חובבי ציון, שומרי מצוות?
חובבי ציון הייתה אסופה של אגודות קטנות כמעט בלי מחנה משותף, אני לא חושב שאשפר להגדיר את כולם בשומרי צוות בלי לעשות עוול ללא מעט מהם. וגם מה שאת לא מבינה, שאני טוען שיהדות היא אולי דת, אבל זה מספיק! זה מספיק כדי לקשור את אותו יהודי ממרוקו ויהודי מניו יורק, ואם הקתולים היו מחליטים להגדיר את עצמם כעם והלקים לעצמם מדינה, אני אהיה האחרון שיגיד להם משהו, הקתולים הם לא עם מבחירה, בדיוק כמו שאנחנו עם מבחירה! בהקשר לנושא השני, אני ממש לא מסכים איתך, יכול להיות שיש אנשים שהולכים לצבא בשביל המדינה והכל, שיעשו מה שבא להם, אבל אני טוען שצריך ללכת לצבא, לא בשביל המדינה אלא בשביל האנשים שבה, כי אני לא חושב שיש לי זכות, לבקש ממישהו שיצא לעזה או לשטחים או למחסום או לשק"ם או אני לא יודע לאן, ויגן עלי מפני אותם אנשים שלא שמחים כל כך שאני קיים, אני לא חושב שיש לי זכות לא לעשות את זה בשביל אחרים, לא בשביל המדינה, אלא שכמו שאני יודע ששכן שלי שעכשיו בצבא נמצא במחסום ועושה הכל כדי שאף אחד לא יתפוצץ לי ליד הבית, וכמו שחייל אחר נכנס ללבנון כדי שיפסיקו לירות עלי רקטות, ככה גם אני אעשה בשביל אנשים אחרים, אני לא יודע אם בצורה הזאת אבל אפילו בצורה של לשבת בבור ולהקליד מסמך, כי אני חושב שכל אחד צריך לתרום איך שהוא יכול, ולא למדינה לאנשים שבה כי כמו שאני יודע שאני יכול לסמוך על מי שעכשיו במדים, ככה אני יודע שמחובתי שיוכלו לסמוך גם עלי. ומי שדורש מאנשים אחרים שישמרו עליו ולא מוכן לקיים את חלקו, לא ראוי מבחינתי לדבר הזה שנקרא ביטחון, לזכות הזאת (בארץ לצערי היא פריבילגיה) ללכת ברחוב בלי שאף מוסלמי משוגע יתפוצץ עליך, מבחינתי אפשר לזרוק אותו בתוך ג'נין עם הערבים שהוא כל כך אוהב.