לא ציפיתי לתגובה אחרת..
כתבת :"את ממשיכה ללהג בלי לקרוא מילה ממה שכתבתי" הבה ונבדוק שוב ( בפעם המי יודע כמה..) מי מלהג ומי מתעלם מדבריי האחר: בתגובתך הקודמת השוות בין המשטר החשוך של איראן לזה של ישראל וכתבת כך: " מעולם לא טענתי שהמשטרים בסוריה או אירן נאורים במיוחד. לעומת זאת, בניגוד למתחסדים, אני טוענת שהמשטר הישראלי הוא לא פחות חשוך," בתגובה לדברייך העליתי מספר תהיות שלדעתי מחדדות את השוני התהומי בין שתי המדינות. האם התייחסת לשאלותיי ? האם קיבלתי מענה לדבריי ? לא, אך בתגובה זכיתי למשפט הענייני הנ"ל : "תספרי עד 10, ואז תראי שהעולם הוא לא שחור או לבן, וש"שמאלני" ה"מעז" לבקר את הציונות ואת התנהלותה של מדינת ישראל הוא "אנטישמי עוכר ישראל"" וכי מתי טענתי שכל שמאלני המבקר את מדינת ישראל הוא אנטישמי ? האם אי פעם רמזתי לכך ? ברור שלא, אך נראה שאצלך מדובר בדפוס, בכל פעם שאין לך מענה, בכל פעם שדבריי האחר מתנגשים עם האג'נדה ההזויה שלך, את בוחרת בדרך הקלה והנוחה ביותר מבחינתך, תקיפה וקטלוג ללא כל קשר למציאות, את מזכירה לי מתנחל שפעם נהגתי להתווכח עמו.. כתבתי דברים נוספים שהתייחסו באופן ישיר וענייני לדברים שכתבת, אך את, המאשימה אחרים באי קריאת דברייך, לא טרחת להגיב ולו לקטנה שבתהיותיי, אמנם, יש הסבורים כי ההגנה הטובה ביותר היא התקפה, אך במקרה שלך, הדבר נעשה בצורה מעט לא מתוחכמת וגסה מדי. ממליץ לך לעדן התקפתך על מנת שהגנתך תהיה מעט אפקטיבית יותר. בנוסף, הערתי לך על כך שדברייך לוקים בחוסר אובייקטיביות משווע, בתגובה כתבת : "כהיסטוריונית, כמו כל אחד אחר, גם לי יש השקפת עולם, דעות פוליטיות, השקפה היסטורית וכו' וכו'. אני מציעה שתקראי את קצת את א.ה. קאר "מהי היסטוריה", על מנת להיכנס לפרופורציות." ושוב אשאל שאלה בעלת אופי דומה לזה שנשאלה קודם לכן ( בויכוחים איתך,אין מנוס משאילת השאלה בתדירות גבוהה למדי..), מתי פקפקתי בזכותך להשקפת עולם, דעות פוליטיות, השקפה היסטורית וכו' וכו'...? למרות זאת קיבלתי המלצתך, וגמעתי את קאר כהרף עין.,נדמה לי... שכשהוא כתב כי אנו מסוגלים להבין את העבר רק לאור ההווה, הוא התכוון להדגיש את היחסיות של כל ידיעה או פרשנות ולהבנה שנקודת המבט הסובייקטיבית של ההיסטוריון היא היבט מהותי של הדיסציפלינה עצמה, אך הוא לא התכוון לכך שעל ההיסטוריון להתעלם כליל מכל פרט שעלול לסתור את האג'נדה ההזויה שלו. שכן אז, התיעוד ההיסטורי הופך לדמגוגיה זולה וחסרת ערך. אז יקרתי, ממליץ גם לך לקרוא שוב את קאר, את אלטון, ואף את מארו, והפעם ביתר ריכוז.כדי לקבל פרופורציות ולהבין את ההבדל המהותי שבין היסטוריה לדמגוגיה. ועוד דבר קטן, ודאי שמת לב, כקוראת שאינה בוחלת בקריאה יסודית של תגובות ובזה למלהגים הימניים הבונקריסטים .. כי אני זכר, שכן כל תגובותיי נכתבות בלשון זכר, אז להבא, אודה לך מקרב לב אם תתייחסי אלי בהתאם, תודה ויום טוב.