עם ישראל צריך לעשות תשובה

תקשיב טוב עכשיו !!!! .........

אלוהים אומר ל-עם ישראל דבר כזה : " בנים גידלתי ורוממתי והם פשעו בי והלכו לחפור בורות נישברים אשר לא ימלאו המים " . הבנת את זה ברוך ? ותיסלח לי אם פגעתי בך . אנחנו כל הזמן מחפשים ו-מיסתכלים על התרבות של הגויים במקום להיתעסק ב-תרבות שלנו , עצמנו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

איתמר770

New member
על מי נסמוך ?

תראה, רק במקום אחד בתורה כתוב שצריך לסמוך על ה' בלי לעשות כלום, וזה בחציית בני ישראל את ים סוף, כשברחו מהמצרים. לאחר מכן, במלחמת עמלק, בני ישראל נלחמו. וכך גם בכניסה לארץ. זה לא אומר שהם לא סמכו על ה'- אבל אנחנו לא מנצחים אוטומטי. וזה כמובן לא אומר שקודם אנחנו נלחם, ואם לא נצליח נצטרך לסמוך על הנס. אין סומכים על הנס, אנחנו נלחם וה' יעזור. נכון הוא שהגויים רואים שאנחנו לא מאוחדים- ולכן הם פוגעים בנו. אבל, ישנם גויים (וזה מה שאמר מומחה מצרי לפני חתימת הסכם השלום עם מצרים, המומחה התנגד לשלום עם ישראל) תעשו שלום עם ישראל- כאשר לא יהיה ליהודים עם מי להלחם- הם יהרגו אחד את השני במלחמת אחים. וחוץ מזה שמבחינה כללית- יש לבני ישמעאל זכות בארץ כבני-אברהם, ולכן המאבק איתם קשה.

שוב פעם !!! תקשיב טוב לתורה ../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif

אם כולנו נעשה שלום בתוכנו . כלומר : אם נעשה שלום בתוך עם ישראל אז לא ניצטרך לעשות שלום עם האוייבים שלנו .

איתמר770

New member
טעות !

כשנעשה שלום בתוכנו, נוכל לעשות שלום עם האויבים שלנו. עם ישראל הוא עם סגולה, הוא אור לגויים. אנחנו מחוייבים לחיות בשלום עם השכנים שלנו. רק מה ? שכשאנחנו נהיה בשלום בתוכנו, ונהיה מעצמה. כולם ירצו להיות איתנו (כמו מה שקורה היום עם ארה"ב שכל העולם סביבם). ואז השלום שלנו יהיה שלום של חזקים, ולא שלום של חלשים.

טוב ..........................

תיקרא טוב את התנ"ך . ספר תהילים אומר במפורש : ה' יילחם לכם ואתם תחרישון .

איתמר770

New member
הסבר קצר

ראשית, צריך להפריד בין חלקי התנ"ך. בעוד שהתורה נתנה ע"י משה רבינו בהר סיני, הנ"ך (נביאים וכתובים) נאמרו ונכתבו ע"י נביאים, ברוח הנבואה ועם השראת שכינה. אבל, עדיין הדרגה שלהם נמוכה יותר. שנית, לכל פרק תהילים יש נושא. וכל הכתוב מדבר על אותו נושא. על המלחמה שקרתה שם , או על האירוע שאירע לדוד. ומתוך זה יוצאת תחינה ותפילה. שלישית, "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון" אמר משה רבינו בספר שמות (יד,יד) בפעם היחידה בה בני ישראל לא נדרשו להלחם. וכמה פרקים אחר כך בני ישראל נדרשים להלחם נגד עמלק. אפשר להגיד שמלחמות ישראל הם תערובת של מלחמת ה' ומלחמת ישראל. כאשר במלחמה הראשונה היה 100% מלחמת ה', ולאט לאט המינון יורד. וכיום המינון הוא 50%. כלומר שצריכים להיות גם מאמינים וגם להלחם.

איתמר חבל לריב ככה סתם ........

אני מוכן להיתכתב איתך ב- ICQ ולהסביר לך את הכל לגביי מה שניראה לך לא נכון .

איתמר770

New member
אף פעם לא רב

תראה, לי אין ICQ אם אתה רוצה במסנג'ר.... אבל בכל מקרה, זה לא יפתר בכזו קלות. כן, יש ויכוח בין שתי דעות האם צריך להלחם בצבא או לא. למרות, שגם אותם רבנים שאומרים לא ללכת לצבא, מדברים על צה"ל בפרט בטענות של יש שם מספיק חיילים, ויש שם בעיות כשרות וכד'. מובן, לאורך ההיסטוריה היהודית וגם לפי התנ"ך, שעם ישראל נלחם. היה לו צבא וישנם פסוקים שלמים על עם ישראל שיוצא לצבא. אם התפילה היתה מספקת, לא היו כל הדינים של המלחמה. אבל, אמרו חז"ל שה' אומר לנו "פתחו לי פתח כקוף של מחט (החור של המחט) ואני אפתח לכם פתחו של אולם". (בקשר לחזרה בתשובה) - כלומר שאנחנו חייבים לעשות את הצעד שלנו, וה' עוזר לנו.

התולעת 1

New member
הקול קול יעקב והידים ידי עשיו

אעפ``י שהידים ידי עשיו ואנחנו כבר מכירים את עשיו אבל עם הקול שלנו, הקול של קול יעקב, קול צפצופם של תינוקות מבית רבן, הקול הזה גובר על כל מעצמות העל, אל תיראי תולעת יעקב, למה נמשלו ישראל לתולעת? משום שתולעת כוחה בפיה, מה זה תולעת? נחנח כזה, משהו רכרוכי, איזה פה יש לה? יש לה שינים? כלום, אתה לוחץ כלום, והיא חודרת גזע של עץ מצד לצד עם הפה שלה. אומר הקב``ה אתם כמו תולעת נראים חלושים, מעטים, לא חזקים אבל עם הפה שלכם עם הפה הקול קול יעקב אתם גוברים על הידים ידי עשיו, נו? אומרים לך אל תלחם, תשמע רגע, אל תלחם, שב תתפלל, תקרא תהילים תלמד גמ` עם הקול שלך, זה הכל, השמיעיני את קולך, אומר הקב``ה אתם המוזיקה, הליווי, אני אעשה את המלחמות, אני איש מלחמות, ה` איש מלחמה, ה` ילחם לכם ואתם תחרישון רק תנו לי ליווי, מוזיקה, בבקשה תגידו תהילים, תשוררו לפני, תתפללו, קול זמרה של התורה זה מה שאני צריך זה הכל, כל השאר אני אעשה. ראיתם שנה אחרונה מה קרה באמצע הקיץ באירופה הקב``ה לא סגר ברז אחד למעלה אירופה צפה, צפה, ברז אחד נשאר פתוח, זה בקיץ, תארו לכם מה יכול להיות בחורף כשפותחים את הברזים אם לא סוגרים, אין להקב``ה בעיה אבל הוא אומר תנו לי את ההצדקה, תנו לי לסתום את פיות המקטרגים שמקטרגים על ישראל שלא הולכים בדרכי התורה. במה נסתם פיהם של המקטרגים ביציאת מצרים? הקב``ה רצה לגאול את ישראל ממצרים, הוא הבטיח שהוא יגאל, כשהוא מבטיח הוא מקיים, הקב``ה חישב את הקץ, דחק את העבודה לעמ``י בשביל שיצאו בזמן, אבל באו מקטרגים אמרו איך אתה משחרר אותם? אלו עובדי ע``ז המצרים ואלו עובדי ע``ז עמ``י, מה נשתנו אלו מאלו שאתה רוצה לשחרר אותם מעבדות לחרות? טענה. מה עשה הקב``ה בשביל לשחרר את ישראל? צווה אותם שתי מצוות דם פסח ודם מילה, בדמייך חיי, בדמייך חיי. בדם בריתך שלחתי אסיריך מבור, מה אמר הקב``ה? קחו את הכבש של מצרים שהוא האלוהים שלהם, הטלה, זה המזל שלהם, זה כוחם, מצרים שונאים רועה צאן, קחו את הטלה, תקשרו אותו בכרעי המיטה שיהיה פועה שמצרים ישמעו את האלוהים שלהם עושה מההההה.

איתמר770

New member
תגובה

תקראי מה שכתבתי בתגובה הקודמת, בקיצור: כוחינו בפינו, אבל אנחנו חייבים לעשות השתדלות שלנו. אי אפשר לסמוך רק על הנס.

התולעת 1

New member
ע``י התפילה

מתוך האגרת אגרת מס` תת``י מאת הרב אברהם יצחק הכהן קוק אל הרב הראשי באנגליה הרב יוסף הרץ, הוא כותב כך: הצלחת המדינה תלויה במלחמתה ע``י מה שנמצאים בה תלמידי החכמים העוסקים בתורה שבזכותם המלחמה נוצחת, והם מועילים למדינה יותר מאנשי החיל הלוחמים, כי בלי הסיוע הרוחני אין זכויות מספיק, ולדוד המלך אמרו החיילים שלא יצא למלחמה והפסוק אומר כי תהיה לנו מעיר לעזור ותרגם יהונתן בצלותא זה בתפילה, איך הוא יעזור? ע``י התפילה, וכן פרש רש``י והרד``ק והמצודות, ואמרה הגמ` בסנהדרין, אלמלא דוד שעסק בתורה לא עשה יואב מלחמה, כלומר לא היה מנצח את המלחמה שר הצבא יואב, גם אלכסנדר מוקדון אמר על שמעון הצדיק דמות דיוקנו של זה מנצחת לפני בבית מלחמתי, ז``א זכות התורה של שמעון הצדיק היתה מועילה גם לאלכסנדר מוקדון, זה אמר הגוי אלכסנדר מוקדון שהבין מה ערך התורה.

masorti

New member
תתבייש לך. מחלל שם שמיים ברבים...

מילא כל הדברים על דוד המלך. אבל הנה מה שכתבת על אלכסנדר מוקדון... "גם אלכסנדר מוקדון אמר על שמעון הצדיק דמות דיוקנו של זה מנצחת לפני בבית מלחמתי, ז``א זכות התורה של שמעון הצדיק היתה מועילה גם לאלכסנדר מוקדון, זה אמר הגוי אלכסנדר מוקדון שהבין מה ערך התורה.". דברי הבל אלה גורמים לקוראים בפורום לחשוב שכל היהודים המאמינים הם מטומטמים, ושהדת היהודית היא אוסף שטויות. אין לך שום קצה של בדל של אבק הוכחה שאלכסנדר מוקדון בכלל הזכיר אי-פעם את שמעון הצדיק. אז תפסיק לדקלם כתוכי כל מה שכתוב באתר "מנוף" ודומיו.

התולעת 1

New member
בבקשה..גמרא(יומא)דף "סט"עמוד א

ואמר אלכסנדר מוקדון "דמות דיוקנו של זה(שמעון הצדיק) מנצחת לפני בבית מלחמתי" ת'דע לך ידידי כל דבר שאני כותב בפורום יש להם בסיס איני כותב מילה כל עוד שאני לא בטוח ב100%

masorti

New member
אני מפנה אותך להודעה שלי...

שפותחת שירשור חדש. כאן. תסביר אתה לרמב"ם היכן הוא טעה.

oldfield

New member
ה' יילחם לכם ואתם תחרישון?

תזכיר לי מתי השיטה הזאת הוכיחה את עצמה?

sarav55

New member
השיטה הוכיחה את עצמה

במלחמת המפרץ אנשים פחדו והפחד היה לשוא

oldfield

New member
הבנתי

אז מה שאת מציעה במלחמה נגד המחבלים ונגד החיזבאללה זה פשוט להחריש ולשלוח את החיילים והמאבטחים הביתה? בשואה גם די החרישו. זה לא עזר כל כך ליהודים שהיו שם. ואם היינו מחרישים ב 48 לא היינו פה היום.

oldfield

New member
אפרופו מלחמת המפרץ

הפחד באמת היה לשוא כי לעירקים לא היו אמצעים לתקוף אותנו. ה' נלחם בשבילינו? לא ממש. א. זה לא היה בשבילינו. ב. זה היה בוש שנלחם.

למעלה