לא כל הכל אפשר לכפר ולא על הכל אפשר להתפשר
הייתי אומר ככה, כל אדם יש פלוסים ומינוסים, פיזיים ואישיותיים, חלקם נחשבים למינוסים אוניברסליים וחלקם למינוסים רק עבור האדם שזה לא מתאים לו. יש גם יתרונות או חסרונות יותר משמעותיים ויש פחות משמעותיים. אני תמיד מייחס יותר חשיבות למינוסים או הפלוסים שקשה או לא ניתן לשנות. בנוסף גם לאלו שפוגעים בהתאמה הזוגית וביכולת להיות הורים טובים(תלוי במטרות הקשר). לפעמיים אם יש לאדם פלוסים זוגיים מסוימים הוא יכול לכפר על מינוסים אחרים, אבל לא תמיד, חוץ מזה אי אפשר לכפות על אדם מי לאהוב או למי למשך ועם מי להיות.
אני באופן אישי לדוגמה לא חושב ששום גזרה מהממת יכולה לכפר על פנים לא יפות, כי חשיבות היופי של הפנים גבוהה הרבה יותר לדעתי. יש אנשים שיש להם גוף לא יפה ופנים יפות או להפך, ויש אנשים עם אופי טוב ומראה לא טוב או להפך, מישהי שמאהבת טובה אבל ידידה לא טובה או להפך, אבל שוב זה שני נושאים נפרדים. כמו שאפשר להיות טוב בהרבה דברים, כך אפשר להיות גם רע בהרבה דברים. לרוב זה לא קשור אחד לשני. כמו שאומר המשפט "גם יפה וגם אופה", מה שכן לא תמיד אפשר למצוא מושלם, אז לפעמיים אנשים "מתפשרים" מחוסר בררה, אבל מי שמתפשר על הרבה דברים שחשובים לו בסוף יכול להצטער על זה.