כמובן שיש משמעות לנסיבות.
את רוב הגורמים לחוסר נסיון שאנשים הציגו כאן בפורום (ביטחון עצמי, משקל, מראה, קשיים נפשיים/חברתיים/אישיותיים...) ניתן לאחד תחת ההגדרה הרחבה של "קושי להשיג ולתחזק זוגיות או קשר אינטימי". למרות שהקשיים עצמם שונים, האנשים שסובלים מהקשיים הללו יכולים להזדהות זה עם זה, כי כולם סובלים מקושי באותו תחום.
לעומת זאת, אנשים שבוחרים להיות חסרי נסיון לא סובלים מקושי שהוביל אותם למצב הזה. נכון שלכאורה הם סובלים מאותן השלכות של המצב, אבל כל הסיטואציה מסביב שונה. נראה לי שאת חושבת על הפורום ככלי להתמודדות של חסרי נסיון עם לחץ סביבתי, אבל בעיני (ואני מאמין שרוב חסרי הנסיון יסכימו איתי) עיקר הלחץ הוא פנימי. אנשים ששואלים למה אתה עדיין בתול הם כאין וכאפס לעומת התחושה הפנימית ששואלת בדיוק אותו דבר.
וכאן נמצא ההבדל. אנשים שהחליטו באופן מודע, מתוך עמדה של כוח ושליטה במצב, שהם אינם מעוניינם בזוגיות (א-רומנטיים) או בסקס (א-מיניים או מתנזרים), לא חווים את אותם קשיים פנימיים של מי שהמצב נכפה עליו. הם כמו האיש שבוחר להרכיב משקפיים מקטבים, שפשוט לא רוצה לראות צבעים רגילים, ואם הוא סובל מאיזשהו לחץ סביבתי, זה בקווים של "למה אתה עושה את זה לעצמך" (בניגוד ל"אוי, אני מצטער לשמוע על הקושי שלך").
מלבד כל זה, מי שחי בחברה דתית לא חווה לחץ סביבתי לגבי בתולין שלו עד החתונה, ולא מרגיש בעמדת נחיתות ביחס לסביבתו הקרובה. כך שזה עוד פחות רלוונטי.