עניין רציני, שאני לא בטוח שזה המקום ...

במקום להתנסח יפה,

אתן פה כמה משפטים כלליים: - צה"ל רצח יותר אזרחים (נשים וילדים בכללם) מאירגוני הטרור שמסביבנו. - לא מתקנים עוול בעוול - מי שרוצה שלום, לא רוצה מלחמה, אין כזה דבר "מלחמת הכרח" - בצד השני יש אנשים רבים שרוצים שלום, את רואה רק את הצד הקיצוני של פלסטין, וכך גם הם רואים רק את הצד הקיצוני של ישראל. כפי שאת מאמינה שרבים מהפלסטינים רוצים לרצוח אותך, רבים מהפלסטינים מאמינים שכל הישראלים הם חובשי כיפה מתנחבלים או לובשי מדים שיורים בילדים קטנים. - המדכא תמיד מדוכא בעצמו, בכל תחום: מגדר, עוצמה כלכלית וגם מדכאי העמים.

Spianist

New member
חביבתי.

אין עצוב מלראות עוכר ישראל, יושב וזורק טיעוני ביש. בוא אני אסכם זאת בכמה משפטים, ושהדיון ירד לדראון עולם. צה"ל אינו "רצח" מתוך יצר רוע,צה"ל מפגיז יישובים אזרחים שבהם מוחבא כליי משחית,ומחבלים שהורגים באזרחינו,עם כל הצער שבדבר, אנחנו ניצבים כנגד חיות שמתערות בתוך אוכלוסיות אזרחיות, כיוצא מכך,נהרגים גם אנשים חפים מפשע. צה"ל הוא צבא ההגנה שלך, ובזכותו,העכוז שלך ישוב עכשיו על הכס המרופד היטב. כאשר אתה הינך במלחמה מן הסוג אשר אנחנו חווים(כן,מלחמת גרילה וכל היוצא שבדבר), לצערנו אין פטור לנפגעים אשר אינם לוקחים חלק בלחימה. עצוב הוא שאויבנו מנצלים עד תום את טוהר המידות של אנשים מסוימים במדינה, וזה נראה שזה אף יותר מעניין אותכם - מהאוכלוסייה בשדרות,שסופגת יום ביומו טילים. כל יום ויום אנחנו עומדים בפני סכנה קיומית אחרת, אשר אופפת את אזורנו. עם עריקים אנחנו לא בני-קיימא.

חביבי,

כמה קל לזעוק "עוכר ישראל", ו"טיעוני ביש" מבלי להפעיל את הקודקוד. צה"ל לא הורג מתוך יצר רוע, וכך גם חללי אל אקצה - אבל שניהם רוצחים. אתה נכנס לשאלה "מי מרוצחים צודק" ואני אומר אף אחד אכפת לי מאנשי שדרות מאוד, אך זה לא סותר את האכפתיות שאני יכול להקדיש לפלסטינים בחברון. אכפת לי ממי שנפגע, לא אכפת לי מהרוצחים - בין אם הם רוצחים ישראלים או פלסטינים. ד"א - ההגנה האצ"ל והלח"י הרגו אזרחים חפים מפשע בכדי ליצור "הרתעה" - זה כולל פיגועי חבלה וירי. אני מציע לך ללמוד קצת הסטוריה מחוץ לספרים של משרד החינוך. אני לא מצדיק מחבלים, אבל אני גם לא מצדיק צבא כובש. צה"ל יוצר עוד ועוד מחבלים - התמים הוא זה שלא מבין את זה. כשאתה נלחם באנשים הם נלחמים בך - עד ששני הצדדים לא יניחו את נשקם, לא יהיה שלום. ולסיכום, המשפט הנכון עד כדי אבסורד: שלום עושים עם אויבים

Spianist

New member
מרחם על אויביו סופו שיתאכזר לאוהביו.

אין זה נסתר שהקודקוד שלך יוצר זווית אפס,כל הפוסל במומו פוסל. עצות אחיתופל לא יתקבלו, התענינותי במחתרות שלפני קום המדינה (לפני,דגש)אין לה מתחרים. אני דור שלישי ליוצאי הלח"י. עם זאת,תאפשר לי להזכיר לך שלא הייתה קיימת בפלשתינה מדינה, וההתנגדות הייתה מוצדקת כאשר לעם יש זכות היסטורית לאותה המדינה,דבר שניתן לו סימוכין, בהצהרת בלפור. אותו העם שפיתח את עתודותיו, נבלם פעם אחר פעם,הן על ידי היישוב הערבי והן על ידי תומכיהם-הבריטים. אם מוחך שחוץ מזעקות "דיר יאסין",יאפשר לך לזכור את נאומו של ראש הממשלה הבריטי דאז, מתוודה שאין לו אינטרס להמשיך לשהות בבוץ הישראל בעקבות ההתנגדות שגילנו, אולי תתפכח. תזכור את הסכמי השלום הקודמים. המחבלים יניחו את נשקם כאשר לא תהיה האחיזה כדאית. תחדול מטענות הזכות של הפלשתינים,גם לכך תימצא תגובה. שא ברכה. איתן.

BanjoKazooie

New member
המשפט שאני הכי אוהב

אם ישראל תניח את נשקה, היא לא תתקיים יותר. ואם הפלשתינאים יניחו את נשקם - יהיה שלום.

L m a o

New member
עוד כמה מילים על הפלסטינים

הם לא הפלישתים מימי התנך. הרומאים קראו לא"י פלשתינה על שם חבל עזה, בו גרו הפלישתים. בתחילת המאה הגיעו אנשים מארצות ערב השונות. הם לא עם עתיק, היום הם כבר התבוללו אחד עם השני.

כמה שהעם עתיק או לא עתיק,

לא תשנה את העובדה שכרגע הם רואים את עצמם כעם - הרי גם הגרמנים החלו לראות עצמם כעם אחד רק במאה ה-19. ישנה התנגדות, והיא לא תעלם בכח הזרוע. הרי, בכנות - בסופו של דבר, גם פלסטיני וגם ישראלי רוצים ללכת לעבודה, לחזור הביתה לאישה ולילדים, לראות בטלוויזיה יאצפן (או יָאצְבַּן), ולחיות את החיים השקטים שלהם. ברגע שהחיים שלהם לא שקטים, הם מחפשים להטיל את האשמה במישהו - באופן טבעי זה נופל על הזר, כלומר אחד על השני. אני מאמין שבאופן אבסורדי, אנשים נלחמים בשביל לקבל את החיים הנורמאליים האלה, כי הם הורגלו להאמין שהשני לא מעוניין שזה יקרה. זה מה שאני רוצה - חיים נורמאליים. אני לא רוצה להיות נכבש ולא כובש, אני רוצה חיים משלי מבלי שיגידו לי איפה להיות, מה לעשות, במי לירות, לאן ללכת או לא ללכת ועם מי לא לדבר. אני מאמין שבתוך כל חייל או מחבל יושב איפשהו גם כן אותו אדם שרוצה חיים שקטים לו ולקרובים אליו...פשוט הם לא מנסים להשיג את זה בדרך הנכונה.

GustavM

New member
אולי קשה לך להכיר בעובדות

אבל כמה שטה יכול להיות בעייתי להבין את טה, בשורה התחתונה - הסבים שלך היו חברים בארגון טרור. חוץ מהעובדה שזה ארגון טרור יהודי, והיום עוסקים בטרור ערבי - אין שום הבדל בין חברי לח"י לחברי הג'יהאד האיסלאמי מבחינתי.

איתנותך לא תעמוד לך לעד,

כי עם מדוכא לעולם לא נכנע. והיה ויכנעו, תוך דור, שני דורות או שמונה הם ישובו להתקומם ולהתנגד. בנוסף: 1) העובדה שלא הייתה פה מדינה מקנה זכות להגלות תושבים אל מחוץ לאדמתם? 2) צה"ל יושב בעזה - שהיא כידוע מעולם לא הייתה ולא תהיה חלק ממדינת ישראל או כל מדינה יהודית אחרת (בזכות). 3) אם ראש הממשלה הבריטי טען שאין לא מה להישאר פה בגלל ההתנגדות היהודית, אני טוען שאין מה להישאר בשטחים הכבושים בגלל ההתנגדות הפלסטינית - מי יתן ויום אחד ישררו בין מדינת ישראל לבין פלסטין, יחסי קרבה כפי ששוררים בינה לבין בריטניה. ומכיוון שגלשנו לפסים לא נעימים, (לטעמי לפחות), אוסיף מעט ואשתוק: לפני שאתה משתמש בביטוי, כדאי שתבדוק את מקורו - עצת אחיתופל המשמשת כביטוי לציין עצה רעה, בעצם הייתה עצה טובה, ומכיוון שה' רצה להעניש את אבשלום הוא גרם לא שלא לשמוע לעצת אחיתופל - מה שהביא עליו כליה. "וה' צוה להפר את עצת אחיתפל הטובה, לבעבור הביא ה' אל אבשלום את הרעה" (שמואל ב' י"ז י"ד)

Spianist

New member
גם המדוכא שבמדוכא...

יאבד את חוסנו כאשר ירגיש שיש לו די והותר מקום להפסיד. הגרעין הוא כוח-דיפלומטיה. 1)הנכון הוא שכאשר בשנת 1947 האו"ם אישר את תוכנית החלוקה,שתי מדינות לשני עמים, והיישוב הערבי נלחם בכדי להשמיד ולסלק את היישוב היהודי,ונכשל. דבר זה גנז לחלוטין את זכויותיהם על הארץ. 2)צה"ל יצא מרצועת עזה, כביכול המדון מסתכם ביו"ש,רק לשם הידיעה כ-90% משטחי התנצחות,בידיהם. שדרות נכללת בקו הירוק. ככל העמלקים גם הינך חלק מהתרת הידע,אתה אינך עובד על פי הידיעה אלא על אי הידיעה. אין זה משנה מה הייתה המשמעות,כיום מסיבות כאלה ואחרות אנחנו משתמשים בעצת אחיתופל כעצה רעה. לגוסטב, הודות ל"ארגוני הטרור" אתה הינך עם עמך במדינה המובטחת. ההססנות והעמדה "הפיסנית" של ההגנה לא הוכיחה את עצמה. עגום הוא המצב כאשר הינך מתייחס למשיחך כטרוריסטים במקום להסתכל על הצד שראוי שתסתכל , שאתה אינך מהווה שמפו.אני מקווה שאתה מבין את הכוונה. איתן.

אחזור בי מהחלטתי לשתוק...

כשהאו"ם אישר תכנית חלוקה לא צודקת לא היה סיכוי שזה יצלח: היהודים היו בארץ מיעוט של שליש, ובכל זאת הם קיבלו 55% מהשטח, לעומת 44% שקיבלו הפלסיטינים. כמו כן, טרם תכנית החלוקה, 93% מהקרקעות היו בבעלות פלסטינים. נניח ומחר יחליט האו"ם לתת לאיזה מיעוט פה בארץ - נניח העולים מאתיופיה, העובדים הזרים מהפיליפינים או לא משנה מי, להקים מדינה על שטחי המדינה פה, בחלוקת שטח שאיננה יחסית לגודל האוכלוסיה? האם לא תתקומם?! בבקשה אל תכלול אותי בעם שלך כשאתה מצדיק פעולות של ארגוני הטרור הפועלים "בשמי". נכון שההגנה היו הססנים, אך גם הם היו טרוריסטים. לעומתם, אני נחוש מאוד. ----------------------------------------------------------------- להלן כמה עובדות מתוך http://www.palestineremembered.com/Articles/ZionistFAQ/Story1825.html - עד למלחמת 1948 היו הפלסטינים, מוסלמים ונוצרים, רוב של שני שליש מאוכלוסיית פלסטין, ו-93% מהאדמות היו בבעלותם? - עד למלחמת 1948 היו רוב היהודים הישראלים יהודים אירופיים מנושלים ומדוכאים, שהיוו רק שליש מהאוכלוסייה? - כדי להשיג "רוב יהודי", ישראל בחרה לגרש ולנשל את הרוב הפלסטיני? - 80% מבני העם הפלסטיני נושלו מבתיהם, משקיהם ועסקיהם, ולא הורשו לשוב עד היום? - 95% מהאדמות בישראל (שברובן היו בבעלות פליטים פלסטינים) זמינות לפיתוח ע"י יהודים בלבד? - אזרחי ישראל הפלסטינים חיים כמעט כולם במקומות יישוב מבודדים (גטאות), שכן הפיתוח מחוץ לתחומים הבנויים בכפרים נתון להגבלות חמורות? צחוק הגורל הוא שהמילה "גטו" הומצאה כדי לתאר את תנאי המחיה של יהודים מזרח-אירופים ברוסיה הצארית! - שמספיק להיות יהודי כדי לקבל באופן אוטומטי אזרחות ישראלית? וכן סובסידיות בשווי עשרות אלפי דולרים. - פליטים פלסטינים מוסלמים או נוצרים שנולדו בארץ וגורשו ממנה, אינם זכאים לאזרחות ישראלית? אלא אם יתגיירו, כמובן! - התחזות ליהודי היא עברה שבצידה מאסר של עד שנה? לעומת זאת, התחזות למוסלמי או לנוצרי אינה עברה בת עונשין. - כשבריטניה יצרה את הבעיה הפלסטינית ב-1917, יותר מ-92% מאוכלוסיית פלסטין היו ערבים, ורק 56 אלף מתושבי הארץ היו יהודים? פלסטינים מוסלמים, נוצרים ויהודים חיו אז אלה בצד אלה בשלום. - בתחילת המאה ה-20 היו 97.5% מהאדמות בבעלות פלסטינית, בעוד שיהודים (פלסטינים ילידים ומהגרים חדשים גם יחד) החזיקו רק ב-2.5% מהאדמה? - כמעט ארבעה מיליון פלסטינים מוסלמים ונוצרים כפופים לחוקים שונים מאלה שחלים על 4.5 מיליון היהודים הישראלים? האם זהו אפרטהיד שנבחר בבחירות "דמוקרטיות" או לא? זאת השאלה. - בגדה המערבית הכבושה יש "כבישים ליהודים" ו"כבישים ללא-יהודים"? - מכוניותיהם של הפלסטינים בגדה המערבית הכבושה וברצועת עזה נושאות לוחיות רישוי בצבע שונה מזה של מכוניות המתנחלים היהודים? - תעודות הזהות של הפלסטינים בגדה המערבית הכבושה וברצועת עזה הן בצבע שונה מאלה של המתנחלים היהודים? - הצורה היחידה של יהדות שמוכרת בישראל היא זו האורתודוכסית, כך שרוב היהודים בארה"ב לא היו יכולים להתחתן בישראל. יתרה מזו, צורת הגיור היחידה המוכרת היא האורתודוכסית, כך שרוב הגרים בארה"ב לא מספיק יהודים. - מייד לפני מלחמת 1948, החזיקו היהודים בפחות מ-7% מאדמת פלסטין, וכדי להגדיל את חלקם לאחר המלחמה העבירו את "חוק נכסי נפקדים" שמנשל את בעלי האדמות מבני הרוב הפלסטיני שהפכו ל"נפקדים". טרגי אפילו יותר החוק הנושא את השם האוקסימורוני "חוק נכסי נוכחים-נפקדים", שמנשל את אזרחי ישראל הפלסטינים שהפכו לפליטים פנימיים בתוך ישראל. הפליטים הפנימיים היהודים לא נושלו בעקבות חוק גזעני זה. - ארה"ב תיעלה יותר מ-130 מיליארד דולר אל כלכלת ישראל, סכום כפול כמעט מזה שהוקדש לשיקום מערב אירופה לאחר מלחמת העולם השניה! - הדמוקרטיה הישראלית היא כיסוי ל"דמוקרטיה יהודית"? - לישראל יש נשק גרעיני, והיא היתה קרובה להשתמש בו בקהיר בשנת 1973? - חיילים ישראלים משתמשים במגנים אנושיים בקרב כדי לצמצם את פגיעותיהם? - ישראל הרגה יותר מ-20 אלף לבנונים ומוסלמים (שמתוכם 90% אזרחים) בנשק שיוצר בארה"ב ומומן על ידה?

Spianist

New member
סליחה שלאחר שכמעט הושמדנו כליל העזנו לחזור...

האו"ם מצא שליישוב היהודי בצורה מוכחת,יש זכות היסטורית על ארץ ועם זאת היישוב מתגורר בקביעות, שנים רבות יותר מן היישוב הערבי. ענינו על רוב גדול מן הפרמטרים שהובילו להחלטה. יחד עם זאת בזמן שאנו הכנו את הקרקע למדינה,היישוב הערבי לא הניד עפעף. קיימות אוכלוסיות שכמעט ולא שרדו,היישוב היהודי בחברון,שאף שנים רבות קודם ל-1929 היווה הרוב. אתה יודע מה ההבדל ביני לבינך ? אני פועל מאהבה,ואתה פועל מבורות. אינני סומך על אף אתר פלסטיני שמסלף על ימין ועל שמאל. במרוצת השנים אדמות רבות נקנו, ובמלחמות אדמות ננטשו,ונכבשו, והאדמות שאנו יכולים לאפשר לעצמנו להחזיר הן מבחינה קיומית,הוחזרו. אז מה אתה מציע ? גם אשדוד וגם תל אביב הן נקנו מידי היישוב הערבי, נאסוף את המזוודות ונדהר לעבר השחיטה ? החמאס והפת"ח חרטו על דגלם,החזרת כל השטחים "הכבושים" עימם גם תל-אביב ואשדוד. נחזיר את יושבי יו"ש ובכך ניהיה לטווח. אתה מגבב פיטפוטים רבים ובעצם אתה אומר אפס. היה שלום. תודה. איתן.

holst

New member
ההבדל היחידי

הוא שאתה מגדף ומתלהם, בזמן שכריסטופר ממש משתדל "להחזיק את עצמו". אני במקומו הייתי מחזיר לך, אבל כנראה שהוא ניחן באורך רוח רב ממני. דבר, שאגב, יכול להעיד על על ביטחונו בדעותיו ובעובדות.

Spianist

New member
אם תקרא שוב...

כל הודעה מכוונת למשפט שנאמר על ידי כריסטופר, אויבי הם לא אנשים שאחסוך במילים גם אם הן סרקסטיות. איתן.

Moridin

New member
כשאתה כותב "אויבי"

האם אתה מתכוון לארגוני הטרור הערביים, או לאזרחי ישראל שדעתם שונה מדעתך?

GustavM

New member
אתה צריך להתבייש בעצמך

האצ"ל והלחי מוגדרים כארגוני טרור לכל דבר, והעיוורות שלך למעשיהם הנפשעים לא מועילה לאף אחד. זה לא משנה בכלל למי יש יותר זכות (מה גם שלנו לא הייתה, וגם היום אין לנו....), אלא הצורך - יש לך שני עמים על אותה חלקת קרקע שנקראת ארץ ישראל - ועכשיו צריך להתחלק. הלחי, האצ"ל,וההגנה פשוט באו לארץ, החליטו שזו זכותם הטבעית וההיסטורית להיות פה, כעם יהודי בארץ יהודית, עם תורת גזע שמזכירה באופן מפחיד תורות נאציות דומות. במסגרת זכות טבעיות זו של העם היהודי להקים פה מדינה יהודית, לתושבים המקומיים שהיו פה אין זכות צפצוף, ומותר לגרש אותם מהבתים שלהם ולהרוס את כפריהם (תחפש פרטים על "תוכנית מאי" ועל גירוש קיסריה...), ואח"כ לנטוע עליהם יערות, להקים עליהם ישובים חלופיים, ולמחוק כל זכר למה שהיה שם קודם. ולפליטים - אין זכות על כלום. מדינת ישראל מכריזה עד היום, שהתנאי הראשוני לכל תחילת משא ומתן על הסדר קבע הוא שאין שום פיצוי ו/או הכרה בפליטי 1948, קורבנות ארגוני הטרור הרצחניים שאתה כל כך גאה בקשר שלך אליהם. כל עוד מדינת ישראל ממשיכה עם דרישות כאלה, לא יהיה שום פתרון. בנוסף לכך, נוכחות הצבא והמתנחלים בגדה (מבחינת הפלסטינים הם היינו הך - הצבא מגן על המתנחלים אבל עוצם עין כאשר אלו המתנחלים עושים בשכניהם הפלסטינים פרעות דמויות פוגרומים, וחומסים את אדמתם בכוח ובאיומים...) מנציחים את העוול. המדינה הזאת עוד רוצה שאני אקח חלק בפשעי מלחמה שהיא מעוללת, בגינם רבים מהפוליטיקה, מהצבא וההתנחלויות ישבו בעתיד בכלא בעוון פשעי מלחמה - לזה אני פשוט לא יכול להסכים. כן, צריך להחזיר שטחים. אחרת זה רק יהיה יותר גרוע. "שלום עושים עם אויבים". חבל שזה ככה, אבל אין עוד אופציות.

Spianist

New member
אני אומר את שלי אתה תאמר את שלך.

אני לא אתבייש בעצם קיומי. תקרא את הודעותי,לא אחזור שנית על כך. תודה ולהתראות. איתן.

למעלה