על קצר תקשורתי וסביבה מוגנת

askimosi

New member
גם את זו לא רואים
.....

אחריי שאת בוחרת בקובץ תלחצי על "שלח קובץ", אם את עושה את זה כנראה שאת בעבודה ויש לכם שם סוג של פילטר
.

askimosi

New member
עכשיו רואים
את הצ'יפס עדיף עם סוכר בצד

זה כמו חטיף במבה בשביל אסקימוסי

askimosi

New member

אפשר גם צ'יפס טבול בשוקולוד אם כבר אז כבר
.

אבל אם ברצינות אז עדיף סלט או אבטיח,יותר בריא

Reyn

New member
כאלה שמתנזרים מרצון לא קשורים לפורום הזה.

זה כמו שמישהו יצטרף לפורום של עוורי צבעים בגלל שהוא מרכיב להנאתו משקפיים מקטבים (כאלה שמעבירים רק חלק מהצבעים, כמו משקפי תלת מימד בקולנוע).

מה הקשר לעיוורון?

אתה מחשיב את עצמך כבעל מום?

הסיבות של ב"י להתנזרות שמורות עמה. זה שאדם בדיאטה לא אומר שהוא לא רעב....

dori78

New member
למה בעצם?

שם הפורום מגדיר מצב, לא אם בחרת בו או לא בחרת בו.
כששיחת בנים מתפתחת לכיוונים של השוואות סיפורי סקס ולך אין, זה משנה אם בחרת בזה או לא בחרת בזה?
זה נראה לאנשים מוזר שלא התנסית, לא אכפת להם אם זה מבחירה או לא.
זה נראה לי קשה באותה מידה להתחיל להתחמק בסיטואציות האלה, רק מעצם העובדה שאין לך ניסיון.
אם לא בחרת בזה - מציקים לך שתלך לזונה, אם כן בחרת בזה - מציקים לך שתלך לפסיכולוג.
מי שמחליט "להתלבש" עליך בגלל חוסר הניסיון, ממש לא מעניין אותו מה הסיבה.
ודווקא הפורום הזה אמור להיות מקום שבו לא מעבירים ביקורת על הנושא הזה...

Reyn

New member
כמובן שיש משמעות לנסיבות.

את רוב הגורמים לחוסר נסיון שאנשים הציגו כאן בפורום (ביטחון עצמי, משקל, מראה, קשיים נפשיים/חברתיים/אישיותיים...) ניתן לאחד תחת ההגדרה הרחבה של "קושי להשיג ולתחזק זוגיות או קשר אינטימי". למרות שהקשיים עצמם שונים, האנשים שסובלים מהקשיים הללו יכולים להזדהות זה עם זה, כי כולם סובלים מקושי באותו תחום.

לעומת זאת, אנשים שבוחרים להיות חסרי נסיון לא סובלים מקושי שהוביל אותם למצב הזה. נכון שלכאורה הם סובלים מאותן השלכות של המצב, אבל כל הסיטואציה מסביב שונה. נראה לי שאת חושבת על הפורום ככלי להתמודדות של חסרי נסיון עם לחץ סביבתי, אבל בעיני (ואני מאמין שרוב חסרי הנסיון יסכימו איתי) עיקר הלחץ הוא פנימי. אנשים ששואלים למה אתה עדיין בתול הם כאין וכאפס לעומת התחושה הפנימית ששואלת בדיוק אותו דבר.
וכאן נמצא ההבדל. אנשים שהחליטו באופן מודע, מתוך עמדה של כוח ושליטה במצב, שהם אינם מעוניינם בזוגיות (א-רומנטיים) או בסקס (א-מיניים או מתנזרים), לא חווים את אותם קשיים פנימיים של מי שהמצב נכפה עליו. הם כמו האיש שבוחר להרכיב משקפיים מקטבים, שפשוט לא רוצה לראות צבעים רגילים, ואם הוא סובל מאיזשהו לחץ סביבתי, זה בקווים של "למה אתה עושה את זה לעצמך" (בניגוד ל"אוי, אני מצטער לשמוע על הקושי שלך").

מלבד כל זה, מי שחי בחברה דתית לא חווה לחץ סביבתי לגבי בתולין שלו עד החתונה, ולא מרגיש בעמדת נחיתות ביחס לסביבתו הקרובה. כך שזה עוד פחות רלוונטי.

Reyn

New member
אה, ולגבי העברת ביקורת על הנושא

באמת שלא ברור לי מאיפה התפתחה בפורום התפיסה שתמיכה בהתמודדות עם קושי = תמיכה בקושי עצמו. אם היו ממירים את הפורום לקבוצת תמיכה לאלכוהוליסטים, אנשים כאן היו מעודדים אחד את השני להמשיך לשתות ומתנפלים על כל מי שיוצא נגד אלכוהול. אם רוצים להתגבר על קושי, צריך לפני הכל להכיר בכך שהקושי עצמו הוא רע ולכן רוצים להתגבר עליו.

טום גיא

New member
כי זו הגישה שלך

אם למשל היה פורום "תרבות צריכת האלכוהול" אז הייתי מצפה שאנשים יעודדו אחד את השני להשתכר וימליצו על מקומות בילוי ומשקאות. אתה תופס את "קבוצת תמיכה לאלכוהוליסטים" כפורום שמטרתו התמודדות עם תופעה שלילית, למרות שייתכן מאוד שהאלכוהוליסט יתאר לעצמו שתמיכה בו צריכה להיות הפחתת המס על משקאות, ולא שמישהו יחליט עבורו האם מה שהוא עושה זה טוב או רע לו. כמו שדורי כבר כתבה - השם של הפורום הזה הוא ניטרלי לשיפוט שלך האם "חוסר נסיון" הוא מצב שלילי או חיובי, ועצם העובדה שמדובר ב"קושי" בהקשר הזה היא גם כן דעתך. זה שאתה בוחר לתפוס את המצב הזה כשלילי (גם אני, אגב, וכנראה יותר ממך) לא גורר שזו דעתם של המשתתפים האחרים, וזכותם לספר עד כמה הם מרוצים מכך ולעודד אנשים אחרים להישאר חסרי נסיון. את השאלה כיצד להתמודד עם זה אתה יכול להשאיר לקורא להחליט בעצמו, לפי תפיסתו.

למעלה