על נשמה נפש ומוחין

lefler11

New member
מכיר

http://www.youtube.com/watch?v=lZqGA1ldvYE

lefler11

New member
למה סרטים

קיבלת קישור לבן אדם עצמו שעליו מבוסס הסרט

ואת הסרט כדאי שתראה בלי קשר - כי זה פשוט אחלה סרט שאולי יפתח לך קצת את הראש לגבי מה "שהלב יכול לעשות ולאו דווקא הראש..."

לפעמים אהבה וחיוך חזקים מכל תרופה.

אני מסתמכת

מפסיכיאטרים שסיפרו לי מה הלך הרוח בתחום.

לגבי החוויה הכוללת אני חושבת שהסברתי את עצמי מצוין בלא מעט תגובות. חוויה סובייקטיית דל בן-אדם שונה במהותה מתהליכים ביולוגים. בן אדם לא יגיד אני יש לי יותר מדי סרוטונין במוח, הוא יגיד "אני שמח".

זה דומה למרות שלא מוחלט לעניין של צבע, הרי צבע הוא משוג סובייקטיבי שלנו, אדום, כחול אלה בסך הכל אורכי גל באורכים שונים, במציאות הם לא באמת כחולים ואין הבדל ביניהם. אבל אנחנו תופסים אותם כצבעים. או למשל "מוסיקה חזקה" אלה דציבלים חזקים, "מוסיקה נעימה", "תמונה יפה" אלה הם פרשנויות שלנו, והן *שונות* מהתכונות הפיזיקליות שמרכיבות אותן. שוב, זה לא שולל את העניין הפיסיקלי, או הביולוגי, זה לא אומר שיש נשמה ושיש לה גלגולים ושהיית זברה בגלגול הקודם. זה בסך הכל שיש משהו שנכון להיות לא ניתן לכימות, אין לו שם, נפש או נשמה וכו'. אבל הוא קיים. לא כי מצאו אותו במעבדות. אלא מתוקף ההיגיון.

בדיוק בדיוק כמו הדוגמא הפשטנית שלי על אהבה. שאי אפשר לכמת במעבדה.

מעניין לקרוא אותך, חייבת להודות לילושה.

וכפי שאמרתי בתגובתי הראשונה,
אני לא יודעה לנפק לעצמי מענה החלטי בסוגיה.
הגם שזה מערער את כל עולם הרוח, האמנותי שלי.
למטפיזיקה יש מקום רב בעולם הזה.
ועדיין, אני לא יכולה שלא להסכים עם דבריה ההגיוניים
של רינתי. לכן, עודי מתלבטה.

poseidon111

Active member
מבלי משים אולי, כתבת משהו שיכול לשמש פוסט

מעניין.

למה לעזאזל אנשים זקוקים למטאפיסיקה.
אולי פה ימצא הפיתרון לאותה "נפש".

poseidon111

Active member
" לא כי מצאו אותו במעבדות. אלא מתוקף ההיגיון.

היגיון של מי? האם ההיגיון שלך חזק יותר מאשר של אלו שלא חושבים כמוך, מה עוד שכל מה שאת מסתמכת עליו בם לא עובדות אלא משפט "סתמי" שההיגיון אומר?

אני רואה בזה התנשאות על אלו שלא חושבים כמוך, ושלילת הזכות שלהם, להיגיון משלהם.

אבל אתה ענית על זה בעצמך

שאלתי אותך תוכיח שיש אהבה, אמרת שהיא רגש מוכר. אין לך באמת הוכחה חוץ מזה שזה טבעי והגיוני לך. רוצה לקרוא לזה אינטואיציה, תקרא לזה אינטואיציה.

poseidon111

Active member
ממש לא. לאהבה יש סממנים פיזיולוגיים

ופסיכולוגיים, מוכרים. היא ניתנת לבדיקה והשוואה בין האנשים, ואף יש לגביה מחקרים אין ספור. היא רגש, וכמו כל רגש, הוא ניתן לחקירה.

מה יש לגבי הנפש פרט ל"ההיגיון אומר"? היא הרי בלתי מושגת לכולם. היא משהו שאנו רוצים להאמין שקיים, כל אחד מסיבותיו הוא.
או כמובן הגישה הדתית.

הבאתי לך טיעונים

שבחרת להתעלם. כמו שאמרתי לך יש מחקרים על אהבה אבל עדיין מעט מאוד ידוע.
יש הורמונים שנמצאים קשורים לאהבה אך קשורים גם למצבים אחרים, כמו שיש אהבות שהבן-אדם מצהיר שהוא אוהב ובפועל אין פעילות חריגה במוח.

poseidon111

Active member
אני משתדל לא להתעלם מכלום. באותם מחקרים לא

מתמקדים רק על הנושא הכימיקלי או הביולוגי, שאת חוזרת עליו, אלא גם על האספקט ההתנהגותי שמיוחד לאדם מאוהב, האספקט הפסיכולוגי וכן הלאה.
אני שוב שואל ואת מתעלמת.
בכדי להוכיח את קיום אותה נפש, מה יש לך להוסיף כחיזוק לטענותייך, פרט ל"הגיון".
למה שאעדיף את ההגיון שלך על שלי?

כתבתי לך כבר

שאי אפשר לכמת במעבדה את הנפש. כמו חוויות רבות אחרות.
אם אינטואיציה של בני-אדם ושאר הדוגמאות שנתתי לך לגבי זה שחוויות של מודעות שונות מתכונות של חומרים פיזיקלים כמו למשל צבע, צליל, מושגים שבני-אדם משתמשים לתאר חוויה לא אומרים לך כלום, אז בוא נסכים לא להסכים חבל על הזמן של שנינו.

lefler11

New member
אולי בגלל ש...

"טלפתיה היא תופעה אחת מתוך קבוצת תופעות פסבדו-מדעיות בתחום הפאראפסיכולוגיה (מיוונית - מעבר לפסיכולוגיה, או דומה לפסיכולוגיה), שמעולם לא הוצגו ראיות חותכות לקיומה. החוקרים בפסיכולוגיה ובנוירולוגיה אינם סבורים שהיא אפשרית כלל ועיקר, משום שהמוח פועל באמצעות אימפולסים חשמליים ומוליכים כימיים (נוירוטרנסמיטרים), שאינם משדרים אותות כלפי חוץ."

לקוח מויקיפדיה.

למעלה