על עריכה ואינטואיציה

michaeler

New member
יכול להיות שלא הבנת אותי נכון,

לא טענתי שאפשר לגלות ב100% אם מישהו משקר, בוודאי שלא. בסך הכול אמרתי שנמרוד למד "לקרוא" כל מיני סוגים של "קריאות"(כמה מפגר שזה נשמע
), והוא לא משתמש בשום טריק של דיקו והשני כשהוא מבצע את החלק הזה במופעים שלו. בנוסף, טענתי שזה דורש ידע רב, למידה והשקעה רצינית בתחום. זה הכול.

adm1947sm

New member
דרך אגב סליחה שאני מגיב

אבל יש מכונת פוליגרף שעובדת עם אלקתרודה למוח וזה חושף 100 אחוז עם שקר או אמת ראיתי את זה בטלויזיה עם פרופסור אחד שאישה אחת שאלה אותו איפו הי רקדה והפרופסר הראה לה ב100 אחוז עם אתם מבינים את הכונה שלי

רן המלך2

New member
מתעסק בקסמים ?

פה ושם. לפי איזו סטטיסטיקה ? צר לי, לא השתמשתי בסטטיסטיקה (עוד לא הגעתי לקורס הזה, אני כרגע בתורת הקבוצות ) אלא רק בחוש הראייה שלי, את רוב הקסמים אני מכיר, הוא מעתיק הרבה מחו"ל ואת המעטים שאני לא מכיר אני מאתר בקלות באינטרנט.אם אינך מאמין לי, אתה מוזמן לשאול שאלות על כל קסם שנמרוד עשה בתוכנית, ובכל אופן לא צריך להיות קוסם או מומחה בעל שם עולמי בפסיכולוגיה כדי להבין שב99% (טוב, אולי 98%) מהמקרים מדובר בטריקים ופטנטים שאפשר להשיג אצל דיקו ושות', ויש אגב הבדל עצום בין קריאת שפתיים ( תוך כדי הליכה עם כדור על הראש אם תרצה) לבין גלאי אמת אנושי ו/או כל שאר ההסברים והדברים המופרכים שנעשים בתוכנית תחת אצטלה של מדע מבוסס ואותנטי.( השתלת מסרים, משלוש ברמודה, אל תגיד לי שבאמת קנית את זה..זה בסך הכל בידור, אם לא תבין שהכל אשליה וקסמים איך תהיה מנטליסט ? מנטליסט צריך לדעת מתי עובדים עליו ואיך לעבוד על אחרים) עד כמה שידוע לי הוא לא יותר מ6-7 שנים בתחום, אולי אני טועה. נא לדייק, כתבתי שלא צריך לקרוא יותר מ2, 3 ספרים כדי לבצע את "הקסמים הפסיכולוגיים". (יתכן שהוא כן בקיא בפסיכולוגיה, אני מתייחס אך ורק למה שמוצג בתוכנית) ולמען האמת, אין בכלל צורך להתעמק בספרי מדע עבי כרס, אפשר להסתפק במהדורת קומיקס עדכנית של X-MEN. איך זה שאני לא עושה את הדברים האלו ? דווקא עושה מדי פעם, אבל לא כמקצוע, קסמים הם רק תחביב עבורי. אין בזה כסף...כמו בשירה, משחק וכו' רק המיוחצנים והמפורסמים ביותר( כמו נמרוד ואורי גלר) מרוויחים טוב. ובלי קשר, אל תחשוב שהעובדה שנמרוד נמצא בטופ מעידה על כך שהוא הטוב ביותר ( ראה מקרה אורי גלר) או הכישרוני ביותר, הייתי בהופעות של קוסמים לא פחות טובים, בעולם הבידור, יותר מבכל תחום אחר, הצלחה תלויה במזל, בקשרים ובגורמים אחרים שאינם קשורים לכישרון נטו. אבל זה לא אומר שאני חושב שהוא לא כישרוני, להפך, לדעתי הוא בחור מאוד מוכשר, על סף ה"אתה מהמם אותי" של אורי גלר. ותודה על המחמאה, אם אקבל הצעה קונקרטית מערוץ 10, מבטיח לתת לך איזו פינה בתוכנית ( אבל רק בתנאי שתלמד עד אז כמה זה 10+30 ...
)

michaeler

New member
חוש ראייה זה לא אובייקטיבי מספיק,

לטעמי. ולדעת כמה קסמים זה אומר שאין לך מושג קלוש בתחום הזה. התחלת לפלוש לדברים בלי שום קשר. הטענה שלי היא יחידה - הרבה יותר מ2% ממה שנמרוד עושה זה יכולת. רציתי בהתחלה להגיב לך באריכות ולהסביר איפה הטעות שלך, אבל אני לא רואה טעם בזה כי אתה בתור אחד שלא קרא אף ספר מנטליזם תמשיך "להתנגד" ולהתווכח, שזה חסר טעם כי מדובר בתחום שאין לך בו מושג (וגם אני אגב, לא "אומן אדיר" בתחום, אבל מעבר ל"קסמים פה ושם", וזה בהחלט מספיק). הבחור אמר שהוא התחיל ללמוד קסמים מגיל 10, ואני זוכר שבאותו המאמר הוזכרה גם הספרה 30 בהקשר אליו, הערכתי שזה הזמן שבו הוא מתעסק בקסמים, אין פה בעיה חשבונית. אתה כמובן לא חייב להעשות את זה, אבל אני בחום מייעץ לך לומר בדיחות ברמה כזו בלב, ככה שרק אדם לא מצחיק אחד ישמע אותן.

Flagg1

New member
אתה צריך להבין משהו

אתה מדי פעם מזכיר את המושג מנטליזם, אבל זה נראה שאתה לא ממש יודע במה מדובר. נמרוד הוא מנטליסט לכל דבר, והוא גם משתמש בהרבה גימיקים בשביל ליצור אשלייה של הכל הדברים שאתה רואה בתוכנית ובהופעות. הוא לא שונה מאף מנטליסט בעולם, שגם משתמשים בדברים דומים. זה נראה שאתה די רציני בקטע הזה וגם אולי מתכנן להיות מנטלסיט. אם כך, אלה הדברים הבסיסיים שאתה צריך לדעת בשביל להתקדם הלאה. אם אתה חושב שרוב הדברים שאתה רואה אלה לא דברים שמבוססים על טריקים מוכרים, אז אתה לא תתקדם הרבה.. שלא תבין לא נכון, צריך הרבה כישרון, יכולת ולמידה בשביל להיות מנטליסט. אבל אין לזה הרבה קשר לספרי פסיכולוגיה כמו שאתה חושב, אולי רק באחוז קטן מהמקרים. ספרי מנטליזם זה משהו אחר לגמרי.

michaeler

New member
אתה מבסס את דברייך על הנחות מוטעות.

ראשית, אני לא רוצה להשמע שחצן או יהיר - אבל אתה הוא זה משנינו שלא יודע על מה מדובר. יש גימיקים, ורוב הטריקים נעשים בעזרת גימיקים(כמובן שלא 99%), אשמח אם תמצא היכן טענתי אחרת. גם אין קשר לפסיכולוגיה(פה אפילו אפשר לומר בלי בושה שבהחלט ב99% מהמקרים), שוב - אשמח אם תמצא היכן טענתי אחרת. כל מה שאני אומר הוא שיש טכניקות למנטליסטים שלא קשורות לגימיקים, דברים שגם אתה וגם רן החבר שלך, לא יודעים עליהם(שום דבר על טבעי כמובן). קריאת שפתיים וקריאת שרירים שהזכרתי זה חלק מהן. זה הכול.

Flagg1

New member
קריאת שפתיים?

למה אתה בדיוק מתכוון בזה? שמישהו יכול להתסכל על השפתיים של מישהו ולפי זה לדעת מה הוא רוצה להגיד? או קריאת שפתיים כמו אצל חרשים? אם זה הדבר הראשון אז מצטער להגיד לך שזה בלתי אפשרי, בטח שלא לדעת מלים מדויקות. זה כבר יותר בתחום העל טבעי. קריאת שרירים זה דבר אפשרי, ואין לזה ממש קשר למנטליזם. כמובן שזה לא מדע מדיוק ותמיד יש אפשרות שזה לא יעבוד, אבל שמעתי על מקרים שאנשים כן הצליחו לפעמים לדעת לאיפה בדיוק ללכת לפי קריאת שרירים. כמובן שזה משהו שלא ינסו במשטרה לחקור פשעים כי זה ממש לא 100% בטוח, בדיוק כמו פוליגרף. אבל ראיתי את נמרוד עושה את זה רק פעם אחת, אז אני לא יודע איך זה ממש מבסס את הטענות שלך שהרוב אצלו זה ככה.

michaeler

New member
" קריאת שרירים זה דבר אפשרי, ואין ל

זה ממש קשר למנטליזם". אם זה מה שאתה טוען אז אתה בהחלט לא יודע על מה אתה מדבר. "13 הצעדים למנטליזם" של קורינדה, ה"אמא" של המנטליזם, קראת אותו במקרה? אם לא אז זה ויכוח חסר טעם, ואני לא לא רואה צורך להמשיך אותו. אתה מנסה להתבסס על הדברים שלך כשבעצם אין לך מושג.

Flagg1

New member
לנהל איתך דיון זה כמו לדבר עם קיר..

יפה שהתחמקת מכל ההודעה שלי ואתה רק נתפס רק למשפט אחד שכתבתי. מה עם כל הדברים האחרים ששאלתי אותך? אני עדיין עומד מאחורי המשפט, כי נכון שיש כאלה שמשתמשים בקריאת שרירים נטו, אבל יש גם כאלה שמשתמשים במושג הזה בזמן שהם עושים את הכל בשיטות אחרות שלא קשורות לזה. כמו שאמרתי, קריאת שרירים זאת לא שיטה 100% בטוחה ומנטליסטים לא יסתמכו רק על זה בשביל לתת תוצאות בפני קהל. רק בגלל שהם אומרים שהם עושים את זה ככה, זה לא אומר שזאת השיטה האמיתית. לדוגמא, היה משתתף אחד ב"יורש" שאמר לכולם שהוא משתמש בקריאת שרירים בשביל לקרוא מחשבות, ובסוף התברר שהכל סתם הצגה ואין לזה שום קשר למה שהוא באמת עשה. אתה מבין למה אני מתכוון? אבל אני כן מסכים שיש כאלה שרק מסתמכים על זה, אבל בדרך כלל לא בשידור חי. אגב, אכן קראתי את הספר שהזכרת, וגם עוד מספר ספרים אחרים בנושא..

michaeler

New member
לא קראת אותו.

אחרת אתה כנראה לא בריא לחלוטין, אם פלטת את המשפט המצוטט ההוא. זה כמו שאני אומר לך שעשיתי קורס באלגברה לינארית, אבל אין קשר בין בסיס אורתוגונלי לבסיס אורתונורמלי. ואתה ממשיך עם ההנחות המוטעות שלך- "קריאת שרירים זאת לא שיטה 100% בטוחה", מעולם לא טענתי אחרת. מה קשור היורש עכשיו ושידור חי? אנחנו מדברים על התוכנית של נמרוד, וזו תכנית מוקלטת כידוע. זה גם לא סותר את זה ש"זה לא פוגע ב100%", כי נמרוד עצמו אמר שהוא לא תמיד מצליח (שזו אגב, הוכחה בפני עצמה שלא כל מה שנמרוד עושה זה גימיקים. צריך להיות אידיוט כדי לפשל עם גימיק, ואם נמרוד הגיע לאן שהוא הגיע אז הוא לא אחד כזה. מפשלים בטכניקות כמו זו, שלא תמיד יצליחו, מן הסתם). חדל ויכוח, זה לא מוביל לשום מקום ואתה מתעקש לעמוד על שלך ולהאמין במה שאתה רוצה להאמין - מי אני שאפריע לך.

michaeler

New member
ובקשר ל"התחמקות שלי", לא "התחמקתי"

משום דבר. פשוט כמו שכתבתי, מה שאמרת במשפט הזה מעיד על חוסר ידע משווע, ולא ראיתי סיבה להמשיך להתפלמס איתך אם שם אתה נמצא ברמת ההבנה של התחום. זה כמו שאני אכתוב לך באמצע דיון על כדורגל "מה אתך זה הנעליים של רונאלדיניו כאלה טובות שבזכותן הוא מבקיע, אם לי היו נעליים כאלה אז גם אני הייתי מבקיע. מה שגם לדעת לבעוט בכדור בכלל לא קשור ללהבקיע. חוץ מזה הוא מתאמן בקבוצה גדולה אז מן הסתם לימדו אותו איך להבקיע..". בן אדם שמבין(אפילו מעט) בכדורגל פשוט יכתוב "סבבה, להית'" ויקטע את הדיון כאן. בוא נסיים עם זה, אתה לא חייב להגיב בחזרה שוב, כי עוד הפעם - זה לא מוביל לשום מקום. שבת שלום.

רן המלך2

New member
לא אובייקטיבי מספיק?

צריך "חוש ראייה אובייקטיבי" כדי להכיר קסמים ולדעת איך הם נעשים ? נדמה לי שלא הבנת למה התכוונתי בעניין חוש הראייה...בכל אופן, אתה אמנם מלין על הבורות המשוועת סביבך אך היחיד שהפגין עד כה בורות וחוסר הבנה בסיסי בתחום המנטליזם, קוסמות ובכלל בורות באופן כללי (ותעיד על כך השוואתך התמוהה בין הליכה עם כדור על הראש לבין קריאת שרירים) זה אתה. היכן טענתי שאין לו יכולת ? הרי כתבתי שהוא קוסם כישרוני מאוד בעיני, כריזמתי, "פרפורמר" מצויין (כמו שנוהג לומר מר גלר) ושולט היטב בטכניקות וטריקים של קוסמים. יש לו יכולת גבוהה, אבל לא במובן שאתה חושב. הוא לא יכול להבחין בין אמת לשקר כפי שמוצג בתוכנית ( ועוד בעיניים עצומות. על סמך שתי מילים - ימינה, שמאלה...) הוא לא יכול לשלוט באנשים באמצעות משולשים או ע"י החדרת מסרים תת הכרתיים לראשם. הוא לא יכול לאתר חפצים ע"י קריאת שרירים..(ואם הוא כן יכול, אז כמו שרנדי אמר על מישהו אחר פעם, הוא עושה זאת בדרך הקשה, אפילו הבלתי אפשרית, ואני, חסר הידע , יכול לומר לך איך משיגים תוצאה זהה לחלוטין ללא קריאת אפילו שרירון אחד קטן) נמרוד אוהב להשתמש ב"פלסבו-טכניק" ובמונחים מדעיים שכלל לא קשורים לקסמים שהוא עושה, זה חלק מההצגה. גלר ניכס לעצמו את העל טבעי, הראל ניכס לעצמו את המדע.(וזה לא נכתב כביקורת) באשר לטכניקות קריאת שרירים ושפת גוף - אפשר לקבל בעזרתן אינדיקציה לגבי מידת פתיחותו של אדם ונכונותו לשתף פעולה עם הקוסם, אי אפשר לעשות את מה שנמרוד ואחרים טוענים שאפשר, והם אכן לא משתמשים בשיטות הללו, בטח שלא בהופעות מול קהל בהן שואפים לצמצם במידה ניכרת את מרחב השגיאות. בשונה מהליכה עם כדור על הראש, בקריאת שרירים התלות באדם העומד מולך הרבה יותר גדולה (הרבה יותר גדולה מאשר התלות בעצמך, בכדור ובמהירות וכיוון הרוח..), במידת פתיחותו, באופן התנהגותו ובגורמים רבים אחרים. בוא נראה...התחיל בגיל 10, 30 שנה בתחום ..אז, חשבת שהוא בן 40 ? טוב,אולי טעיתי, לא מדובר בחולשה מתמטית אלא סתם בחוסר היגיון בסיסי. ( איך תהיה מנטליסט בקצב הזה?)

michaeler

New member
החלטת שאם תנסה לפרוש את הדיון לכל

הנושאים האפשריים זה יעזור לך? מצטער, טעית. אין לי מושג למה, אולי הלחץ ואולי הרצון להוכיח משהו, אבל קשה למצוא משהו רלוונטי במגילה שהכתבת לי פה. מה קשור בכלל טריקים אחרים? מה קשור פרפומר? מה קשור "יכולת גבוהה לא כמו שאתה חושב"? מה, טענתי שהוא סופרמן? בסך הכול שהוא מתמחה במס' טכניקות עיקריות עליהן מבוסס המנטליזם. אני רואה את זה כנסיון נואשים להצדיק את עצמך. הנקודה פה היא טריק אחד, שלשמו נפתח השרשור, מעולם לא חרגתי בדיוק הזה מגבולות הטריק המדובר. הרעיון עם הכדור הוא דוגמה לתוצאה שמשיגים כתוצאה מאימון רב. אני אומר שאת הטריק הזה ביצע נמרוד ללא גימיקים, אלא עם יכולת אישית כמנטליסט. זה הכול. " בוא נראה...התחיל בגיל 10, 30 שנה בתחום ..אז, חשבת שהוא בן 40 ? " כן. מה קשור חוסר הגיון..? ותראה יותר קומדיות, לא יזיק לך.

Flagg1

New member
אתה די סותר את עצמך..

"מה, טענתי שהוא סופרמן? בסך הכול שהוא מתמחה במס' טכניקות עיקריות עליהן מבוסס המנטליזם." כן, רמזת שהוא סופרמן. אתה טענת שהוא משתמש בטכניקת קריאת שפתיים, אבל אין אפילו טכניקה כזאת בשביל לדעת מה מישהו חושב. זה רק משהו שסופרמן יכול לעשות. אתה באמת חושב שמישהו יכול לדעת מה בדיוק מישהו רוצה להגיד על ידי התבוננות בשפתיים שלו? מצטער אם זאת לא היית הכוונה שלך, שאלתי אותך בקשר לזה אבל לא ממש רצית לענות. בכל מקרה, אין שום מנטליסט שיכול לעשות את זה. גם קריאת שרירים זה לא משהו כזה פשוט לא משנה כמה תתאמן על זה. אפילו אם הפרק המדובר לא בשידור חי, עדיין זה עולה די הרבה כסף לצלם כל אפקט, במיוחד כשזה נמשך איזה חצי שעה, ולא יבזבו את הזמן של שני אנשים שעומדים להתחתן אם יש סיכוי שזה לא יעבוד. אני לא אומר שהוא לא השתמש בקריאת שרירים, אבל אני גם לא שולל את האפשרות שמדובר בשיטה אחרת. אם אתה רוצה להיות מנטליסט, אז כדאי שגם אתה לא תשלול את זה. אתה שאלת אותי למה הזכרתי את המשתתף ב"יורש". אז זאת הייתה דוגמא להראות לך שלא כל מה שהקוסמים טוענים זאת האמת. זה גם חלק ממנטליזם, "לשקר" לפעמים לקהל. מאוד חשוב שתדע את זה אם אתה רוצה להתקדם הלאה..

michaeler

New member
אבל ידידי, אני אומר שוב - אני

חשבתי שאנחנו מדברים כאן רק אל טריק אחד ספציפי, שלשמו נפתח השרשור. "אתה באמת חושב שמישהו יכול לדעת מה בדיוק מישהו רוצה להגיד על ידי התבוננות בשפתיים שלו?" לא. כאן אני מסכים איתך ב100%. הזכרתי את הטכניקה הזו כדי לתת דוגמה לטכניקות של מנטליזם. אולי בהחלט טעיתי ובלבלתי בזה שהזכרתי אותה, מסכים איתך.

רן המלך2

New member
קשור..קשור..

הכל קשור, אתה לא יודע שמשק כנפיים של פרפר בצד אחד של העולם יכול לגרום לסופה בצידו השני ? (אפשר להשתמש בזה בעונה הבאה......זה לא פחות סביר מקריאת שרירים..) טעית בדברים שכתבת ועל כך בדיוק הגבתי. א. אין מקום להשוואה בין קריאת שרירים להליכה עם כדור על הראש. לא משנה כמה תתאמן, לעולם לא תצליח לקרוא שרירים באופן שבו המנטליסטים טוענים שאפשר. חבל שתשלה את עצמך, רוצה להיות מנטליסט ? תתמקד באפשרי. ב. הטריק האחד שלשמו נפתח השרשור הוא אכן טריק, טריק של קוסמים. לא קריאת שרירים, לא קריאת שפתיים ולא קריאת שמע. ג.ה-כ-ל קשור ודווקא ראיתי לא מזמן קומדיה חביבה בשם "לדעת חשבון עם אפי", מומלץ בחום.

michaeler

New member
הייתי רוצה לא להגיב לדברים חסרי המש

מעות(בעיני) שכתבת, אבל לצערי אי אפשר לפרסם תגובה ריקה, אז בקצרה: עזוב אותי מהתחכמויות פילוסופיות ואחרות, אין קשר בין פרפרים לטריק בו אנחנו דנים. א. יש מקום, כי את שני הדברים משיגים דרך אימון. בחיים לא אמרתי שאפשר לקרוא שרירים "באופן שבו המנטליסטים טוענים שאפשר", אשמח אם תוכיח לי אחרת(שכן אמרתי). ב. אם כך תבצע אותו (ללא PRE SHOW, אחרת זה כבר אכן טריק של קוסמים, ויש הפרדה בין שני המקרים) ותראה לי. ובכלל, תחסוך ממני את הטיפים שלך לגבי מנטליזם. באותה מידה אני יכול לעבור השתלמות של "איך לנהל מלחמה" אצל דן חלוץ.

למעלה