עמנואל

מאחורי כל התנצלות מסתתר תירוץ.

מה-FAQ של דרך הטולטקים תרוץ- סיפור שאנו מספרים לעצמנו על מנת שנרחם על עצמנו ו/או שירחמו עלינו וכך נמנע מלהשתנות. הסבר שממציאים על מנת להסביר לעצמנו ולאחרים ש"מה שעשינו היה בסדר" אז לא, אני לא רואה שום סיבה להתנצל....בלי שום קשר למה הדעות שלך בנדון. אתה לא חייב/צריך להתנצל ואני לא צריך/חייב לקבל את ההתנצלות שלך.

אי-הטונאל

אי-הטונאל זה מושג טולטקי... שאני אסביר את זה על גבי הדפים של הפורום הזה? לא יודע, צריך לשקול את האפשרות. בכל אופן נראה לי שמה שאתה מתאר לא קשור כל כך למה שכתבתי.... חלקית אולי... די חלקית. תלמד קודם מה זה אי-הטונאל ואחר כך נוכל להמשך לדבר על זה. מתוך הגדרתך מהו הטונאל באתרך אני יכול להניח שזה תואם את הגדרתי למטאפורה (סיפור/יצוג מוגבל של משהו אחר) אם הבנתי נכון, אתה טוען שהדמות האינטרנטית (רוח מדבר) היא טונאל, והדמות האנושית החברתית (מיקי) גם היא טונאל, אם כי יש משהו ש(אולי) מחבר בין השניים שנקרא נגואל ואי אפשר להגדירו.ומי שרואה (אנרגטית) יכול לראות אותו. כרגע דיי נראה ששנינו יוצאים מנקודות הנחה בסיסיות/ מטאפורות לתיאור העולם/ אמונות/ גישה והגדות מעט שונים, אם כי שנינו עושים מאמץ כל שהוא ע"מ להבין אחד את השני (אף על פי שאני לא שולח אותך לכל מני אתרים להבין את ההגדרות שלי (-; ) מתוך ההנחה שאומרת, שהגישור בין שני אנשים שבאים מתוך בסיס שונה (כמו לדוגמה מישהו שהוא דתי יהודי למישהו שהוא חילוני מושבע) לכל אחד יש הנחות יסוד, הגדרות ואמונות שעל פיהן הוא פועל (ואל תגיד שלך אין אמונות - כי אולי לפי ההגדרה שלך אין לך אמונות אלא ידיעה, לפי ההגדרה שלי הידיעה שלך הינה בס"כ אמונה. בדיוק כפי שאדם דתי יוצא מתוך נקודת הנחה יסודית/אמונה שקיים אל ואדם חילוני אתאיסט יוצא מנקודת הנחה יסודית/אמונה שלא קיים דבר כזה שנקרא אל) ברגע שהבסיסים עליהם מושתתת השיחה שונים, אזי הגישור בין השניים יכול להיות קשה להחריד עד בלתי אפשרי, לכן הגעתי למסקנה שאין ממש טעם לדיון ביננו אלא אם הוא רק למטרת שעשוע והתפלפלות לשונית/לוגית/מחשבתית והתפתחות של מיומנויות כאלה ואחרות. ואני נהנה מההתפלפלות הזו. לכן אני ממשיך בשמחה. (כאן המטרה שלי אם כך, לפי הגדרתי היא הנאה, והתפתחות האיבר הלוגי/ לשוני שקיים בכל יצור חי) אם תרצה הגדרה לאיבר הזה אשמח להגדיר לך אותו (-; מיקי

תשובה

לא הבנת נכון... מה שמקשר בין מיקי לבין רוח מדבר זה כלל לא הנגואל. לגבי כל היתר.... כתבתי את זה כבר... אתה מנסה להגיד לי משהו (אני מניח)... אז אנא, תכתוב את זה בצורה קצרה ולא בהודעות בגדלים שאתה מורגל, כך תקל על אדם מוגבל כמוני להבין את המסר שלך. הנושא של השישור הזה, בשלב מסויים היה לגבי ה"סוד"... אתה התחלת לכתוב כשהישרשור הזה התחיל להיות כמעט לא פעיל... כיוון שאתה מונע על ידי מטרות, תרשה לי לשאול אותך: מה המטרה שלך בהגדלת השירשור?

אענה כאן על מה ששיך לכאן.

הסברים על מושגים שבאתר שלי מקומם בקומונת TIS. מרכז הרצון זה לא מטפורה, זה גם לא רעיון... כל רואה רואה שמרכז הרצון קיים. אתה יכול להאמין שזה לא קיים, הרי אתה חושב שלהאמין מוביל אותך לאנשהו. המילה "מוביל" מניחה שיש דרך (כאן ועכשיו) ולא מה שאתה מניח שהיא מניחה. לדידי, אין פעולה ללא מטרה ובעיניי כל מטרה מקבעת אותך, ולא מאפשרת לך לחיות כאן ועכשיו. יופי טופי... אתה לא חייב לחשוב ולפעול כמוני, ואני לא חייב לחשוב ולפעול כמוך. פעולה ללא מטרה הינה פעולה סתמית, בזבוז אנרגיה וחוסר הרמוניה. בעיניי כל פעולה מונעת מטרה היא סתמית, בשבוש אנרגיה, חסרת הרמוניה וגם מה שכתבתי בסעיף הקודם... הרמוניה להגדרתי זה להשתמש במינימום אנרגיה כדי להשיג מקסימום תוצאה. אחלה... אותי התוצאה לא כל כך מעניינת... מה שמעניין אותי זו העשיה עצמה. אם היית מבין את ההבדל בין עשיה לבין תגובה (במושגים טולטקים) לא יכולת לכתוב "אתה עכשיו נמצא בתגובה לפי הפירוש שלך, שכן אתה עונה לי, ומגיב למה שאני כותב".... אבל לא נורא... אני לא רוצה ללמד אותך את הדרך של הטולטקים... ואני ממש לא יודע מה אתה כן מנסה להסביר/ללמד אותי... אם רונה המשיכה להחזיק בדעתה הנוגדת את דעתך (או כך זה נראה על גבי הפורום) האם אתה לא שם לב שאינך משיג את מטרתך/כוונתך? אמרתי כבר (כמה פעמים?) אין לי מטרות.... וכוונות לא "משיגים".... לא ניסיתי אף לא פעם אחת לשכנע את רונה לשנות את הדעות שלה על מנת שיתאימו לדעות שלי..... היות ש'היית באינטראקציה עם צורת חיים' (רונה או הישות האינטרנטית ... לא.... העניין הרבה יותר פשוט... אך על מנת שתבין אתה צריך קודם להבין לא מעט מושגים טולטקים.... גם כשאני באינטרקציה עם צורות חיים (רונה צורת חיים, למשל... אתה צורת חיים, למשל) אני פועל מול החיים-האחת. לגבי האיזון... כל עוד כל מה שאתה מוכן להכיר מהיקום זה הטונאל, צורת ההתייחסות שלך ושלי לאיזון יהיו שונות מאוד.

מנוליה

New member
peaceful warrior

אנדרומדה היקרה. בעקבות ההמלצה של עמנואל, והביקורות הטובות שלך, החלטתי לעשות מאמץ ולראות את הסרט.(והייתי תולש את האוזניים של האדם שתרגם את שם הסרט) לדעתי ההפקה של הסרט התמקדה בלעשות כסף, ולא בנסיון להעביר מסר כלשהוא לציבור, ועל כן הסרט יצא מסחרי משהו, עם יותר מידי קיצ' בסגנון אמריקאי. דרך אגב: גם קרלוס קסטנדה נהג לכתוב את ספריו באותה השיטה, הרבה קיצ' אמוציונאלי ומעט מאוד מתורתו של דון חואן. לדוגמא: בכמה מקומות בספרים של קרלוס, קרלוס מציין שדון חואן, או דון ג'נרו, נתנו לו סדרות שלמות של הוראות כיצד לשנות את אורחות חייו, ואת אופני ההתנהגות שלו בחיי היום יום, וקרלוס מעולם לא ציין באף אחד מספריו את ההוראות הנ"ל, הוא תמיד העדיף לכתוב בספריו ארועים וחויות דרמטיות שהוא חווה עם דון חואן, ורוב הפרקים בספרים שלו, מסתיימים באופן דרמטי.

למעלה