עם PR ופתאום לא רואה סיבה לעבור

בנושא הפריצה לבתים

אני חושב שאתה בהחלט טועה. יש סיבה לכך שבכל מגדלי המגורים יש שער כפול בכניסה לחנייה. רמת הבטחון האישי בישראל גבוהה באופן די מפתיע. אבל לא התכוונתי לעסוק בהשוואות של "כאן ו"שם. אני חושב שהנקודה העיקרית היא תחושת השייכות. בסדרה "דה איזראליז" רואים את הנושא עולה שוב ושוב
https://youtu.be/UN374pFnFAA
 

SupermanZW

Well-known member
לדעתי הנימוק "לעולם לא תהייה שייך"

זה נימוק מטומטם ואסביר:
לו היה זה נימוק לגיטימי ניתן היה לשלול באמצעותו כל מחשבה על הגירה וכל שיקול בעד הגירה. לו שייכות יכולה הייתה לפצות על כל אי שביעות רצון של אדם מהמדינה בה הוא חי שהגיעה לרמה שהוא רוצה לעזוב איש לא היה מהגר.
&nbsp
אנשים לא מהגרים כדי לחוש שייכים, הם יודעים שמהרגע שיהגרו יצטרכו להשתלב בחברה ותרבות שזרות להם ולהסתגל לאורח חיים ששונה מזה שהם מכירים ולמרות זאת מעוניינים לעשות את הצעד.
&nbsp
מי שמהגר ומצפה שלאחר הגירתו הכל יהיה כפי שהוא מכיר ורגיל ויחוש שייך בטבעיות חייב להיות אידיוט מוחלט ולי קשה להאמין שאידיוט כזה יצליח לעמוד בקריטריוני ההגירה של מדינה מפותחת כלשהי.
&nbsp
לדעתי פותח השרשור רק מנסה לספק תירוצים לרגליים הקרות שקיבל. אני לא מאמין ולו לרגע שציפה לתחושת שייכות לאחר ההגירה מכיוון שזו ציפיה בלתי הגיונית בעליל.
 

SupermanZW

Well-known member
חיים פעם אחת

זה לא משנה לאן אתה שייך, משנה רק היכן טוב לך. אפילו אתה מודה בכך, לו תחושת השייכות הייתה אצלך בעדיפות עליונה לא היית פותח את השרשור הזה ולא היית אפילו מתחיל את תהליך ההגירה. אנשים שתחושת השייכות הכי חשובה להם לא עוזבים מקום אליו הם חשים שייכים. אתה משתמש כעת בשייכות כתירוץ. לא ברור מה אתה מנסה להשיג בזה.
&nbsp
הסדרה "דה איזראליז" מאוד מגמתית ואף אחד מהמשתתפים אינו מייצג את המהגר הישראלי השכיח. רוב המהגרים הישראלים לא הופכים למיליונרים, רוב המהגרים הישראלים לא רוצים לחזור לחיות בישראל לעולם אלא רק לבקר בה, רוב המהגרים הישראלים לא היגרו מישראל מסיבות כלכליות אלא כי אורח החיים בישראל היה לא לרוחם, גם טרור לא נמצא בין הסיבות העיקריות. לרוב המהגרים הישראלים חשוב בעיקר כבוד הדדי בין אנשים, דבר שחסר מאוד בישראל, נדירים בישראל אנשים שמתחשבים בזולת והאגרסיביות היא דרך חיים בישראל.
&nbsp
אפילו אם ישראל הייתה המדינה העשירה ביותר בעולם, כולם היו חיים בה כמו שמקובל בין אזרחי איחוד האמירויות הערביות (לא העובדים הזרים, שלא נהנים מהעושר אפילו מעט) ולא היה בה טרור בכלל לא הייתי נשאר בה. יחסי האנוש בישראל הם (כמטאפורה) כמו היחסים בין השדים בגיהנום לבין נשמותיהם של האנשים שם (לא מאמין בקשקוש הזה אפל המטאפורה מסבירה היטב עד כמה הם גרועים). כמובן איני מדבר על יחסים בין קרובי משפחה או יחסים בין חברים אלא על יחסים בין זרים, אבל רוב בני האדם בכל מקום זרים זה לזה ובישראל אין כבוד הדדי בכלל בין זרים, אפילו לא מינימלי. אני לא אומר שבישראל אדם לאדם זאב כי זה מעליב את הזאבים, אלא שבישראל אדם לאדם חלאה. גם החלאות יודעים להתנהג יפה למשפחה ולחברים שלהם אבל למי שהם לא מכירים הם לא יהססו להרע בכל סיטואציה בה הם מאמינים שיביאו תועלת לעצמם. המהגרים הם בדרך כלל אנשים שסירבו להפוך לחלאות למרות ששילמו על זה מחיר. בישראל דרכו עליהם (רק כי סירבו לדרוך על אחרים ובישראל מסתכלים על התחשבות כעל חולשה) ודווקא במדינה החדשה כיבדו אותם והתייחסו אליהם בצורה הוגנת ונעימה.
&nbsp
לא סתם הישראלים שילדיהם נולדו במדינות זרות מודים כולם שבישראל "היו אוכלים את הילדים שלהם בלי מלח", בישראל להיות ערס זה הנורמה, במדינות מתורבתות לא, לכן הילדים שנולדו בארה"ב וקנדה (במקומות שמושכים הגירה, מן הסתם זה לא כולל שכונות פשע) הם חנונים בקנה מידה ישראלי אבל נורמלים לגמרי בסביבת מגוריהם. בישראל אפילו בישובים היוקרתיים ביותר אין בית ספר שאין בו אלימות כל יום, בערים מבוקשות בארה"ב וקנדה אלימות היא אירוע נדיר מאוד. זה לא שונה בהרבה גם בין מבוגרים, בין מבוגרים בישראל יש פחות אלימות פיזית מאשר בין ילדים אבל אלימות מילולית וחוסר התחשבות שיכול לגרום לפגיעה פיזית (כמו למשל אלימות כביש) יותר מאשר אצל ילדים ולא רק כי ילדים לא נוהגים, אפילו הדוגמה ממגרשי הספורט (משחקים בין קבוצות מקצועיות) ממחישה זאת, רוב זורקי הנפצים והאנשים שהולכים מכות במגרשים הם מבוגרים, לא ילדים. אנשים שדוחפים זה את זה ליד הכניסה לשירותים הם מבוגרים, לא ילדים. אנשים שמקללים זה את זה בגלל אהדה לקבוצה היריבה הם מבוגרים, לא ילדים. כמו כן, גם אלה שזורקים אוכל ושתיה ושקיות ובקבוקים על הרצפה ובין המושבים הם בעיקר מבוגרים ולא ילדים. חיות הן בגן חיות והן בטבע יותר מחונכות מרוב האנשים בישראל.
 
נראה שקצת הגזמת

מסכימה איתך לגבי חוסר הנימוס הכללי והאגרסיביות במרחב הציבורי אבל יכולה להגיד לך בפן האישי שרב האנשים שעשו לע עוול ושלעיתים התנהגו כאחרוני הערסים אם כי בלי השפה הגסה היו דווקא אנשים שהכרתי מקרוב (מנהלים בעבודה, "חברים", שכנים ועוד נשמות טובות שהכרתי גם אם לא היכרות מעמיקה במיוחד). יש חוסר התחשבות אומנם בין זרים אבל גם בישראל לא חסר זרים מוחלטים שכן מתנהגים בנימוס ואפילו לא פחות מהקנדי הממוצע. כבר קרה לי לא מעט שעברתי עם עגלת תינוק ואנשים עזרו לי, הקפיצו אותי בתור בסופרמרקט או בקופ"ח או סתם הציעו עזרה בשעת צרה גם אם הם לא ממש הכירו אוי לפני או לא הכירו בכלל.
יש בישראל ערסים אבל הם בערך 20% לדעתי. מה שכן, הם עושים מספיק צרות וזה אחוז משמעותי שלהם. גם בכנסת יש כמה מהם.
 

Commander Bauer

New member
אני רוצה לענות לאחר שנתיים+ בקנדה..

אכן יש מקומות שמתאימים (לך) יותר, ויש פחות. טיול באלברטה, מחיה שנה בונקובר וחודשיים טיול בטורונטו רק מראה שאזורים אלו לא כ"כ מתאימים לך אולי.
&nbsp
התחלתי מססקטון, ססקצ'ואן (היגרתי דרך התכנית הפרובינציאלית), הייתי שם חצי שנה, מתוכם חודשיים עבדתי בחברה מקומית שלא כ"כ הסתדר לי.
ידעתי מה אני לא רוצה - לא את הפקקים והטירוף של טורונטו, ולא את מחירי הדיור המטורפים של ונקובר שלא יאפשרו לי לקנות בית במקום טוב בסיכויים סבירים, ולא בקוויבק כי לא בא לי צרפתית.
&nbsp
חיפשתי עבודה באלברטה, אוטווה בעיקר, אבל באופן לא צפוי דווקא בהלפיקס, נובה סקוטיה באה ההצעה המתאימה הבאה, ועברנו לפה ברכב עם כל הדברים שלנו (15 קרטונים שכבר הגיעו בדואר).
מאוד מוצאת חן בעינינו העיר, האזור יפה, יש פה רוסים, וישראלים (פחות).
פה יש כבר בית שקנינו במקום טוב - 15 דקות נסיעה גג לדאוןטאון בבוקר!
המזג האוויר מוצא חן בעיניי בסה"כ, יש לי גם סירת מנוע ואני אוהב בקיץ לעשות ספורט מים (סקי למשל), בחורף סקי חורף ועוד דברים..
&nbsp
מרגע שיש לך עבודה יציבה ומצאת מקום שמתאים לך, כל ההסתגלות זה שנה בערך באמת להתרגל ולמצוא את עצמך.
&nbsp
אני מאוד מתחבר למה שאנשים אמרו לך - לא ניסית מספיק מקומות בקנדה כדי לדעת שאין פה מקום שיתאים לך. תתחיל מלקבל הצעות עבודה, תתחיל לעבוד ואז באמת תראה אם מקום מתאים או לא.
&nbsp
אני יודע שעברה שנה מאז שכתבת, אז זה לא רק לך, אלא גם לבאים אחריך שיחפרו ויקראו בפורום - אז רוצה להשאיר תקווה שכן אפשר למצוא מקום מתאים גם אם הנסיון הראשון לא בדיוק הלך.
 
למעלה