עצוב לי וכואב

עצוב לי וכואב../images/Emo7.gif

אני הייתי בפינוי וחזרתי לא מזמן, חיפשתי מקום להוציא את כל מה שאני מרגישה ואני חושבת שזה יכול להיות מקום טוב. כולי שוברה, כולי כואבת ועדיין לא מבינה, אני כל הזמן בוכה וכל לילה עולות לי שוב התמונות האלה לראש. הילד הבוכה, ההורים הזועקים, ההמולה, הרעש. לא יכולה לשכוח את המבט של הנערה הראשונה אותה פיניתי, מבט כואב וגם שונא, מבט שאי אפשר לשכוח, זה כל הזמן חוזר אליי. אני שכל הזמן חשבתי שזה לא יהיה כזה קשה, שחשבתי שהם דתיים פאנטיים שצריך להעיף אותם משם- נשברתי. היו קריאות שלא הזיזו לי כמו 'נאצית' וכדומה ורק גרמו לי לרצות לפנות אותם, אבל בקושי קראו לי ככה, עיקר האנשים באו אליי והתחילו לבכות לי בפנים לשאול אותי איך אני יכולה לעשות כזה דבר, שזה ירדוף אותי כל החיים, שאני אצא מזה פצועה אנוש בנפש- לצערי הם צודקים. הכי שבר אותי היה לראות אותם שרים "אני מאמין" בבית הכנסת כשהם בוכים- אני לא חושבת שמישהו שם לא בכה מהחיילים, זה מראה קורע לב, מראה שאני לא יכולה לשכוח, לפנות אנשים כאשר הם שרים ומחזיקים אחד בשני ושכל הפנים שלהם רטובות מדמעות. אני כל הזמן מסתגרת בחדר וקשה לי לדבר על זה, המשפחה מאד תומכת ורוצה לעזור אבל אני לא יכולה. אני שואלת את עצמי- למה שלחו אותנו?! למה את החיילים שכל כך קשה להם להתמודד עם דבר כזה?! אני קיבלתי לעצמי חלק מהקריאות- אנחנו צבא הגנה לישראל, אני לא חושבת שתפקידי לפנות מתנחלים מהבתים שלהם. שיתנו את זה לאנשים שזה תפקידם, שלזה הם אומנו. מה שאני כבר יודעת זה שאם יבקשו ממני שוב לפנות יישובים- אני אומר שאני לא אוכל שוב לשאת בזה, לא בגלל אידיאולוגיה ולא מתוך דעה כלשהי אלא פשוט כי אני לא אוכל לפנות אנשים חפים מפשע מהבית שלהם ואני חושבת שאני אתמוטט אם זה שוב יקרה. אני מקווה שזה שאני אוציא כאן את כל מה שאני חושבת יעזור לי בהמשך. כי כרגע אני לא מרגישה שאני יכולה לתפקד. אשמח לעצות- דנה.

נטלי 100

New member
../images/Emo24.gif

את צודקת... התפקיד הזה לא מתאים לחיילים צעירים, אני כואבת יחד איתך, אני ממש בוכה שאני קוראת את מה שכתבת, אבל אסור לך להסתגר ולחשוש, את עשית את התפקיד שלך כמה שהוא היה קשה, וכל הכבוד לך. אבל אין מה לעשות חייבים להתגבר ולהמשיך האלה כמה שזה קשה, המתפנים כבר מתחילים להתגבר, ואת חייבת להשלים עם מה שעשית,להמשיך את החיים כי אין טעם לשקוע בעבר.. אסור לך לתת לזה להשפיע לך על החיים למרות שזה חלק מאוד כואב בחיים את לא צריכה לשכוח אותו הוא חלק מהחיים שלך ואת צריכה לקבל את זה, להשלים עם זה לנסות ולהאמין שזה אכן יעזור לכולנו.. שבוע טוב! ~נטלי~

איך אפשר להמשיך??

איך אפשר להמשיך בחיים כשיש אנשים שאת הוצאת אותם מהבית שלהם והיום הם חיים ברכבת בתל אביב(וגם משם רוצים לפנות אותם) והם עכשיו בלי בית ורובם איבדו תעבודה שלהם כשלך יש עבודה ויש בית?!?!

Theherod

New member
להזכיר לך, נתנו להם ימבה כסף

הם יכולים לקנות בית כמעט בכל מקום שהם רוצים.

מה?? דיברתי עםחבר שלי שהיה גר במורג

והם קיבלו כסף שמספיק לקנות בית בחירייה... או במילים אחרות: הם לא יכולים לקנות בית בכסף שהם קיבלו...

כשהמתנחלים הקימו את הגוש

הם לא ציפו שחייהם יהיו קלים הם לא ציפו למצוא פרנסה להקים בית לעמיק שורש. לא מיד אלא לאט ובנחישות עם עזרת הדמינה. והמדינה תעזור להם גם הפעם- הסר דאגה מליבך ויסירו דאגה מליבם כל הפרובוקטורים שהתנחלו בתל אביב, לכל משפחה תהיה קורת גג, אומנם המחירים יהיו יותר יקרים, ויהיה צורך להדק מעט את הכיסים, או במילים אחרות- ברוכים הבאים לאזור הלא מסובסד של המדינה.

וואלה?!?!?!

לא ידעתי שערך הדירות בישראל נחת פלאים. הם יכולים לקנות דירה אולי בעזה, 2 חדרים, גג. תמכור להם את הדירה שלך תמורת כספי הפיצויים, הוגן מספיק? ואז אתה תוכל לקנות דירה איפה שתרצה, לא?

Theherod

New member
בכיף, ברגע שתהיה לי אחת

ברגע שתהיה לי דירה, ואני אקבל על זה את סכום הפיצויים המלא שהם קיבלו, אז בכיף. (ואני לא מדבר על התנחלויות בודדות, שקטות, אלה שהיו נהדרות, משתפות פעולה, ושהן קיבלו הכי מעט כסף, כלומר באמת מעט מדי, למרות שהן היו צריכות לקבל הכי הרבה),

KsE

New member
אבל הנה!! אתה ממשיך בחיים וכותב

הודעות בפורומים, לא?

התפקיד הזה לא "מתאים" לאף אחד

זה לא טבעי לאף אדם מנוסה (אם יש כזה בכלל) ככל שיהיה, זה כואב, זה עצוב, והמלחמה הםסיכולוגית המלוכלכת של המתפנים לא עזרה בכלל (אגואיסטים, עכשיו מי ששומר עלינו צריך פסיכולוגים, "חיזקתם" לנו את הצבא, תודה באמת!), נסי לחשוב שמה שעשית זה לטובת הכלל, לטובת התמונה הגדולה, על זה שחיילים לא ישמרו שם יותר, על זה ששירתת את הדמוקרטיה ולא נכנעת לרגשות ורגשנות. עשית עבודה קשה וטובה, את בהחלט יכולה להיות גאה בעצמך

adalia

New member
לדנה היקרה! ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

זה בריא להוציא החוצה - הרבה יותר טוב מאשר להשאיר בפנים! אני מבינה בהחלט איך את מרגישה, ואני בטוחה שאם היו מבקשים ממני לפנות יישובים, הייתי מסרבת בכל תוקף. לדעתי - את צודקת בהחלט בזה שלא היו צריכים לשלוח חיילים לפנות אותם (לא היו צריכים לפנות אותם בכלל!!!), אלא כמו שאת אומרת - לאנשים שאומנו לזה. ואם את מרגישה כך - זה פשוט מראה שיש לך לב טוב ורגיש (ולכל החיילים), ואני ממליצה לך פשוט לנסות לשכוח ממה שעבר עלייך, כי זה לא יועיל לחשוב על זה תנסי לעשות דברים אחרים, לטייל, או כל דבר שיעזור לך לשכוח. בהצלחה בהמשך החיים ובכל מקום שאליו תפני!
מאיה.

ab138

New member
גם בצעת פשע - וגם נפגעת ממנו

שטיפת המוח בסגנון גבלס שבצעו בחיילי צה"ל עבדה על רובם רובם חשים שהם העבירו עיזים מדיר לדיר וזהו תפקידם. יש בך יותר אנושיות מהממוצע ולכן את עדיין מרגישה משהו למרות שטיפת המוח השקרית. אכן בצעת פשע באנשים שלא פשעו ולא חטאו בכלום. אכן מצפונך צריך לייסרך אכן לא מתפקיד של חייל הנגה על ישראל - לבצע נקמות פוליטיות באזרחי מדינתו. אם בפעם הבאה לא תבצעי פשע כזה ואף תסייעי לאחרים להמנע מבצועו - אולי הרווחנו בכל זאת משהו. אני חושב שאם תקחי על עצמך להלחם בפשעים כאלה שמבצעת מדינת ישראל בתושביה ותמחי נגד השקרים ושטיפת המוח שבצעו בך - תרפאי לחלוטין מהטרומה שלך

ab138

New member
איזה דת:אמרו להם אתם באים לעזור:- )

אמרו לחיילים הדפוקים הללו - אתם עוזרים להם .... זה כמו הגרמני שאמר ליהודים: העבודה טובה לנפש אז בעצם אנו עוזרים לכם. אל תתחשבו ברגש האנושי המשימה מעל הכול הם לא חשבו שהאנשים הללו הולכים להזרק לרחובות - זה לא מתפקידם הם לא חשבו מדוע הורסים לאלפי ישראלים את החיים היפים שבנו להם. לדעתי גם בגרמניה לא אהבו את העבודה ובצעו בגלל אותה שטיפת מוח אם חייל לא יודע בשביל מה הוא נלחם - אז הוא כלב רובוט ולא בן אדם.

קומרן

New member
אני כבר ממש ניגעל מהתגובות האלו

נכון, אתם צודקים. בנו החיילים ביצעו שטיפת מוח, מחקו לנו את הנשמה, אנחנו כמו קאפו, חיילים של שרון... אז קודם כל, אני מסכים איתכם, זה לא תפקידו של צה"ל לפנות בתים, אבל - אין מדינה בעולם שיש למישטרה שלה כוח לבצע מהלך בקנה מידה כזה - גם השחורים בארצות הברית, שקיבלו זכויות, זכו לליווים של חיילים לבתי ספר. עכשיו, לגבי התפקיד של צה"ל: צה"ל - צבא הגנה של ישראל האם הגנה נמדדת בזה שאתה מאבטח מובלעות יהודיות בתוך שטחים פלסטיניים? כאשר אתה מכוון טנקים לתוך מחנה פליטים? אל תבואו ותזיינו לי ת'סכל לגבי הקוד האתי של צה"ל, לגבי זה שלחייל אסור להשתמש בכוחו כנגד אוכלוסיה לוחמת כי כבר מזמן עברנו את זה. ולגבי המתנחלים המסכנים ברכבת מרכז, אדם חיי לפי הבחירה שלו , ויש לא מעט אנשים שבוחרים לגור שם , חבל שאף אחד מעולם לא בא והתרגז על כמות ההומלסים שלא אידיולוגים שיש שם. בכלל, הוצאנו אותם מגן עדן, ללא ספק. קרוב לים, מגורים בוילה. עזבו שנופלים שם פצמרים, שהישוב מוקף בגדרום ושכל בוקר אתה רואה נגמשים מול העיניים. אני לא מבין מי נתן לכם את תחושת האדנות הזאת, לעזוב בית זה תמיד כואב, אבל נשבר לי הזיין שהופכים את זה ליותר ממה שזה, עקירה - בהחלט גירוש - ממש לא. בכל מיקרה, זה ניראה לי הרבה יותר מסוכן לחברה הישראלית האברטהייד שהולך שם - וילות מול בתים הרוסים. נכון, זה לא אחריות שלכם מה שהולך שם, אבל איך אתם יכולים להיות כל כך עיוורים?! בדרך כלל שמדובר על גירוש אתה לוקח מישהו ומעיף אותו קיבינימט, במיקרה הזה אתה לוקח בן אדם ומביא אותו לתוך המדינה שלך, לא מחוצה לה. דבר אחרון - אין לי שום בעיה שיכנסו בהם על ירי של פצמרים\קסמים ושאר ירקות, אבל אין שום תפיסה ביטחונית שכוללת מובלעות של העם שלך בתוך עם עוין, אני רוצה להאמין שאנחנו שווים יותר מיזה.

אבל הוצאת אותו מתוך המדינה שלו!!

ובקשר לקוד האתי, כשאתה נלחם בפלסתינים אתה עושה את זה במטרה להגן על הארץ שלך, עכשיו, כשאמרת לתושבי הגוש ש` יש לכם שעתיים להתפנות מרצון ואם לא נפנה אותכם בכוח` זה היה ללא שום מטרה להגן על הארץ שלך אלא בדיוק להיפך... תחשוב על זה...

למעלה