עניין רציני, שאני לא בטוח שזה המקום ...

ויש גם 2 או 3 זמרות קבועות

שתפקידן, על פי הידוע לי - בעיקר לשיר את "התקווה"

yonti261

New member
אנדקדוטה מעניינת בנושא

כשהועלתה האופרה המוקדמת של רוסיני "אבן הבוחן" (La pietra del paragone ) קצין גיוס אחד שישב בקהל התלהב כל כך ממה ששמע עד שדאג לכך שרוסיני יהיה פטור מחובת השירות הצבאי על מנת שיוכל להשקיע את כל זמנו בכתיבת אופרות.

GustavM

New member
כמו שצריך...

אני חושב שאוי ואבוי לנו אם מוזיקאים רציניים היו מתבזבזים בצבא... בארץ זה מצב מאוד מיוחד, אבל תראו באקדמיות את כמות הלא-משרתים, ואנוכי ביניהם... כי אין ברירה - מוזיקאי שהתחיל להניע כמו שצריך בגיל תיכון לא יכול פשוט לשים את זה בצד לשלוש שנים. מי שמוזיקאי רציני ולא מקבל מוזיקאי מצטיין (שגם ככה זה לדעתי לא מספיק...), אני לא רואה עבורו שום סיבה לשרת בצבא.

לא רואה שום סיבה בשבילו לשרת בצבא?

אתה מתכוון - חוץ מזה שבמדינה שלנו יש גיוס חובה עפ"י החוק? וזה שהמדינה מסבסדת בערך 80% מעלות התואר שלך כשאתה לומד באקדמיה? אני גם נגד גיוס חובה ובהחלט חושבת שהמערכת הצבאית היא מסורבלת ולא גמישה, אבל כל עוד זה החוק, אין מנוס לדעתי מלקיים אותו, ולמצוא את הדרך לשמר את היכולת המוסיקלית תוך כדי. המון אנשים עושים את זה. למה לאנשים אחרים מגיע יותר?

זו הערכה גסה ולא מדויקת, אבל בכ"ז

תואר באחת האקדמיות למוסיקה, הוא אחד מהתארים היקרים ביותר באוניברסיטה, תתפלא. כמות שעות הלימוד אחד-על-אחד (או אחד על ממש ממש מעט) היא ענקית. שכר הלימוד שאתה משלם הוא בערך 10% מהעלות הזו לשנה. מה גם שלפחות בת"א חלק מאד גדול מהסטודנטים לומד על מלגה חלקית או מלאה. מי שמכסה את כל העלות הזו זו האוניברסיטה, שהתקציבים שלה מגיעים מהמדינה כמו גם מתרומות חיצוניות. אבל האמת היא שזו לא הייתה הנקודה העיקרית שרציתי להעביר. הנקודה היא שהחיים מורכבים מזכויות וחובות. לצערי במדינה שלנו אחת החובות היא שירות צבאי. זה כמו שיגידו לך שאם אתה צריך פסנתר חדש מסוג מסוים (אתה פסנתרן, נכון?) שעולה הרבה כסף, זה לגיטמי שלא תשלם מס הכנסה, כדי לחסוך כסף, כי אחרי הכל המימוש שלך כמוסיקאי צריך לעמוד מעל הכל. אז זהו שלא. המון מוסיקאים שאני מכירה (כולל אני) הצליחו לשלב שירות צבאי עם המשך פעילות מוסיקלית - לפעמים בהילוך קצת נמוך, נכון. יכול מאד להיות שאם הייתי בוחרת "לוותר" על השירות הצבאי (ולבנות זה הרבה יותר קל), הייתי היום במקום אחר, אבל מה לעשות שזו לא תכנית כבחירתי.

A V 1 3

New member
אהבתי את הדמוי עם מס הכנסה

אני מבין את הנקדת מבט שלך, ואני מאד מתחבר אליה ומסכים אתך. כשאת אומרת שלבת, את מתכונת, שלבת בו זמנית למודים ושרות, או בנפרד?

אז ככה

למדתי באופן פרטי בסופי שבוע שירה. את הכינור לקחתי איתי לצבא ונגעתי מדי פעם כדי לא לשכוח איך מנגנים (אבל מעולם לא הייתי כנרת משהו, זה היה סתם בשביל התחושה). רק אחרי הצבא התחלתי ללמוד באקדמיה זמרה - האמת היא שאפילו חיכיתי עוד שנה אחרי השחרור, בה המשכתי ללמוד באופן פרטי (אצל מורתי הנוכחית). אמנם עכשיו אני מרגישה קצת זקנה (ייצא לי לסיים אקדמיה בגיל 25, כמעט 26), אבל מבחינתי כל עכבה לטובה ואני חושבת שיש משהו נכון בזה שלא נכנסתי לאקדמיה בגיל בו עוד לא הייתי בשלה. כמובן שבגיל 18 הייתי בטוחה שאני כן בשלה, והיה לי מאד קשה עם זה שאני הולכת לשים הכל על HOLD. אבל אני עשיתי צבא "אמיתי" (שירתתי בבסיס סגור במרחק 5 שעות נסיעה מהבית שלי). אתה יכול להיות קל"ב וללמוד.

GustavM

New member
כל אחד עושה את הבחירות שלו

אבל לפני החובה היבשה לשירות צבאי - יש חובה חשובה יותר: האמת הפנימית. אדם שמרגיש שהוא רוצה להתפתח בתחום האישי והצבא מונע זאת ממנו - אין שום סיבה שילך לצבא. החובה שלו לעצמו, ולעולם - הרבה יותר חשובה לדעתי מהחובה שלו למדינה המשוקצת הזאת. העולם צריך מוזיקאים, לא חיילים.

GustavM

New member
המוזיקה היא חובתו לזולת

מי שיש לו כישרון ומוטיבציה, חייב את זה לעולם - לפתח אותם וליצור איתם כמה שרק אפשר. אני חושב שזו חובה הרבה יותר חשובה, מאשר אותה "חובה" אפלה להשתתף בארגון הטרור שקורא לעצמו "צבא".

אתה מערבב בין שני דברים

לא להתגייס על רקע מצפוני כי אתה חושב שהצבא הוא ארגון טרור - עם זה אני לא מסכימה, אבל זה עוד נראה לי לגיטימי וגם המדינה מכירה בזה (בקושי רב). אבל לגבי המשפט הראשון שלך - אני מבטיחה לך שלכל אחד שמתגייס לצבא יש כישורים כלשיהם ותחומי עניין שונים. מעטים הם אלו שהדרך הכי טובה שלהם לתרום היא באמת להיות חיילים. אלא מה? המדינה צריכה כך וכך חיילים, ומן ההוגן שיהיה דין אחד לכולם. מה מותר הפסנתרן מן הצלם, המשורר והסטודנטית לספרות לשעתיד?

כמה שמוזיקה היא דבר נפלא

ורבת פנים,האומנות עצמה היא אנוכית. אמן הוא אדם אנוכי,מוכשר ככל שיהיה,עילוי ככל שיהיה,הוא נשאר ותמיד יהיה אנוכי. אני מאמינה שיש לי כישרון ומוטיבציה לעשות מוזיקה בביצוע ובלמידה,לכן אני לומדת באקדמיה למוזיקה על מנת להביא את היכולות שלי להתטבאות מלאה ומימושן. אני לא מיוחדת מאחרים,אני לא חיה לבדי בעולם(ולי בעולם שלי)וכאשר הפטור היה בידיי הלכתי לשירות לאומי כדי לתת מעצמי משהו לחברה אחרת שאנשים לא רואים אותה. ויחד עם זאת,גם התפתחתי אישית מבחינה מוזיקלית וגם תרמתי מה שחיזק את רוחי והביא אותי לידי החלטה ללמוד באקדמיה(כי במהלך השירות היכולות רק התחילו להתבלט). צבא זה דבר מורכב ושנוי במחלוקת,זה נכון. אתה קורא לו "טרור" אתה מושך אלייך אש,אתה פוגע באנשים מבלי לדעת בכלל שאתה פוגע בהם. חבל,לא?

GustavM

New member
זו דעתי

אני מצטער מאוד אם הכנות שלי פוגעת במישהו, אבל אני חושב שעדיף להיות כנה מאשר לסלסל חצאי אמיתות כדי להימנע מלשבור טאבו, שלדעתי חשוב מאוד לשבור אותו. ואני לא אומר שאף אחד עליון על אף אחד, וזה לא רק מוזיקה - בכלל, לדעתי, כל אדם שיש לו כשרון מיוחד (מכל סוג) שהמערכת הצבאית יכולה רק לדכא, לא צריך ללכת לצבא, אלא לפתח את הכשרון שלו. לדוגמא, יש לי חבר מתמטיקאי בחסד, שהתקבל לפרוייקט "תלפיות". הרבה מאוד זמן הוא התנגד לכל מי שלא הולך לצבא, ולקח לי שנתיים לשכנע אותו אחרת.

אתה לא תאמין כמה אני כותבת

ומנסחת,ומוחקת שוב ושוב תגובה להודעתך. אולי צריך לעשות שינוי בעניין "גיוס החובה",אבל להתחמק,לרמות ועוד לקוות לצאת נשכר מזה בגלל כישרון שיש...זה לדעתי פסול. ייקח עוד הרבה מאוד זמן עד הצבא יישנה את פניו באופן מלא,עד שישכילו להגיע למסקנות הנכונות ועד שיבדילו מי כשיר לשירות או לא. המציאות מחייבת אותנו אחרת,מה לעשות,הלוואי שזה היה אחרת(גם מבחינה בטחונית,אמן). אבל לרמות?לשקר?להתחמק? כשאתה מצהיר,אפילו באופן וירטואלי,שיש דברים יותר חשובים מצבא כי הגוף הזה עוצר אותך והוא טרוריסטי...זה מריח מעליוניות כמה שתנסה להימנע מזה. אני חפרתי פה מספיק שיש דרך אחרת לשרת מדינה ולא להיות אנוכי. אני אישית מכירה כמה מוזיקאים שעשו צבא ואף שירות קרבי והם היום מוזיקאים לכל דבר,מלחינים,מבצעים ומורים. הלוואי שזה היה אחרת.

הצבא הוא פשע.

אין צורך להימנע ממילים בוטות כאשר מדברים על נושא קשה שנכרך סביבו טאבו נוקשה שכזה. תסבירי לי בבקשה כיצד יוחלט את מי לגייס ואת מי לא? - האם ע"פ כישורים גופניים? מה שאומר שמי שהתברך בשרירים, קולל בשירות צבאי. - האם ע"פ כישורים מנטליים? כנ"ל - האם תהפכי את צה"ל לצבא שכירים? מה שיצור מצב בו העניים מתים בשביל להגן על העשירים (ע"ע ארה"ב) את אומרת "הלוואי שזה היה אחרת(גם מבחינה בטחונית,אמן)." - זה לא יהיה אחרת עד שהצבא יפסיק להתקיים כפי שהוא מתקיים היום היום הצבא נמצא בבתי ספר ומרעיל ילדים, יש לו תחנת רדיו פופולארית (כמו בכל משטר צבאי תקין), הוא נמצא בפוליטיקה, בהכל. ברגע שהצבא יפסיק להצדיק את קיומו, ויהפוך להיות צבא הגנה לישראל, אולי תהיה פה מדינה נורמאלית ולא מטורפת כפי שהיא כעת.

Petrus

New member
צריך לדעת להבדיל

גם אם אתה חושב שצה"ל הוא ארגון טרור, זה עדיין לא מקנה לך איזו שהיא לגיטימציה לא לשרת. אם אתה מוכן לשאת בעונש של לא לשרת, בבקשה. אבל להגיד שאתה או אחרים טובים יותר מחיילים שהם "בשר תותחים", ושזה בסדר שאותם מגייסים, זו פשוט התנהגות בזויה ואנטי-סוציאלית בעליל. אני מתנגד בכל תוקף לגיוס חובה, ואני חושב שחובה לעשות רפורמה דחופה בשיטת הגיוס לצה"ל. יחד עם זאת, לקבוע לגבי עצמך שאתה טוב יותר מאחרים ולכן אתה לא צריך להתגייס לצבא זו קביעה יומרנית לחלוטין. להוציא פטור משירות פשוט כי "לא בא לך" זה כמו כל אלה שמוציאים למשל פטור משמירות "כי לא בזין שלהם", ואחרים צריכים לטחון שמירות בגללם, רק שלהוציא פטור משירות זה מגעיל שבעתיים.

הוא אמר שאדם צריך לפתח את הכישרון שלו.

אם נסכים שלכל אדם יש כישרון במשהו, ע"י היקש לוגי נסכים שאף אחד לא צריך לעשות צבא. הוא לא אמר שהוא טוב יותר ממשהו אחר.

L m a o

New member
בושה למדינת ישראל

ככה נלחמת ברוצחים חפים מפשע, שהדבר היחידי שעשו לעולם זה להרוג נשים וילדים שחטאו.

למעלה