המושגים בלבלו אותך
מוניזם= תפיסה שגורסת כי גוף ונפש הם אחד.
דואליזם= תפיסה שגורסת כי גוף ונפש הם נפרדים.
אקזיסטנציאליזם= זרם פילוסופי של דפוקים שעוסק בשאלות כמו חירות, משמעות החיים, בדידות ובכלל מיני שאלות קיומיות.
לגבי הסוף. אני לא שוללת את זה שיש אנשים עם מחלות פסיכיאטריות. אני אומרת שיש מצבים שלגמרי נורמלי להיות עצוב, מפוחד, לפעמים במצבים האלה אתה פשוט רוצה קרבה, חום והבנה. וכן זה תקף גם לסכיזופרנים ואוטיסטים. כי גם הם בני-אדם. גם להם יש צורך באהבה והכלה.
כשמניחים מראש שפחד= חרדה, שמחה=מאניה, עצבות=דיכאון, אינדיבידואליזם= אישיות אנטי סוציאלית, יצירתיות ודמיון מפותח=הפרעת קשב וריכוז. מסתכלים על כל התכונות של החוויה האנושית בעין פתולוגית קלינית, משטחים אתה האדם לכדי חומרים כימיים במוח. זה מוביל למסקנה שכדור יתקן את השיבוש והכל יהיה תקין. בפועל זה לא נכון. בפועל כדורים פסיכיאטרים אינם מרפאים אלא רק מרגיעים סימפטומים ולפעמים מחסלים את כל מה שייחד את האדם לפני זה. יוצרים ממנו זומבי מהלך שכל זיק של חיים, יצירתיות וחיות שהיו בו פעם נעלם. עכשיו תשאלו באיזה מעבדה גילו את זה,
במעבדה הכי חשובה- החיים. ולא משנה כמה אנשים יחקרו את זה במעבדות הנקיות והמצוחצחות שלהם, הם לא יבינו כלום עד שיגיעו למקום כזה ויראו את האנשים שם.
ואלה דברים שראיתי בעצמי פעמים מספור, וגם יש לי סיפורים שאין זה המקום לכתבם. דאגרו יודעת.