ענייני משקל, זוגיות וחיות אחרות

נכון, אבל אם בחורה יפה תהיה בלי בגדים מולי

כל עוד היא לא מסריחה, אני אהיה בסדר
 

Nurikabe

New member
אתה במקרה עש או חרק אחר?

כי אחרת אני לא מבינה איך יכול להיות שהפרומונים הם הדבר שהכי משפיע אלינו.

אתה כנראה לא שייך למחלקת היונקים, כי ביונקים אין פרומונים (לפחות לא הוכח שיש כאלו).
 

Nurikabe

New member
הסתכלתי בויפיקדיה.

מה שכתוב שם לא מדויק. פרומונים התגלו בחרקים והוגדרו לחרקים, מדובר בחומרים כימיים שמופרשים מיצורים וגורמים לתגובה התנהגותית או פיזיולוגית ישירה כאשר הם נקלטים.
לא נמצאו חומרים כאלו ביונקים, לפעמים משתמשים במושג גם בשביל חומרים כימיים שלא בדיוק עונים להגדרה. גם דברים כאלו לא ממש נמצאו בבני אדם.
 
אני חושבת שההחלטה שלך מאוד חשובה


ההחלטה לרדת צריכה להיות רק למען עצמך ולא כדי לרצות אחרים.
ברגע שתקבלי את עצמך כפי שאת ותאהבי את עצמך בכל מצב-ככה אחרים יקבלו ויאהבו אותך.

אספר לך משהו בכנות- בעלי מבחינה חיצונית הוא לא בדיוק הטיפוס שאני הייתי יוצאת איתו בעבר, אבל בכל זאת למרות שהוא שמן ולא רזה כמו שפעם הייתי מעדיפה-משהו בו משך אותי אליו וגרם לי להתאהב בו
.

מראה זה עניין ראשוני לגמרי והופך להיות שולי עם הזמן. אם תעשי סיפור גדול מהמשקל שלך -ככה זה יהיה גם בעיני אחרים.
 

מנומשת27

New member
אני לא חד משמעית

אני חושבת שמגיע לך לרצות להיות נאהבת כמו שאת, אבל מצד שני את חיה בחברה הגורסת שאת ראויה לאהבה רק ממידה 42 ומטה (וחלק מהתגובות להודעתך מדגימות את זה יפה מאוד, לצערי). השאלה היא כמו תמיד באיזו מידה את מוכנה ויכולה להקריב את האינטגריטי שלך על מזבח הקונוונציה, ועד כמה תחושי בנוח עם פשרה כזו.

אני לא כ"כ בטוחה, לצורך העניין, שהקושי שאת סובלת ממנו הוא תוצר ישיר של היותך מלאה/שמנה (בין אם מדובר באי הנוחות הפיזית או היחס המפלה מהחברה), למרות שברור לי שהמשקל מעורב בזה. אני נוטה להניח שלפחות חלק מהקושי קשור באי הנוחות ואי הביטחון שאת חשה כתוצאה מהידיעה שכנראה תשפטי ע"פ משקלך (על כל הסטיגמות המעורבות בכך).

כפי שאמר IBA, מה שאת מרגישה זה מה שאת מקרינה. אם ירידה במשקל גורמת לך להרגיש טוב יותר עם עצמך - יופי. אני באמת חושבת שמשיכה (פיזית או רגשית) קשורה יותר לרושם מאשר למראה, העניין הוא שהרבה פעמים הדרך ליצירת רושם מסוים עוברת בתחושה שאנחנו נראים טוב. ולזה, כנראה, אי אפשר להגיע בלי להיצמד לסטנדרט חיצוני.
 

מנומשת27

New member
ורק לחדד (מפני שבקריאה שנייה

נדמה לי שהייתי קצת מעורפלת).

אי עמידה באידיאל יופי כזה או אחר אין פירושה אומללות. להיפך, אני לא חושבת שיש קורלציה בין הדברים. אדם יכול להתפס כמכוער ועדיין לנהל חיים מאושרים ושמחים. מה שניסיתי לומר הוא שלהרגשתי, לפעמים (וגם כן, לא באופן גורף) מי שתופס את המראה החיצוני שלו כמקור הקושי שממנו הוא סובל, עשוי להצטרך להתאים את עצמו לפחות במידה מסוימת למודל היופי המקובל כדי להרגיש טוב יותר עם המראה שלו.
 
אני לא חושב שהתגובות כאן מעידות על זה שלא

מגיעה אהבה לבנות מלאות
רק נאמר שזה יותר קשה, זה הכל
 

silverlet31

New member
אני חושב שאת מוצאת דברים שאין

אני לא מבין כל כך מה רצית להגיד כאן..
האם את רוצה לקבל חוות דעת על היותך מלאה או שמנה? מה זה אומר?
עבור גברים, מראה מאוד, מאוד משנה - לעומת נשים (שהמראה פחות משנה להן)
יש גברים שנמשכים לשמנות או מלאות, אבל האחוזים קטנים מן האוכלוסייה.. אני לא יודע אחוזים מדויקים. אבל תדעי שיש גברים שיימשכו אלייך.
אני אתן למשל דוגמה - אצל חברים שלי, יש כמה שהיו רוצים לצאת עם מלאות יפות. אבל אף אחד מהם לא היה רוצה לצאת עם שמנה
אני נמשך רק לנשים רזות. אין לי הסבר וודאי למה זה כך. זה בכלל לא קשור לקבלה, לשפיטה, ולמשחקי ערך של אנשים ועומק פנימי.
העניין הוא מאוד פשוט. כנראה כשהייתי קטן ראיתי שמה שנחשב יפה אלו נשים רזות. ראו את זה בעיתונות, במגזינים, בסרטים, ובפרסומות.
עם הזמן למדתי את מבנה הגוף של נשים רזות וזה מה שלמדתי להימשך אליו. כל זה קרה כשהייתי מאוד קטן, עד גיל 11-12..
אני זוכר שעד גיל 11-12 לא באמת נמשכתי לשום דבר - זה לא מאוד עניין אותי - חשבתי שכשאגדל אבין מה זה כל המשיכה המינית הזאת.
ולפתע פתאום יום אחד בגיל 12, הנערה הראשונה שממש הרגשתי משיכה חזקה כלפיה הייתה נערה שראיתי בבית ספר, היא עמדה מולי, הסתכלה עלי, והיא הייתה רזה. הרגשתי את המשיכה בכל גופי, זה היה רגע מטורף..
כיום לא משנה כמה אשכנע את עצמי שנשים שמנות הן יפות, כמה שלא אנסה להסתכל בגוף שלהן, אני לא אמשך לזה. לא יעזור שום דבר, ה"שריטה" למה אני נמשך כבר נקבעה כבר בגיל 12.
אז את מבינה, זה בכלל לא עניין של "להסתכל מעבר לגוף", "להסתכל בעומק הנפש", "להימשך למשהו שהוא מעבר".. כל המשפטים האלו הם רלוונטים יותר לנשים מאשר לגברים.
תביני שרוב הגברים מסתכלים על הגוף של האישה, ורק אז על האם היא חכמה, סנובית, טיפשה, וכו'.. אנחנו צריכים את המשיכה המינית הזאת.
זה שאת מלאה או שמנה זה לא מוריד מהערך שלך, לא מוריד מהנפש שלך, לא עושה אותך טיפשה יותר, לא מוריד מכמות הרגשות שיש לך, לא מוריד מכמה את יכולה להיות אמא טובה. אבל זה כן מוריד מהאטרקטיביות שלך כלפי גברים.
ולכן אם את רוצה להיות אטרקטיבית יותר, את תצטרכי לעשות מאמצים. תפני למאמן אישי, תפני לתזונאית, תפני לבית חולים וקחי כדורי הרזייה, תלכי לחדר כושר, תעשי ניתוח לקיצור קיבה, תעשי שאיבת שומן, אם להיות אטרקטיבית חשוב לך, אז את תהיי מוכנה להשקיע במראה שלך בשביל שיותר גברים יימשכו אלייך. מעבר לזה, יש בונוס חשוב שאנשים בBMI תקין הם בריאים יותר.
אני אוהב להיות ישיר, מקווה שלא פגעתי.
 

Reyn

New member
רגע רגע

אתה מציין דברים כעובדות בלי לספק שום הוכחה. מי אמר שאתה נמשך לרזות בגלל שראית אותן במגזינים? על סמך מה זה נאמר בדיוק?
 

silverlet31

New member
תשובה

התגובה שלי מסתמכת על הקישורים הבאים :
http://www.hormones.gr/pdf/241-244.pdf
http://answers.google.com/answers/threadview?id=392421
http://www.ukessays.com/essays/health/getting-the-big-picture-about-obesity-health-essay.php
http://www.amazon.com/The-Brain-Tha...sr=8-1&keywords=the+brain+that+changes+itself

בתקופת הרנסנס, נשים מלאות נחשבו יפות יותר מנשים רזות. אבל זה נכון שבמהלך ההיסטוריה בדרך כלל נשים רזות נחשבו יפות יותר.
זה מראה שיש השפעה מסוימת של החברה על האופן שבו אנחנו תופסים יופי..
מדוע הצבע המועדף על רוב הנשים כיום הוא הצבע הוורוד? למה מה קרה? (אתה מוזמן לחקור, אבל אגיד לך שזה לא קשור להבדלים בין גברים ונשים)
ובאפריקה יש מדינות שלמות שהגברים מעדיפים נשים עם משקל עודף. בוא נעשה ניסיון וניקח 10,000 גברים כאלו מרגע ההיוולדות, ונעביר אותם לארצות הברית. מעניין אם בגיל 20 הם יעדיפו נשים שמנות או נשים רזות.
וכשמסתכלים על הפן האבולוציוני, לא רואים שום חיסרון בלהיות בעל עודף משקל.. להפך, זה שאישה היא שמנה זה מראה שהיא תוכל לתת אספקת מזון טובה יותר במהלך ההריון ולשרוד זמן רב יותר בלי אוכל. השאלה היא האם זה יכול לקלקל את יחס ה0.7 שגברים בכל העולם מעדיפים.
 
לגבי הצבע הורוד

אתה מוזמן לקרוא את הכתבה הזו בכלכליסט. זה עניין די חדש שהתגבר מאוד בעשורים האחרונים.

לגבי העדפות הגברים לנשים רזות או מלאות, אתה צודק. זה עניין תלוי תרבות (מה שאומר שאי אפשר לומר מה ההעדפה "הטבעית" בנושא, כי גם גברי הרנסנס הושפעו מהנורמות בתקופתם). עם זאת, עד כמה שידוע לי נמצאה העדפה אוניברסאלית להיקף ירכיים גדול ביחס להיקף המותניים.
 

Reyn

New member
אז ההוכחה הכי טובה שלך

היא שלפני מאות ואלפי שנים, כשהגזע האנושי נמצא במאבק תמידי על מזון, אנשים סגדו (שים לב, סגדו כערך עליון, זה לא בהכרח מעיד על משיכה ביומיום) לנשים מלאות? די מתבקש, אתה לא חושב? איך זה מוכיח שב2013 המשיכה שלך מוכתבת אחד לאחד על ידי מגזינים ופרסומות (שים לב, על כך דיברנו, לא על התרבות והסטטוס האנושי במלואו)?

חוץ מזה, כדי לשים דברים בפרופורציה (תרתי משמע), הנה כמה "נשים שמנות" כפי שצויירו בתקופת הרנסנס:
http://www.moxiemag.com/moxie/articles/perspectives/renaissance.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-X1F5C5EY9...onardo_da_Vinci_Leda_and_the_Swan_1505_10.jpg
http://www.judgmentofparis.com/pinacotheca/titian/titian08b.jpg
כך שלכל היותר נמשכו לנשים שמוגדרות curvy או "טיפה שמנמנה". בכלל לא על זה מדובר כאן.
 

silverlet31

New member
תשובה 2

היי
כשאמרתי מגזינים, פרסומות, סרטים וכו' התכוונתי שלמדתי כיצד העולם שמסביבי תופס יופי של נשים.. כולל חברים לכיתה בבית ספר היסודי, זאת הייתה הכוונה שלי באופן כללי. ואני חושב שלאמצעי התקשורת יש כוח מסוים בנושא הזה
אני מרגיש שאתה מנסה לתפוס אותי בטעויות הקטנות, במקום להסכים איתי באופן כללי על הרעיון והתאוריה, ואני לא מרגיש שאני נהנה מזה
 

Reyn

New member
אולי זה מה שהתכוונת לכתוב, אבל מה שכתבת בפועל

התייחס ספציפית לעולם המדיה, ולכך התייחסתי.

בדיונים פמיניסטיים מקובל מאוד להעלות את השפעת המדיה על תפיסת היופי. אכן קיים איזשהו קשר בין מדיה, נורמות חברתיות ותרבותיות, ובין מה שחלקנו מוצאים מושך. אבל הקשר בין הדברים מורכב ומסובך מאוד, ובדרך כלל עושים לו עוול כשמציגים אותו בהפשטה בדיונים האלה (כמו שאתה עצמך כתבת על מגזינים וכו', ושכחת לציין שתפיסת העולם של עורכי המגזין מושפעת מהמציאות, למשל ממצב התזונה העולמי, לפני שהם מבטאים את תפיסתם במגזין ומשפיעים על אחרים).

מעבר להפשטה של הנושא המורכב הזה, בהרבה מקרים הטיעון מבטא מתפיסת עולם רחבה יותר, ומעוותת מאוד, לפיה קיימת מעין קנוניה של אנשים רעים ששולטים בעולם המדיה, וכתוצאה מכך בעולם האמיתי, ומכתיבים לנו סטנדרטים בלתי אפשריים של יופי. מעין שטיפת מוח המונית של גברים ונשים כאחד, שמתבצעת באופן מודע ומתוכנן מתוך כוונה לפגוע בשמנות, סתם כך. בתוך אותה תפיסת עולם, הקבוצה המרושעת הזו היא האשמה הבלעדית בכך שרוב הגברים פחות נמשכים לנשים שמנות, ובעוד שלל מפגעים אחרים, למשל ביגוד לא נוח שנשים ""מצופות"" ללבוש. בתפיסת העולם הזו, תרבות ונורמות חברתיות לא מושפעות משום דבר מלבד הממסד הפטריארכלי, לנשים עצמן אין שום חופש בחירה, וכל הגברים הם מכונות - הכל מוכתב לכולנו מלמעלה על ידי הפטריארכיה המרושעת, שפשוט נהנית להזיק.
כמובן שזו תפיסת עולם מעוותת וחולה. וכמובן שאף פמיניסטית לא תודה במפורש בתפיסה הזו. היא רק תבטא היבטים שונים שלה בכל דיון על כל סוגיה שעלולה לאיכשהו לפגוע באישה כלשהי מסיבה כלשהי.
 
למעלה