עניין רציני, שאני לא בטוח שזה המקום ...

A V 1 3

New member
עניין רציני, שאני לא בטוח שזה המקום ...

אז ככה. הענין שלי הוא די מסובך, ואני לא בטוח שזה המקום שבו אני אמור לנהל עליו שיחה ושיבינו אותי בו או יוכלו לעזר לי, אבל בכל זאת, נראה לי שיבינו אותי יותר טוב מאשר בפורום "מתגייסים". אני בן 18, סימתי ביצפר, אני פסנתרן זה 12 שנה. בשנה האחרונה עברתי את הצו הראשון ואת המסלול שעובר כל בחור מתגיס, ועברתי מסכת של כשלונות ודחיות מצד הצבא, כאשר דברים רבים שרציתי להתקבל אליהם לא הצלחתי מסבות שונות, ובעיניי לא מצדקות. הדבר הביא לידי כך שחשבתי לבחר בדרך אחרת, והיא דרך המוסיקה, כלומר, ללכת וללמד באקדמיה למוסיקה. היות ולא הייתי סגור על אף אחת מהדרכים, לא פסלתי אף אחת מהן, והמשכתי עם שתיהן במקביל. לאחרונה נבחנתי לבחינות הכניסה באקדמיה, הן בבצוע פסנתר והן בנצוח תזמרת, והתקבלתי. כעת, אני מצד אחד מחויב לאוניברסיטה, ומצד שני לצבא. תאריך הגיוס שלי הוא ב-03/02/08. התפקיד שאקבל, יהא אשר יהא לא ירצה אותי בטוח. אני צריך לשלם מקדמה לאוניברסיטה עד יום רביעי הקרוב, אך עלי להציג תעודת פטור או דחית השירות ללפחות שנה. הענין הוא שלדעתי אין דרך שבה אני אוכל להשיג פטור. על אף המגבלות הרפואיות הרבות שיש לי, בעיני הצבא אני כשיר לשירות. אני לא מהשחקנים שמגיעים לקב"ן ומסוגלים לצאת עם איזשהו ספור, ומה גם שהענין הרבה יותר קשה כשהקב"ן כבר ראה אותי, ויודע שאני בסדר גמור. מצד שני, אני לא יודע בדיוק מה תתן לי דחיה. האם הדחיה היא רק לשנה, והאם אני אלמד חלק מהלמודים, ואז אתגיס? האם יקבלו את הטענה לבקשת הדחיה? אני יודע שזה לא המקום הנכון לשאל את כל השאלות האלה, אבל אני מניח שבכל מקום אחר אני אראה כמשתמט שאכפת לו רק מעצמו ומהקרירה העתידית שלו. זה ממש לא ככה. אני רואה בשרות הצבאי דבר חשוב, אבל המצב הספציפי שלי גרם לי להגיע להחלטה שלמודי מוסיקה הם אופציה טובה יותר, מהסבה שדברים שרציתי ויכלתי לתרם לצבא נשללו ממני. אם יש מישהו שמבין בענין, או סתם רוצה לתת את דעתו, מוזמן. בתודה.

שלום לך../images/Emo13.gif

תראה,את הצבא לדעתי עליך לעשות. זאת החובה שלך למדינה הזאת. אח"כ תעשה מה שתרצה. אם אתה רוצה ללמוד מוסיקה ביחד עם הצבא אתה יכול לבקש דחייה,או לשלב זאת. למשל באוניברסיטה הפתוחה קיימים קורסים די טובים במוסיקה,אתה יכול לקחת אותם ואח"כ יכולים להכיר לך בהם באקדמיה וכו'. תברר באקדמיה. ובאוניברסיטה הפתוחה ניתן לשלב גם שרות צבאי. וכך אתה גם בצבא וגם לומד.

להלן

הקורסים שבפתוחה. תברר באקדמיה ממה ינתן לך פטור אם תלמד אותם בפתוחה. בכל אופן,על הצבא אל תוותר.

yonti261

New member
אני לא חושב שהקורסים יתאימו לו

הקורסים לא יענו על הדרישות של מישהו שמנגן 12 שנה,יודע ניצוח והתקבל לאקדמיה:מדובר בקורסים לכאלה שלא מכירים את התחום ונראה לי שהוא יוכל בעצמו ללמד שם.

דווקא שווה לבדוק

אני מכירה מישהו שלמד בפתוחה והתקבל לתואר שני. בכל אופן,שווה לבדוק.

מה עם אופציית מוסיקאי מצטיין?

חוץ מזה - יש המון חיילים שלומדים באקדמיה במעמד מיוחד. גם כאלה שהם לא מוסיקאים מצטיינים. תנסה לברר איך הם עושים את זה...

GustavM

New member
מוזיקאי מצטיין זה לוקש אחד גדול

זה לא באמת שווה משהו, ודי קשה להתקבל לזה... הצבא בקושי נותן הקלות למוזיקאים מצטיינים, ולא פעם הם מקבלים תפקידים שלא מאפשרים להם ללמוד ו/או להתאמן. מה גם שמי שכן לומד באחת האקדמיות, לומד מעט מאוד מהלימודים בה, וזה חסרון משמעותי, היות ולא פעם מפסידים שיעורים חשובים מאוד בגלל דברים חשובים פחות מהם (עבודות פקידותיות בתל השומר, וכו'). אני חושב שמוזיקאים רציניים שרוצים ללמוד באמת כמו שצריך באקדמיה לא יכולים לשלב את זה עם הצבא. זה פשוט "תפסת מרובה לא תפסת". אני אישית בעד בחירה של אקדמיה על פני צבא (זו הבחירה שאני עשיתי...), אבל כל אחד והבחירה שלו.

BanjoKazooie

New member
מוזיקאי מצטיין זה הכי שכונה שיש

לרוב הם בכלל לא באים לצבא, ואם כן הם באים ב8 והולכים ב12 יש להם המון זמן להתאמן והרבה מסיימים תואר בזמן הצבא המורה שלי לפסנתר היה כזה, סיים תואר,הלך כל יום ב12 הביתה והיו הרבה ימים שלא בא בכלל... חיל חינוך, לא עושים שם הרבה.

holst

New member
זה משתנה משנה לשנה

בהתאם להלך רוחם של האל"מים. אני נפלתי על אחת פחות סימפטית. אז העברתי את כרטיס בפעם האחרונה ונפרדתי מהם for good...

GustavM

New member
בחירה שלך....

אני גם ניגנתי פסנתר 12 שנה, וסיימתי בצפר, והתקבלתי לאקדמיה בת"א בניצוח ובקומפוזיציה. אני החלטתי לפני די הרבה זמן לא ללכת לצבא, ובאתי לאוניברסיטה עם טופסי שחרור מסודרים. לדעתי אתה לא חייב כלום לאף אחד, ותל אחרי הלב שלך - אם אתה רוצה ללכת לצבא, תלך לצבא. אם אתה מעדיף לימודים אקדמאיים, אז לך לאקדמיה בת"א, שאת הרמה שם לדעתי קשה להשוות למקומות כמו האוניברסיטה הפתוחה, או אפילו האקדמיה בירושלים - בתחומים מסויימים.

GustavM

New member
לא קשה אבל לא קל

אני והצבא הגענו להסכמה משותפת שזה פשוט לא ילך בינינו. אמרתי להם את כל האמת, וזה עבד. עצה - אל תדבר על הקטע עם האוניברסיטה יותר מדי, לא להגיד "אני לא רוצה להתגייס כי אני הולך ללמוד" - אז בטוח יגייסו אותך.

holst

New member
אני חושב שפיספסת משהו,

כי יש המון חיילים שלומדים באקדמיות למוסיקה, ולאף אחד אין עם זה בעיה (זה לא כמו פעם). אני חושב שככה זה גם בת"א, אבל בירושלים זה בטוח ככה. בכל מקרה לגשת למוסיקאי מצטיין יהיה מאוחר מדיי בשבילך. יהיו תפקידים שאולי תוכל להיות בהם באקמיה, גם אם לא תעשה את רוב הקורסים, ותגיע לשיעורים פרטיים ולקורס אחד או שניים.

Petrus

New member
אין פתרונות קסם

אם אין לך בעיה רפואית כלשהי, הדרך היחידה שלך להתחמק משירות צבאי היא לפנות שוב לגורמי בריאות הנפש ולהציג את הדברים בצורה כזאת שתגרום להם להבין שאתה לא כשיר לשירות צבאי. ועל איך לעשות זאת נכתב כבר הרבה, ויש גם לפחות אתר אחד מפורסם בנושא. להשיג דחיית שירות לא ממש תפתור לך את הבעיות, את חובת השירות עדיין תצטרך למלא, ותמודד איתה רק בגיל מאוחר יותר (אלא אם כן עד אז תשיג פטור משירות). ובמקרה הכי גרוע, יש את הפתרון המתפשר של לשרת בצבא, לבזבז (או לא, כל אחד לפי ראות עיניו) את הזמן במשך שלוש שנים, בזמן הזה לשמור על כושר בנגינה, ובתום השירות להתחיל את הלימודים. עשו את זה הרבה לפניך, ואנוכי ביניהם.

לדעתי,

אתה צריך לקחת דחייה מהצבא וללכת ללמוד. אתה מוזיקאי, וזה הדבר החשוב ביותר. אמנות דורשת ויתורים כואבים. (כן, אפילו אם מדובר בלא לשרת את המדינה שלך. מה גם שאני לא בידיוק מהתומכים של שיטת ה"גיוס חובה", אבל זה לא המקום ולא הזמן לבטא בו את הדעות הפוליטיות שלי בעניין). מוזיקה, כמו כל מקצוע אחר בתחום אמנויות הבמה, הוא לא מקצוע שמאפשר לך לשלב עוד עיסוקים אחרים. במקרה שלך אתה מנסה "לרקוד על שתי חתונות", וכידוע, זה משהו שלא עובד בדרך כלל. אם אתה רואה בעצמך מוזיקאי רציני ואמן אמיתי, עליך ללכת בדרך הזאת עד הסוף. אז תיקח דחייה, תתחיל ללמוד. ועד שנה הבאה - אלוהים גדול. שיהיה המון בהצלחה.

A V 1 3

New member
אינה רלונטית

לא היו מיונים השנה לפסנתרנים או לזמרים.

GustavM

New member
בתזמורת צהל בכלל לא צריכים זמרים או פסנתרנים

זו תזמורת מצעדים...

הקיזומ

New member
יש מארשים שבשבילם צריך פסנתרן.

מארש האבל, למשל.