עמנואל

אני באמת לא יודע, אך אתה אמרת ש

"מיטב ידיעתך" הוא שהיקום אינו נברא... כלומר, יש לך סיבה טובה להניח שהיקום אינו נברא מאשר נברא. אם כן, מהי?

"סיבות טובות"...

מה זה סיבה טובה?... למשל משהו שהשכל יכול להבין? אין לי סיבות טובות וגם לא רעות... אני מניח כך... אתה מניח אחרת, או אולי מאמין אחרת... להזכירך... הדיון הקטן הזה התחיל מהשאלה האם אלוהים קיים או לא......

נשאל אחרת...

מה הסיבה שמביאה את ידיעתך (זו מה"מיטב ידיעתי") להניח שהיקום אינו נברא?

הקוסמולוגיה הטולטקית

זה מה שהנחה אותי לכתוב את מה שכתבתי... ופני שתשאל (אם חשבת לשאול)... לא אביא לכן את המידע הזה... אך ורק בשיעורים של יום שני ו/או רביעי.

מנוליה

New member
סליחה שאני נדחף לדיון...

ההנחה שהיקום נברא מביאה אותנו להניח עוד הנחה, שצריך להיות מי שברא אותו, שמביאה אותנו לעוד הנחה, שצריך להיות מישהו שברא את הבורא וכן הלאה, ועל כן, מבחינה לוגית הגיונית מתבקשת ההנחה היחידה שיכולה לעמוד במבחן ההגיון, היקום תמיד היה ואף אחד לא ברא אותו...ובמחקר האחרון שנעשה על המפץ הגדול, החוקרים הגיעו לתוצאה שלפני שהתרחש המפץ הגדול היה יקום שהלך והתכווץ (להבדיל מהיקום הזה שהולך ומתרחב. ושוב סליחה על ההתפרצות לדיון.

זה היה מה שהסקתי מתוך ההגדרות

של כל המונחים הללו אצלך באתר. אני אשמח ללמוד אחרת - אנא הבהר מה הם כן. מיקי

על מנת ללמוד "אחרת"

אתה צריך לצעוד בדרך עם לב.... לגבי מושג כזה או אחר שהההגדרה לא מובנת לך אתה מוזמן לכתוב בקומונת TIS.

בדיוק כמו שאומרים הדתיים

ע"מ ללמוד יהדות עליך ללבוש כיפה ולשים תפילין. לגבי קומונת TIS, להתחיל לכתוב בעוד מקום?? בשביל מה, אתה יכול לענות כאן, נראה לי שאם יש מישהו שקורא את השירשור הזה, זה יעניין אותו גם. מיקי

תודה על הבדיחה!

מזמן לא שמעתי תבדיחה כל כך מצחיקה. אם יש אנשים שמעניין אותם להבין את ה-FAQ הטולטקי (אני מניח שיש) מוזמנים גם הם לכתוב בקומונת TIS. אני מניח שחלק לא קון של הכותבים/קוראים כאן גם קוראים את ההודעות בקומונת TIS.

<?>

מעניין איך ואיפה אתה רואה סתירה.... ההיפך אולי... זה בדיוק מה שאמרתי לך לפני כמה ימים... השכל הוא חלק ממך... כשאתה אומר "אני רוצה" אתה לא מדבר כלל על מרכז הרצון, כשאתה אומר את זה למעשה אתה אומר "מה שהשכל/הגיון שלי רוצה"... השכל זה לא אתה... השכל זה אחד מהחלקים של הפאזל שזה אתה. רוב רובה של האנושות של ימינו מזדהה עם השכל.... אתה משתמש ב"שכל" על מנת לתת תירוצים (אתה מתקדם... אולי...)

פשוט

אמרת לי שהאגו שלי זה אני, אז זה בלבל אותי קצת. אם ברור לך שזה לא חדש לי מעניין אותי למה אמרת לי את זה.

למעלה