עמונה, נקודה למחשבה

surfEU

New member
עמונה, נקודה למחשבה

לגבי הההאשמות כלפי כוחות הביטחון יש לי שאלה לגבי 3000 האנשים אשר התבצרו שם הם הרי לא באו להפגין, אלא להתעמת! האם גם נגד הנוכחים, צריך לפתוח תיק פלילי במשטרה נגד השגת גבול? תיק פלילי אשר ילווה אותם למשך כל חייהם? הרי זו לא היתה הפגנה כי היא לא אושרה בתאום עם המשטרה כפי שנהוג על פי חוק! בעמונה ב9 המיבנים לא גרים כל-כך הרבה בני נוער- כ 3000 בקירוב האם בהפגנה מתבצרים? האם בהפגנה מכינים בלוקים מראש? האם בהפגנה מכינים צבעים ונוזלים כימיים למניהם? האם בהפגנה מכינים גדרות תיל, אגרופנים, שרשראות, ועוד? די לצביעות, הנוער שהיה שם בישל לעצמו את הדיסה אין ספק שנפגעו שם אנשים שלא הרימו יד, אבל מה הם עשו שם? האם הם באמת גרו שם? אתם צריכים לראות מה קורה בהפגנות בעולם, בצרפת, אנגליה וארה"ב שם יורים גז מדמיע ומפוצצים באלות, כל מי שנשאר אחרי שהאולטימטום להתפזרות פג המשטרה שלנו נראית כמו נופת צופים לעומתם תיראו מה קורה בכל התכנסות של הג'י 7 (ראשי המדינות המתועשות) שם אנשים מתים בכל הפגנה, רק כי הם נישארים אחרי שהאולטימטום של המשטרה המקומית פג. אני חושב שההורים והמנהיגים של המתנחלים היו צריכים להפנים, שעימות אלים מול המשטרה לא יסתיים בטוב

mean girl 16

New member
נכון, גם הם יועמדו לדין.

אחד לא מצדיק את השני. אף אחד לא גר שם, אגב. אף אחד לא מיתמם, כל ילד שהרים בלוק על חייל צריך גם הוא לבוא על עונשו. כך גם כל שוטר שהרים אלה על ילד שלא לצורך הגנה עצמית(והיו המון כאלה), וגם אם כן- למה בראש? למה לא ברגלים אולי? ככה זה כשלא שמים גבולות מראש, כולם יוצאים משליטה. מאוכפי החוק מצופה לשמור על הכללים, תפקידו של השוטר הוא לא להעניש את הפורע בעצמו.

surfEU

New member
זאת אומרת שצריך לפתוח תיק פלילי

ל 3000 בני נוער שעברו על החוק, והתכוננו למאבק תיק פלילי אשר בעצם יהרוס להם את החיים! תיק פלילי שילווה אותם לכל החיים! ה-3000 שהגיעו להפגנה בניגוד לחוק, אם יהיה להם תיק פלילי, לא יוכלו להתגייס לצה"ל, לעבוד בחברה ממשלתית, לטוס לארה"ב ומדינות שונות בעולם? האם את בטוחה שאת תומכת בזה?

אשרת

New member
אני תומכת בזה.

אולי הצעד הזה ירתיע אחרים מלעבור על החוק.

בני ברק

New member
צריך לכלוא את השוטרים!

אזרח בעל עבר פלילי מוגבל מאוד בעתיד, אבל אזרח שריסקו לו את הגולגולת יסבול מנכות...מה עדיף?

surfEU

New member
צודק, אלה שהכו ללא סיבה צריכים

להענש אני גם בעד פתיחת תיק פלילי נגד 3000 הילדים והנערים שהיו שם ועברו על החוק הם יצטרכו לחשוב כל החיים האם המעשה הזה היה שווה להם ועקב זה הם לא יוכלו לעבוד בשום חברה ממשלתית לעולם, להתגייס לצה"ל, לקבל הטבות של חייל משוחרר, לטוס לעשרות ייעדים בעולם ועוד.

eli3320

New member
סתם שתדע..

המקום לא הוכרז שטח צבאי סגור עד השעה 11 בבוקר שראו במשטרה שיש שם בלאגן...! ככה שמי שהיה שם לא עבר על החוק!

trigotrigo

New member
הפשע אינו משתלם

לא משנה מאיזו סיבה. תיק פלילי שניתן על-פי חוק הינו באחריות מבצע העבירה, שהיה צריך לשקול את מעשיו, ויפה שעה אחת קודם.

mlw

New member
באמת גאונות לשמה......

ממש גאונות .... מה אשמים הילדים שהלכו להפגין על זה שאולמרט רוצה להיות רוה"מ?? בכלל אביר שלטון החוק ממש דואג אולמרט לחוק באמת מסר חזק לאומה. הפגנת חולשה כזאת לא ציפיתי ממנו. איך קרה שמשפחה עם תינוק בן 7 חוד' חייה בקראוון??? מחדל של חסרי יכולת הנהגה. אני ממש מפחד מי מנהיג את המדינה עד לבחירות

טלמ

New member
אני קראתי בכמה בלוגים כאן של נוער

שהגיע לעמונה למטרה אחת: לפגוע בשוטרים! רואים בכתיבה שלהם את השנאה לערבים והסלידה מהשמאל ואני לא מבין איך אפשר להתנהג ככה... גם האמונה שאם שלהם, שאם הם יגיעו בהמונים הפינוי באמת ייעצר או שזה ישנה את דעתו של מישהו, להפך... הם רק עושים רע לתדמית של המדינה שלנו. מי שצופה בנעשה בסיאןאן או סקיי ניוז חושב שהוא רואה חבורת פנאטים ברברים וזה ישר מתקשר לו עם הישראלי הממוצע... המתנחלים הקיצוניים הם נזק לתדמית שלנו. אני מאוד מעריך את המיעוט (לצערי שהוא לא רוב) של המתנחלים שמנסים לפעול בדרכים תרבותיות כדי לבסס את רצונם ואמונתיהם

aa

New member
המטרה היחידה הייתה למנוע את הפינוי

ולפעמים אזרחים יכולים לפעול כנגד החלטות מסוכנות.

trigotrigo

New member
הם יכולים לפעול, השאלה היא

באילו אמצעים, ואם תמיד המטרה מקדשת אותם?

eli3320

New member
זה פשוט לא נכון!

ממש לא כל האנשים שם באו להתעמת! מסכים איתך שהיו כאלה שזרקו אבנים והכינו צבעים וכו'... והם צריכים לשאת באחריות ולעמוד לדין! אבל מה עם כל אלפי האזרחים שהיו בתוך הבניין עצמו? אנשים ישבו שם כאשר הם תופסים אחד בשני ללא שום אמצעי לחימה! היסמניקים נכנסו לשם ופשוט התחילו להרביץ לכולם עם האלות ללא כל רחמים! הרי ברור שבמצב כזה פשוט צריך לעשות כמו בגוש קטיף ולפנות אותם אחד אחד...! העדויות שאני שמעתי הן נוראות! ומה שהלך שם זה זוועה! אנשים שבאו לשם באו מתוך אידאולוגיה! אתה יכול להסכים איתה או לא (וכרגע לא צריך להיכנס לויכוח הזה), אבל ברור שכל האנשים שהיו בתוך המבנים (שאגב לשם המצלמות של התקשורת לא הגיעו למעט עדות במצלמת וידאו של מישהו שהיה בפנים- תוכלו לראות את זה כאן , זה מזעזע!) לא תיכננו להרים יד על שוטר ותיכננו מאבק פסיבי! שוטר שהרביץ עם אלה על הראש של ילד ללא סיבה צריך להיות בכלא!

surfEU

New member
האמת כל אלו שהתבצרו בפנים

היו צריכים להחנק מגז מדמיע שהמשטרה היתה צריכה לזרוק פנימה אולי חלק מהאנשים היו קצת נחנקים או אפילו מתים ולכמה אנשים היו קשיי נשימה למשך כמה ימים אבל אז לא היה דם זה מה שאתה מעדיף?

eli3320

New member
לא...

מי שהתבצר בפנים לא התכוון להרביץ! אני לא רואה שום בעייה לפנות אותם ללא אלימות אלא פשוט להפריד אותם! אתה חושב שזה נורמלי להיכנס לשם עם האלות ולהתחיל להרביץ לכולם?? ככה משטרה צריכה להתנהג?? מה שהלך שם זה פשוט טירוף!! המשטרה צריכה לפנות את האנשים בכוח המתאים ואין שום הצדקה להרביץ לאנשים שמתנגדים פאסיבית!

mean girl 16

New member
זה גם נכון..

לפי דברים מוקלטים בהם צפיתי בטלויזיה- השוטרים פרצו, לא שאלו דבר, לא ביקשו מהילדים לקום ולצאת. פשוט נכנסו, והכו באלות בראשי כולם. זה היה מזוויע.

mean girl 16

New member
היה קצין משטרה שאמר-

שלטעמו היו צריכים להרטיב את כולם כהוגן, ואז להשאיר אותם שם כל הלילה, קפואים בקור ובלי אוכל. כך היינו רואים מי נשאר עד הבוקר. זה הדבר החכם ביותר שהיה ניתן לעשות גם לפי דעתי

eli3320

New member
לא היה עובד..

אנשים שעזבו את הבית כדי להילחם על 9 בתים ריקים מתוך אידאולוגיה של אהבת הארץ לא ילכו משם בגלל שקר להם!

mean girl 16

New member
כן?

ותסביר לי מה יעשו על הגג כל הלילה אלפי ילדים שצריכים לשירותים? הא? בסופו של דבר הטבע היה עושה את שלו. היו צריכים לתת להם להתייאש. אם לא לילה אחד אז 2 לילות. מדובר סה"כ בילדודס בני 13-15 ברובם. לדעתי לילה אחד היה די והותר

eli3320

New member
אין מצב..

את לא מבינה על איזה נוער את מדברת... אני יכול להבטיח לך שהם היו נשארים שם! אבל את זה לעולם לא נדע... וחוץ מזה הם לא היו על הגג כל הזמן.. רובם היו למטה עד שהכריזו בכרוז שבג"צ החליט שיש להרוס את הבתים וכולם נקראו להיכנס לתוכם...

למעלה