עצומת תמיכה בג'קו אייזנברג

st dragon flame

New member
מה הקשר?

אני אומר שאזרח צריך להקריב למען המדיה ובעמצאות זאת, לחברה שבה הוא חי: צריך תקציב-הוא צריך לשלם מיסים. צריך להגן על המדינה-הוא צריך להתגייס לצבא. אי אפשר לקיים מדינה בלי תרומה של האזרחים, אין בזה שום קשר להאלהה, האם את מבקרת את החובה לשלם מיסים שפוגעת ברכושו של אזרח?

NorthernStar

New member
פספסת את הנקודה

אני לא מדברת על תשלום מיסים, אלא על הממד הסימבולי, כאשר במדינה פשיסטית המדינה וסמליה הם חזות הכול, ומי שמטיל ספק במיתוסים שלה ומסרב להשתתף בריטואלים שלה מוקע כ"בוגד".

ולשמחתנו, המציאות עליה

את מדברת רחוקה מהציאות הישראלית. יש אמנם חשיבות לסמלים ולצבא, וזאת בשל היותנו מוקפים מדינות אויב, טבעי שהקולקטיב יתאחד סביב סמלים ומיתוסים בעלי אופי מסוים. אך ישראל לא שונה בהרבה מכמה מהמדינות המתוקנות ביותר באירופה.כל אחד יכול להביע את דעתו, אפילו מישהו בעל דעות קיצוניות כשלך, 40 אחוז לא משרתים בצבא וחיים את חייהם ללא שום בעיה, ( כיום אסור לשאול היכן ואם שירתת בצה"ל), כל מי שחפץ בכך יכול להטיף בראשי חוצות כנגד המדינה, נגד השלום, נגד המלחמה, נגד הנגד. מותר לבקר את הממסד,לצחוק עליו, להפגין נגדו, ישנה חקיקה מתקדמת,או לפחות כזו שמתיימרת להיות, כמובן שישנם גם לא מעט בעיות, אך ביחס למשל לאיראן, סוריה, ערב הסעודית אפילו רוסיה, אנחנו די טולרנטים ופתוחים.לא נראה לי שאת יודעת כיצד נראית ומתנהגת מדינה פאשיסטית. מדוע שלא תצאי תחילה נגד המדינות הקיצוניות הזקוקות באמת לשינוי מהותי כמו איראן החשוכה והדיקטטורית, סוריה המושחתת, אפילו רוסיה ופוטין שנוהג "להעלים" מדי פעם עיתונאים המבקרים את שלטונו המושחת. מה דעתך האובייקטיבית למשל על הפגנת האלימות וההתפרעויות של המוסלמים כשהופיעו הקריקטורות על מוחמד ?. האם לדעתך היהודים הפאשיסטים היו מגיבים כפי שהגיבו רבים מהמוסלמים הנאורים למראה קריקטורות הפוגעות בסמלי דת יהודיים ? נדמה לי שמה שחסר יותר מכל לעולם המוסלמי זו קצת ביקורת עצמית,דבר שיש ליהודים בשפע.

NorthernStar

New member
הבונקריזם במירעו

"כל העולם נגדנו", "כולם אנטישמיים" ו"יש רשעים אחרים בעולם".

ומה לגבי תשובה עניינית ?

האם כתבתי שכל העולם נגדנו ? האם טענתי שכולם אנטישמים ? האם אין רשעים הרבה הרבה יותר גדולים מה"שטן"הישראלי ? האם איננו מוקפים במדינות שלפחות כלפי חוץ, בדיבורים ולעיתים במעשים,חלקן רומזות לנו ב"עדינות" שהיו מעדיפות שנתאדה לשמיים ? פשוט תיארתי תמונה יותר אובייקטיבית מהפיקציה ההזויה שהגית ובה את נאחזת חזק חזק כדי להצדיק את שנאתך התהומית הבלתי מוצדקת לישראל.בכל פעם שמישהו מטיח בפנייך את האמת שאת מנסה בכל כוחך ויכולתך לעוות, את מתחילה להשתמש בסיסמאות ודמגוגיה זולה.. לזה יקרתי קוראים "בונקריזם במיטבו". ואולי פשוט תודעתך אינה מסוגלת לקלוט את "השטח האפור", זה שמאפשר להבין שלא כל מי שלא מגדיר את המשטר באיראן ובסוריה כנאור חייב לחיות בתחושה פרנואידית שכל העולם נגדו וכולם אנטישמים, זה שמאפשר לראות את תושבי מדינת ישראל כפרטים אנושיים ולא כגוש של רשע גולמי פאשיסטי טהור.אצלך ללא כל קשר למעשים ולמציאות, או שכולם רוצחים שטניים, או שכולם מלאכים טהורים שאין לבקרם והכל מגיע להם ללא קשר למעשיהם בפועל.

NorthernStar

New member
"אובייקטיבית" ../images/Emo6.gif

הרשי לי לגחך. מעולם לא טענתי שהמשטרים בסוריה או אירן נאורים במיוחד. לעומת זאת, בניגוד למתחסדים, אני טוענת שהמשטר הישראלי הוא לא פחות חשוך, והיום, אחרי ההצטרפות של ליברמן וחשיפת טבעו האמיתי של המשטר בישראל - במיוחד.

את יודעת מה זה אובייקטיביות?

"מעולם לא טענתי שהמשטרים בסוריה או אירן נאורים במיוחד. לעומת זאת, בניגוד למתחסדים, אני טוענת שהמשטר הישראלי הוא לא פחות חשוך" הבה ונבדוק את האובייקטיביות והאמינות שבדברייך. האם בישראל מעמד הנשים זהה לזה שבאיראן ? האם קיום מצעדי גאווה למיניהם אפשרי ברחבי איראן ? האם המשטר הצנטרליסטי והחשוך בישראל מבצע טבח באזרחים השואפים לעצמאות ( אני לא מתכוון לאפליה, אלא לרצח, רצח מכוון, המוני ואכזרי ) ? האם בישראל יש מנהיג דתי עליון השולט במדינה בצורה מוחלטת ?האם באיראן או בסוריה המשטר מאפשר להפגין או אפילו להתבטא בעד שלום עם האויב הציוני ? מה יעלה בגורלו של אזרח איראני שיעז לבקר את השלטון ? האם תמונות ענק של אולמרט מתנוססות ברחבי המדינה על גבי בניינים רבי קומות ? יש דוגמאות רבות נוספות, אך אני בטוח שכסטודנטית להיסטוריה, את מודעת ולא עוצמת עיניים כשנוח לך... הבעיה העיקרית עם קיצוניים כמוך היא שבהתנהגותכם אתם רק מלבים את השנאה ומנציחים ומשמרים את המצב העגום הקיים,את אי הנורמליזציה. אם באמת היית מעוניינת לתרום למען שיפור חייו של הפלסטינאי הממוצע מהרחוב ולא למען שיפור חייו של פעיל הטרור הלא ממוצע בעל האינטרסים המובהקים להמשיך בטרור ובאלימות, היית פועלת אחרת.דרוש מנהיג חזק שיסכים לוותר ולו במעט על הדרישות הבלתי הגיוניות של הצד הלא פאשיסטי במאבק.... אין ספק שנעשה בעבר עוול גדול, לפלסטינים, לישראל, לאינדיאנים בקנדה, לכולם, אך צריך להמשיך הלאה,ישראל זו עובדה קיימת, מדינה המכילה חיים שימשיכו לפעום לנצח, אם תרצי וגם אם לא. רבין הבין שצריך להשתנות ופעל בהתאם, בתמורה קיבלנו מחבלים מתאבדים באוטובוסים, למרות זאת, הציבור ה"פאשיסטי והחשוך" המשיך בכמיהתו לשלום ובחר בברק, בתמורה לכך קיבלנו את האינתיפאדה "דה נקסט ג'נאריישן". פלא שחלק התייאשו והנטייה היא כעת ימינה ? למעט כמה קיצוניים, לרוב אזרחי ישראל חשובים החיים יותר מאדמה ושטחים, עקרון שהציבור הפלסטיני המוסת ע"י קיצוניים שוחרי מלחמה עוד לא הבין והפנים ולכן אינו מוכן לוותר על מאום. ( האם יש "שמאל" פלסטיני? אני מניח שיש, אך משום מה לא שומעים עליו) אבל אפילו עכשיו, אם יקום מנהיג פלסטיני שיסכים ללכת קצת קצת לקראת ישראל, תהיי סמוכה ובטוחה שרוב אזרחי המדינה הפאשיסטית יסכימו לוותר על לא מעט אדמה וכסף למען שלום וצדק, אך כשהאנשים עמם אנו אמורים לכונן שלום מסרבים להכיר בלגיטימציה שבקיומנו ומאיימים בכל יום להשמידנו המצב מורכב וקשה יותר מאשר את מציגה אותו, אין רעים וטובים, ואם יש,בוודאי שמדינת ישראל אינה מייצגת את הצד האפל. נוח לך להשתמש בליברמן, את משתמשת בפרטים שוליים והופכת אותם לעיקר כדי להצדיק את האג'נדה הקיצונית שלך ( למרות שהשפעתו על מהלכים קריטיים תהיה מינורית עד חסרת השפעה) אך ליברמן לא מעיד על דבר פרט לאכזבה וחשש. אז הרשי כעת לי לגחך. חה

NorthernStar

New member
אף אחד איננו אובייקטיבי

כהיסטוריונית, כמו כל אחד אחר, גם לי יש השקפת עולם, דעות פוליטיות, השקפה היסטורית וכו' וכו'. אני מציעה שתקראי את קצת את א.ה. קאר "מהי היסטוריה", על מנת להיכנס לפרופורציות. נדמה לעומת זאת, כי את ממשיכה ללהג בלי לקרוא מילה ממה שכתבתי. לא שזה לא בלתי אפייני לימין, אבל אני מציעה שתקחי נשימה עמוקה, תספרי עד 10, ואז תראי שהעולם הוא לא שחור או לבן, וש"שמאלני" ה"מעז" לבקר את הציונות ואת התנהלותה של מדינת ישראל הוא "אנטישמי עוכר ישראל". יום טוב.

לא ציפיתי לתגובה אחרת..

כתבת :"את ממשיכה ללהג בלי לקרוא מילה ממה שכתבתי" הבה ונבדוק שוב ( בפעם המי יודע כמה..) מי מלהג ומי מתעלם מדבריי האחר: בתגובתך הקודמת השוות בין המשטר החשוך של איראן לזה של ישראל וכתבת כך: " מעולם לא טענתי שהמשטרים בסוריה או אירן נאורים במיוחד. לעומת זאת, בניגוד למתחסדים, אני טוענת שהמשטר הישראלי הוא לא פחות חשוך," בתגובה לדברייך העליתי מספר תהיות שלדעתי מחדדות את השוני התהומי בין שתי המדינות. האם התייחסת לשאלותיי ? האם קיבלתי מענה לדבריי ? לא, אך בתגובה זכיתי למשפט הענייני הנ"ל : "תספרי עד 10, ואז תראי שהעולם הוא לא שחור או לבן, וש"שמאלני" ה"מעז" לבקר את הציונות ואת התנהלותה של מדינת ישראל הוא "אנטישמי עוכר ישראל"" וכי מתי טענתי שכל שמאלני המבקר את מדינת ישראל הוא אנטישמי ? האם אי פעם רמזתי לכך ? ברור שלא, אך נראה שאצלך מדובר בדפוס, בכל פעם שאין לך מענה, בכל פעם שדבריי האחר מתנגשים עם האג'נדה ההזויה שלך, את בוחרת בדרך הקלה והנוחה ביותר מבחינתך, תקיפה וקטלוג ללא כל קשר למציאות, את מזכירה לי מתנחל שפעם נהגתי להתווכח עמו.. כתבתי דברים נוספים שהתייחסו באופן ישיר וענייני לדברים שכתבת, אך את, המאשימה אחרים באי קריאת דברייך, לא טרחת להגיב ולו לקטנה שבתהיותיי, אמנם, יש הסבורים כי ההגנה הטובה ביותר היא התקפה, אך במקרה שלך, הדבר נעשה בצורה מעט לא מתוחכמת וגסה מדי. ממליץ לך לעדן התקפתך על מנת שהגנתך תהיה מעט אפקטיבית יותר. בנוסף, הערתי לך על כך שדברייך לוקים בחוסר אובייקטיביות משווע, בתגובה כתבת : "כהיסטוריונית, כמו כל אחד אחר, גם לי יש השקפת עולם, דעות פוליטיות, השקפה היסטורית וכו' וכו'. אני מציעה שתקראי את קצת את א.ה. קאר "מהי היסטוריה", על מנת להיכנס לפרופורציות." ושוב אשאל שאלה בעלת אופי דומה לזה שנשאלה קודם לכן ( בויכוחים איתך,אין מנוס משאילת השאלה בתדירות גבוהה למדי..), מתי פקפקתי בזכותך להשקפת עולם, דעות פוליטיות, השקפה היסטורית וכו' וכו'...? למרות זאת קיבלתי המלצתך, וגמעתי את קאר כהרף עין.,נדמה לי... שכשהוא כתב כי אנו מסוגלים להבין את העבר רק לאור ההווה, הוא התכוון להדגיש את היחסיות של כל ידיעה או פרשנות ולהבנה שנקודת המבט הסובייקטיבית של ההיסטוריון היא היבט מהותי של הדיסציפלינה עצמה, אך הוא לא התכוון לכך שעל ההיסטוריון להתעלם כליל מכל פרט שעלול לסתור את האג'נדה ההזויה שלו. שכן אז, התיעוד ההיסטורי הופך לדמגוגיה זולה וחסרת ערך. אז יקרתי, ממליץ גם לך לקרוא שוב את קאר, את אלטון, ואף את מארו, והפעם ביתר ריכוז.כדי לקבל פרופורציות ולהבין את ההבדל המהותי שבין היסטוריה לדמגוגיה. ועוד דבר קטן, ודאי שמת לב, כקוראת שאינה בוחלת בקריאה יסודית של תגובות ובזה למלהגים הימניים הבונקריסטים .. כי אני זכר, שכן כל תגובותיי נכתבות בלשון זכר, אז להבא, אודה לך מקרב לב אם תתייחסי אלי בהתאם, תודה ויום טוב.

NorthernStar

New member
משעשע

"האג'נדה ההזויה שלך" - "כתבתי דברים נוספים שהתייחסו באופן ישיר וענייני".
זאת התגובה העניינית ביותר שתקבלי עד שתשני את הטון והגישה. יום טוב.

אנקדוטה מעניינת:

שימי לב, נורת'רן סטאר, כמה כותבים כבר העירו לך על אותו דפוס קבוע אצלך: בכל פעם ששואלים אותך שאלות קשות מידי, ואין לך מענה עליהן, את מתחמקת בתירוצים שונים ובתקיפת השואל... אני חושב ש"שמי ההשניים" הוא/היא הגולש/ת החמישי/ת לפחות (כולל אותי) שכבר העיר/ה לך על זה. קחי זאת לתשומת ליבך, למען הדיון.

NorthernStar

New member
טרולים שכותבים בגסות יש כחול

אשר על שפת הים. מי יתנני מתדיין רציני.

למעלה