שבע וחצי שעות של תענוג
הפרק הראשון של הסאגה היה הלאר"פ הראשון בו השתתפתי (להוציא את war4ring שלא נחשב בעיני כמשחק), ולפיכך ביליתי את עשרים הדקות הראשונות של המשחק בהתבוננות באזרחי טוראל השונים העוסקים בעניניהם, ואז, לפתע, נפל האסימון, ונסחפתי לתוך דמותי ולתוך המשחק למשך שבע וחצי שעות של תענוג עילאי. לא שמתי לב לחום, לרעב ולצמא, לשריון הכבד שלבשתי, או לכל מיני זוטות שכאילו, האווירה שנוצרה מסביב חיפתה על הכול, אווירת רול פליי ששרתה בכל השחקנים, וחיפתה על כל תנאי מזג האוויר, והתקלות הקטנות. כל מי שראיתי היה ברול פליי, אפילו שתיית מים הייתה ברול פליי, כולם (מי שראיתי) צללו לתוך המשחק למשך שבע וחצי שעות, הייתה אווירה שסחפה את כולם. המאורע הכי מרגש שקרה לי במהלך המשחק התרחש כאשר שבו אנשי טוראל (מאמיני טיר) מקרב רה-הרקאט והסתערו על הליאוניר הבודד שנותר בעיר. איידן קודיאק (זה אני) עמד שם נבוך ואובד עצות, מצד אחד עומד ידידו הטוב נמרוד, הכוהן הראשי של טיר בטוראל, ומן הראוי לסייע לו במלחמתו, אבל מצד שני נמרוד מטורף ומורד במלכות, שלא לדבר על העובדה ששבעה מאמיני טיר לוחמים כנגד ליאוניר בודד אחד (אותו למד איידן לחבב במהלך שהותו הקצרה בעיר). וכך עמדתי קרוע בין חברי משכבר הימים, לבין בחור שנלחם בגבורה בודד מול רבים, ופשוט לא יכולתי להחליט במי אני מכה, הקונפליקט הקשה הזה הגיע לקיצו כאשר ספגתי שלוש מהלומות בגב ממישהו אחר, ומתתי מייד. והיו עוד מאורעות מרגשים, חברים, היו עוד הרבה... לדעתי, מארגני המשחק הפיקו היטב את לקחי war4ring , הכינו שיעורי בית, והרימו אירוע ברמה גבוהה מאוד, גם אם היה איחור בלו"ז, או רצף אירועים דחוס מדי בתחילת המשחק, הרי שדברים כאילו קורים במשחק ראשון, ויש חבלי לידה שצריך לחוות כדי להתפתח. , "ערפל הקרב" שנוצר במשחק היה מצויין, בתור שחקן מנוסה מאוד במשחקי תפקידים (ad&d) אני רגיל לשמוע דברים שאני לא יודע ולהתעלם מהם (ליתר דיוק, לנסות להתעלם מהם), וכאן היה מרתק לפעול על סמך מידע בזמן אמיתי, לחבר את הפאזל המודיעיני מקרעי שמועות, לאסוף את המידע, ולהבין מה לעזאזל קורה, למה, ואיפה. גם סוגיית הנשקים הרכים המאוד הפריעה לי (אני חסיד נשק קשה) נפתרה, הלוחמים לא השתוללו, והלחימה עם נשק רך יצאה יותר ריאלית מלחימת נשק קשה, ולפיכך יותר מהנה (מהיום, אין לי יותר בעיה עם נשק רך). לסיכום, אושר, נימריל, הקב"ט האמיץ איוב, ליבריה, וכל אילו שאיני מכיר, שעסקו במלאכה, וגם הביאו תוצאות, כל הכבוד, ממש ממש נהניתי, קבעתם רף גבוה, בתקווה שתרימו אותו עוד יותר גבוה. בברכה אריאל שונמי המתמוגג