עניין רציני, שאני לא בטוח שזה המקום ...

כפי שאמרתי לך איתן,

איתנותך לא תעמוד לך לעד. שיהיה לך בהצלחה בהמשך דרכך. כולי תקווה שנוכל להמשיך לתרום מידיעותינו במוזיקה אחד לשני למרות היותינו אויבים (ע"פ הגדרתך). עופר

Spianist

New member
עופר.

איתנותי תעמוד כשם שעם ישראל עמד במרוצת השנים (פופוליסטי). ובכל מקרה אף על פי שירדתי לפסים של גופו של אדם, אין בכוונתי להעליב אף אחד,כמו שאמרתי כוונתי היא רק לטוב. נקווה לימים יותר טובים. אין לנו ארץ אחרת. איתן.

Molchansky

New member
בטח שיש

אירופה, אוסטרליה, ארה"ב וכו' העולם הופך להיות גלובלי

זה שכל אחד עושה את הבחירות שלו

זאת עובדה. לדעתי הבחירה הזו ספציפית היא לא מוסרית ולא הוגנת.

Spianist

New member
"העולם צריך מוזיקאים"...

שלום לך ידידי משכבר הימים, אני מאמין בלב שלם שהעולם "נובר" אחר מוזיקאים צעירים וכישרוניים. אך המציאות בה אנו נמצאים אינה מאפשרת לכל החפץ,לוותר על שירות בצבא,ואיני מדבר על מקרה ספציפי זה, לאור מספר פרטים עמומים. ידידי אנו חיים על חרב,אם היינו נוהגים על פי "האמת הפנימית", כנראה שהיינו מוצאים את מותנו. ולכריסטופר נמנעתי מלהגיב,פן גרורת הסרטן תייצר שלוחות. אות קלון לחברה הישראלית. איתן.

Spianist

New member
אין טעם.

להיכנס לדיון מן הסוג המתפתח, במקום הלא מתאים. אני מסכים שבקרבנו גדלה אוכלוסיית הפרזיטים אשר מתווספת לאוכלוסיות כאלה ואחרות אשר הן חלק מן המכסה.

ItsikH

Member
שירות ה"חובה" במדינת ישראל הוא הגורם העיקרי להרבה מהצרות שלנו. רק נתחיל מזה שהמדינה מאבדת, זורקת לפח, שלוש שנים (בממוצע) מהפוריות ביותר החיי אזרחיה. זה אובדן שאין לו תחליף - גם כלכלית וגם חברתית. במקום לגבש את היכולות והאישיות שלו, האזרח נשחק ומנוצל במערכת הצבאית. והסיפורים על מה שלומדים במערכת הצבאית - לומדים לתחמן, לעגל פינות, להשלים ציוד, ולנצל את המערכת, כישורים נחוצים ללא ספק, השאלה למי. ונמשיך לזה שהצבא הוא מקור השחיתות במדינה - הוא קובע את הסטנדרטים שאנחנו חיים לפיהם. החל מזה שאנשי קבע חיים טוב על חשבוננו ועוד יוצאים לפנסיה בגיל 40 (כי הם עובדים קשה ו"משרתים" את המדינה), וכלה בניצול מחפיר של כ"א זול שנקרא "חיילי חובה" למטרות שלא ייועדו להן וללא תמורה הולמת. אין בכך קריאה להשתמטות בהכרח, רק בבקשה - בלי סיפורי שלגיה ושבעת הגמדים. הצבא לא עושה טוב לאף אחד, לא למדינה ולא לאזרחים. הגיע הזמן (מזמן) לשחוט את הפרה הקדושה הזו, שנקראת גיוס חובה. כבר עשרות שנים שאחד מכל ארבעה לא מתגייס, וכמחצית מהשאר מבזבזים את זמנם ואת כספנו (לא באוכל - אלא בבזבוז שנותיהם הפוריות כאמור) בעשית כלום חובה.

crane

New member
../images/Emo45.gif יפה אמרת!

הבעיה היא שכל ניסיון לשיח רציונלי בנושא נתקל בחומה של "קדושת" הצבא, והקדושה של גיוס החובה כערך פטריוטי, בעוד שלדעתי, צבע מקצועי יועיל בהרבה למדינה ולאזרחיה מצבא עממי. זו ממש לא שאלה של ציונות או פטריוטיות, אלא שאלה של יעילות.

תעשה שירות לאומי

אם אתה מתחבט לגבי צבא. שירות לאומי זו מסגרת חופשייה יותר שנותנת לך את האפשרות גם לשרת מדינה ולהכיר חברה ישראלית אחרת(מה שרבים לא מכירים),לעבוד את מס' בשעות שאתה צריך לתת ולהתאמן כמה שאתה צריך או לקחת קורסי ערב למשך שנה(אפילו פחות מדובר ב9 חודשי שירות,10 לכל היותר). אני עשיתי שנתיים שירות לאומי במהלכה שרתי באנסמבל. העבודה(המדהימה והמעשירה,בבית האבות ועם ילדים חולי סרטן)של השירות לא מנעה ממני ליסוע לחזרות,להשתחרר מוקדם לקראת קונצרטים ואפילו ליסוע לשבוע וחצי בחו"ל עם האנסמבל. אני דאגתי ליידע את מקום העבודה ואת העמותה שלי על כל העדרות וקיבלתי תמיד OK לכך בלי כל בעיה. כיום יש יותר בנים שעושים שירות לאומי מאשר לפני מס' שנים,יש פתיחות לדבר. וזה לא מונע ממך ולא ימנע להתפתח מבחינה עצמית. בשירות הלאומי אתה בוחר איפה לשרת,במה לשרת ואם לגור רחוק מהבית או בבית,האפשרויות כ"כ רבות שזה מצחיק ממש כמה אנשים בקלות מוותרים על זה במקום לשרת מדינה בצורה אנושית יותר. אתה באמת רוצה להתחזות לפסיכי כדי להשתחרר מהצבא? זה נראה לך נכון? תשתחרר בצורה ראויה,אל תוותר ואל תוותר על שירות לאומי שבעבור זה תקבל זכויות והטבות מהמדינה.

A V 1 3

New member
כמו שידוע לי

מרבית הבנים שעושים שרות לאומי אלו בנים שקבלו פטור לא בצדק, ורוצים לתרם מעצמם. בנות שעושות שרות לאומי מקבלות פטור לרוב בגלל סבות דת. ואיך אני אעשה את זה? אםשר לבקש פטור כדי לשרת בשרות לאומי?

מה זאת אומרת "שלא בצדק"?

בסמינר הראשון שעשיתי לקראת השנה הראשונה של השירות,היו 5 בנים ו200 בנות. בשנה השנייה היו 15 בנים ו200 בנות. ויש עוד כאלו שלא מגיעים לסמינר ומס' הבנים רק גדל משנה לשנה. הבנים השתחררו מכל מיני סיבות(חלק בריאותיות,נפשיות,מצפוניות וכד')ועשו שירות לאומי ועם אלו שהייתי בקשר הבנתי כמה זה עוזר להם וכמה הם נהנים מעבר לעבודה שהם נותנים. לגבי בקשת פטור,אם תגיד דבר כזה לא יפטרו אותך כ"כ מהר,ידוע שעושים לבנים "חיים קשים" מאשר לבנות בכל הנוגע לשחרור מגיוס. אם תתעקש ותעמוד על שלך,ותתעקש שיש דרך אחרת לתרום למדינה,ישנו סיכוי שישחררו אותך(הכרתי לפחות שני בנים שעשו כך,לא היה להם קל אבל הם הצליחו). אתה צריך למצוא סיבה מספיק מוצדקת להשתחרר בין אם אתה תעשה שירות לאומי או לא. אני מאמינה בלשרת את החברה בצורה אחרת וזו הצורה הכי אידיאלית שיש. בלי קשר..אתה רוצה לתרום מעצמך?כלומר חשוב לך לתרום בצורה אחרת?

A V 1 3

New member
חשוב לי לתרום מעצמי, כמובן.

אחרת לא הייתה שום בעיה, וכבר הייתי משגי איכשהו פטור ומתחמק מזה בצורה הכי נבזית שיש. אבל אני לא כזה. הענין הוא שיש לי העדפה לעשות את זה באפן ממצה, והצבא יכל היה לתת לי את המצוי הזה, אבל בחר שלא.

ItsikH

Member
אין פשרות בענין הזה הצבא לא "בוחר". ברגע שאתה בפנים, אתה מחויב למערכת שהיא לא פעם שרירותית. זה יאלץ אותך לעשות את הפשרות - הצבא לא יבוא לקראתך, לא כמערכת בכל אופן - אם כי ברמה האישית ייתכן בהחלט שתמצא את המסגרת שתאפשר לך את מה שאתה צריך, לפחות במגבלות סבירות. אם אפשרי לשמור על רמה בצבא? זו בעיה שמשותפת להרבה תחומים שמחייבים מיומנות גבוהה, כמו ספורט למשל. דוגמאות - אני מכיר ספורטאי שהצליח לשמור על רמה מהגבוהות בארץ יחד עם שרות צבאי "רגיל", מפני שהיו לו מגבלות רפואיות (כן כן, ספורטאי פרופילניק - זה אפשרי), אבל זה החריג, הרבה ספורטאים מוותרים על אחד מהשניים - או השירות הצבאי או הקריירה הספורטיבית, למעט הספורטאים מצטיינים (שהם בד"כ כדורגלנים ../images/Emo4.gif). אני אישית הצלחתי לנגן בצבא, אבל בתנאים ממש הזויים - במקרה הקיצוני ניגנתי בעמדת שמירה בלבנון (לא בזמן השמירה כמובן), אבל הרמה נפגעה ללא ספק. בכל מקרה לפסנתרנים זה לא ממש פתרון... (תמונה הזויה עולה בדעתי - מהסרט "אינטרוויסטה" של פליני, נוסעים בגשם במשאית מכוסה ברזנט ובתוכה יש פסנתר ופסנתרן שמנגן).

למעלה