ערבים כן! חרדים לא!

saar7650

New member
ערבים כן! חרדים לא!

אני קורא את העיתון השבוע ואינני מאמין!!! מפלגת שינוי מזמינה את אבו מאזן לכנסת. המזמינים: מפלגת שינוי שבראשה עומד טומי לפיד. אותו טומי לפיד לא מוכן להסתכל בכלל על החרדים ובוודאי שחלילה מלהזכיר זאת אף לשבת ביחד בממשלה. מה שנקרא- או הם או אנחנו! אך לשבת עם מכחיש שואה (אבו מאזן) ועם אנשים מאוד "מכובדים" שחלקם אף שוייכו כמשתפי פעולה עם הטרור מוכן לשבת ולהדיין מר לפיד. לאחר הפיגוע הנורא בכפר יעבץ לפיד וחברו פריצקי אמרו: "בכל זאת- צריך להמשיך במו"מ עם הפלשתינים" ולא ביטלו את הזמנתם של ראשי הפלשתינים לכנסת. שאלה זו מופנית גם לגבי חברי מר"ץ ויוסי שריד (דאז יו"ר המפלגה) שלא הסכימו לשבת עם החרדים "ריד מיי ליפס..." אך עושים ה-כ-ל למען הפלשתינים! רציתי לשאול מה דעתכם בנידון???

vizini

New member
בור או נבל?

אני מתקשה להחליט מה אתה. אני אתן לך להינות מהספק ואניח שאתה בור (וזו עוד מילה עדינה). אני אסביר לך מה ההבדל בין המקרים. אם אחר כך תמשיך בטענות מעין אלה, אז כבר לא יהיה ספק מה אתה. עם הפלשתינאים יש מלחמה. אנחנו הורגים בהם, והם בנו. כל פעילות שנעשית מולם, נעשית כדי להפסיק את המלחמה ולעצור את ההרג. יש אולי אסכולות שונות בדרך לעשות זאת, אבל אני מאמין שמטרת כולם, משמאל ועד ימין, היא לעצור את ההרג. הויכוח בין החרדים לחילונים הוא על אורח חיים ועל תרבות. לא מדברים כאן על חיים ומוות. אם ההבדל הזה לא היה ברור לך עד עכשיו, אני מקווה שעכשיו הוברר לך

saar7650

New member
ושוב- תודה על המחמאות!!!

מודה לך מקרב לב על המחמאות. אני שם לב שאתה פשוט לא מסוגל לדבר בלי לנאץ ולקלל- אבל מה לעשות וזה החינוך שאותו קיבלת... ועכשיו לנושא- מה הקשר בין זה שאנו מנהלים מלחמה עם הפלשתינים לבין זה שלוחצים את ידיהם ברוך ובחמימות???!!! הרי על זה אני מדבר! הפלשתינים רוצחים בנו כל יום ואנו מסכימים (בצדק או שלא- על זה לא הוויכוח אם לא הבנת) לנסות ולפשר. הבעיה היא עם אלה שמוכנים לעשות ה-כ-ל למען הפלשתינים אך לשבת באותה ממשלה עם חרדים -שמת לב??? לשבת!!! רק לשבת!!! לא דיברתי על וויתורים, רק על ישיבה יחד עם החרדים בממשלה הם לא מוכנים בשום אופן!!! אותו לפיד מוכן לשבת ומתעקש לשבת עם מכחיש שואה (אבו מאזן) אותה שואה שמשפחתו של לפיד נכחדה בה! אך לשבת יחד עם חרדים הוא לא מוכן. ועכשיו אני מקווה שהבנת...

vizini

New member
כבר הסברתי לך -

בור איננה קללה, ונבל הוא השם הנכון למי שעושה מעשה נבלה. עד שלא תחזור בך מההשוואה בין ההשתמטות של החרדים לדחיית השירות של עתודאים - זה מה שאתה. לגבי הבורות - אז ככה: לחיצות ידיים וחיוכים הם מחחוות שאינם עולות לצד הנותן מאומה. זאת בניגוד לויתורים אמיתיים. אם עוד לא הבנת את ההבדל של משא ומתן וישיבה באותה ממשלה - אתה בבעיה, כי יש סיכוי שבורותך היא כרונית... לטומי לפיד אין שום בעיה לשבת עם חרדים סתם. הוא עושה זאת חדשות לבקרים בכנסת, בוועדות ובתוכניות טלויזיה. לשבת באותה ממשלה פירושו להסכים על קווי יסוד משותפים, וזאת, למרבה הצער, אין ולא יהיה בקרוב בין החילונים לבין החרדים. ועכשיו אני מקווה שהבנת...

saar7650

New member
המשך...

זאת הבעיה! האם יש קווי יסוד משותפים עם מכחישי שואה???!!! יותר מאשר עם אחים שלך??? האם יש קווי יסוד משותפים לרוצחי עמך מאשר עם אחיך??? האם נציגי הערבים ששוייכו כמשתפי פעולה עם הטרור, שלא מפחדים ולא מתביישים להכחיש את השואה, האם הם- יותר טובים מהחרדים???!!! לאן השינאה התהומית הזו הגיעה???!!! לגבי המשך הכפשותיך- לא נורא, אתה עוד תלמד לדבר ולהתחנך. זה שיש בינך לביני חילוקי דיעות לא עושה אותי ל"נבל" או ל"בור"- מה גם שכבר הספקת להכליל את "חבריי" (מי אלה? האם אתה מכיר אותם?) בתור "נבערים"- אך ורק עקב כך שאינך מסכים עימי.

vizini

New member
עידו, אני מאמין שאינך טיפש.

אם ההסבר שלי לא היה מספיק ברור קודם, אני אחזור עליו שוב: כאשר שתי מפלגות יושבות יחד באותה ממשלה, זה אחרי שהגיעו להסכם על קווי יסוד משותפים להתנהלותה ודרכה של הממשלה. בין בוחרי שינוי ובין החרדים המיוצגים ע"י מפלגות כמו ש"ס ואגודת ישראל, אין, ולא יהיו בעתיד הנראה לעין שום קווי יסוד משותפים. אין זה אומר שלא יושבים ולא מדברים - להיפך. נציגי שינוי יושבים ומוכנים לשבת עם נציגי החרדים ולדון בכל דבר ועניין, והם אף עושים זאת - בין אם בוועדות הכנסת, במליאה, במועצות העירוניות ובמקומות נוספים. כשיהיה אי פעם בסיס משותף לקווי יסוד משותפים (למשל כשיסכימו החרדים להתגייס לצה"ל) יהיה גם מקום לחשוב על ישיבה משותפת בממשלה. עם הפלשתינאים המתונים, גם כן לא יושבים באותה ממשלה. מה שעושים הוא שמנסים להגיע למה שנראית מטרה משותפת לשני הצדדים - להפסיק את האלימות, הטרור וההרג ולהגיע למשא ומתן על הסדר קבע בינינו לבינם. בלי קשר לשום דבר אחר שקורה, זו צריכה להיות מטרה ואינטרס עליון של כולנו (גם אם יש חילוקי דעות על הדרך להגיע לכך). לכן אני בכלל מתפלא על ההשוואות האלה שאתה עושה. אני מקווה שההבדל התהומי בין המקרים הוברר לך עכשיו.

saar7650

New member
ויזיני- האם חזרת בך מהכפשותיך?

בכך שקראתי לי "בור" ולחבריי "נבערים"?? בכל מקרה- שוב אומר. כשטומי לפיד וחבריו מדברים נגד החרדים בתקשורת הם עושים זאת בעוצמות ארסיות איומות! משתלחים בהם לא רסן. אך כשמדברים עם העם הפלשתיני- להזכירך אותו עם שטובח בנו- הדיבור מתון, החיוכים עולים והכל שב אל מקומו בשלום! מה גם שבמו"מ עם הפלשתינים בינתיים רק העם היהודי נותן ואילו הפלשתינים לא עושים דבר וחצי דבר! אז לבוא ולומר כי יש לנו קווי יסוד משותפים הרבה יותר מהעם הפלשתיני מאשר עם החרדים עצמם זה דבר איום בפני עצמו!!! שכן מה שאתה אומר שיש לך אפשרות גדולה יותר לאהבה בין רוצח שפל לבין חרדי!!! ועל זאת טענתי. אני אומר- שלום בינינו לבין עצמינו קודם לכל סוג של שלום!!!

vizini

New member
כבר הסברתי לך - בור אינה הכפשה.

היא מציינת חוסר השכלה או חוסר ידיעה. ואכן, כל הודעה והודעה שלך זה ניכר. למשל, ידיעותיך בעניין "מהי דמוקרטיה", כפי שהשתקפו באחת ההודעות שלך (דמוקרטיה איננה רק "הרוב קובע"). עוד אינך מבדיל בין ישיבה בממשלה ובין משא ומתן. גם זה מעיד על בורות. אשר למחוות - חיוכים ודיבור מתון - זה עניין של הדדיות. מי שתוקפים ומשמיצים אותו על כל צעד ושעל, קשה לו להיות חייכני כלפי התוקף. זה פשוט עניין של סגנון. קח לדוגמא את לפיד ואייכלר. כאשר היו חברי פאנל בתוכנית "פופוליטיקה" הרבו להחליף חיוכים, למרות חילוקי הדעות ביניהם. החרדים פשוט צריכים ללמוד מזה שאותו יחס שהם מפגינים כלפי אחרים, יחזור בסופו של דבר אליהם...

saar7650

New member
הכפשה היא-

גם כן הטלת כתם או כינוי בזוי לאדם. לכן- הכינויים שאתבה מכנה אותי ואת חבריי הינם הכפשות. אבל בטח שוב תטען שאיני מבין דבר! כרגיל... לגבי התגובה עצמה- בוודאי שדמוקרטיה איננה רק "הרוב קובע"!!! איפה כתבתי שדמוקרטיה היא אך ורק קביעת הרוב??!!! "אינך מבדיל בין ישיבה בממשלה לבין מו"מ". אז כן הבנתי. אולי לא הבנת שהבנתי אך אנסה להסביר לך שוב- בוודאי שכינון ממשלה דורש קווי יסוד משותפים בין אנשי הפאנל! א-ב-ל שאלתי היא: האם החרדים גרועים יותר מהערבים??!! מדוע מסכים יוסי שריד וטומי לפיד לשבת בממשלה עם הערבים ולא מוכנים לשבת עם החרדים?!! אם היה שר חרדי מזמין מכחיש שואה לכנסת בתרועות רמות היה "זוכה" לשלל גינויים ורינונים מצד אנשי שינוי ומר"ץ! אך להם- מותר להזמין מכחיש שואה בשם אבו מאזן! אם היו אנשי שינוי ומר"ץ מתיחסים בסלחנות לחרדים כפי שמתיחסים לערבים המצב שלנו היה מעולה! אם על רציחות של נשים זקנים וטף מוכנים אנשיהם להבליג, לחרוק שיניים ולנסות לקדם את תהליך ה"שלום"- מדוע אין הם מדברים באותו טון כלפי החרדים?!! מעולם לא שמעתי את יוסי שריד וחברי מר"ץ מדברים בגנות הערבים כמו שהם מדברים בגנות חרדים! אנשי שינוי ומר"ץ עוד לא אירגנו הפגנות ענק נגד הטרור כמו שהם ההפגנות שהם מקימים נגד החרדים! אז על מה לעזאזל אתה מדבר???!!!

vizini

New member
איפה כתבת -

הנה, כך כתבת: "דבר נוסף- "חלק ממשחק הדמוקרטיה"... עכשיו אני כבר צריך מטפחת כדי לנגב את הדמעות מרוב צחוק! שהרי דמוקרטיה אומרת כי רוב הציבור הוא הקובע. " בהודעה הזו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=17823292 לגבי הערבים - מעולם לא היה שר ערבי בממשלה או מפלגה ערבית בקואליציה, כך שגם בעניין הזה דבריך מופרכים. ועוד מופרך החיבור שאתה עושה בין שינוי למר"ץ. אין קשר בין המפלגות האלה. אבל כנראה שכשהטיעון המקורי הוא חלש ומופרך, מתחילים לירות לכל הכיוונים בתקווה שמשהו יפגע.

saar7650

New member
אתה פשוט לא מבין כלום

או שלא מעוניין להבין... לגבי הציטוט שלך- האם טענתי כי הדמוקרטיה היא אך ורק החלטת הרוב???!!! טענתי שדמוקרטיה אומרת כי רוב הציבור הוא הקובע אך לא טענתי שדבר זה הוא מאפיין יחידי לדמוקרטיה. לגבי הערבים- כל עוד לא טענו אנשי מר"ץ ושינוי את אותה טענה שהם טוענים נגד החרדים ("או הם או אנחנו"!) גם כנגד החרדים- מובן ששתי המפלגות מוכנות לשבת יחד עם הערבים. "מופרך החיבור בין שתי המפלגות". איני יודע כיצד אתה מסיק מסקנות- אך איפה טענתי ששתי המפלגות הללו קשורות זו בזו?!!! כל שטענתי כי שתי המפלגות עשו כך וכך דברים. לא אמרתי שהן קשורות זו בזו. לגבי המשפט האחרון- הטיעון המקורי הוא אמיתי ונכון- אך שנאתך התהומית לדת ולדתיים והבוז שאתה מפגין כלפי הדתיים בפרום הזה רק מראים שאינך מסוגל להיות כנה עם עצמך!

vizini

New member
את דבריך אני בוודאי לא מבין

וזאת כי הם פשוט לא מובנים. הציטוט היה תגובתך לדברי "זה חלק מהמשחק הדמוקרטי". לגבי החיבור שאתה עושה בין מרץ ושינוי - האם גם עברית אינך מבין? תקרא טוב ותנסה להבין את ההודעה. אתה ממשיך לנסות לירות לכל הכיוונים ולזרוק בוץ בתקווה שמשהו יפגע. שלא יגידו שאני עושה הכללות, אבל אם אתה מייצג של החרדים, אז המצב הוא על הפנים...

saar7650

New member
מעניין שכולם מבינים אותם- חוץ ממך..

א. שוב אתה עונה ללא קשר! ולכן איאלץ שוב להסביר לך- את ציינת בהודעה הזו בסוגריים כי "הדמוקרטיה אינה רק 'הרוב קובע'" מכאן יוצא שהבנת כי אמרתי שדמוקרטיה היא רק הרוב קובע. לכן בתגובה הבאה (שורה חמישית ושישית) שאלתי היכן ציינתי שדמוקרטיה היא אך ורק הרוב קובע? והבאת לי את הציטוט הזה. בו לא טענתי כי הדמוקרטיה היא אך ורק קביעת הרוב. ב. חיבור בין שינוי ומר"ץ- אין אני מחבר את שתי המפלגות כאחת! אני רק ציינתי ששתיהן מעדיפות את הערבים על פני החרדים! וציינתי דברים ששתי המפלגות עושות. כיוון ששתיהן לא היו מוכנות לשבת עם החרדים. ג. אתה ממשיך להתחמק מהטענות שלי. ידוע שאינך אוהב חרדים ואף מזלזל בהם אך אין זה אומר שדבריי לא נכונים. אם שמת לב- מלבדך אף אחד לא טוען כי הדברים הם ניסיון להטיל רפש לא מוצדק במפלגות הללו. לגבי המשפט המסיים: הכללות כבר עשית, בכך שכינית את חבריי- "נבערים". דבר אחרון לסיום- אני לא חרדי, אלא דתי רגיל. יש הרבה דברים שאיני מסכים עם החברה החרדית אך כשדברים יוצאים מגדר הרגיל כמו בשרשור הנ"ל אני יוצא להגנתם כמו שאתה יוצא להגנת החילונים. אם המצב הוא על הפנים או לא- שאר חברי הפורום יחליטו ולא מר וויזיני הגאון והנכבד לבדו!

vizini

New member
מי זה כולם?

א. אני אמרתי משהו לגבי כללי המשחק הדמוקרטי, ואתה קפצת עם הביטוי שציטטתי. זה מעיד על חוסר הבנת הדמוקרטיה, כפי שאמרתי. תלמד מה זה דמוקרטיה. ב. "לעשות חיבור" זה להזכיר את המפלגות באותו הקשר. וזה בדיוק מה שאתה עושה וממשיך לעשות. תלמד עברית. אגב, אתה גם טועה (או משקר, מה שיותר גרוע...) בעניין. מרץ היתה מוכנה לשבת עם חרדים, וגם ישבה איתם בפועל באותה ממשלה. יוסי שריד אמר פעם שכדי לקדם את תהליך השלום, הוא מוכן ללבוש קפוטה ושטריימל... ג. אתה מוכיח שלא רק עברית אתה לא מבין. תקרא את תגובת פלסטיק להודעתך. לגבי הכללות, לא עשיתי הכללות, אלא פרפרזה על "אמור לי מי אתה..." אני עדיין מקווה שאתה לא מייצג את החרדים או הדתיים. כי אז עוד יש תקווה...

saar7650

New member
אתה פשוט ממשיך לסלף דברים!!!

א. זה שטענתי כי בדמוקרטיה הרוב קובע- אין זה אומר שזהו המאפיין היחידי לדמוקרטיה! מה לא ברור פה???!!! ב. לגבי החיבור בין שתי המפלגות- טענתי כי אני אכן מחבר את אותם דברים שהם עשו נגד החרדים! אני משקר???!!! הרי מר"ץ ויוסי שריד אמרו: לא נשב עם החרדים!!! ויוסי שריד חזר ואמר "ריד מיי ליפס!" לא נשב איתם!!! בסופו של דבר נ-א-ל-צ-ה מר"ץ לשבת עם החרדים וזכתה לשלל גינויים והשמצות ממצביעיה וגם מסיעת שינוי על כך. מה הקשר בין משפט הסיום בסעיף ב' לשרשור הנוכחי??? ג.בינתיים- נדלג על הסעיף הנ"ל... אין לי ראש לרדת להשמצות אישיות!

vizini

New member
זה אתה שמסלף את הדברים.

א.מההקשר שבו אמרת את הדברים, ברור שאתה לא מבין מה זו דמוקרטיה. דמוקרטיה זה לא "הרוב קובע". ב. כן, אתה משקר וכבר הוכחתי זאת. לפחות הבנת מה זה "לחבר"... אם אני צריך להסביר לך מה הקשר, אז חבל על הזמן שלי...

saar7650

New member
אני מסלף? יבואו חברי הפורום וישפטו!

א. בפעם המליון אני טוען כי זה שאמרתי כי בדמוקרטיה הרוב קובע אין זה אומר שזהו המאפיין היחיד בדמוקרטיה. ב. הוכחת שאני משקר??? איפה?!! הרי כבר הפרכתי לך את טענותיך לגבי מר"ץ. ושוב- אם זו הייתה פליאתך בכך ש"חיברתי את שתי המפלגות" אז באמת טיעוניך רדודים ביותר. וכי מה רע לחבר את שתי המפלגות בדברים הדומים שהן עושות? לגבי ה"קשר" למשפטך שבו אמרת כי "יוסי שריד אמר פעם שכדי לקדם את תהליך השלום, הוא מוכן ללבוש קפוטה ושטריימל"... זה רק מוכיח את טענתי!!! שלדעתו- ללכת עם שטריימל זה באמת צעד כבד מנשוא עד שהוא מוכן "לסבול" את השטריימל והלבוש החרדי למען הסכם שלום... אם את זה לא הבנת אתה בצרה צרורה...! או שגם את המשפט הזה אתה תסלף!

vizini

New member
אכן, שישפטו.

אני כבר התעייפתי מלתקן את שגיעותיך וסילופיך, ולא נראה לי שאתה מבין את מה שאומרים לך. פשוט חבל על הזמן שלי.

saar7650

New member
בהחלט חבל על הזמן שלך!

לשקרים שלך אין רגליים ואין ביסוס. ויפה שהשכלת להתחמק מטענותיי בדרך זו.

vizini

New member
מי משקר כבר ראינו.

נתתי תשובה לכל טענותיך, אבל כנראה שלקיר קל יותר להבין...

למעלה