרחב כבר עכשיו ורק מרוקן אותי ומכאיב לי וקורע אותי. חור שיתמלא לחלוטין ברגע שבוע אניח את עיני עלייך ואת זרועותי מסביביך, ואמלא את עצמי ביישותך הקורנת. כמה שאת חסרה לי. אנחנו כבר שזורים זה בזו בצורה מוחלטת. אני לא מבין איך את יכולה לדאוג שתאבדי אותי, הרי אני לא יכול לעזוב אותך מבלי לאבד את עצמי בדרך... אני מוגדר על ידך, אני נושם אותך אני חי אותך.... אני כאן, ואני חושב - אוי, חבל שדנה לא פה, היא הייתה אוהבת את האורז הזה שלירון בישל, אוף, דנה הייתה ממש נהינת עכשיו מהטיול הזה עם סוש, דנה הייתה צוחקת מהבדיחה הזאת...... אני בחרתי בו כי כמו שכתוב בכותרת, אהבתי אותו, הרבה לפני שהתאהבתי בו, וכשירד לי האסימון... וכשהבנתי, וכשאמרתי לו שאני אוהבת, וכשנישקתי או בפעם הראשונה... הוא אמר שהוא אוהב גם, ובאותו הרגע הייתי הכי מאושרת בעולם. בקיצור, הבחירה נכפתה עלי, ע"י המציאות עצמה... לא באמת הייתי צריכה לעשות שום דבר, רק לקבל אותה בזרועות פתוחות ואוהבות.