עצומה נגד פיטוריו של חסן ניזאר

עצומה נגד פיטוריו של חסן ניזאר

ביום שני האחרון קצין צבא בחיל המודיעין הופיע במדי צבא לשיעור הקולנוע במכללת ספיר אותו מעביר המרצה הפלסטיני חסן ניזאר. המרצה המזהה את הצבא כצבא המדכא את בני עמו הכבושים, ביקש ממנו שלא להיכנס להרצאותיו משום שלבש מדים אולם הסטודנט סירב לצאת. עתה התאחדות הסטודנטים הארצית ואגודת הסטודנטים של מכללת ספיר קוראות להחרים את שיעוריו. "לאור התנהגותו של המרצה אנו נגבה ונתמוך בכל מהלך שיוביל למיצוי הדין עימו", אמר יו"ר אגודת הסטודנטים של מכללת ספיר, נתי מסינג. והוסיף "כי הסטודנטים "מעריכים ומוקירים את כל המשרתים בצבא הגנה לישראל ורואים במעשיהם שליחות עליונה". הצבא הישראלי הוא צבא של כובש המגן על המתנחלים בשטחים הכבושים. הוא הלב של המדינה הבורגנית שתפקידה הוא להגן על הסדר של המעמד השליט בישראל. זכותו של מרצה ערבי לבקש מהתלמידים היהודים שלו שלא להופיע לשיעוריו במדים של הצבא. אנו מגנים את התגובה הלאומנות והגזענית של התאחדות הסטודנטים הארצית ואגודת הסטודנטים של מכללת ספיר הפועלת לא לריסון הפרובוקציה של קצין הצבא, אלא מתייצבת לימין המדינה של בעלי ההון וקוראת למעשה לסילוק המרצה הערבי. עמדה זו היא קריאה לליבוי יצרים לאומנים וגזענים "עליהום" על הערבים. האינטרס של הסטודנטים יהודים וערבים הוא להגן על חסן ניזאר. כדרך ליצירת מאבק משותף אמיתי בין הסטודנטים הערבים והיהודים בארץ זאת למען עתיד טוב יותר Sign and send to: President of the College Prof Zehev Zhor General Manager Dr. Nahmi Paz Tel. 08-6802764 [email protected]

אחינו ההזוי, הצבא המדכא הזה

זה מה ששומר על התחת שלך אז במקומך כל חייל שהייתי רואה הייתי מנשק את כפול רגליו, כי הוא מסכן את חייו בשביל שאתה תוכל להגיד שהוא צבא מדכא.

mike00

New member
חחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

אדון וואחש נכבד, תודה רבה שהערת את תשומת ליבנו למאבק המתנהל במכללת ספיר, ברצוני להודיעך שבקשתך תועבר בהקדם האפשרי לכל פורום ורשימת אימיילים אפשרית כדי לסכל את הנסיון העלוב שלך להגן על המרצה הגזען והחשוך חסן ניזאר.כל זאת במסגרת תוכניתנו לחיזוק הקשר בין מלומדים פלסטינים תושבי ישראל ופלסטינים תושבי השטחים,מי יתן ובמהרה יתאחדו כולם באחת האוניברסיטאות המצויינות שנמצאות בשטחי הרשות הפלסטינית. בכבוד רב, שמעל יכזין.

איך ידעתי שזה הוא ../images/Emo6.gif

לא מפתיע, לא מפתיע... יש לי מילה אחת בלבד טובה להגיד על הבמאי נזאר חסן. שהוא כנראה לא אדם גזעני. לפני מספר שנים הוא עשה סרט תיעודי מאד אוהד על תושבי הישוב עגור (שנבנה על חורבות הכפר הפלסטיני עג'ור שנהרס בנכבה). זה כנראה הסרט התיעודי הראשון שנעשה ע"י ערבי מוסלמי על יהודים מזרחים (או יהודים-ערבים). מבחינתו הם ערבים לכל דבר, והוא גינה בריאיון שנערך איתו על הסרט את המדינות הערביות שהקיאו מתוכם את האנשים האלה. מעבר לזה הוא אנטי ישראל נוקשה ביותר, בדלן קיצוני מבחינה תרבותית, וגם גס רוח. אני יכול להבין שכערבי פלסטיני לראות חייל יושב לו בשיעור זה קשה, אבל יש גבול לכל דבר, ויש חופש לבן אדם ללבוש מה שהוא רוצה במוסד לימודי, זה לא הבית הפרטי של חסן.

מה זה ההמצאה החדשה של השמאל

"יהודים-ערבים" חח עד לאיפה השמאל ידרדר תגידו לי סלטעון אתה יהודי נוצרי בדוק גם מוחמד הוא בעצם מוסלמי יהודי

זה בכלל לא המצאה של השמאל

יש יהודים ערבים שמגדירים את עצמם כך, וגם כך קראו להם ערבים נוצרים ומוסלמים במקומות שונים.

נו אז מה ואני יגדיר את עצמי חלק מהלאום

הבריטי, זה עושה אותי כזה? לא, שגדירו את עצמם איך שבא להם זה מה שיפה בדמוקרטיה, אבל מה לעשות זה לא נכון..

אם היית יהודי שחי בבריטניה דורות, מדבר בשפה

האנגלית כמו הנוצרים שם, אוכל את אותו אוכל, שומע את אותה מוזיקה, וקורא את אותם עיתונים, זה כנראה היה הופך אותך לבריטי...

וואי אתה לא מבין אה

שניה, אז זה לפי כמה דורות אתה בארץ ? לפי כמה זה מתחיל, עד 5 דורות בארץ אתה עדיין בלאום שלך ומ5 ומעלה זה עובר לאום?
נו באמת מגוחך

הנקודה היא שאתה לא יכול להגדיר עבור אדם

אחר מהו הלאום שלו, כי לאום זה לא הגדרה מדעית, זה ההגדרה האישית שלך בהסתמך על המרחב בין המוצא שלך לארץ המגורים שלך.

זה בדיוק העניין

קודם כל לא אני מגדיר את זה, הוא עצמו מגדיר את זה באיפה הוא נולד האם הוא יהודי\ערבי וכדומה זה לא הגדרה מדעית, זו הגדרה.. כמו שיש מוצא יש לאום

צא ולמד

"ערבי" - לאום (כמובן שיש גם לאומים בתוך ההגדרה הזאת, כמו "ירדני", "מצרי" וכו') "יהודי" - גם דת וגם לאום "מוסלמי", "נוצרי" - דתות לכן אם יש קהילה יהודית שחיה ומתקיימת במשך דורות במדינה ערבית והיא חלק מהמקום ובניה הם בני המקום בדיוק כמו שכניהם הערבים, אז הם בהחלט יכולים להגדיר את עצמם יהודים-ערבים. יהודים בדת, ערבים בלאום. איפה הבעיה בדיוק?

טרקטור הבעיה היא רק בראשם של אלה שהמחשבה

שיהודים מוסלמים ונוצרים יכולים להיות בני לאום משותף מצמררת אותם.

אושרי 7

New member
עקרונית, אין בעיה עם ההגדרה הזאת

הבעיה היחידה היא השימוש הדמגוגי שעושים בה ערבים ואנשי שמאל, כאילו כדי להוכיח שליהודים יוצאי ארצות ערב אין זכות לשנוא את הערבים משום שהם ערבים בעצמם. זו כמובן שטות מוחלטת, הרי יש יהודים בכל מקום, רוב היהודים בארצות ערב חיו בקהילות מסוגרות ורבים מהם סבלו מהתנכלויות מצד התושבים והמשטר. יש לי בעיה קשה עם העם הגרמני. זה לא אומר שיש לי בעיה עם יהודים יוצאי גרמניה. וידוע שיהודים יוצאי ארצות ערב הם לרוב התומכים של הימין. למה? מפני שהם יודעים מיהם ערבים. מהם ערבים. לא בגלל שהם ישבו ולמדו באקדמיה, אלא בגלל שהם חיו ביניהם ומכירים את אופן מחשבתם.

אף אחד לא חושב שליהודים ערבים אין זכות לשנוא

מוסלמים ערבים או נוצרים ערבים או דרוזים ערבים. מה, חסרים סכסוכים עדתיים בין העדות השונות במדינות ערב? הדרוזים לא טבחו בנוצרים בלבנון במאה ה-19? הנוצרים לא טבחו בפלסטינים במחנות הפליטים?

אושרי 7

New member
חולק על דעתך

ערבים ואנשי שמאל רבים משתמשים בדיוק בטיעון הזה כנגד היהודים יוצאי מדינות ערב.

למעלה