עצומה ברשת - מפוצצים את בועת הנדל"ן

amot1

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אתה רוצה סיכה שתעזור לך לפוצץ את הבועה שאתה חי בה ?
אנשים באמת כבר נואשים ועושים שטויות ....

אין לי בעיה לחתום על עצומה כזאת, רק לא רואה טעם בקיומה

הרי אין שאלה האם החירים יירדו או לא. השאלה היא המועד.
וככל שהזמן עובר, הבועה הופכת למסוכנת יותר.
אגב, אני גם לא מאמין שמחירים יירדו באופן חד מהיום למחר.
כל הבועה הזאת הוא תהליך איטי והרסני לחברה הישראלית ולתושביה

זה בדיוק כמו בסיפור עם הצפרדע שמוכנסת למים בסיר...
בהתחלה, כל עוד שהמים מתחממים, המים מרגישים מאד נעימים..
עד לנקודה האל חזור, נקודה שבה המים רותחים, והצפרדע כבר לא יכולה לברוח...
אבל הסוף שלה ידוע.

amot1

New member
מוסקיטר אולי אתה אדי120 במווסווה ?

כבר אמרתי לך כבר שאני חושד בך שאתה מנסה לבצע הפיכה דרך פורום זה על ידי גיבוב שטויות שאין להם אח ורע במציאות .....

sharpcookie

New member
כי אפשר להסתדר בלי ג'יפ ואפילו בלי רכב בכלל

אבל קצת קשה להסתדר בלי בית...

sharpcookie

New member
לצערי זה לא יעזור

לאף אחד לא אכפת מה העם רוצה. עצומה עם 1000 ואפילו עם 1000000 חתימות לא תשנה שום דבר.
&nbsp
לכן אני מעודדת את כל מי שמסוגל (צעירים אקדמאים או בעלי דרכון אירופי) לעזוב את הארץ ולא להסתכל אחורה.

amot1

New member
מה את יודעת בכלל על חו"ל ?

נסעת למזרח אחרי הצבא , ישנת בהוסטל עם כמה ישראלים וחייתם על 200$ בחודש. ככה אתה חושבת שזה בבוסטון או ניו יורק ?
אני מכיר יותר אנשים שבאים לניו יורק ובורחים לארץ עם הזנב בין הרגליים אחרי כמה שנים מאשר אנשים שנשארים.
אבל את לא שומעת עליהם, כי הם חוזרים לארץ בשקט, לא עושים יותר מידי רעש כי "נכשלו" , את אולי שומעת על ה"אחד" שעושה כסף וחי טוב כי אותו קל לראות .
אבל שישראלים באים לפה, חיים 3 אנשים בדירת סטודיו בבורקלין , קמים ב 6 בבוקר הולכים 20 דק לסבוואי , עובדים באיזה חנות , אוכלים ארוחות צהריים איזה סנדוויץ יבש עם חביתה שהכינו בבית ( כדי לחסוך ) , זה בסדר הם לא מתלוננים , העיקר אמריקה.
אבל בארץ כל יום מסעדה, כל יום חברים, כל יום סיבה אחרת למסיבה, כל יום איזה שטות חדשה, פתאום מקטרים כי מספיק כסף ל 3 פעמים בשנה לנסוע לאיי יוון הקסומים. רק פעם אחת לבורגס לא מספיק, החיים חרא ...

sharpcookie

New member
מה אתה בכלל יודע על חו"ל? חוץ מסטיגמות

מעולם לא נסעתי למזרח אלא נרשמתי ישר לטכניון, סיימתי לימודים בהצטיינות ועובדת מאז בלי הפסקה, חוסכת שקל לשקל כבר כמעט 7 שנים, ולא מגיעה למצב שיש לי יכולת לקנות דירה נורמלית בלי להשתעבד ולגזול חסכונות מהוריי.
&nbsp
לא כל מי שעובר לארה"ב הולך לגור בניו יורק, כמו שלא כל מי שעובר לקנדה הולך לגור במרכז טורונטו. במידה ואתקבל דרך תוכנית ההגירה הקנדית, הכוונה היא להתמקם בלונדון אונטריו, עיר נחמדה בה כבר יש לי מכרים שהיגרו אליה בשנים האחרונות. היא נמצאת כשעתיים נסיעה מטורונטו ופחות או יותר מזכירה את חיפה בכמות האוכלוסיה ובמרחק מהמרכז. רק ששם אתה עדיין יכול לקנות בית צמוד קרקע ב100-150K דולר קנדי (300-450K ש"ח). יש מספיק ישראלים שעוברים גם למקומות יותר מרוחקים כגון וויניפג, קלגרי והליפקס, כך שממש לא מדובר בחבורה של "מפונקים" אלא באנשים שרוצים עתיד טוב יותר עבור עצמם ועבור הילדים שלהם.

dat nigga daz

New member
הוא צודק לגמרי...

אין מה לחפש בחו"ל,
כמו ההוא מברלין שהתמרמר על המחירים בארץ של המילקי, ונשאלת השאלה - אם הוא חי שם וקונה מילקי בשליש מחיר וכל כך טוב לו, למה הוא חופר לנו ?
הוא כל כך דואג לצעירים ? מזכיר לי את מוכרי הקרקעות החלקאיות שדואגים שגם האזרחים הפשוטים ייהנו מ- 700% רווח

7 שנים את חוסכת, זאת אומרת שצריך להיות לך מספיק, תוסיפי חיסכון של בן זוגך ואת מסודרת

לגבי קנדה את צודקת, אכן מחירי בתים בקנדה נמכרים במחירים האלו, אבל זה לא רלוונטי, אלו שני מקומות שונים וגם המחירים שונים, אם נראה לך שיותר משתלם לרכוש שם תקני שם,
בינתיים המון אזרחים מחו"ל ויהודים מחו"ל באים לארץ לקונים את החורבות שלנו במיליונים, ולא את הבתים בקנדה ... מעניין למה ?

amot1

New member
קודם כל סחטיין על הלימודים בטכניון , שאפו

ועם האורה של הטכניון מעל ראשך אני מבין רק מההודעה הזאת שלך שאין לך ידע כל כך רב מה היא קנדה ( חיה בסרט ככה קוראים לזה בארץ משהו כזה ? )
ווינפגג, קליגרי והליפקס אלו חוריםםםםםםםםםםםםםם. הייתי יומיים בהליפקס ואם לא היה -40 בחוץ הייתי הולך לקפוץ לאוקיונס משעומום ! מקום מדכא ! אין מה לעשות שום, רוב השנה חורף וגשם , ככה גם ווינפג וקלגרי. בגלל זה יש במקומות האלו תוכניות הגירה של הפרובניצה כי אין להם אנשים כולם בורחים משם, אז אולי את כמו הרבה ישראלים מנצלת את התוכנית הגירה של הפרוביצה ותברחי לטורנטנו או וונקובר, אבל הליפקס קליגרי ווינפג אלו חורים !!!!
לגברי טורנטו ( ובאותה מידה אדבר על ונקובר ) , שני אלו ערים מדיהמותתתתתתתתתתת במיוחד ונקובר, אבללל אם אתה חושבת שמחירי הדירות בת"א יקרים, ידידתי ואוו ואוו את הולכת לקבל שוק לאחר שתשמעי על המינימום $300K שאת צריכה לשלם על דירה בטורנטו.
עכשיו בואי נשים דברים בפרופורציה, אני לא אומר שישראל "יותר טובה" מקנדה, אולי קנדה וארה"ב המקומות היחידים בעולם שראיתי שלא חונקים , אבל אלו רק שני אלו. וגם בהם צריך לירוק דם !

amot1

New member
דרך אגב

זה שגמרת מצטיינת טכניון לא אומר שאת יודעת משהו בכלכלה או איך "לחסוך את השקל לשקל שלך "
אני מכיר הרבה מהנדסים גאונים שעושים יותר מ $120K בשנה ולא יכולים לקנות אפילו בית, כי מה לעשות הם תותחים כבדים בבניית מערכות אבל לא יודעים מה זה אינפלציה או שלא יודעים לחשוב על השקעות...
אין מה לעשות המוח עובד אחרת, לדוגמא אני , לא יכול להפעיל FACEBOOK , אבל אני תותח על כמעט בכל דבר אחר חוץ ממחשבים
עם כל היהירות....

elvinnox

New member
בתור בוגר טכניון, אין קשר לדעת משהו בכלכלה

תאמין לי שרוב בוגרי הטכניון הם לא אנשים טיפשים, ובהחלט יודעים מהי ריבית דריבית ואינפלציה.
&nbsp
פשוט היו אנשים שנולדו קצת לפני והיה להם מזל, אם הם היו נולדים כמה שנים מאוחר יותר, אני מבטיח לך שגם הם לא היו יכולים לקנות את הדירה שהם גרים בה.
גם לא היית צריך להיות גאון גדול בהשקעות כי כל השוק עלה, אז גם אם היית רנדומאלית עושה משהו היית מרוויח. היום הבורסות מנופחות ובועתיות והסיכוי שלך להפסיד יותר גבוה מאשר להרוויח (שלפני 10 שנים מספיק שהיית קונה כמה מניות טבע/אפל/אינטל/גוגל והיית מכפיל את הכסף שלך בלי מאמץ)
&nbsp

האמת שאין לך מושג על מה שאתה מדבר. אבל ככה השיטה עובדת

בדיוק ככה, באמצעות מילים כמו שאתה כותב, מצליחים לעבוד על עם ישראל להמשיך לשעבד את עצמם ואת כל העתיד שלהם.
אני אומר לך מנסיון אישי, שאין לך מושג על מה שאתה מדבר.
יש לי תאומים שנמצאים בארה"ב ועושים חייל, וביחד איתם, רב בסביבה הקרובה שלהם, מחזור שלם מאות חברים בני 24-28.
חיים ברמה מאד גבוהה, חוסכים אלפי דולרים כל חודש ונהנים מהחיים.

אבל תמשיך לחיות את החיים האומללים שלך ולחלום על ה Exit בנדל"ן שלא יגיע.

amot1

New member
מוסקיטר, בכל ההודעות שרשמת אין בהם אחיזה במציאות

מצד אחד אתה רושם שאתה בעל בית של מלא מלא דירות בישראל ( מה שאומר שאתה בן אדם עשיר נכון ? עכשיו אתה בטח מוכר ועושה אקיסטים כי מחר המחירים יהיה כמו שהיו שאבא שלי עלה לארץ, 50 אלף דולר... )
אם זה ככה אני לא מבין מה הילדים התאומים שלך עושים בארה"ב ומשלמים שכירות או קנו בית בניו גרסי ב 800$ בחודש ( לא יכול להיות לעולם כי המיסים בניו גרסי הם בסביבות המחיר הזה בחודש ) , או שאולי הם גרים באזורים של השחורים בניוארק ואז יכול להיות שהם משלמים $700 על דירת 2 חדרים בקומפלקס עם מלא שחורים והיספנים שכל הלילה יש מעצרים ....
אני אישית אם לאבא שלי היו כל כך הרבה דירות וכסף לעולם לא הייתי חי בחו"ל, למה לי אם אבא כזה משקיע נדלן גדול ?

בשום מקום לא כתבתי שאני אדם עשיר. אני אדם רגיל לגמרי

ואין לי "מלא מלא מלא דירות" וגם לא כתבתי דבר כזה מעולם.
כמו כן, כתבתי במפורש שאני לא מוכר את הנכסים שלי, כי אין באמת אלטרנטיבה אחרת להשקעות כרגע.

כמו כן, אני אפילו ממליץ לאנשים להשקיע בנדל"ן, אבל רק אם עושים את זה באופן מבוקר ואחראי, ובעיקר מהון עצמי.

יש לי את הבית שלי שאני גר בו עם אשתי, בית יפה עם גינה, וכמו כל ישראלי, רוצה להשאר בבית שלי עד סוף ימי חיי. והיות ואני רק בשנות ה 50 שלי, אני מקווה שיהיו לי לפחות עוד 30 שנה להנות מזה.
ככה שאת הירושה שלי הילדים שלי יראו בעוד הרבה מאד שנים.

אז ברור לך שאת הבית שלי אני לא אמכור, כי בכל מדינה נורמלית, אנשים מזדקנים בביתם ולא מוכרים את הנכס בשביל הילדים.

מה עוד יש לי?
כמו כל עצמאי בעל חוש אחריות שדאג לעתיד שלו, במקום להפריש כסף לקרן פנסיה, קניתי במהלך חיי שלוש דירות להשקעה. פעם לא הייתה פנסיה חובה, והדרך של העצמאים לדאוג לפנסיה שלהם הייתה באמצעות השקעות, כמו שאני עשיתי בנדל"ן.
וכן, יש לי שלוש דירות להשקעה, שמניבות לי כמעט 9,000 ש"ח בחודש.
וזאת הפנסיה שלי.
והילדים שלי בארה"ב, כי שם הם יכולים לגור ברווחה ולחסוך. והם עושים את זה ונהנים מהחיים.
והם חוסכים המון. והחברים שלהם שנשארו בישראל, לא חוסכים כלום. נהפוך הוא... ההורים שלהם כל ששי תורמים להם אוכל, נייר טואלט, שמן זית ופינוקים. וכן, גם עושים להם כביסה.
אצלי, ברוך השם, גידלתי ילדים עם חוש אחריות, שיודעים שאני עשיתי את שלי בזה שגידלתי אותם ואני לא צריך להמשיך לדאוג להם גם בגיל 28.

ומעבר לזה שאתה כנראה איזה ילד מטומטם שלא מבין כלום מהחיים שלו, כדאי אולי שתלמד ותבין שירידת מחירי הנד"ל היא לטובת כולם. גם לאנשים שיש להם דירות.

amot1

New member
כל הודעה שמישהו רושם פה

בקשר לקניית דירה אתה כמו קפיץ קופץ ומזהיר ממפלה , כן כן, או שאתה נותן איזה "עיצה" וכבדרך אגב אומר בין השורות , אבל למה לך ? המחירים מחר יורדים.
בנית לעצמך כל מיני ססמאות " לא מדברים על אם יירדו, מדברים על כאשר יירדו " השתמשת בזה פעמיים שלוש.
אם יש לך 3 דירות להשקעה , למה אתה לא מוכר ????????????? תמכור חביבי תמכור , הולך לרדת ב 50% לא ??? אני יודע שאם לי היה דירה ששווה $300K ( מניח כי זה הממוצא בארץ ) ואני בטוח כמוך שעוד מעט הולכת להיות קטסרופה והנדלן פה יפול כמו שאמרת שכל בועה מתפוצצת ישר הייתי מוכר. אני מאמין שעוד הרבה כמוני היו עושים. מה זאת אומרת אין איפה להשקיע ? עדיף שלא יהיה מושקע מאשר להפסיד את ההשקעה ..... אתה יודע מה אנחנו אומרים לכל מיני חרטטנים למינהם put your money where your mouth at !!! בעברית בשביל לעזור לך, שים את הכסף שלך על מה שאתה אומר !!!!

ועוד משהו , אולי ירידת מחירי הנדלן טובה לכולם ( במיוחד לי שאין לי 4 דירות בארץ כמוך ) אבל יש הבדל בין רצונות לעובודת . ירידת מחירי הנדלן לא תלויה לא בי ולא בך. ואין מה לעשות זה מה שיש ! גם אם אני נורא רוצה המחירים לא יירדו, ככה החיים,

למעלה