עמונה, נקודה למחשבה

the new L

New member
אבל

כשיש כל כך הרבה אנשים שמפריעים לשוטרים - המקום הוא כמו שדה קרב. גם אם אתה רוצה אתה לא יכול להימע בהכרח מלפגוע באנשים. ובכל מקרה, בלי שום קשר, עצם התבצורתם על הגג גוררת שהם מפריעים לשוטר במילוי תפקידו. ולכן כולם שם בעצם באו בשביל להפריע לשוטרים. כולם חלק מהפשע הזה, ואל להם להלין על כך שהם נפגעים כתוצאה מכך. הדבר דומה לכך שחבר שלך ישדוד בנק ואתה ועוד מאות מחבריך תעזרו לו על ידי זה שתחסמו את הדרך למשטרה. מן הסתם המשטרה במקרה כזה תפעיל כוח ואתם תחטפו על זה שאתם מפריעים להם. הנקודה המרכזית היא שכל מי שנמצא שם היה פושע (פושע - כי עבר עבירה שהעונש עליה 3 שנות מאסר, ולכן מוגדרת כפשע), ובכך שהוא שם את עצמו בזירת פשע וביצע פשע - סיכן את עצמו ועליו לשאת בתוצאות.

eli3320

New member
אני לא רואה שום קושי...

באנשים בתוך מבנה סגור יושבים! אין שום סיבה שבעולם להרביץ להם כמו שרואים בסרטון!! העובדה היא שבגוש קטיף לא היו כמעט נפגעים וכאן על 9 בתים היו יותר מ200 נפגעים! אתה לא יכול להתכחש לעובדות! הייתה פה אלימות חסרת תקדים אל מול המתנחלים ללא צדק בהרבה מאד מהמקרים!

the new L

New member
אז הייתה אלימות

חסרת תקדים. אני לא מזיל דמעה על פושעים. רוצה להפגין בעד זכויות של פושעים? זכותך - אותי זה לא מעניין. אין פה אף אחד תמים. הם חושבים שהם יכולים לעשות מה שבא להם ולצפצף על חוקי המדינה. המדינה צפצפה עליהם בחזרה ועכשיו הם בוכים על זה. הגיע הזמן שהציבור הזה יפנים שהוא לא יכול לקחת את החוק לידיים. ואם הוא לא יפנים - כנראה שילדיו יגיעו לבתי חולים פעמים רבות בעתיד.

eli3320

New member
ברגע זה רמסת את חוקי הדמוקרטיה!

ועכשיו אתה לא יכול לבוא אליהם בהאשמות! הציבור לא בוכה! ואם אתה חושב שפעם הבאה הוא לא יגיע למקום שיועד לפינוי בגלל פחד מאלימות אתה טועה.. מה שהמדינה עשתה רק גורם לציבור הדתי יותר שנאה כלפי המדינה, דבר זה עלול להסתיים ברע מאד! להזכירך כל הציבור הדתי מתגייס לצבא ויותר ממחציתו מגיע ליחידות מובחרות וקרביות אם המדינה תמשיך בשנאה כלפי המתנחלים הם יתחילו להתנתק מהמדינה ואז הלך על מהדינה והצבא! אנשים לא מבינים את הנזק שזה יכול לגרום! ואני בתור דתי רואה את הלך הרוח שמתחיל להיות בחברה הדתית ומודאג מאד! המדינה יכלה להגיע איתם להסכמים או לפחות לנסות, חבל שאחרי הםינוי הזה אולמרט אמר שלא יפנה עוד מאחזים עד הבחירות ועכשיו יש דיונים עם ציפי לבני על הסכמים עתידיים... חבל שזה קורה רק אחרי מקרים כאלה!

eli3320

New member
בנוסף לזה..

בהתנתקות אף אחד לא הרביץ! ומה הם קיבלו בתמורה?! חראווילות?! יש עדיין משפחות בבתי מלון! אין תעסוקה למובטלים! אנשים מיואשים! והמדינה ממשיכה לא להתייחס אליהם! טתה חושב ששאר ציבור המתנחלים יוותר על הבית שלו הפעם בכזאת קלות?

אשרת

New member
מדובר על מאחז בלתי חוקי.

בנקודה הזאת, המדינה לא חייבת להם דבר. שיגידו תודה, שלא דרשו מהם לפצות את המדינה בגין כל הוצאות שהיתה להם בעבקות הפינוי המעיק הזה. ואין ספק, המדינה עשתה ועדין עושה עוול ענקי למפוני גוש קטיף.

eli3320

New member
מאחז בלתי חוקי ברשות הממשלה...

אריאל שרון הגיע לשם לפני כמה שנים ושאל אותם למה הם מחכים ולמה הם לא בונים בתי קבע! בשביל המתנחלים עמונה סימל את התחלת המאבק על כל יהודה ושומרון.. ולכן היה חשוב לאנשים להיות שם..! ברגע שהמדינה עושה עוול ענקי למפוני גוש קטיף שאר המתנחלים רואים שאם אתה מתחבק עם חיילים ולא מתעמת שום דבר לא יוצא לך מזה... אני בעצמי שמעתי מפוני גוש קטיף שאומרים שהם מצטערים על זה שהם לא נאבקו כי עכשיו המדינה שמה עליהם פס!

אשרת

New member
אבל הוא בלתי חוקי.

זהו מאחז בלתי חוקי, לא משנה אם הממשלה עצמה חטאה בכך.בעיה שלהם.

eli3320

New member
יפה שהוא בלתי חוקי..

זה לא נותן שום אפשרות לשוטרים לפעול בצורה רצחנית כזאת כלפי כולם שם! אף אחד לא ביקש פיצויים על זה או משהו בסגנון.. ושוב גם אם אדם עושה עבירה הוא עדיין נחשב אזרח! ואין שום סיבה להרביץ ולהתעלל באנשים כמו שעשו שם לכולם.

the new L

New member
הציבור הזה חוצפן

כלל ראשון בדמוקרטיה - כבד את החוק. הם לא מכבדים את החוק אבל כן מצפים שהמדינה תכבד את החוק כלפיהם = הם חוצפנים. אתה צודק - לא צריך לנהוג באלימות. מה שצריך בפעם הבאה שקורה דבר כזה זה לעצור שם את כ-ו-ל-ם ולשלוח אותם ל3 שנות מאסר כל אחד מהם. ואז בפינוי הבא שוב, ושוב ושוב, עד שלא ישארו אנשים שיתנגדו. אולי ככה הם יקלטו שהם חייבים לכבד את החוק.

eli3320

New member
ועוד כלל חשוב בדמוקרטיה

זה שאם מישהו עבר על חוק אסור לקחת ממנו זכות אחרת! מה שנרמס לגמרי בפינוי עמונה.. אתה פשוט לא מבין מה יקרה אם התנחלים יתנתקו מהמדינה... זה יהיה אסון!

אשרת

New member
שיתנתקו.

אם הם כל כך רוצים, בבקשה.. מדינה דמוקרטית לא?

eli3320

New member
עצוב שככה את חושבת..

כי שזה יקרה אתם עוד תתחננו שהם יחזרו... המתנחלים תופסים שליש מאחוז הקרביים בצבא! תנסי לחשוב מה יקרה אם שליש מאחוז הלוחמים ירד פתאום! אסון למדינה! הרי התל-אביבים השמאלנים לא יהיו שם כדי להגן עליכם!

אשרת

New member
להתחנן?

ממש לא. קבוצת אנשים שלא מוצאים לנכון להשמע לחוק ולכבד את החלטות הממשלה, ומאיימים במלחמת אחרים - תודה אבל לא תדדה. חמוד שלי- בתור שמאלנית את השרות הצבאי שלי עשיתי בשטחים. ישיבות הסדר- ממש שירות צבאי. צה"ל יסתדר בלעדכם.

eli3320

New member
אני מקווה שלא כולם חושבים כמוך..

עצוב לי שככה את מתייחסת לחלק מהעם שלך שכרגע נמצא במשבר ענק!

אשרת

New member
תגובה.

זה מה שקורה כאשר אמונה באידיאל כלשהו מתנגש במציאות המרה. זה מה שקורה כאשר הרבנים והמנהיגים הדתיים רק מקצינים וקוראים בצורה ברורה להפרה של החוק.

eli3320

New member
אין לי יותר מה לומר לך.. פשוט עצוב!

הקרע בעם פה הולך וגדל... שני הצדדים אחראים לזה ואף אחד לא מנסה לעצור את זה! זה רק הולך ומחמיר מיום ליום...

אשרת

New member
אין מה לעצור.

כאשר צד אחד מאיים על צד שני במלחמת אחים, ובאלימות. אז תסלח לי, עם בריונים לא מדברים! זה מה שלימדו אותי בבית. כאשר אתם תהיו מוכנים לקבל את חוקי המדינה ואת החלטות בג"צ ולא הלפעיל אלימות, אולי יהיה בסיס משותף לדבר עליו. עד אז , כנראה שאנחנו באמת שני עמים שונים.

eli3320

New member
מאיים?

שמשטרה באה ומרביצה לך בלי הבחנה באלימות רבה ללא רחמים את מצפה שהם ישתקו וכלום לא יקרה? מי דיבר על אלימות?? הרי עד עמונה כל ההדרכות וכל הדיברוים בכל מקום היו לא לנקוט שום אלימות כלפי שוטר או חייל וזה מה שהרוב עשה גם בעמונה למעט מיעוט קיצוני שאני לא מצדיק! בגוש קטיף ראו זאת בבירור! כאשר המדינה ממשיכה לדרוס את מפוני עזה וצפון השומרון ולא לשים עליהם ובמקביל מפעילה אלימות נפרזת כלפי המתנחלים ללא בושה ובלי שאף שוטר מועמד לדין דיי צפוי שהכיוון של חיבוקים עם חיילים לא יתקבל על הרבה מהמתנחלים! וזה הכל באשמת הממשלה! זה בושה לקרוא להם בריונים על סמך 4000 שהיו בעמונה שגם שם רובם לא הרביצו ונקטו באלימות! מתנחלים בחיים לא היו גיבורים על אף אחד, יכול להיות שעכשיו זה מתחיל להשתנות אבל אם זה יקרה זה יהיה בגלל מה שקרה בעמונה שבו המשטרה התפרעה ללא גבולות ואף אחד לא עומד להענש על זה! בינתיים האיום הוא מהממשלה על המתנחלים, הפכו אותם לקורבן שכביכול ממנו יש את כל הצרות במדינה הזאת! הממשלה גורמת פה למלחמת אחים שיכולה להתחיל בקרוב אם המצב ימשך כמו שהוא!

אלי אתנה מיתמם שזה מרגיז !!!!

אתה מתעלם במפורש ובמכוון מכל התרחיש שקדם לאירוע ה"מכות" . אתהמתעלם מכל ההכנות , מכל כלי "הלחימה" שהוכנו מראש ומדבר כאילו הגיעו השוטרים לכפר נופש ירוק ופסטוראלי ופתאום החליטו מבלי כל פרובוקציה מוקדמת להכות סתם כי התחשק להם . אתהמציג בצורה פוגעת ומעליבה אותי כאזרח את אלה שהיו ממונים על שמירת הביטחון ועדיין מבצעים את תפקידם הבגנה על המולדת כולל באזורי יו"ש . להציג את התמונות כפי שאתה מציג נשמע בעיני כהצגה למען מטרות פוליטיות המנסות לשנות מצב פוליטי ע"י פרובוקציות מכוונות . האמת , שכך אני מבין את האירועים במיוחד לאור ההכנות הרבות שהתרחשו במקום לפני מועד הפינוי !!! אז תפסיק להיתמם ולהישמע כאילו השמים נפלו בלי כל הודעה מוקדמת , היו אירועים שגרמו למצב להתלקח !

למעלה