על קרקס ולוליינית על חבל דק

noa128

New member
על קרקס ולוליינית על חבל דק

קרקס. ישר עובר לך בראש - צבעים, ומוזיקה, וליצנים ופעלולים. משהו שמח, משהו מהנה. גם אהבה. גם האסוסיאציה הראשונה במחשבה על אהבה היא כזו. מענג, מרטיט, מרגש, מסוכן. הרבה פחות מודגש המסוכן, אבל גם קיים שם באיזשהו מקום. יש לי חברה. נשואה. נישואים טובים לדבריה, הוא איש נפלא היא אומרת. אבל אחרי כך וכך שנים חסר לה הריגוש, הניצוץ, התשוקה. לחברה יש מאהב. גם הוא נשוי. הרבה דיבורים ופלירטוטים וטלפונים, המון התרגשות וסכנה, גם אקשן לא מעט. והיא מספרת לי בסודי סודות, חולקת איתי סיפורים מרגשים על רגעים גנובים ומתוקים, על מפגשים סוערים בהיחבא, על טלפונים וליחשושי אהבים, מודה שהיא כבר מאוהבת בו מזה זמן, כולה זוהרת ושבויה בקסם. אין שם שום דיבור על עתיד משותף או עזיבת בני הזוג החוקיים. רומן.ואני שמחה שנחמד לה, מחייכת מול הזוהר שעוטף אותה, באמת, אבל מהמקום שלי בקהל אני רואה בבירור את החבל הדק הזה שעליו היא צועדת, וכנראה שבשל נסיוני שלי בכגון אלה, וגם היכרותי עם ההשלכות האפשריות של המעידה - אני רואה היום הכל. פול פריים. גם את הקרקע החשופה, את היעדרה המוחלט של רשת הבטחון, את הכאב של הפציעה, את מה שיכול להיחרב ללא תקנה אם רק תפספס במילימטר את החבל הדק - ויתגלה דבר הרומן לבעלה. ונחמץ ליבי. כי לא רע לה בבית לחברה הזו שלי, סתם שגרתי. כי בעיניי שלי הסיכון האדיר שהיא לוקחת לא שווה את החורבן הגדול שאורב מעבר לפינה לחייה, לילדיה...- נכון, אני לא שם - בנעליה. אני כאן - עם צלקות הפציעה, עם זכרון הכאב, מעורבב בזכרונות המתוקים שהולכים ודוהים עם הזמן. כבר נאמר פה בעבר שאין התחלה חדשה שמנותקת מהעבר. שהוא הולך איתנו תמיד, שבעצם נוכחותו בזכרון יכול להשביח את ההתחלה החדשה, לגרום לה להפוך לצעידה קדימה ולמנוע את ההליכה במעגל לעבר נקודת ההתחלה. כרגע מרגיש לי העבר כמו אפור שמלכלך את הצבעים החדים של התמונה הזו שלפניי, שפעם הייתה רק זה - מוסיקה, וצבעים, וליצנים - קרקס. אהבה.

גריפון

New member
בגידה זה בגידה זה בגידה, נקודה.

אני רואה את זה באור הרבה, אבל הרבה פחות רומנטי ממך, נועה. מצטער. את מדברת רק על האשה כנפגעת אפשרית מהסיטואציה שאת מתארת. האם זה אחרת כשגבר מוצא לו מאהבת? אני מוצא בין נשים יותר סלחנות לבגידות של נשים מאשר של גברים. לא הייתי נשוי די זמן כדי לחוות את היאוש השקט של חוסר הריגוש שאת מתארת, ועדיין ענין הבגידות מעורר בי תמיד תחושה קשה. אין בי שום סימפטיה כלפי בגידות בחיי הנישואים.

noa128

New member
הבנת שאני סלחנית? או רואה זאת

באור רומנטי? אני רואה אותה משחקת באש, זה מה שאני רואה. רואה וכואב לי הלב. בדיוק כמו שכואב לי הלב על גבר שעושה זאת לאשתו ודינו לאבד אותה ואת ילדיו כמשפחה אם יתגלה הדבר. אם לא הובנתי, לדעתי היא עושה שטות, ומסכנת את עתיד משפחתה וילדיה בשטות הזו. נקודה. מה רומנטי או סלחני בזה?

גריפון

New member
אני קורא שוב, ביתר זהירות.

המילים שקפצו לי - "הרבה דיבורים ופלירטוטים וטלפונים, המון התרגשות וסכנה, גם אקשן לא מעט. והיא מספרת לי בסודי סודות, חולקת איתי סיפורים מרגשים על רגעים גנובים ומתוקים, על מפגשים סוערים בהיחבא, על טלפונים וליחשושי אהבים, מודה שהיא כבר מאוהבת בו מזה זמן, כולה זוהרת ושבויה בקסם." - מתארים את התחושה שלה, לא שלך. צודקת.

noa128

New member
א-הה...

האמת שמעניין אותי אם עוד אנשים רואים דברים מסוג זה היום באופן שונה מהעבר... או שזו רק אני השרוטה... קיבלתי עכשיו טלפון הקפצה לאן שהוא - עוד מעט אשוב....

גריפון

New member
וגם

אחרי הגירושים הכרתי אשה מקסימה נשואה, ומהר מאוד נכנסנו למערכת: לא ממש רומנטית, לא של רומן, אבל של הרבה חום וריגושים פיזיים והשקט שאחרי. רק העובדה שאני שותף למעשה בגידה - אני לא יכול לקרוא לזה אחרת - הציקה לי עד שלא יכולתי לעמוד בזה יותר. עד היום אני מתגעגע אליה. כשהייתי ילד ראיתי מערכת כזו מאוד מקרוב. ודאי שאני לא צריך להוסיף כאן כלום.

פּרפרית

New member
בדיוק, בדיוק מאותו מקום...

אם הייתי קוראת את הדברים שלך גריפון, לפני שלוש שנים הייתי מסכימה עם כל מילה שלך. היום לא השתניתי הרבה בדיעות שלי (אני עדיין רואה בגידה כבגידה) אבל... גם אני הייתי במקום מאוד אבל מאודנוח ותאמיני לי נועה לא חיפשתי ריגושים, לא היו חסרים לי כאלה בזוגיות שלי- כלוב של זהב נהגתי לקרוא לבית שלי. היה לי הכל!!! ובכל זאת... אני לא מאמינה שגבר או אישה בוגדים סתם (לדעתי אין הבדל בין המינים)רק בגלל הריגוש? בספק רב. מה שכן, אני חושבת שמגיעים לגיל בו רואים "אהבה" בצורה אחרת- יותר בוגרת, יותר מעמיקה, יותר מקבלת. יש כאלה ש"מתפשרים" וחיים בשני עולמות ויש כאלה שלא מתפשרים והולכים אחרי "הלב". שנה אחרי אני עדיין לא חושבת שאני "מסתפקת" אלא בהחלט מסופקת (טוב, נו...אחרי אתמול. בטח אם היית שואלת אותי בשבת הייתי מזמרת זמירות אחרות) אם אמשיך להיות מסופקת? לא יודעת, לא יוצאת בהצהרות. רק יודעת שזה בדיוק מה שמתאים לי היום. לגבי החברה שלך, את חושבת שהיא לא יודעת שהיא על חבל דק מאוד? אולי היא זקוקה למעידה כדי לגרום לשינוי שבמסתורי ליבה היא משוועת אליו רק שאין לה אומץ?

noa128

New member
יכול להיות שבליבה היא משוועת

לשינוי ואין לה את האומץ, באמת יכול להיות, אני לא יודעת. כששאלתי אותה, היה מאד ברור שבבית אין בעייה, להיפך, הכל שם טוב ויפה, ובעבר אמרתי כאן יותר מפעם שאני לא מאמינה שבגידה באה בואקום, שלא מחפשים בחוץ כשיש הכל בבית. הסיפור שלה עם הגבר ההוא, אם הבנתי נכון - הוא סיפור של און אנד אוף כבר שנים, ההוא כל הזמן ברקע, ויש תקופות שהוא מגיח ונכנס לה לחיים, ואחר כך נעלם. מאד ייתכן שמהסיבה הזו היא בכלל לא רואה בו אלטרנטיבה, או אפילו סיבה לפרק את נישואיה, אלא שעשוע חולף - אבל הסיכון, זה הקטע שהכי גומר אותי - בשביל כזה שעשוע חולף לסכן נישואים טובים..., כשברור ממה שהיא מספרת על הבחור שאם יתגלה הסיפור לבעלה ויסתיימו נישואיה - ההוא מתנדף לבלי שוב... וכן, אני יודעת, מניסיון, שלפעמים הולכים על כזה קטע בבחינת פאסיב-אגרסיב , כי אין אומץ לקום וללכת, אין אנרגיות להשקיע בקשר עם הבעל - אז משתעשעים ואי שם בלב רצה לה מין מחשבה "אז אם אתפס? גם ככה זה כבר לא מי יודע מה טוב החיים איתו.." הידיעה הכואבת שיש לי היום, על המחיר הכל כך גבוה שיכול להיות לזה - החל מאבדן האמון בבית, השקר הזה שיושב בין שניים - במידה ומנסים להתגבר על המשבר ומחליטים בכל זאת להישאר יחד - ועד ההתמודדות הקשה של החד-הוריות במידה וסיפור כזה אכן מביא לסוף הנישואים - בראייה של היום - נראים לי כל כך כבדים ביחס למחשבה הזו "אז אם אתפס?..גם ככה זה.." ואני לא מאמינה שהיא תרצה להשתתף בעצמה בדיון הזה.. - הנקודה היא שאני עצמי נדהמת מהשינוי הכל כך גדול שחל בתפיסה שלי את הסיטואציה... כן, פעם גם אני הייתי מדברת אחרת...

ש פ ר ד

New member
איך אחרת?

סליחה.לא ירדתי לסוף דעתך.האם את אומרת שבעבר היתה לך התייחסות אחרת למצב כזה?

noa128

New member
אחרת = צרה יותר, דומה לחשיבתה שלה

קסם הרומן נראה לי בעבר קסום יותר, והסיכון/נזק - לא בלתי נמנע. באיזשהו מקום אפשר לומר שבשנים האחרונות הבנתי את הניואסים שממקמים את הרומן כמרכיב של קשר הנישואין - מרכיב הרסני לרוב, אבל לטעמי זה יוצא משם וחוזר לשם - זה לא מתקיים במנותק - וזה בעצם ההבדל. אם פעם האמנתי שאשה יכולה לנהל רומן ולחזור לבעלה ולהמשיך את חייה איתו כאילו כלום, ולהתייחס לעניין כאל הרפתקה חולפת - היום אני כבר לא מאמינה בזה. היום ברור לי שלא דומים יחסיה של אשה עם בעלה אחרי רומן - לאלה שהיו לה איתו לפניו - והאמור מתייחס למצב שהרומן לא מתגלה, אלא מתרחש מתחילתו עד סופו ללא ידיעת הבעל. אני חושבת שאשה לא תשוב להביט או לחוש כלפי בעלה אותו הדבר, אחרי שטעמה את האבסולוטיות שברומן - כל הפרופורציות שלה משתנות , כאילו שהוציאה את התחושות מכיול. שים לב שאני מתייחסת לעניין מהזוית הנשית בלבד - כי קטונתי לנסות להבין איך עובד ראש או לב של גבר בעניין הזה (ואני בהחלט מנחשת שאחרת..)

ש פ ר ד

New member
רגע..רגע

יש כאן משהו שלא מובן לי. הרי כולנו מסכימים שההליכה לשביל הצדדי נובעת בחלקה מתוך חוסר באלמנט מסוים {או בכמה} במערכת הזוגית-ריגשית או בחוסר אחר המתגלם בנפש אחד מהמשתתפים. עד כאן? אוקיי.עכשיו,האם מישהו יכול להאמין בכנות כי ההליכה לצד לא תזיז משהו במרכז?אף בתוך תהליך ההתרגשות עצמו מתפתחת מודעות של "גימוד" האיש או האישה החוקיים .הלא כך? ואגב אני לא משוכנע ש"פיצוץ" הסיפור הוא לרעת חברתך או בכלל לכל המעורבים שהרי מה היא מבקשת אם לא את רגע ההכרעה. את הרגע שבו מרגישים את כוח החיים בתוך מהלך האחריות. והטרגדיה כפי שאני רואה אותה היא בהחמצת הנקודה הזו. כלומר ככל שיעבור זמן והיא לא תחליט... יבוא העולם,יטול מידיה את כושר התגובה ויכריע בעצמו. שפרד

ש פ ר ד

New member
ועוד קטנה

ניחושך בעיניין הגברי על פי הבנתי בטעות יסודו. אין הבדל ביננו. ש.

פּרפרית

New member
די, נו...

באמת נועה,"כששאלתי אותה, היה מאד ברור שבבית אין בעייה, להיפך, הכל שם טוב ויפה" ובכלל אם את אומרת שזה נמשך שנים איך באותה נשימה את גם אומרת "בשביל כזה שעשוע חולף לסכן נישואים טובים..." תראי, כל אחד עושה מה שטוב לו כדי לשרוד את החיים האלה וזאת הדרך שהיא מצאה. אני לא שופטת אף אחד, בטח לא מנקודת מבט אישית- מה שהתאים לך בזמנו ולאן שזה התפתח היום אינו בהכרח מה שיקרה איתה ולכן את לא יכולה לעשות כזאת הכללה. תסלחי לי על הדברים (באמת הם לא באים לפגוע) אבל, את כואבת את מה שקרה לך. את לא יכולה לכאוב את מה שעדיין לא קרה לחברה שלך. ואכן מהלכים שונים בחיים גורמים לתפיסות שלנו להיות תלת ממדיות ולראיה שלנו להתגמש.....

noa128

New member
ברור שהראייה שלי עוברת את הפילטר

של הנסיון שלי, אבל את באמת מאמינה שאם הסיפור הזה יתגלה לבעלה הם יעברו על זה לסדר היום? זה לא יישב ביניהם השקר הזה? זה לא ירעיד שם את קירות הקשר? זה הסיכון שעליו אני מדברת, כי אופציית ה"עכשיו אני אקום ואעזוב אותו כי ראיתי שאפשר גם אחרת" - רחוקה מהלך הרוח שלה כרחוק מזרח ממערב ... - ואלה שתי האופציות היחידות, לא?

פּרפרית

New member
אני מאמינה שזאת

הבחירה שלה. והיא בהחלט יודעת מה יהיו התוצאות של הבחירה הזאת, לכאן או לכאן. אין דרך חזרה, אי אפשר לאמר שברו את הכלים ולא משחקים. גם אם תפסיק את הרומן ולא תספר זה תמיד יהיה שם. וחוץ מזה מה עם האופציה של לחיות חיים כפולים (בלי להתגלות)? הא? אני מכירה מישהי ומישהו שחיים ככה כבר כמה שנים וזה מאוד מתאים להם.

noa128

New member
לי באופן אישי קשה להאמין

שאפשר באמת לחיות חיים כפולים ולחיות עם זה טוב לאורך זמן. זה הרמאות הכי גדולה שבנאדם יכול לעשות בנפשו. בעיניי. אבל שוב, זו אני... ורק שתדעי שהחברה לא יודעת מה דעתי. זרקתי משו לפני איזה זמן, ואחרי שהיא עיקמה לי פרצוף "משביתת שמחות" סתמתי. היא באמת ילדה גדולה ובסופו של עניין תיאלץ היא לאגול את הדייסה הזו..., אבל לומר לך שאני מסוגלת לעמוד מנגד ולהביט לצד השני? קשה לי. מודה.

noshka

New member
לדעתי מותר לך לכאוב בשבילה

גם את עצם המעשה הלא הוגן הזה ואפילו להפגין כלפיה את תחושותיך, ואני מחמירה ואומרת לא מותר לך,אלא חובתך, כחברתה להעמידה במקומה. ולא רק ההשלכות של גילוי הסיפור ע"י בעלה הם הרסניות, ואפילו לא בטוח שזהו התסריט הגרוע ביותר, אם תשאלו אותי, הרבה יותר גרוע להשאיר את זה בבטן למשך כל שאר החיים ולתת למצפון לנקר. אני לא מצליחה להבין בכלל איך נוקטים ליברליות לגבי העניין הזה, זה מזכיר לי עד כמה אני מתעצבנת לשמוע את ורדה רזיאל ז'קונט אומרת, אה המאהב שלך הבריז לך ? חפשי לך מאהב חדש ! פשוט מכשפה האישה הזאת ! המעשה הזה לא לגיטימי זה הרס וחורבן לבית פשוטו כמשמעו - בין אם התגלה ובין אם לא. בגידה זה לשים מסכה, ולהפנות עורף לכל מה שנבנה, זה לזרוק לפח השקעה של שנים, זה זלזול בבן הזוג שמעיד על פחיתות כבוד עצמי, זה איכסה !!! להתמכר לאגואיזם המוחלט, לצביעות לשקרים לניאוף לזימה, אני לא נביאת זעם, אני חושבת שאני רציונלית, תקנו אותי אם אני טועה !!!

noa128

New member
עם כל הנחרצות - דעתי בעניין שונה

בתכלית השינוי, ברשותך
לא מסכימה עם כך שחובתי כחברתה להעמידה במקומה. היא ילדה גדולה, אני לא אמא שלה - וזכותה לנהוג בחייה כראות עיניה, בדיוק כשם שזכותי לחשוב שהיא טועה - זכותה להבין זאת לבד ולקבל ממני כחברתה את הידיעה שאני שם בשבילה ללא שיפוטיות גם אם אני חושבת שהיא עושה טעות. זו חברות אמיתית בעיניי. קבלה ללא תנאי. לא מסכימה גם עם הטענה ש"הרבה יותר גרוע להשאיר את זה בבטן למשך כל שאר החיים ולתת למצפון לנקר" - המצפון שלה לא מנקר היום ולא ינקר בעתיד - היא עושה למען עצמה, אין לי מושג ולא מקומי להכנס לעמדת האפיפיור לצד בעלה - זה ביניהם - לי קשה לראות אותה מסכנת את עתיד נישואיה. זהו. שם זה נגמר. אין לי שום טענה מוסרית כלפיה - לא מקומי. את אמות המידה המוסריות אני יכולה לקבוע אך ורק לגבי עצמי - ודאי שלא ביחס לאחרים. אבל מודה לך על תגובתך, ועם כל אי ההסכמה שלי איתך - דעתך לגיטימית כמו כל דיעה אחרת שמושמעת כא - ואני תמיד שמחה לשמוע
רק טוב,

noshka

New member
או.קי.

איך את מסבירה את טענתך כי מוסר מוגדר באופן אינדיבידואלי, הגדרות המוסר שלך הן לא אבסולוטיות ? אם כן כל דבר בעולם הוא לגיטימי כולל בגידה ואפילו גם רצח, אני לא מתוכחת עם הזכות של כל אחד להביע את דעתו, אך בודאי שכן מעירה על ביטול מוסכמות בהינף יד - מטעמי נוחות. כולל ההשתפנות שבחוסר היכולת שלך להגיד לחברתך מה את חושבת מבלי להרוס את החברות ביניכם. ואין פה מקום למילה שיפוטיות כי את לא חורצת את גורלה וגם לא מנדה אותה אלא מע/אירה לה את הדרך מתוך רצון לעזור כחברה. מה אומר לך ? בודאי ככל שאוסיף כך תגדל התנגדותך, אך אין לי ספק באמיתות דברי דוקא משום שלא אני המצאתי את אמות המידה הללו, ואני לא מביעה פה דעה אישית אלא מוסרת חוות דעת של ישרי דרך שמהם גם אני בעצמי לומדת.

למעלה