על עריכה ואינטואיציה

על עריכה ואינטואיציה

אין לי ספק שלנמרוד הראל יש אינטואיציה טובה והוא פיתח אותה כך שהוא ממש יכול ללדעת לפי חוש השמיעה אם האדם מולו דובר אמת או שקר. קצת קשה לי להאמין שהוא מסוגל לקרוא מחשבות. למשל המוכר בבסטה שחשב על חבר שלו "שלום". איך נמרוד ידע מבין אלפי שמות שדווקא השם הזה ייבחר ? ובכן, יש לי השערה: הקטע הקצר שהורד בעריכה הלך ככה: נמרוד: חשוב על שם של מישהו ותן לי 4 שמות נוספים של אנשים שאתה מכיר, אני אגיד לך על מי מהם אתה חושב. האיש עם הבסטה: משה, שלום, אורי, אהרון ובועז. עכשיו, בתור אחד שמצליח לזהות על ידי הקול אם אתה דובר אמת או משקר, נמרוד מייד ידע שמדובר ב"שלום". בעל הבסטה נדהם כמובן שנמרוד ידע לזהות את השם הנכון. מה שאנחנו לא יודעים זה שהיו לנמרוד אופציות והוא לא בחר את השם מתוך אלפי שמות קיימים. זו רק השערה, כמובן. אם נמרוד יוכיח לי אחרת - בבקשה.

Flagg1

New member
ברור שלעריכה יש חלק בזה

אם באמת היה אפשר לקרוא מחשבת בצורה כזאת חופשית, אז נמרוד היה עושה אותו הדבר גם בהופעות על במה, במקום להשתמש בשיטות מוכרות של מנטליזם. אף אחד לא יכול לדעת איזה שם מישהו אחר חושב באופן אקראי שכזה, כי זה כבר טלפתיה אמיתית. לא יודע אם זה כמו ההשערה שלך, אבל בהחלט יש כאן משהו שהצופה לא רואה. אבל אותי לא ממש מעניין איך בדיוק הוא עושה את זה, העיקר שזה מבדר והצופים נהנים. זאת כל המטרה בסופו של דבר.

הייתי נהנה יותר אילו הייתי פחות

סקפטי. אם לא היו עורכים את הקטע, והוא היה משודר בדיוק באותה דרך שהעליתי בהשערתי, זה היה מרשים אותי לא פחות, כי למרות צמצום הבחירות, הייתי מרגיש ש"לא עובדים עלי". אני מאמין שלנמרוד הראל יש אינטואיציה חזקה, אבל השאלה היא עד כמה.

Flagg1

New member
לא צריך להרגיש כאילו עובדים עלינו

בסך הכל מדובר בבידור ואשליות. הרי זה די ברור שבן אדם לא יכול לקרוא מחשבות של אנשים והשמות שהוא חושב עליהם באותו רגע, אבל מה שכן אפשר זה לתת אשליה כאילו באמת עושים את זה. מנטליזם זה גם אשליה, כמו כל סוג של קסמים אחרים. אם לכמה שניות הוא נתן לנו תחושה שהוא באמת קורא את המחשבה של אותו אדם, אז הוא עשה את העבודה שלו. נכון שהיה אפשר להראות את כל התהליך מאחורי האפקט, אבל אז זה היה קצת פחות מדהים את הצופים. כל עוד נמרוד לא טוען לכוחות על טבעיים ושהוא באמת יכול לקרוא מחשבות, אז לדעתי אין סיבה לקחת את זה יותר מדי ברצינות. אתה יודע כמה דברים מדהימים קוסמים אחרים עושים בתוכניות כאלה, אבל לא מראים את כל מה שקורה מאחורי הקלעים? מה לעשות, זה חלק מהעניין.

אני חייבת לקטוע אותך

נמרוד הראל הופיע על במה בבית הספר שלי לפני שהתוכנית הועלתה. הוא "קרא" שם של אדם שמישהו אחר חשב עליו.

donlondon

New member
../images/Emo187.gifיותר פשוט

הוא פשוט נתן לו לכתוב את השם על קילפ בורד כזה שקונים אצל דיקו וציקו כל זה יצא בעריכה החוצה ככה הוא עושה את כל הקטעים שהוא מגלה שמות למדתי את זה בפורום של אורי אשכנזי פורום הקסמים הטוב ביותר גורג'

זה כבר לא צ'יקו, אלא יואב

צ'יקו ודיקו היו צמד קוסמים (אב ובנו, צ'יקו הבן ודיקו האב) והם די שייכים לנחלת העבר. דיקו פתח חנות קסמים עם יואב באלנבי 138 בתל אביב. אתם מוזמנים לקפוץ לביקור. יראו לכם שם דברים מדהימים שאתם בד"כ רואים בטלוויזיה. לא ילמדו אתכם לעשות את הדברים האלו, אלא אם "תרכשו" את אותו מידע. דיקו ויואב מוכרים קסמים. הם ילמדו אותך איך לכופף כפיות, לעצור את הזמן, לקרוא מחשבות, להזיז דברים בכוח המחשבה. כל שעליך לעשות הוא להוציא את הארנק (אלא אם הם כבר הספיקו לעשות לך את זה בעצמם ...)

realface

New member
בולשיט

יש לי הרגשה של 100% שנמרוד לא משתמש בצעצועי דיקו ושמיקו. מה שכן, אם האפקט לא עבד, או האדם נדהם פחות, אז הם מורידים את זה מהעריכה. הם לא ישימו פיספוסים בתוכנית כאן זה לא יגאל שילון. מה גם (לפי מה שהבנתי) שהם מחתימים כל מיני אנשים עם טפסים ו"רומזים" להם מה הולך לקרות.... כמו הפרק עם הבלונדה שנמרוד הראל החדיר מחט לזרוע שלה, היא בעצמה אמרה בשידור שאמרו לה שיעשו משהו והיא לא ידעה מה הולכים לעשות, הם לא מכריחים אותך להשתתף. ממ זה נראה לי קצת מופרך מה שאתה אומר לגבי ה"תגיד לי שמות ואני אגיד לך מתוכם מה השם שאתה חושה עליו". לדעתי היתה פרסומת באיזור עם השם, או שזה השם של עורך או לבש פריט עם השם או נימרוד תימרן אותו או משהו באיזשהי דרך אחרת.

בולשיט?

בולשיט יכול להגיד מי שמבין אתה או את כנראה לא מבינים הכל הכל הכל הכל זה צעצעים שום יכולת שום NLP שום שפת גוף שום כלום לך יש הרגשה 100 % לי יש מידע פנימי 100% אחד מאנשי התכנית חשף פעם בשיחת סלון את הדרכים של נמרוד הם כולם ביחד שם הבמאי הצלם העורך הדיגטלי כולם יודעים על נייר הקופי זאת הדרך היחידה של נמרוד לגלולת שמות או ציורים כל זה פשוט לא מצולם אבל אם יש לך הרגשה 100% מי אנחנו שנריב איתך

michaeler

New member
זה אפשרי, אבל קשה להבין את זה

מבלי להיות חלק מהתחום הזה. נראה אותך שם כדור כדורגל על הראש והולך איתו מגרש שלם מבלי שיפול. לא יודע איך? אבל עובדה שאפשר, בלי שום דבק ובלי שום טריקים. מתאמנים ושוקדים הרבה. יש טכניקות. "קריאת שפתיים", "קריאת שרירים"(נשמע מפגר בעברית) ועוד. כמובן שזה לא משהו שלומדים ביום (להזכירך, נמרוד מעל 30 שנה בעניין! שזה משהו שכולם נוטים לשכוח משום מה).

Flagg1

New member
אז הוא בן 40? ../images/Emo12.gif

נראה לי שאינטואיציה זה לא ממש בשבילך..

michaeler

New member
התקלת אותי, אני נכנע.

אני אהיה מנטליסט ואתה תדע לומר את גילאי המפורסמים, כל אחד בתחומו.

רן המלך2

New member
אנשי משטרה

עם ניסיון של 40 שנה לרוב לא יודעים מתי חשוד דובר אמת ומתי הוא משקר אז נראה לך סביר שקוסם, מוכשר ככל שיהיה, יכול להבחין בין אמת לשקר בצורה כל כך משכנעת אחרי קריאת 2, 3 ספרים בתחום ?( נמרוד לא כל כך וותיק בתחום כפי שנדמה לך) 99% מהדברים שהוא עושה מבוססים על טריקים של קוסמים, שום קשר לפסיכולוגיה או אינטואיציה ברמות שהוא מדבר עליהן. הסבריו ופרשניותיו לקסמים זה חלק מהשואו. נ.ב יש לי רעיון, בתי המשפט מפשלים פה ושם לאחרונה, אולי במקומם אפשר להציב כמה קוסמים כאלה מהסוג של נמרוד שיבדילו באופן וודאי בין האשמים לחפים מפשע, זה יפתור המון בעיות לעם ישראל ולעולם כולו.

michaeler

New member
אתה מתעסק בקסמים מסוג כלשהו?

ואם כן, כמה זמן? מעניין אותי לפי איזה סטטיסטיקה הגעת ל99%. הוא קרא הרבה יותר מ2-3 ספרים, והוא ותיק בתחום יותר ממה שנדמה לך. אם באמת נראה לך ש2-3 הספיקו לו בשביל ללמוד את מה שהוא יודע, אז איך זה שאתה לא עושה את הדברים האלו? כן, ולך נעשה תכנית "הלילה עם רן המלך2" ונעיף את שליין. ככה במקביל לפתתרון בעיות העם, גם סוף סוף תהיה רמת הומור גבוהה בטלויזיה.

Flagg1

New member
יש דברים שאי אפשר ללמוד מספרים..

אפילו היה פרק באחת מהעונות הקודמות שנמרוד עשה ניסוי עם מספר חברי כנסת, שהם מספרים כל מיני דברים והוא צריך לגלות אם זה אמת או שקר. הוא הסביר שהוא עושה את זה לפי המבט בעיניים של אותו אדם. אבל היה חבר כנסת אחד שנתן כמה סיפורים, ונמרוד לא הצליח לגלות אף אחד בהם בזמן שהוא הצליח במקרים אחרים. זה סוג של ניחוש. אף אחד לא יכול לגלות ב-100% אם מישהו משקר, אפילו לא מכונת הפולוגרף. זה בלתי אפשרי להגיע למצב זה, לא משנה כמה ספרים אתה תקרא. נמרוד אכן ותיק בתחום המנטליזם אבל על מה שאתה מדבר אין שום קשר לזה. אני מציע לך לקרוא בכלל על מה מדובר לפי שאתה נותן טיעונים כאלה.

למעלה