בשום מקום לא כתבתי שאני אדם עשיר. אני אדם רגיל לגמרי
ואין לי "מלא מלא מלא דירות" וגם לא כתבתי דבר כזה מעולם.
כמו כן, כתבתי במפורש שאני לא מוכר את הנכסים שלי, כי אין באמת אלטרנטיבה אחרת להשקעות כרגע.
כמו כן, אני אפילו ממליץ לאנשים להשקיע בנדל"ן, אבל רק אם עושים את זה באופן מבוקר ואחראי, ובעיקר מהון עצמי.
יש לי את הבית שלי שאני גר בו עם אשתי, בית יפה עם גינה, וכמו כל ישראלי, רוצה להשאר בבית שלי עד סוף ימי חיי. והיות ואני רק בשנות ה 50 שלי, אני מקווה שיהיו לי לפחות עוד 30 שנה להנות מזה.
ככה שאת הירושה שלי הילדים שלי יראו בעוד הרבה מאד שנים.
אז ברור לך שאת הבית שלי אני לא אמכור, כי בכל מדינה נורמלית, אנשים מזדקנים בביתם ולא מוכרים את הנכס בשביל הילדים.
מה עוד יש לי?
כמו כל עצמאי בעל חוש אחריות שדאג לעתיד שלו, במקום להפריש כסף לקרן פנסיה, קניתי במהלך חיי שלוש דירות להשקעה. פעם לא הייתה פנסיה חובה, והדרך של העצמאים לדאוג לפנסיה שלהם הייתה באמצעות השקעות, כמו שאני עשיתי בנדל"ן.
וכן, יש לי שלוש דירות להשקעה, שמניבות לי כמעט 9,000 ש"ח בחודש.
וזאת הפנסיה שלי.
והילדים שלי בארה"ב, כי שם הם יכולים לגור ברווחה ולחסוך. והם עושים את זה ונהנים מהחיים.
והם חוסכים המון. והחברים שלהם שנשארו בישראל, לא חוסכים כלום. נהפוך הוא... ההורים שלהם כל ששי תורמים להם אוכל, נייר טואלט, שמן זית ופינוקים. וכן, גם עושים להם כביסה.
אצלי, ברוך השם, גידלתי ילדים עם חוש אחריות, שיודעים שאני עשיתי את שלי בזה שגידלתי אותם ואני לא צריך להמשיך לדאוג להם גם בגיל 28.
ומעבר לזה שאתה כנראה איזה ילד מטומטם שלא מבין כלום מהחיים שלו, כדאי אולי שתלמד ותבין שירידת מחירי הנד"ל היא לטובת כולם. גם לאנשים שיש להם דירות.