עצומת תמיכה בג'קו אייזנברג

עצומת תמיכה בג'קו אייזנברג

ניסחתי עצומת תמיכה בג´קו אייזנברג אני שולחת לכם קישור לעצומה. אתם מוזמנים לחתום, במידה ואתם מסכימים איתי כמובן. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=817969 - קישור לעצומה. בכלל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על העניין בתור שמאלנים מה אתם חושבים על מאמרו של גדעון ספירו על ג'קו אייזנברג? שיהיה לכם ערב טוב

EverMan

New member
על מה יש לתמוך בו ?

בדיוק כמו שאני לא אוהב את אריאל זילבר כי הוא פשוט טיפש. אומנם מוכשר, אבל טיפש ... אז כך אני לא מצפה מאנשים לאהוב את ג'קו אייזנברג.

Serpent Axis

New member
אני לא חושב שלתמוך זו המילה הנכונה

יצא לי לשמוע אותו רק פעם אחת (כי החברה שלי דאז אוהבת את השטויות האלה, "תותב נולד" וכל זה), אז אני לא מכיר אותו בתור זמר ולמען האמת - ממש לא הסגנון שלי. אבל יש הבדל בין זה לבין החרמתו כי הוא לא שירת צבא עקב היותו בן יחיד למשפחה פגועת פעולות האיבה או הבעת דעות פוליטיות-חברתיות אלו ואלו בראיונות. הוא אומן והוא צריך לקבל את הבמה שלו אם יש לה דרישה מצד הקהל. פוליטיקאים לא צריכים להתערב בדברים כאלה, את הטעם המוזיקלי של פלוני אלמוני צריך להשאיר לפלוני אלמוני. באופן אישי, אני לא מבין את הטענה על "לא שירת בצבא כי הוא בן יחיד למשפחה פגועת פעולות האיבה", משהו בזה לא הגיוני. לדעתי היה שם עוד משהו, כי אחרת הוא היה מגוייס אבל לא ליחידת שדה (אלא אם כן הוא היה ממש רוצה ויש לו אפוטרופוס שמוכן לחתום לו). אריאל זילבר היה אומן די טוב... עד מישהו נתן לו מקרופון וביקש ממנו לדבר
אוי, כמה התחרטנו על זה - אולי יש כמה פוליטיקאים שמוכנים להחרים עיתונאים שעורכים ראיונות עם אומנים?

NorthernStar

New member
לתמוך בו נגד גלי המיליטריזם ששוטפים

את מדינת ישראל מראשיתה, ומהווים קריטריון שיפוט לאזרחים. הוא יכול להיות אמן גרוע, אבל הוא עשה דבר נכון מאוד - הוא סירב לעדר, הוא סירב למיליטריזם, הוא סירב לדכא אחרים, ועל כך מגיעה לו תמיכתנו.

razre

New member
את כנראה לא מכירה אותו

אם רק היית קוראת מה הוא אמר, איך הוא התנסח, ואיך הוא התנצל והתקפל בצורה מבזה ושפלה... ואם כן קראת את כל אלו אז פשוט אין לי עוד מה לומר לך...

st dragon flame

New member
אין לך מושג על מה מדובר נכון?

זה לא שהוא איזה סרבן מצפון שהיה פעיל כל חייו נגד הכיבוש והיה מוכן ללכת לכלא כדי להעביר מסר... סך הכל איזה פישר קטן שלא מצא לנכון לתרום למדינה. מה שעניין אותו זה לא מוסר נעלה, אלא זה שלא לרמה שלו להתגייס.

EverMan

New member
האין המדינה סוג של קולקטיב ?

מה ההבדל בין תרומה למדינה לבין תרומה לקולקטיב ולחברה בכלל ?

NorthernStar

New member
לא זאת הנקודה

כל אלה שמדברים על "לתרום למדינה" - ומדובר בעיקר בימנים - בעבורם המדינה היא חזות הכול. היא המטרה והיא הדבר החשוב ביותר בחברה. אבל המדינה איננה חזות הכול. היא בסך הכול אמצעי, "אמנה חברתית", כפי שנאמר כבר מאות שנים לפנינו, שנועדה להגן על היחיד ולשרת את מטרותיו.

EverMan

New member
אז מה הבעיה ?

האין לשלם מיסים, או לשרת בצבא חלק מאותה תרומה לקולקטיב ? להגן על הקולקטיב מפני איומים חיצוניים ?

NorthernStar

New member
אתה לא **חייב** לה כלום

זה העניין. וכשהמדינה איננה משרתת את האינטרסים של כלל אזרחיה - אלא רק את של חלקם - מותר ואף חובה להיאבק על שינוי צביונה, פירוקה והרכבתה מחדש אם צריך.

EverMan

New member
האין הצבא שלנו מגן על כלל האזרחים ?

האם אני מגן פחות על בדואי בנגב, על ערבי בגליל או על היהודי מת"א ? זכותך לא לאהוב את צביונה. אבל לדעתי האישית ? במידה ואת לא אוהבת את צביונה - תרגישי חופשי לעבור למקום אחר. יש לך רחוב שלם של מדינות לבחור. את לא חייבת להיכנס לבית ולהרוס אותו בשביל שיתאים לרצונותייך. בעיקר שיש עוד 20 מיליון אנשים שהבית הזה שלהם. יש רק מדינה יהודית אחת. יש עוד הרבה מאוד מדינות כלל אזרחיהן. תרגישי חופשי לעבור אליהן.

NorthernStar

New member
להשפיל במחסומים זאת לא "הגנה"

אולי במקרה שלא ידעת. ואולי לא שמת לב, אבל אני עברתי למדינה אחרת, ומכאן אני פועלת לשינוי במזרח התיכון באופן כללי, ובישראל בפרט. וכן, תתפלא עד כמה רחבות כאן אפשרויות הפעולה, שלא לדבר על חופש הביטוי שמתקיים כאן בפועל ולא נומינלית בלבד.

EverMan

New member
לעשות מחסומים

כדאי למנוע מחבלים מתאבדים (או שמא את רוצה להכחיש את קיומם) או פיגועי ירי, זאת הגנה. ואני שמתי לב שעברת למדינה אחרת. במקרה עוד מדינה שיקרה לליבי. אני שמח מאוד שעברת למדינה שיותר מתאימה לך. אבל המזרח התיכון לא צריך להיות מעיסוקייך. עם כל הכבוד - אם את מתנגדת למדינה היהודית, אל תתעסקי איתה. ואל תלכי נגדה. יש מספיק מדינות בעולם שמקיימות אפרטהייד גדול בהרבה, הרבה מהן במזרח התיכון, הרבה מהן באסיה ואפריקה, ואף בדרום אמריקה. ללכת נגד המדינה היחידה בעולם, שיש לה מהות מעבר ל"עבר משותף".. זה פשוט עוול.

NorthernStar

New member
קודם כל,

אני אזרחית ישראלית בדיוק כמוך, וזכותי להביע דעה ולהיות מעורבת ככל שאחפוץ. דבר שני, לכל אחד יש זכות להביע דעה בכל עניין, גם לגבי התנהלות מדינה שאינם גרים בה. או שמא אתה טוען שרק מי שאוחז בדעה מסוימת רשאי להביע דעה - אוהדת כמובן- לגבי מדינת ישראל, אבל חלילה לא לבקר אותה. מדינת ישראל ביצעה פשעים נגד האנושות בעבר, כחלק ממה שהיא מציגה כ"מאבק על הקמת המדינה". יתרה מכך, היא ממשיכה לקיים משטר אפרטהייד כיום וראויה לכל גינוי אפשרי, בדיוק כפי שדרום אפריקה, ידידתה הטובה, זכתה לו בעבר, לפני נפילת משטר הרשע. לנסות להטות את הדיון למקום אחר ולומר "אבל יש מנוולים אחרים בעולם", זה מהלך דמגוגי ולא יותר.

Wing Chan

New member
המחסומים מחלישים את הצבא,

וכשם כן הם - מחסומים. מחסומים בדרך לשלום.

EverMan

New member
דמגוגיה נטו.

אני משרת בעזה, ולא באיו"ש. לכן המחסומים עליהם אתם מדברים קצת פחות נוגעים אליי. אבל גם בעזה, במחסומים שביצענו, אתה יודע כמה פעמים תפסנו אמל"ח ומחבלים ? אילו כל אותם מחבלים היו נכנסים לישראל , היו לנו אלפים אם לא עשרות אלפי הרוגים. האם זה מקובל עליך ?

EverMan

New member
כמו ?

היה עדיף שלא ניתן גישה לאף פלשתיני לישראל ? כי זו האופציה השניה.

למעלה