הקול קול יעקב והידים ידי עשיו
אעפ``י שהידים ידי עשיו ואנחנו כבר מכירים את עשיו אבל עם הקול שלנו, הקול של קול יעקב, קול צפצופם של תינוקות מבית רבן, הקול הזה גובר על כל מעצמות העל, אל תיראי תולעת יעקב, למה נמשלו ישראל לתולעת? משום שתולעת כוחה בפיה, מה זה תולעת? נחנח כזה, משהו רכרוכי, איזה פה יש לה? יש לה שינים? כלום, אתה לוחץ כלום, והיא חודרת גזע של עץ מצד לצד עם הפה שלה. אומר הקב``ה אתם כמו תולעת נראים חלושים, מעטים, לא חזקים אבל עם הפה שלכם עם הפה הקול קול יעקב אתם גוברים על הידים ידי עשיו, נו? אומרים לך אל תלחם, תשמע רגע, אל תלחם, שב תתפלל, תקרא תהילים תלמד גמ` עם הקול שלך, זה הכל, השמיעיני את קולך, אומר הקב``ה אתם המוזיקה, הליווי, אני אעשה את המלחמות, אני איש מלחמות, ה` איש מלחמה, ה` ילחם לכם ואתם תחרישון רק תנו לי ליווי, מוזיקה, בבקשה תגידו תהילים, תשוררו לפני, תתפללו, קול זמרה של התורה זה מה שאני צריך זה הכל, כל השאר אני אעשה. ראיתם שנה אחרונה מה קרה באמצע הקיץ באירופה הקב``ה לא סגר ברז אחד למעלה אירופה צפה, צפה, ברז אחד נשאר פתוח, זה בקיץ, תארו לכם מה יכול להיות בחורף כשפותחים את הברזים אם לא סוגרים, אין להקב``ה בעיה אבל הוא אומר תנו לי את ההצדקה, תנו לי לסתום את פיות המקטרגים שמקטרגים על ישראל שלא הולכים בדרכי התורה. במה נסתם פיהם של המקטרגים ביציאת מצרים? הקב``ה רצה לגאול את ישראל ממצרים, הוא הבטיח שהוא יגאל, כשהוא מבטיח הוא מקיים, הקב``ה חישב את הקץ, דחק את העבודה לעמ``י בשביל שיצאו בזמן, אבל באו מקטרגים אמרו איך אתה משחרר אותם? אלו עובדי ע``ז המצרים ואלו עובדי ע``ז עמ``י, מה נשתנו אלו מאלו שאתה רוצה לשחרר אותם מעבדות לחרות? טענה. מה עשה הקב``ה בשביל לשחרר את ישראל? צווה אותם שתי מצוות דם פסח ודם מילה, בדמייך חיי, בדמייך חיי. בדם בריתך שלחתי אסיריך מבור, מה אמר הקב``ה? קחו את הכבש של מצרים שהוא האלוהים שלהם, הטלה, זה המזל שלהם, זה כוחם, מצרים שונאים רועה צאן, קחו את הטלה, תקשרו אותו בכרעי המיטה שיהיה פועה שמצרים ישמעו את האלוהים שלהם עושה מההההה.