ענייני משקל, זוגיות וחיות אחרות

חן1

New member
ענייני משקל, זוגיות וחיות אחרות

שלום לכולם וחג שמח,
כשהפורום נפתח הייתי כאן יותר, אבל ככל שהתרבו ההודעות והפניות היה לי יותר קשה לעקוב...
כנראה שאני לא בנויה לעומס הזה
.
אני בת 27, מתחילה להתקרב כבר ל-28...
מסיבות כאלה ואחרות לא היתה לי זוגיות משמעותית עד היום.
יש לי לא מעט חברים, למדתי ואני מצליחה בעבודה שלי, בחורה נורמלית למדי,
אבל הקטע הזוגי הרתיע אותי עד לא מזמן...
עכשיו נראה לי שאני מתחילה לרצות זוגיות ולחפש אותה,
אבל יש לי בעיה - אני בחורה מלאה, שלא לומר שמנה.
למה? ככה זה אצלנו, משפחה כזו עם נטייה לעודף משקל, אבל של אנשים שמחים שלרוב חיים עם זה בשלום.
גם לי זה לא ממש הפריע עד לא מזמן, אני בסדר עם עצמי,
ונראה לי שמי שלא מוכן לקבל אותי כמו שאני, ולראות מעבר למשקל, במילא לא מתאים לי.
לפני כמה חודשים חליתי מאד, באיזו דלקת גרון טיפשית שהסתבכה,
הגעתי לבית חולים ושם תפסה אותי ההחלטה שאני צריכה לרזות בשביל עצמי,
לא בשביל אף אחד אחר. רק בשבילי ובשביל הבריאות שלי.
מאז ירדתי יפה במשקל והירידה הזו כל הזמן ממשיכה...
אבל אני מוצאת את עצמי, בהקשר הזה, עם מחשבות עמוקות על זוגיות
ועל האיש שאני מחפשת, היכולת שלו לקבל אותי כמו שאני ועל היחס שלו למשקל ולגוף.
אנשים נמשכים או לא נמשכים לגוף, אני יודעת את זה (בחיי שגם לי זה קורה
),
אבל אני לא מפסיקה לקוות שיום אחד אמצא מישהו שימשך גם למשהו שהוא מעבר,
קצת מסתכל להיות קלועה בתוך גוף שמשדר, הרבה פעמים, משהו שהוא הפוך ממה שאני
(הגוף אולי גדול, אבל הנפש והלב עדינים ורכים...).
לא יודעת מה רציתי להגיד, אבל תודה למי שקרא ואשמח לשמוע מכם

חג שמח

שלום לך חן!

מה שכתבת, מעומק הלב, ריגש אותי מאוד.
את צודקת. אני סוג-של-ההפך-ממך מבחינת משקל ומבנה גוף, ותתפלאו לשמוע מכובדיי - נשים פסלו אותי רק על סמך מראה חיצוני :)
מבלי להכיר את הנפש הפועלת.

כגבר, אני מודה ומתוודה בעובדה הפשוטה: לביולוגיה יש SAY, ובאופן אוטומטי, מבחינה יצרית וראשונית בלבד, זכרים עשויים להימשך אחר גוף נשי חטוב וכיו"ב. אבל, וזה אבל ע-נ-ק, כל "הקטע" הוא שאנו כבני אנוש לא פועלים, THANK GOODNESS, על סמך אינסטינקטים ראשוניים בלבד.

התסכול של היות האדם כלוא בגוף שמשדר הפוך ממה שהאדם באמת - הוא תסכול אדיר, איום ונורא. זהו הדין גם לגבי שפת גוף שמשדרת אולי משהו אחד, כשהתודעה נמצאת במקום שונה מזה (דיסוננס קוגניטיבי שהסיבות לו הן רבות, לרבות חוסר ניסיון וביטחון עצמי וכד').

שוב פעם: חן, תודה רבה על השיתוף, ואני מזדהה עם מה שכתבת באופן אישי.

חג שמח וחן-חן :)

חן1

New member
האלמוני הנצחי, זה בדיוק הנושא - תודה!

היי לך,
תודה על תגובתך הכנה וההתייחסות המרגשת לדברים שכתבתי.
עזרת לי למקד את הנושא שעליו בעצם רציתי לדבר,
והוא התסכול של היות האדם כלוא בגוף שמשדר לפעמים את ההפך ממה שהאדם באמת...
מאמינה שלא מעט אנשים יכולים להזדהות עם הנושא הזה, כל אחד מהמקום שלו.
ועל המשאלה, שלי, שלך, שמישהו יצליח לראות בנו את המעבר.
אני, באופן אישי, יודעת שאפילו בלי קשר אלי, זו יכולת שחשוב לי מאד שתהיה בבן הזוג שלי...
העומק, הרגישות, החוכמה והיכולת לראות אנשים עם כל המורכבות שבהם, ולאהוב אותם.
אני אוהבת בני אדם

הלוואי, הלוואי! לו יהי :)

אני אוסיף ואומר כי על עצמי אני יודע שההתאהבות שלי בבת זוג פוטנציאלית תבוא ממקום רגשי, בזיקה נפשית ישירה אליה, כלומר לכל הווייתה וישותה.
וכמו שכתבת, ולא הייתי יכול לנסח זאת יפה יותר: "העומק, הרגישות, החוכמה והיכולת לראות אנשים עם כל המורכבות שבהם, ולאהוב אותם" - אלו הן תכונות מאוד חשובות עבורי בבת זוג פוטנציאלית. שטחיות (=חד-מימדיות) היא TURN OFF מוחלט ללא כחל ושרק.

לסיכום, החיצוניות היא באמת ובתמים גורם משני במנגנון ההתאהבות שלי.

קודם כל, כל הכבוד על ההחלטה שקיבלת

להרזות בשביל עצמך. כמו שציינת, את רוצה להרזות בשביל הבריאות שלך וזה חשוב. כשאני רואה אדם שמן מאד, אני רואה אדם לא בריא, חסר שליטה עצמית. כשהייתי קטנה, סבלתי מקצת עודף משקל, מעולם לא הייתי ממש שמנה, אלא קצת מלאה. הייתי אוכלת סתם, מתוך שיעמום, בדידות, לא כי הייתי באמת רעבה. אוכל כפיצוי ריגשי. עברו השנים, שום דיאטה לא באמת עזרה לטווח הארוך. הדבר היחיד שבאמת עזר לי הוא שינוי בחשיבה, התבגרתי, התחלתי להתעניין בתזונה, הפרעות אכילה, אכילה בריאה וכו.. והבנתי שאם אני לא אשלוט בעצמי, אני אהרוס את הגוף שלי ואת הבריאות שלי. היום, אני מנהלת אורח חיים בריא. אז נכון, להוריד 5-10 ק"ג זה לא כמו להוריד 40 ק"ג ויותר, אבל זה בהחלט אפשרי. אני מעולם לא דגלתי בחשיבה שמי שיאהב אותי, יאהב אותי איך שאני, עם הכמה ק"ג המיותרים שלי. זה סתם תירוץ לא להתמודד עם המציאות. קודם כל, את צריכה לאהוב את עצמך ואחר כך, יאהבו אותך. אני לא אהבתי את מה שראיתי במראה, היום אני חיה די בשלום עם הגוף שלי. אני לא מאמינה שבנאדם שמן באמת אוהב את מה שהוא רואה במראה, שומן זה פשוט לא יפה אבל זה ניתן לשינוי. זה נכון שאנחנו חיים בחברה מאד שיפוטית והיום מי שלא מתחת למידה 34 נחשבת ל'שמנה', זו באמת חשיבה מעוותת אבל גם לא צריך לקחת את זה לצד הקיצון השני.

בשורה תחתונה, האם אפשר לראות מעבר למראה החיצוני? בוודאי שכן! אך אי אפשר לשלוט במשיכה מינית. אני בטוחה שיש גברים שאוהבים נשים מלאות פלוס ואף שמנות, אך רוב האנשים מעדיפים מראה שנראה בריא לכאורה. את רוב האנשים שומן מגעיל, גם תת משקל כשהעצמות בולטות זה דוחה.
אני מתנצלת מראש אם מישהו נפגע ממה שכתבתי, אך החלטתי להיות כנה ולכתוב את מה שאני חושבת.

שיהיה לך בהצלחה חן.

חן1

New member
משקל לא תמיד קשור לאוכל

אני לא אכלנית גדולה, בכלל לא.
אין לי בעיות בריאותיות, וגם לא חוסר שליטה עצמית - בשום צורה...
אלה התבניות המקובעות שאני מדברת עליהן...
זה הקושי שלי עם אנשים שלא מצליחים לראות את המעבר.

Reyn

New member
יש אנשים עם נטייה מולדת להשמנה, נכון מאוד

ואנשים כאלה צריכים להקפיד על תזונה יותר משאר האנשים. אבל להגיד שאין קשר בין משקל לאוכל - נו באמת.

Berethor

New member
האמת שנטייה להשמנה יש לזה גם פלוסים

ככה האדם צריך לאכול פחות קלוריות, כי הוא מפיק מהמזון יותר קלוריות מזה שיש לו נטייה הפוכה.

Reyn

New member
אני לא מכיר הרבה אנשים

שהיו רוצים לאכול כמה שפחות.
אבל כן, אני מניח שזה יעיל למי שעובד הרבה שעות במקומות בלי אוכל וכו'.

Berethor

New member
אני דווקא מכיר כאלה

במיוחד אנשים שלא אוהבים לאכול הרבה. אני אישית גם לא אוהב לאכול הרבה, אז זה אחלה שמבינים את זה.

אז איך את מסבירה את זה

שאת שמנה? (מילים שלך). אני חושבת שאת מתכחשת למציאות. כמו שציינתי בהודעה הראשונה שלי, הצעד המהותי הוא שינוי בחשיבה. שום כדורי הרזיה, דיאטות, ניתוחים לא יעזרו לטווח הארוך אם אנשים שמנים לא ישנו את צורת החשיבה שלהם.

Elle992

New member
כל הכבוד על החשיפה!

באמת שאני יכולה להזדהות איתך ולהבין את הצד הזה, הייתי שם, זה לא היה קל אבל אני מתמודדת עם זה ויודעת שככל שאני ארגיש בטוב עם עצמי אז ככה הסביבה תקבל ותרגיש טוב איתי.

זה לא קל, אני מודעת לכך..אני מקווה שבאמת תצליחי בשינוי והכי חשוב שתמצאי מישהו שיקבל אותך כמכלול ולא רק בתור "גוף יפה/אישיות מדהימה וכו'"

בהצלחה בהמשך הדרך

iba90

New member
משקל וזוגיות ומה שבניהם מבחינתי..

רוב החיים שלי הייתי בן אדם מלא\שמן ,בעקבות דברים שעברתי, חשבתי לעצמי שאם אני אוכל ו"אגדל" יקרו כמה דברים...א.אני אולי אראה גדול ומאיים ואף אחד לא יירצה להתעסק איתי או לאיים עליי. ב. האוכל הוא נחמה בשבילי על מה שאני עובר....אני אוכל = אני נהנה. ג.אני פועל מתוך הרס עצמי בגלל שאני רוצה שכל הדברים שלא טובים שעברתי יפסיקו בזה שאני "אעלם" (אם אתם מבינים את כוונתי). בכל מקרה המראה החיצוני שלי תמיד גרם לי להרגיש חוסר ביטחון עצום..."מי תרצה מישהו שמן כמוני?! מי תסתכל עליי בכלל?! אז סבבה יש לי אופי טוב אבל מה זה עוזר לי כשאף אחת לא שם לגלות את זה".

ואז קרה שעשיתי סוויצ' והחלטתי לקחת את עצמי בידיים...התחלתי להתאמן ורזיתי המון. השינוי הפיזי הביא איתו גם שינוי אישי מאוד גדול.פתאום אנשים התחילו להחמיא לי על המראה, בנות התחילו להסתכל עליי אחרת (רק שהייתי עיוור מידי להבין את זה) ובכלל כל הגישה שלי לחיים השתנתה. היום אני הרבה יותר שמח ואופטימי ובטוח בעצמי. למרות השינוי הגדול עד היום קצת קשה לי להאמין בעצמי שאני באמת מסוגל למשוך מישהי ושבאמת מישהי תתעניין דווקא בי...חיים שלמים זה לא קרה...איך זה שזה קורה עכשיו?!

מה שכן אני למדתי בעקבות השינוי שלי...לא לאבד אף פעם את התקווה בשום דבר...ואני מאמין שאם רוצים משהו ממש - הוא מתגשם. אני מציע לך לחפש מישהו שיאהב את הבן אדם שאת ויימשך גם אל האופי שלך ולא רק יחפש את המראה החיצוני.

שיהיה לך בהצלחה

C l u e

New member
אלה לא ענייני משקל, אלה ענייני ביטחון עצמי.

אחותי הקטנה בחורה מלאה מאד, אפילו אפשר לומר שמנה. ועדיין, היא נראית נהדר, מתלבשת ממש טוב, וחשוב מכך- היא מאד אוהבת את עצמה ואת הגוף שלה. מעולם לא הייתה לה בעיה עם זוגיות, עומדים אצלה בתור מיליון ואחד גברים בכל רגע נתון והיא בזוגיות כבר שנתיים עם בחור מקסים שגם הוא היה יכול להשיג בערך כל בחורה שהוא ירצה והנה בחר אותה, אבוי, למרות מבנה הגוף החריג.

כל עוד תקבלי את עצמך כמו שאת ובאמת תאהבי את עצמך, תמיד יהיה מישהו שיקבל אותך גם, בכל משקל שהוא.

בהצלחה

קלו.

חן1

New member
כרטיס הביקור שלנו

הרבה פעמים מראה הוא כרטיס הביקור שלנו.
אם יש הזמדנות להראות מעבר לזה, אז לפעמים זה מצליח...
מסכימה איתך שיש קשר לביטחון עצמי
גם אני מכירה נשים כאלה, כמו אחותך...
תודה שהזכרת לי

iba90

New member
זהו חוסר ביטחון...

שנובע בגלל המשקל ומונע מאיתנו להתקדם...לפחות אצלי

Reyn

New member
הנה, אגיד לך במפורש את מה שאחרים מפחדים לומר

משיכה גופנית היא חלק אינטגרלי מזוגיות. אם את רוצה מישהו שלא אכפת לו מהמראה שלך, חפשי ידיד.
אם את רוצה בן זוג, הוא צריך להימשך למראה שלך, או לחילופין, להיראות בעצמו כ"כ לא אטרקטיבי שלא תהיה לו ברירה אלא להתפשר על מישהי שלא מושכת בעיניו.
שימי לב: אני לא אומר שאישה שמנה היא בהכרח לא מושכת. עניין של טעם וכו'. אבל כמה שלא מנסים להדחיק את האמת הלא-נעימה הזו, רוב הגברים מעדיפים בחורות במשקל ממוצע +/-, ולא שמנות.

למעלה