עצומת תמיכה בג'קו אייזנברג

razre

New member
יש לך זכויות ויש לך חובות.

מדינה כמו ישראל, לא יכולה להתקיים בלי לחייב גיוס. אין שום קשר לפאשיזם.

st dragon flame

New member
לתרום למדינה!

זה לא כזה סוד שאזרחים ישראלים (רובם לפחות) מחוייבים על פי חוק לשרת בצבא, אף אחד לא חייו אותו להיות אזרח. המדינה היא איגוד של אזרחיה שנועד לפעול לטובתם (כמובן שלא כולם יסכימו על הדרך). המושג הזה הוא לא איזה המצאה פשיסטית- גם כדי לדאוג לחלשים יש צורך בגוף גדול ומרכזי כמו מדינה. אי אפשר לתפעל מדינה בלי שהאזרחים יתנו משהו-כל קישור של זה לפאשיזם מראה אחד משני דברים: או שאת לא יודעת על מה את מדברת, או שאת עוסקת בדמגוגיה בגרוש לטובת כל מה שפוגע במדינת ישראל.

NorthernStar

New member
ראה תגובתי לעיל

ואוסיף: הפאשיזם רואה את המדינה כמטרה ולא כאמצעי, כחזות הכול, ושם אותה מעל לאינדיבידואל וזכויותיו.

Wing Chan

New member
זה לא תמיד תמיד רע.

זה בהרבה מקרים פסול, אני מסכים, אך לא בכול המקרים כולם.

NorthernStar

New member
זה בהכרח רע

מפני שזה מכשיר מעשים לכאורה "לטובת המדינה", ומכאן המדרון הוא חלקלק עד מאוד. ובכלל, ממתי מדינה, שהיא ישות מלאכותית, עולה בחשיבותה על בני אדם?

EverMan

New member
כשלמדינה בפני עצמה יש מהות

אז זה משנה. מדינת היהודים היא מטרה. כן. ואין פה פן פאשיסטי. אך ורק פן הישרדותי.

NorthernStar

New member
המהות שלה היא גזענית כאמור

ואפילו במדינה מתוקנת, המדינה לא יכולה לעמוד מעל לאינדיבידואל. זהו בדיוק הבסיס לחירויות הפרט.

EverMan

New member
המהות שלה הוא צורך.

העם היהודי מעולם לא שאף לעצמאות לפני שהוא נפגע פעם אחר פעם אחר פעם. עצם קיומה של מדינת ישראל כקונספט, הוא מעל הכל. והוא עקרון הציונות. זה לא עקרון גזעני. זה עקרון לאומי ודתי. זה שאת מתנגדת ללאומיות , זה משהו אחר לגמרי.

NorthernStar

New member
אין "עם יהודי", יש דת יהודית

הציונות יצרה סוג של לאומיות מדומיינת, אבל הדבר החמור היא שהיא מחקה - בסופו של דבר גם פיזית - את הערביות של פלסטין. היא הקימה מדינה גזענית על חשבון תושבי הארץ המקוריים (ולא רק על חשבונם). המדינה הציונית היא גזענית במהותה, משום שהיא מעניקה מעמד בכורה ליהודים, תמיד על חשבון הלא-יהודים.

EverMan

New member
"הערביות של פלשתין" ?

האם בפלשתין היה עם ? הציונות הקימה מדינה על בסיס דתי ולאומי. נכון. על שטח ארץ , שלא היה שייך לאיש. אלא היה מנדטורי. היו פה תושבים. אבל לא לאום. היו פה ירדים, ועירקים, ומצרים, וסורים. לא היו פה פלשתינים. הפלשתינים קמו בדיוק כמו הישראלים. באופן מדומיין. הדת היהודית, הנרדפת, והעם היהודי, התגבש לכדי לאום. האם יש דבר שאין לעם היהודי ? שאמור להיות לעם ? הסטוריה ? שפה ? דת ? למה את כזו אנטישמית ?

NorthernStar

New member
בהחלט בפלסטין ישב ויושב עם

הם הפלסטיני. ואני מציעה לך לשבת לקרוא קצת היסטוריה, כולל זאת של הציונות. אפילו מייסדיה ידעו היטב שהם מייסדים תנועה על בסיס דתי ולא לאומי-אתני. איך אני אוהבת שימנים שנגמר להם מה לומר מיד עוברים ל"אנטישמית עוכרת ישראל". מחמם את הלב.

EverMan

New member
זה היה חצי בציניות האמת.

לא היה "עם פלשתיני". בישראל לא היה שום עם בעל אופי מיוחד. היו עובדים מעירק, היו עובדים מירדן, היו עובדים ממצרים. על שטח "פלשתינה", לא היה שום לאום. השטח פה היה כמעט נטוש לגמרי, ועל כל שטחה של ישראל חיו פחות מחצי מיליון אנשים. הציונות הפריחה את השטח הזה, בנתה פה מדינה. במקום שלא היה דבר. היו פה תושבים. עם זה אני מסכים איתך. אבל הם לא היו עם. והם לא היו לאום. והם לא היו בעלי גוון לאומי כלשהו. אולי הגיע הזמן שאת תלמדי משהו ? וההערה בנוגע לאנטישמיות, זה שאת כ"כ "שמחה" לבטל את זכות הקיום של העם היהודי, אבל שאומרים לך משהו , שנכון אגב, נגיד בנוגע לערביי ישראל, את ישר מזנקת להגנה. יש לך איפשהו עמוק בפנוכו, איזו שנאה עמוקה מאוד לעם שלך. ה"פלשתינים" החלו לקבל מהות כעם ולאום, תחת הכיבוש הישראלי. שיש להם מכנה משותף אחד בלבד : הכיבוש הישראלי. מסתבר שהכיבוש כן עשה משהו טוב אחד. הוא יצר עם מאין.

NorthernStar

New member
העלית את גולדה מהמתים?

בפלסטינה ישבו אנשים טובים שעיבדו את אדמתם עד שבאו הציונים וב1948 גירשו אותם מבתיהם וגזלו את אדמותיהם. as simple as that. וכן, לפלסטינים היו תנועות לאומיות אקטיביות מאוד. לעיתון הנפוץ עוד מתחילת המאה ה20 קראו "פלסטין". בניגוד לשקרים ששיקרו לך, פלסטין לא הייתה ריקה או נטושה. היא הייתה כולה שדות ופרדסים, ומאות כפרים קטנים שאתם החרבתם ב1948. אני מציעה לך לקרוא היטב בנושא. וכמו שאמרתי, היהדות איננה עם, היא דת, אז ודאי שאין לי "שנאה עמוקה לעם שלי". לאיזה עם בדיוק?

EverMan

New member
לעם היושב בציון.

זה הקיים כבר "לפחות" 57 שנה, גם לפי טענתך. יש עמים עם הרבה פחות ביסוס מהעם הישראלי. בפלשתינה היו אנשים. לא טענתי מעולם אחרת. בדבר היותם טובים או לא - זה דיון אחר לגמרי. הציונים שעלו לארץ, לא גירשו איש. עד מלחמת העצמאות, כל מעשי האיבה שבוצעו, היו כנגד היהודים, ולא של היהודים נגד איש. ואם כבר - בוצעו נגד הכובשים הבריטים. היה חבל ארץ בשם פלשתין. אני לא סותר את זה חמודה. אני אומר שלא ישב פה עם. בעל מאפיינים של עם. עם סימני זיהוי, או הכרה לאומית.

NorthernStar

New member
ישראליות היא אזרחות, לא אתניות

מה גם שמדובר באזרחות שאיננה שווה לכולם, אזרחות אקסלוסיבית ולא אינקלוסיבית. ושוב, קרא קצת. קרא על גירוש תושבי אמטולה ב1896 וניכוס בתי הדרוזים שגורשו על ידי המתיישבים היהודים. קרא על גירוש תושבי ג'עוני. התיאור קורע הלב מופיע במקורות ציוניים אגב. קרא על התנועות הלאומיות הפלסטיניות, בעיקר מ1917, אבל גם עוד קודם, במאה ה19. קרא קצת על הטירוריזם היהודי, על הירקות הממוקשים בשווקים. קרא קצת על פיצוץ מלון המלך דוד, סתם, בשביל הדוגמאות.

st dragon flame

New member
כנראה שכל לאום הוא מדומיין

לאום הוא לא עניין "טבעי", הוא משהו שאנשים יצרו. עוד אחד מאלו הוא הלאום היהודי. אולי הוא יותר מורכב משאר הלאומים (כי, מה לעשות, היהודים היו מפוזרים בכל חור בעולם 2000 שנה כמעט) אבל ברגע שקבוצת אנשים רואה עצמה כחלק מלאום אחד, מי את שתגידי להם שהם לא לאום?! ולגבי ה"עבר" של המקום-א"י החליפה שליטים פעמים רבות מאד. גם הפלסטינים לא היו כאן תמיד, הרי האיסלם הושלט כאן בכוח החרב. בנוסף, יש עדויות לישוב יהודי בא"י שגורש בכוח ע"י הרומים. בגלל שיש יותר מעם אחד שרוצה לחיות פה-צריך להתפשר ולחלק את הארץ. את משום מה רוצה את א"י בין הים לנהר (או אולי את שתי גדות הירדן?) לפלסטינים. למי שרוצה את זה ליהודים את קוראת בכל מיני כינויים לא יפים-מה ההבדל ביניכם?

NorthernStar

New member
אם לא ניכנס כרגע לאנדרסון

(נראה לי סבוך מדי בשביל מתחילים), היהדות איננה לאום. תחשוב על זה כך: מה מאחד יהודי-רוסי מאודסה, יהודי-מרוקני ממרקש ויהודי-ערבי מבצרה? לא התרבות, לא האתניות. רק הדת. וכפי שאמרתי, גם אבות הציונות ידעו זאת היטב. אני מציעה שתקרא קצת את ליליינבלום ופרץ סמולנסקין לפני שאתה מדבר.

EverMan

New member
השפה, התרבות שקיימת כבר 100 שנה

הרצון להיות תחת קורת גג משותפת. הרדיפות הנצחיות.

NorthernStar

New member
צר לי, אתה טועה

השפה העברית השתמרה באמצעות הדת והטקסטים המקודשים שלה. איזו תרבות? ליהודי-הרוסי תרבות רוסית, ליהודי-הערבי תרבות ערבית וכו'. כאמור. המכנה המשותף היחיד הוא דתי, לא תרבותי וודאי שלא אתני. גם הרדיפות הוא על בסיס דתי, יותר באירופה הנוצרית מאשר במדינות מוסלמיות. "רצון לחיות תחת קורת גג משותפת"? כאילו דירת שלושה חדשים בשינקין?

EverMan

New member
השפה העברית השתמרה

באמצעות הדת בדיוק כמו הלטינית. השפה העברית המחודשת היא שפה כמעט שונה לגמרי. ספק רב לי אם אדם מתקופת המקרא היה מבין אותנו מדברים. התרבות שהתפתחה בישראל, היא התרבות של כולם. ולהזכירך, גם בתוך הקהילות בארצותיהם, היהודים שמרו על יחודם. היהודים הוגלו (!) (כמו הנכבה היקרה שלך), זכותם לשוב לאדמתם. וכן, כמו דירת 2.5 באבן גבירול.

למעלה