עם PR ופתאום לא רואה סיבה לעבור

מוסיפה עוד משהו ברשותך

כשעשינו לנדינג לפני חודשיים יצא לנו לדבר עם המון ישראלים ומקומיים לגבי חיים בקנדה כל אחד העלה את היתרונות ואת החסרונות כמובן כל אחד מהמקום שכואב לו, אחד התייחס למחירי הדיור אחר התייחס לעלות הירקות שלישי קיטר על מזג האוויר.אבל באופן גורף שמענו מכולם כאלו שנמצאים שנה וכאלו שכבר גרים 20 שנה בקנדה וכולם אמרו לנו שלגדל את הילדים בקנדה זו המתנה הכי גדולה שנוכל לתת להם.

michaelbl

New member
אני חושב שתמצתת את זה טוב

כמו שתמיד כתבתי, קנדה זה לא המקום בקצה הקשת בענן, זאת לא איזה מדינה מופלאה וקסומה, ואני לא חושב שיש בעולם מדינה כזאת. ברגע שמסתכלים על חיי יום יום של אנשים שגרים בכל מקום הכל נראה אפרורי וקודר יותר מאשר קריאת דירוגי איכות חיים, טיולים בטבע או טיולים באתרי תיירות.
כל הפחדים שנכתבו בהתחלה הם אמיתיים ולגיטימיים ונכונים. קנדה מדינה מפגרת מהרבה בחינות. אני גם לא מבין את כל אלה שמתלהבים מהרב תרבותיות מצד אחד ושוללים את הישראליות מצד שני. אותה רב תרבותיות קסומה בסך הכל אומרת שיש כאן מהגרים ממדינות אחרות שמתבוססים בתרבות הקודמת שלנם, חיים בגטאות משלהם עם מסעדות וחנויות משלהם, אבל משום מה יש ישראלים שזה מרגש אותם באותה מידה שלהיות בקירבת ישראלים מגעיל אותם. אני מתעב סינים, ולא אוהב הודים, והאיטלקים הם ערסים, אני לא רואה בהם שום דבר קסום, סתם תרבויות אחרות ולא בהכרח טובות. אין שום פסול בלחפש קירבת ישראלים עם רק תרבותי דומה.
אישית גם אחרי 8 שנים אני לא מרגיש שייך, אבל מצד שני כשאני מבקר בישראל אני גם לא מרגיש שייך . יש לי מכרים, אבל אין לי חברים, מצד שני זאת האישיות שלי וגם בארץ לא ממש היו לי חברים. הגעתי בגיל 39 +4 ההתאקלמות קשה, הדיכאון גדול, קשה להבתגל למנטליות האחרת, קשה להתרגל לתנאים האחרים בעבודה, לילדים קשה בביהס, אין להם חברים, הם לא ממש מדברים את השפה, כל שירות או פעולה מסובך ושונה ממה שרגילים (עד היום מטריף אותי שבהנק כל פעולה פשוטה שהיא לא הפקדה או משיכה צריך לקבוע פגישה מראש),.
אבל, אחרי שמתרגלים הילדים מתחילים לצבור חברים, והאנגלית משתפרת עד לנקודה שהיא טובה יותר מהעברית, ומתרגלים לקצב האיטי יותר של הכל (בכביש זה דווקא נוח כי זה כמו להיות זאב בין כבשים), ונהנים מהשלווה שיש ומזה שאין מצב שהילד יחזור מביהס ויספר שחטף מכות ונורא קל להתרגל לנימוס והאדיבות ולאין קללות (אישית אני מקלל המון בעברית אבל בגלל שלא מבינים אז אין בעיה) ופתאום החיים בארץ ניראים כמו זכרון רחוק ועמום.

תגובה

לכן אני מרגיש שדרושה מוטיבציה על מנת לעבור. למשל, יוצאי חבר העמים שמתקשים לקנות דירה בישראל, או שהקשרים המשפחתיים שלהם בישראל לא חזקים, מראים מוטיבציה גבוהה מאוד לעבור.
&nbsp
זה בלט לי מאוד כשהלכתי למבחם ה IELTS וראיתי כמה מדברים רוסית וכמה עברית

michaelbl

New member
יוצאי חבר העמים לא עוברים בגלל דירה

הם עוברים בדיוק כי הם לא מרגישים שייכות לישראל, כי הם הגיעו בגיל מבוגר יחסית והאישיות שלהם כבר התעצבה, וישראל מבחינתם היא הלם תרבותי ומאד שונה ממה שהם רגילים. תוסיף לזה את ההתייחסות של רבים מהמזרחיים לרוסים וקיבלת תחושת ניכור ותיעוב, ולכן קל להם יותר לעבור ממישהו שגדל בארץ מגיל צעיר ורואה בה את ביתו היחיד.

עטלפוני

New member
לדעתי זה טבעי שקיבלת "רגלים קרות"

זה צעד מאוד גדול, מאוד מפחיד שהרוב בו לא ידוע.
&nbsp
האם רצית לעזוב את ישראל או לעבור לקנדה ? הרבה אנשים מערבבים את שני אלה, אבל יש הבדל.
&nbsp
אם רצית לעזוב את ישראל - למה, ומה השתנה בשנתיים האחרונות שהבנת ? אם הבנת שבעצם אתה לא רוצה לעזוב את ישראל, זו מסקנה לגיטימית. לפעמים צריך שתהיה את האפשרות (עכשיו כשיש לך PR, אתה באמת יכול לבחור אם להשאר או לא, לעומת אנשים בלי PR או דרכון זר). איך אתה רואה את ישראל בשנת 2040 ? האם זה מקום שאתה חושב שהילדים שלך יהנו ממנו כמבוגרים צעירים שבונים את חייהם ? האם זה מקום בו תהנה לגור בגיל פרישה ? האם לדעתך ת"א של 2040 תהיה טובה יותר/פחות מת"א של 2018 עבורך ? החיים לא תמיד יהיו להיות הייטקיסט בת"א בן 40.
&nbsp
אם רצית לעבור לקנדה - מה היו הסיבות בהתחלה, ומה השתנה? הגיוני שככל שתחווה יותר את קנדה ככה המושג "קנדה" (המדינה הקסומה שמעל ארה"ב, שמנצחת בכל דירוגים עולמיים) יתחלף בחוויה שלך כקנדה כמדינת יום-יום. כמו שבחיי נישואין לא כל יום זה דייט ראשון, ככה גם החיים בקנדה. זה גם לגיטימי להגיע למסקנה שקנדה, אחרי הכל, זה לא המקום בשבילך. אולי תגלה שדווקא סקוטלנד זו המדינה שמתאימה לך, או הודו, או ישראל.
&nbsp
דבר שלישי, זו קלישאה אבל די נכונה - זה בעיקר בשביל הילדים.
&nbsp
דעתי האישית באופן כללי ? אם הגעת עד השלב הזה, אני הייתי חושב על מעבר עד המרה לאזרחות. זה מספיק זמן כדי להחליט אם קנדה היא בית או לא, ואם יש רצון להשאר עוד. אם כן - ממשיכים. אם לא - לפחות נתת לילדים אפשרות לחזור לכאן בגיל מבוגר יותר אם ירצו (מה שלא יקרה אחרי שה PR פג תוקף).

michaelbl

New member
ולשאלתך המקורית

אין באמת סיבה אחת גדולה ומרשימה לעבור, זה אוסף של דברים קטנים.
המעבר אכן מצריך המון אנרגיה, והוא מתסכל ומדכא וגם יכול להוות מבחן לזוגיות שלא כולם צולחים, ולפחות בהתחלה לא ממש מבינים למה עוללת את זה לעצמך, אבל עובר זמן ומתרגלים ואז נוסעים לבקר בישראל ופתאום ישראל נראית כמו מדינת עולם שלישי למרות הטכנולוגיה המתקדמת וריבוי ההייטק, ויש אווירה של מדינת עולם שלישי, כי בינינו, ההייטק הוא בעצם בועה בישראל וכל מה שמחוץ להייטק זה שכונה, אז אם אתה רוצה שהילדים שלך יחיו באותה בועה כמוך אתה צריך שכולם יעסקו בהייטק, אחרת הם נידונו לחיי בינוניות

orenmod

New member
היי

אנחנו נמצאים עכשיו באותו המצב כמוך, גם קיבלנו רגליים קרות, גם מתלבטים.
התחלנו את התהליך בעקבות "צוק איתן": אני בצו 8, אישתי עם הילדים, אמרנו "הגיע הזמן".
עכשיו כבר הרבה זמן הכל שקט (מעניין לכמה זמן), דברים השתנו והאמת קצת שכחנו...
בכל מקרה, אם עושים "חשבון" ו-"סיכוי למות \ להיפצע" - אז לא ברור מה עדיף. וגם לאחרונה גם הבנו שקנדה נמצאת במקום שני בעולם (אחרי ארה"ב) מבחינת בעיית סמים (קשים) בבתי ספר. אז הרגליים שהיו "קרות" עכשיו התחילו גם לרעוד.

אשמח אם תפרסם בסוף מה החלטתם. סליחה, אבל איפשהו אני גם שמח שיש עוד אנשים באותו המצב... אני לא הדפוק היחיד

מקום שני בעולם מבחינת סמים קשים?

אתה יכול להביא סימוכין לזה

אני לא נתקלתי בזה כלל, וגם הילדים שלי לא, אבל אי אפשר להסיק מזה כלום,לכן אני שואלת.

באמת שחיפשתי וחיפשתי באינטרנט

מה שמצאתי זה, לגבי סמי מרץ ומשככי כאבים
ששם יש בעיה, כי אפילו שהתרופה היא עם מרשם רופא
היא ממכרת, ולכן אנשים ממשיכים לנסות ולהשיג אותה גם בתום הטיפול.
אם הם לא מצליחים, הם הולכים על סמים אחרים כתחליף, ומשם הדרך קצרה
לסמים קשים.

בביה"ס אין דברים כאלה. לפחות לא שהילדים שלי ניתקלו בזה
אני גם רואה, שאצל מיכאל ואצל קיפי המצב אותו דבר.
אז יכול להיות, שלכולנו יש ילדים חננות? שלא רואים מימינם ומשמאלם?

מצאתי את זה
https://travelversed.co/travel-talk/16-most-drug-addicted-countries-in-the-world/2/

גם את זה
https://recoverybrands.com/drug-treatment-trends/

בשני המיקרים אפשר לראות שהבעיה היא במשככי כאבים בעלי אופי ממכר.

PuffDragon

New member
אם מתבססים על סטטיסטקה מקולרדו ומקומות אחרים

ליגליזציה של מריחואנה תגרום לירידה חדה בשימוש משככי כאבים חוקיים ולא חוקיים.

orenmod

New member
קישורים

היי,
למשל פה: https://www.snapclarity.com/blog/canadas-problem-with-addiction/
פה יש סטטיסטיקה: http://www.drugrehab.ca/heroin-addiction.html (קצת ישן, במקום אחר ראיתי שזה מאוד עלה מאז)

>>בביה"ס אין דברים כאלה. לפחות לא שהילדים שלי ניתקלו בזה
תקשיבי, אני ממש שמח לראות הודעות כאלה, כי התמונה שמצטיירת אצלנו בראש היא נוראית..

>>בשני המיקרים אפשר לראות שהבעיה היא במשככי כאבים
זה כניראה מייצר ביקוש גובר לאותם משככים ברחוב, ואז כשיש שוק, אז זה מגיע לבתי ספר. יש מצב שאני מדבר שטויות...

פתחתי שרשור מוקדש לזה בקבוצה השניה...

אתה דואג לחינם לפי דעתי

בוא נאמר שהמספרים והסטטיסטיקות נכונות

אם היית קורא עיתונות מהארץ, האם היית בא לישראל?
אפילו כתייר?

לפי ביטוח לאומי יש כמליון ושמונה מאות אנשים מתחת לקו העוני בישראל
כמה אתה מכיר כאלה?
זה שאנחנו לא מכירים לא אומר שאין.

אני אגיד שוב- לא נתקלתי בכלל בדברים כאלה בביה"ס

michaelbl

New member
בני כמה הילדים שלך?

בתיכון מאד קשה להאמין שלא נתקלת בכלל.

אתה מפחיד אותו שלא לצורך.....האם אתה יודע/רואה או נתקל בסמים

קשים בביה"ס?
אתה יוצר לו תמונה ממש לא נכונה.
&nbsp
הבת היום בת 20 בקולג'
הבן בתיכון גיל 16
&nbsp
הבת אומרת שבקולג' הח'ברה עושים מסיבות ואז יש סמים ואלכוהול - אבל הכוונה למריחואנה. גם קיפי דיבר על עישון מריחואנה שהבן שלו נתקל בקולג'
הבן אומר שהוא לא רואה - אבל עוד הפעם - הם חנונים ואפילו על סיגריות רגילות לא חושבים.
&nbsp
&nbsp

michaelbl

New member
בעיקר מריחואנה

אבל גם אקסטזי ותרופות מרשם. אז על הרואין לא שמעתי, אבל קוקאין כן
זה שהילדים שלי לא עושים לא אומר שהם לא רואים את זה מסביבם.
אני לא מפחיד, זאת המציאות.

orenmod

New member
תודה

תודה על העידוד!
>>אם היית קורא עיתונות מהארץ, האם היית בא לישראל?
כן, יש בזה משהו, לא חשבתי על זה ככה...

זה מלחיץ בין היתר כי הגדול שלי "דומיננטי" ויש חשש אמיתי שאני אפספס את זה, שיסתובב עם האנשים הלא נכונים וכו'...

באמת מעודדת העובדה שניתן לעשות תמיד סוג של "אחורה פנה", זה לא שאנחנו "שורפים גשרים".

אגב, מעניין כמה ישראלים (בעלי משפחות עם ילדים) בסוף חוזרים. צריך יהיה פעם לשאול את זה בפורום השני.

תודה!

SupermanZW

Well-known member
יש הבדלים בין החוזרים

יש החוזרים לאחר תקופה קצרה (פחות משנה) והם הרוב בין החוזרים, אלה בדרך כלל אנשים שהתאכזבו בגלל ציפיות לא ריאליות ורובם עזבו לאחר מספר חודשים, יש החוזרים לאחר תקופה בינונית (בין שנה ל4 שנים) והם מהווים בערך רבע מהחוזרים, אלה אנשים שבמהלך התקופה ששהו בקנדה הגיעו למסקנה שאיכות החיים שלהם לא הולכת להשתפר משמעותית בקנדה במהלך הזמן והדבר נובע אך ורק מכך שסדרי העדיפויות שלהם אינם נענים בקנדה, הם נשארו מספר שנים רק כדי היות בטוחים שאינם פועלים בפזיזות ומקבלים החלטה מושכלת. הקבוצה הקטנה ביותר של החוזרים, אלה שחזרו אחרי יותר מ4 שנים והם אולי 2% מהחוזרים הם אנשים שלא ניתן לרצותם, מעולם לא היה להם טוב בשום מקום ולעולם לא יהיה להם טוב בשום מקום, רק אחרי הגעה לנקודת שבירה הם עוזבים או חוזרים, להם הכי קשה.

יש לך סימוכין לחלוקה הזאת

ולאחוזים שאתה זורק כל-כך בביטחון? חיפשתי קצת (לא ביסודיות אני מודה) ולא ראיתי אף מחקר על סיבות לחזרה לארץ של אנשים שהיגרו ממנה- אז אני תוהה אם יש לך איזשהו מידע שלי אין, או שהכל מבוסס על אנקדוטות והתרשמות סובייקטיבית שלך.

למעלה