על קבלה עצמית ומודלים גופניים

Elle992

New member
על קבלה עצמית ומודלים גופניים

בזמן האחרון עלתה בי המחשבה האם האנשים כאן, בפורום הזה מודעים לעצמם ולגוף שלהם והאם הם שלמים איתו? האם הם שלמים ומקבלים באהבה אפילו שהם לא קליל השלמות? האם העזתם להסתכל על עצמכם במראה בעירום מלא? האם כשאתם מסתכלים על עצמכם בעירום מלא אתם מצליחים לאהוב ולקבל את עצמכם?

אלה שאלות מאוד חשובות כי התשובות שלהם לא פחות חשובות מהשאלות עצמם, אני אישית סבלתי מדיכוי מאוד רציני שלא יכלתי בשום פנים ואופן לקבל את עצמי חיצונית ופנימית, עקב השינוי שאני עוברת החלק המרכזי בו זה לעמוד ולהסתכל על עצמי בעירום מלא ולאהוב/לקבל מה שאני רואה, להסתכל "לאמת" בעיניים, לא להסתיר כלום. פשוט לעמוד בצורה הכי חושפנית והכי כאובה לחלקנו ולהתמודד עם זה. ברגע שאנחנו מצליחים להתמודד עם זה באופן עקרוני לא תיהיה לנו בעיה להתמודד עם החלק האינטימי במערכות יחסים וכד',

למה אני שואלת את זה? כי מי שמתבייש בגופו ובתדמית החיצונית שלו והפנימית שלו ולא מקבל אותה בלב שלם כנראה שיהיה לו לא קל לפתח מערכות יחסים, והרי רובנו בפורום כאן ללא מערכות יחסים, זה סוג של מבחן אומנם הוא נעשה בצורה פומבית ולמול שאר חברי הפורום אבל לדעתי יש לו משקל מסויים שיכול לעזור ללא מעט מאיתנו אם נחליט לקחת את זה ברצינות,

באופן אישי אני יכולה לומר את האמת ואני לא מתביישת בה-עד גיל 19 לא יכלתי להסתכל על עצמי במראה כמעט ובטח שלא בעירום מלא(בהמשך אסביר למה דווקא עירום בפירוט) ובשנתיים האחרונות עשיתי סוויטץ' מאוד גדול, העזתי לחטט בתוך תוכי, העזתי לחדור למקומות שמעולם לא העלתי במוחי שאצליח בכלל לעמוד בזה. חשפתי את עצמי במלוא מובן המילה וגרמתי לכך שאני אעמוד, בעירום מלא למול מראה ואצליח להסתכל על האמת הצורבת בצורה הכי כנה ואמיתית שיש, זה עזר, מאוד עזר, זה עזר כי הסתרתי 19 שנה את האמת שנקראת "אני",

הרי הגוף שלנו הוא חלק מאיתנו, ואחוז די גדול לא מרוצה מהגוף שלו, וכשאנחנו לא מרוצים מהגוף שלנו זה משליך על ההתנהלות היום יומית שלנו בכל מובן כמעט, אם זה בעבודה ואם זה ברכישת בגדים ועד למערכות יחסים עם בני/בנות זוג וכן הלאה, להיות שלם עם עצמך משמע לקבל ולאהוב את עצמך "כמו" שאתה. כן, גם אם את נמוכה ולא ניחנת ביופי מולד, גם אם את/ה לא מרוצים מהגוף שנולדתם איתו, גם אם סתם אתם לא מרוצים באופן כללי יש מצב שזה קשור לביקורתיות יתר על המידה(אני אישית כזו) אז זה משהו שיכול לדפוק ולהרוס הרבה דברים בחיינו, אני בשנה האחרונה קורא בבלוג מסויים של בחורה מסויימת שמדברת על הנושא הזה, התדמית הגופנית/החיצונית שלנו, איך אנחנו נאלצים לסבול ולא להתנהג בצורה רגילה ונורמלית(יש נשים שלא הולכות לים בגלל שהם לא מסוגלות להראות בציבור עם בגד ים, ויש לא מעט כאלה) אז מאז שאני קורא את הפוסטים שלה בנושא נכנסתי לזה בצורה יותר חזקה, אני כבר לא מתביישת ללכת עם בגד לים, להפך, אני מרגישה מאוד בנוח. באופן כללי התדמית שלי השתנתה בצורה מאוד גדולה....לא יודעת איך לפרש במילים אבל בוא נאמר ככה לפני 4 שנים תאמרו לי "אל, יאללה הולכים לים" אני הייתי צוחקת לכם בפרצוף ואומרת לא תודה בצורה די תקיפה. כי מי דימיין לעצמו שאני אלך לים...אין מצב,

אז אני לא רוצה לחפור וליצור מגילה כי הנושא הזה באמת יכול להכתב בלא מעט מילים, אני רוצה שכל אחד יענה על מה ששאלתי, השאלות, לדעתי לפי התשובות יהיה אפשר להבין מאיפה נובעת הבעיה למצוא זוגיות, הרי בנינו....די, רובנו כאן רוצים זוגיות. רובנו כאן כמהים אפילו לזוגיות, משהו עוצר בעדכם....משהו שם שאתם לא שמים לב אליו! והגיע הזמן לשים לב אליו. אני חושבת שאם אחת כמוני הצליחה לחוות את השינוי על הצד הטוב ביותר אז כל אחד כמובן עם כוח רצון ורצון להשתנות-יכול, אני מקווה שתיהיה הענות ואולי זה משהו שיצליח להבהיר לחלק ממכם מה היא בדיוק הבעיה, ולכל בעיה יש פיתרון. לא לשכוח זאת,

אגב משהו לפני סיום...כשאנחנו שלמים עם עצמנו והגוף שלנו אין לנו לרוב גם בעיה עם אינטימיות(כידוע, זה חלק כמעט בלתי נפרד מזוגיות) אז זה פרמטר חשוב שרובנו לא שמים לב אליו ממש עד שאנחנו קוראים כתבה/הודעה בפורום/פוסט בבלוג כי אנחנו לא רוצים לדעת מה המגרעות שלנו, אנחנו תמיד ננסה להסתיר ולשכוח ולומר שלא משנה בסוף הכל מסתדר, זה לא עובד ככה....צריך לדעת לטפל בבעיה מהשורש שלה.

אז כן, אני יכולה לומר בפה מלא שאין לי בעיה עם אינטימיות אין לי בעיה עם העירום שלי ואין לי בעיה לקבל את עצמי כמו שאני, אומנם אני עדיין עוברת את השינוי והוא לא הסתיים ולדעתי כשהוא יסתיים אני אוכל כנראה לומר שאני שלמה ב-100% אבל עדיין, עברתי את המכשול הנוראי שטבע אותי 19 שנה המכשול מעירום מאינטימיות מכל דבר שחושף את גופי ומערומיי. ובכללי כל דבר שכולל קרבה/מגע פיזי וכד'. היום אני בנאדם חדש בקטע הזה.....והייתי רוצה לעזור לאחרים שהיו במצבי להשתנות לטובה בקטע הזה

*הנאמר לעיל נאמר ברוח טובה ואין לקחת זאת מעבר לדעה אישית של הכותב.

יש לי הרבה מה לומר בנושא

אך אבחר בלתמצת.
זה נושא שמאוד קרוב לליבי וליווה ומלווה אותי לאורך כל חיי וודאי גם עיצב את מי שאני.
אני יכולה להגיד שבשנים האחרונות, לא שנהייתי רזה יותר אבל היחס שלי כלפי עצמי השתנה, מדובר בשינוי איטי והדרגתי שטרם הגיע לסיומו אבל אני יודעת שאני הרבה יותר יפה ממה שהייתי למשל בתיכון, פשוט כי אני פחות עסוקה בלהחביא את עצמי.
יש לי עוד כמה מטרות לשיפור אבל אני גם מצליחה לראות את ההתקדמות למרות שאני די ברגרסיה לגבי העניין.
וכן, אני מסוגלת להביט בעצמי במראה.
(אם לא העייפות, הייתי כותבת הודעה מושקעת יותר בנושא)

תמיד יש משהו שלא נראה לנו טוב

גם אדם מושלם ימצא על מה להתלונן בגוף שלו.

היכולת להגיע לאינטימיות עם מישהו/מישהי תלויה באמון שאנו נותנים בפרטנר/ית ובתחושת הנוחות שהפרטנר/ית משרה עלינו.
תחושת בושה ומבוכה אפשר להפיג עם הפרטנר/ית הנכון/נה.
אולי זה תמיד ישב שם באיזו פינה בראש, מסרב להיעלם, אבל אפשר לרסן את התחושות הקשות ולגמד אותן.

אני יכול לומר שאני לא מרוצה מהמבנה הגופני שלי (דרושים: כמה קילוגרמים, כמה ס"מ ברוחב הכתפיים, זרועות מוצקות ויכולת לעמוד על הידיים), ובכל זאת אני חווה אינטימיות ונהנה מכל רגע.
את מה שאני יכול לשנות בי, אני מנסה. את מה שאי אפשר אני נאלץ להשלים איתו. כי אי אפשר להיתקע במקום כל החיים (ישראלים... אתה עומד במקום, ישר מתחילים לצפור. אי אפשר ככה).

Elle992

New member
אבל מי שלא מרגיש בנוח/שלם עם עצמו כן

תיהיה לו בעיה מסויימת עם אינטימיות, בנאדם ששונא ומתעב את הגוף שלו ונגעל מעצמו לא ממש יכול להיות באינטימיות, כלומר הוא יכול טכנית להיות אבל הוא ירגיש רע עם זה, וכן נאמנות עם הפרטנר זה דבר חשוב שתורם מאוד לפתיחות. אבל לא רק,

אולי אתה לא מרוצה מעצמך אבל אתה לא מתעב את גופך, וזה הבדל גדול

אני אישית תמיד תיעבתי את עצמי והשפלתי את עצמי ביני לבין עצמי(משהו דפוק בראש, כן) וכשעברתי חלק מהשינוי כשהגעתי לדימוי עצמי וכשזה השתנה לטובה והפסקתי לתעב את עצמי(דבר ראשון) והתחלתי להסתכל ולהביט בעצמי ולקבל את עצמי אז....גם התחלתי להפסיק לחשוש מלהיות במצב אינטימי עם בנאדם, הפסקתי לחשוש משאחרים יראו אותי בבגד ים, הפסקתי להגעל מעצמי ואפילו לאהוב חלקים מסויימים בי שלא ראיתי לפני. וגם...פתאום הכרתי צד חופשי ומשוחרר שלא הכרתי לפני, אני מרגישה פתאום מטיפוס שהיה מתלבש במקלחת אחרי מקלחת כי התביישתי להתלבש בחדר מטיפוס שמסתובב בבית(כשאני לבד) בעירום/תחתון וגופיה, זה הישג מאוד גדול עבורי זה לא עיניין של מה בכך
וגם שמה *** על השכנים מצידי שיראו זה לא באמת מזיז לי, בית שלי אעשה כרצוני
(כלומר לא חושבת אם השכנים יראו או לא כי זה לא מזיז לי כמו שהיה מזיז בעבר)

לתעב את עצמך זה מצב קצה

יש הבדל בין לא להרגיש נוח עם עצמי, לבין לתעב ולהיגעל מעצמי.
וכל הכבוד שהצלחת לעבוד על עצמך

Elle992

New member
נכון, יש הבדל גדול

אבל גם חלק מאלה שלא מקבלים את עצמם מגיעים למצב שלא תיעוב(נתקלתי במקרים כאלה) אומנם זה לא נפוץ אבל כן קיים,

תודה, לפעמים אני חושבת לעצמי מה פיספסתי 19 שנה....ואז אני אומרת "לא בוכים על חלב שנשפך"

הקיצר

מתי הולכים לים?

הנה רעיון מפגש פורום בים

כל הכבוד על ההתקדמות שלך והמודעות שלך

ומסכימה בקשר אינטימיות וטיעוב עצמי

Elle992

New member
רעיון מ.ד.ה.י.ם!! את אחת הגדולות בתולת

וואלה, אני מכורה לים...זו יכולה להיות הזדמנות נהדרת להעביר כמה שעות במפגש נהדר..בלי לחץ, בלי הגבלת זמן...בלי מקומות ציבוריים ים זה מקום חופשי אפשר למצוא אזור שאין הרבה אנשים.

חכי, קודם אקנה ביקיני! ועכשיו ברצינות-נראה לך שאנשים כאן יסכימו לחשוף את עצמם וגופם? למרות שלא חייב לחשוף גוף אפשר לבוא עם שורט וחולצה. אבל....עדיין זה כנראה טו מאץ', אבל עבורי-רעיון מדהים! אני חולה על הים. זה מקום מרגיע ושלוו ואפשר לשבת ולדבר ...אני מבטיחה להביא מלא גודיס במקרה ויצא אי פעם מפגש כזה

ותודה

תודה

מאוד "מצטערת" אבל אתם לעולם לא תראו את גופי בים
עקב צניעות

ככה שצריך לציין בפירוש שאפשר לבוא עם בגדים מלאים
אני בים רק בחוף נשים בלבד {ככה נוח לי ולא סובלת מהצקות של גברים יצוריים שמסתובבים בים לבד ומחפשים הרפתקאות ואיך להציק לנשים
}

לדעתי אפשר לעשות זאת בהמשך
כשתהיה לנו קבוצה מגובשת של אנשים
ושוב מותר לבוא עם בגדים מלאים!!
יש ליד ים שולחנות אפשר לעשות פיקניק ולשאוף אוויר צח של הים

Elle992

New member
ממ יש לנו חוף של דתיים יפייפה!

נשבעת לך, זה באמת אחד החופים שבשבת אם אני הולכת רק לשם הוא יפה ומסודר ונקי ונגיש,

אבל מה...הוא עובד כל ימות השבוע חוץ משבת, אז אם יהיה מפגש בעיר שלי בהמשך יהיה אפשר לארגן את זה שם, לא אין שם בתי קפה או שולחנות זה ממש חוף לגמרי. יש שימשיות כאלה שאפשר לשבת מתחתיהם, וכמובן שכל אחד יכול לבוא עם בגדים זו רק אני שלא אסבול על עצמי בגדים בים

ואל דאגה! יש לי שמלה מיוחדת שאני שמה מעל הבגד ים ככה שאף אחד לא ירגיש באי נעימות

אבל אם את רוצה בתי קפה ושולחנות כדאי ללכת לחופים אחרים לגמרי...וזה ליד השוק וזה שם זה יותר מסודר....וזה גם באזור של הטיילת

Berethor

New member
מה יפה בזה מה

זה שיש הפרדה בין המינים שם זה יפה? ואלא אם כן הגברים יתחשפו לנשים או הנשים לגברים יהיה הפרדה גסה ברגע הכניסה לחוף..

Elle992

New member
לא זה שהחוף של דתיים יפה, החוף בעצמו מסודר

ונקי וסגור בצורה יפה יותר משאר החופים שכל הערסים והדוחים ממלאים אותם.

אבל אני מאמינה כשזה פתוח לדתיים והם שם זה כבר לא כזה משהו, אני הולכת בשבת וזה ריק ונעים ונקי מאוד ומסודר מאוד

Berethor

New member
אז זה מעבד את כל הפואנטה

ים בלי בגדי ים? אתם עושים צחוק, או שאחד יהיה עם בגדי ים ואחר לא, לא חשבתם שזה לא ירגיש לאנשים בנוח ככה, או כולם או אף אחד.

בואנה, זה ממש יפה!

אולי אקנה גם לעצמי

מי אמר שלחילוניות אסור להתלבש צנוע? הרי ביום יום רובנו לא מתהלכות עם תחתונים וחזיה.

Elle992

New member
מה יפה בזה?!

מזעזע! תארי לעצמך בחום יולי אוגוסט להסתובב בים עם שמלה כזו....כאילו בסדר אני מבינה שיש נשים צנועות ומכבדת אותם אבל יש דברים יותר נעימים ובהרבה יותר פרקטים, אני אישית קניתי שמלה כזו..טוב השרוולים קצרים יחסית והיא כמו מיני אבל היא מכסה את הגוף והוא לא חשוף לגמרי ויש מלא סגונות של שמלות חוף כאלה,

ממש לא כדאי לאטום את עצמך בשמלות שכאלה וחצאיות גם כי זה לא תואם למצב של חוף ים וגם את סתם תסבלי(וכל אחת אחרת שתבחר ללבוש כזה)

תראי, אני פעם חשבתי שאני הבנאדם הכי סגור ואטום וכל זה..ועכשיו אני מגלה שיש עוד אנשים שהיו כמו שהייתי בעבר
אני יכולה לומר לך שהקיץ הזה אני הולכת לשים ביקיני ויתהפך העולם! אני כבר לא מסוגלת לסבול את החלק העליון של הטנקיני שלי

יופי זה עניין של טעם

לגבי הנוחות, אין לי מושג, מעולם לא ניסיתי דבר כזה. לא נראה לי שזה יהיה חם במיוחד בתוך המים, אבל לא בטוח שנח.
בעשור האחרון בגדי הים שלי תמיד היו מכנסונים + חזיה. עם המכנסונים הרגשתי יחסית נח (כלומר יחסית לביקינים שהייתי לובשת קודם), עם החזיה פחות.

בגדול, מאז גיל ההתבגרות ועד היום עברתי בהדרגה ללבוש יותר צנוע, ונורא נעים לי עם זה. אני לא מרגישה צורך למשוך מבטים של כל העולם בכל סיטואציה. ומה לעשות, שלבוש קצר וצמוד מושך מבטים. אגב, זה לא קשור לגיל או ליופי. זה פשוט דבר שמושך את העין (אפילו את העיניים שלי, לעזזל
).

כל זה בכלל לא קשור לעירום, מיניות ואינטימיות עם הבנאדם המתאים. עם זה אין לי בעיה (כשיש בנאדם מתאים
).

Elle992

New member
מה שטוב לך

הכי חשוב לקנות בגד ים שיהיה לנו נוח, תראי...אני לא חשבתי שמעולם אצא עם בגד ים..אז התחלתי מטנקיני שזה גופיה כזו עם חזיה כמובן ותחתון...והשנה החלטתי שאני לא מסוגלת יותר ואני שמה ביקיני וסליחה על הביטוי אבל *** על כולם,

מי שלא מתאים לו שיפנה את מבטו הצידה

למעלה