ערבים כן! חרדים לא!

saar7650

New member
לא לגביך חלילה!

אך ישנם מששתפים המכנים אחרים בכינויי משנה ('בור','נבל','נבער' וכו'). לכן ביקשתי שאני ואתה נדון ללא כינויי משנה.

פלסטיק

New member
קטונתי מלחלק ציונים לאחרים ../images/Emo8.gif

תן שאלה ואני אשתדל לענות אני לא מבטיח להגן על כל פעולה שנקט איש מפלגה זה או אחר, גם לי יש הרבה ביקורת עליהם. תקח בחשבון שיש אופציה שאומר לך פשוט שאתה צודק. תשתדל לא לשאול על מה יוסף לפיד או יוסף שריד חושבים, אני לא בוחן כליות ולב ואין לי מושג תביא עובדה ותשאל מה דעתי.

saar7650

New member
תשובות ל"השמצות"...

"אותו טומי לפיד לא מוכן להסתכל בכלל על החרדים" (וואלק מה כוונתך בלהסתכל? האם הוא הציע הצעת חוק שחרדים לידו צריכים להתחפש?)" אתה יודע שאין זו כוונתי! כוונתי הייתה ליחס כלפי החרדים לעומת היחס לערבים. "יוסף לפי חטף הרבה ביקורת על כך שהסכים לשבת עם אגו"י ועמד על דעתו". לכן הוא חטף ביקורות- על כך שלא עמד בדבריו ש"לא אשב עם חרדים". בדיוק כמו שיוסי שריד חטף ביקורת על כך שישב עם ש"ס למרות שאמר כי לא אשב עם החרדים! "ריד מיי ליפס"!

פלסטיק

New member
שתי תשובות? בסדר, ומצידי שאלה

יחס לחרדי לעומת יחס לערבי: אתה קבלת על זה שערבי הוזמן לכנסת. לא ראיתי ששר המשפטים אי פעם הציע למנוע מחרדי להגיע לכנסת. ככל שאני זוכר לפיד רואה שוויון זכויות וחובות בין כל האזרחים במדינה ולכן לפחות במישור הרשמי הוא משתדל לא להפלות בין אזרחים ישראלים ערבים ויהודים חרדים. קיימים מקומות בהם אני מניח שהשוויון לא יתקיים בגלל המצב הבטחוני. למשל נראה לי שערבי שינסה להתקבל לועדת חוץ וביטחון יתקל בהתנגדות גדולה יותר מאשר חרדי. או למשל חרדי שירצה לעבוד במקום אזרחיע עם משמעות בטחונית יהיה לו קל יותר מאשר ערבי ונראה לי שלפיד יתמוך בעמדה זו בקשר לזה שהוא כשר הזמין אויב ישראל כדי לדון איתו בדרכים ליצור איזושהי מערכת שנוכל לחיות יחד: מה ציפית? שיזמין איזשהו שוויצרי? איתם אין לנו בעיות. הצרות שלנו זה עם האנשים המאוד לא נחמדים שנמצאים יחד איתנו ובגבולנו. למה הם שם? בתלונות תפנה לה', מפלגות שינוי ומר"ץ לא שמו אותם שם. בקשר לטענה השניה: יוסף לפיד לא אמר שלא ישב עם חרדים. חרדי יכול להיות פעיל בשינוי עצמה וגם יכול לנסות להבחר. יוסף לפיד אמר שלא יכהן עם ש"ס בממשלה אחת כי אז הוא לא יוכל לקדם את מה שהוא רואה כחשוב. למשל אם היה חרדי ח"כ מטעם מפלגת העבודה לא היתה בעיה בלכהן באותה ממשלה כי סדר היום הפוליטי המשותף היה אפשרי. זה טבעי כמו שליברמן לא יסכים לכהן באותה ממשלה עם זהבה גלאון בגלל הבדלי השקפות. זה לא אומר שליברמן שונא נשים או אשכנזיות. פשוט בגלל הבדלי ההשקפות אין אפשרות שהם יכהנו באותה ממשלה. אני מבקש שתענה לי על שתי השאלות הבאות: 1. מה אתה חושב על הגזענות במפלגות ובמערכת החינוך החרדית? אני מתכוון למפלגה כמו ש"ס שאסור בה לאדם ממוצא אשכנזי להבחר. מה אתה חושב על יהדות התורה שבה לאדם ממוצא ספרדי אסור להבחר? מה אתה חושב על מערכת חינוך בה יש הפרדה בין תלמידים (ותלמידות) ממוצא שונה (ואפילו הם דור שמיני בארץ)? 2. מה אתה חושב על התבטאויות של רבנים שהם ראשי ציבור חרדי גדול כדוגמת: א. ראש פחי הזבל (על ראש ממשלה בישראל) ב. ארור יוסי שריד (במקום ארור המן) ג. נאום השפנים והנידות (לגבי הקיבוצניקים) ד. איחולי מוות לשרה (לשעבר) שולמית אלוני והבטחה להפוך את יום מותה ליום חג אם תרצה אוכל לתת עוד דוגמאות אבל אתה מבין את הרוח הכללית בקשה לי אליך: אל תענה לי בזה שיש חילונים עם ביטויים יותר גרועים משל החרדים או שיש חילונים יותר גזענים מש"ס ואגודת ישראל. תתיחס אליהם בלבד

saar7650

New member
ראשון ראשון ואחרון אחרון

1. "בקשר לזה שהוא כשר הזמין אויב ישראל כדי לדון איתו בדרכים ליצור איזושהי מערכת שנוכל לחיות יחד: מה ציפית? שיזמין איזשהו שוויצרי? איתם אין לנו בעיות. הצרות שלנו זה עם האנשים המאוד לא נחמדים שנמצאים יחד איתנו ובגבולנו". השאלה שלי היא- (ואני פשוט רוצה להבהיר אותה) מדוע נוהגים שרי שינוי ו/או מר"ץ בסלחנות רבה יותר לערבים מאשר לחרדים?! לדוגמא- הזמינו שר מכחיש שואה לכנסת, (נו- טוב ברור שצריך להזמין אויב מאשר חבר), אבל היחס כלפיו לעומת יחס כלפי שרי ש"ס או שר במפלגה חרדית אחרת הוא פשוט הבדל שמיים וארץ! לערבים סולחים על רצח!!!! ומה חטאם של החרדים?! כפיה דתית. אז על כפיה דתית לא עוברים לסדר היום ועל רצח מתועב אומרים "נחרוק שיניים וננסה לגשר"?! כלומר- גם לאחר רצח ממשיכים "בחגיגות" ה"שלום" עם הערבים לעומת החרדים שכל פיפס רבב אצלם זוכה לגינויי ע-נ-ק. מר"צ לדוגמא מביאה כל צידוק אפשרי למעשי הערבים! אך למעשי ש"ס ו/או מפלגות חרדיות שום כלום! אין הנחות! 2. (לגבי הודעת שינוי כי לא תשב עם החרדים."זה טבעי כמו שליברמן לא יסכים לכהן באותה ממשלה עם זהבה גלאון בגלל הבדלי השקפות. זה לא אומר שליברמן שונא נשים או אשכנזיות. פשוט בגלל הבדלי ההשקפות אין אפשרות שהם יכהנו באותה ממשלה". האם שמעת את ליברמן מודיע הודעה כזו?! האם שמעת ח"כ או מצע מפלגה האומר כי לא יישב עם מפלגות אחרות?! תקן אותי אם אני טועה! לגבי שאלותיך- בתגובה הבאה.

פלסטיק

New member
פה אתה טועה - ובגדול

1. אף אחד לא סולח על רצח, תראה לי שזה קרה 2. יושבים עם מי שאומר שהוא מתנגד לרצח וטרור ויפעל להדברתם. כמו כן הוא מראה בשטח שהוא עושה זאת. אז יוסף לפיד סותם את האף ומנסה לדבר איתם. כשהחרדים יגידו שהם מתנגדים לכפיה דתית ויראו בשטח שהם גם פועלים למנוע אותה אני בטוח שיוסף לפיד יחבק אותם חיבוק אוהב. 3. לגבי מר"ץ אתה טועה. הם לא הביאו צידוק לשום רצח כי אין צידוק לרצח (תראה לי שמישהו ממר"ץ אמר שאיזשהו רצח היה מוצדק). הם ניסו להביא דרך שלדעתם (ואני חושב שברוב דרכם הם טועים) תמנע חלק ממעשי הרצח 4. לא היה צורך שליברמן או זהבה גלאון יודיעו שלא יכהנו יחד באותה ממשלה, זה מובן מאיליו. רק שש"ס אין לה בעיה לשבת עם כולם והם מיצגים מקרה יוצא דופן

saar7650

New member
תשובות לשאלותיך-

ראשית- אני מגנה כל גינוי לכל צד. ובוודאי שאין הצדקה לגינויים של חילונים "ע"י דתיים בטענה ש"גם החילונים עושים זאת". לכן את כל הדוגמאות לגינויים שהבאת אני מגנה בכל תוקף! אבל בוא ננסה לרדת לעומק העניין של כל טענה- "מה אתה חושב על הגזענות במפלגות ובמערכת החינוך החרדית? אני מתכוון למפלגה כמו ש"ס שאסור בה לאדם ממוצא אשכנזי להבחר".גם לגבי יהדות התורה. 1. אינני יודע על שום איסור כזה. תוכל להביא דוגמאות ו/או הוכחות לדבריך?- אגב אם זה נכון אני מגנה זאת בכל תוקף! "מה אתה חושב על מערכת חינוך בה יש הפרדה בין תלמידים (ותלמידות) ממוצא שונה (ואפילו הם דור שמיני בארץ)"? באילו בתי ספר זה קיים? אם זה קים בבתי ספר אחדים זו תופעה חריגה שלא מלמדת על הכלל. וגם את אותם בתי ספר אני מגנה! 2.א."ראש פחי הזבל (על ראש ממשלה בישראל)"- תזכיר לי באיזה נושא משפט זה נאמר? (כלומר על מי ובאיזה הקשר?). ב."ארור יוסי שריד (במקום ארור המן)"- אני יודע בוודאות שהרב עובדיה יוסף לא התכווין למה שצוי שהוא מתכווין לו. ועובדה ששבוע לאחר מכן הוא הבהיר את עצמו. לגבי המילה "ארור" זה פשוט מעיד על כאב לב גדול שהרב עובדיה כואב, על כך שיוסי שריד (לפי נקודת מבטו של הרב עובדיה) נלחם בלימודי התורה של החרדים (תקצוב לישיבות וכיו"ב) ועל כך כואב הרב. ושוב- הרב הבהיר את עצמו. אינני זוכר מה הוא אמר אך אני זוכר שהוא הבהיר את עצמו והתנצל אם וכאשר מישהו נפגע. ג. "נאום השפנים והנידות (לגבי הקיבוצניקים)". אם אני לא טועה ציטוט זה מיוחס לרב ש"ך? (נכון?- תקן אותי אם אני טועה). ושוב- אם כך אז גם במקרה הזה הרב לא "לועג" לחילונים או מנסה "לבזותם"! אלא כואב לו שיהודים בארץ אוכלים מאכלים אסורים ועוברים בכרת על בעילת נידות! ולכן הוא זועק! ד. "איחולי מוות לשרה (לשעבר) שולמית אלוני והבטחה להפוך את יום מותה ליום חג" מי אמר את זה? ושוב- אם וכשאר נאמרו הדברים אני מגנה בכל תוקף!

פלסטיק

New member
אוקי, הבהרות:

1. לא שמת לב לראשי תיבות של ש"ס? שומרי תורה ספרדים. אין לי כוח לרוץ לחפש לך את מצע המפלגה אבל מספיק השם 2. הפרדה גזעית במערכת החינוך: הופיעו המוני כתבות בעיתונים. ש"ס לא הכחישו. לדעתם זו לא תופעה חריגה ואצלהם המידע ולא אצלך או אצלי 3. ראש פחי הזבל: עובדיה יוסף על אריק שרון. אחרי שפיטר את שרי ש"ס 4. ארור יוסי שריד: אז אני מבין שההשוואה בין יוסי שריד והמן (עמלק) וקריאת "ארור" עליו מקובלת עליך. 5. אז אני מבין שגם התבטאות הרב ש"ך מקובלת עליך 6. על שולמית אלוני גם כן ראשי ש"ס ובראשם עובדיה יוסף גידפו אותה מה שאני מבין מכאן הוא שצורת התבטאות פוגענית כזו מקובלת עליך בתנאי שיש תירוץ שנראה מספיק טוב

saar7650

New member
הבהרות להבהרות...

1. "לא שמת לב לראשי תיבות של ש"ס? שומרי תורה ספרדים. אין לי כוח לרוץ לחפש לך את מצע המפלגה אבל מספיק השם". *אין קשר. זה שש"ס באה לקדם את הספרדים והמזרחים לא אומר שהיא אוסרת ישיבה של ח"כ או שר אשכנזי אצלה. 2."הפרדה גזעית במערכת החינוך: הופיעו המוני כתבות בעיתונים. ש"ס לא הכחישו. לדעתם זו לא תופעה חריגה ואצלהם המידע ולא אצלך או אצלי". כבר אמרתי שאני מגנה זאת אם וכאשר זה כך. אגב- האם הם תירצו את העניין? כלומר- הביאו סיבה מסויימת? דבר נוסף- אי הכחשה אין זה אומר שהם מאשרים את קיום התופעה. 3."ראש פחי הזבל: עובדיה יוסף על אריק שרון. אחרי שפיטר את שרי ש"ס". אני זוכר משהו כזה. רק אני בטוח שהרב עובדיה לא התכווין למה שאתה חושב שהוא התכווין. כי אם אני לא טועה הייתה בעיה של פינוי האשפה באותה תקופה (שביתות או משהו כזה) ולכך התכווין הרב עובדיה. אם כי איני זוכר בוודאות אלא בצורה מעורפלת. 4."ארור יוסי שריד: אז אני מבין שההשוואה בין יוסי שריד והמן (עמלק) וקריאת "ארור" עליו מקובלת עליך". לא אמרתי שאני מקבל את העניין אך אמרתי שאני מ-ב-י-ן את הצד של הרב עובדיה שכואב עד מאוד את המצע של מר"ץ שמנסה לחבל בתקצוב לישיבות. ואתה מתעלם מהעובדה שהרב עובדיה התנצל אם הובן לא נכון. 5."אז אני מבין שגם התבטאות הרב ש"ך מקובלת עליך". לא אמרתי שאני מקבל את העניין אך אמרתי שאני מ-ב-י-ן את הצד של הרב שך שכואב מאוד את העניין שיהודים רבים הם בועלי נידות ואוכלי שקצים. אגב- האם העובדות הנ"ל לא נכונות? האם חלק גדול מאנשי הקיבוצים לא אוכלים מאכלים לא כשרים ובועלי נידות?! 6."על שולמית אלוני גם כן ראשי ש"ס ובראשם עובדיה יוסף גידפו אותה". האם הרב עובדיה ו/או אנשי ש"ס ייחלו למותה של שולמית אלוני?! ולסיכום- אני לא תומך ב"הגיגים" שמשתמשים חלק מהרבנים ו/או הדתיים אלא פשוט מנסה להבהיר לך שכל הנאמר הוא לא משנאה חלילה לאנשי הציבור החילוני אלא הדברים נאמרים מתוך כאב עמוק וכנה שיהודים מתכחשים לתורת ישראל.

פלסטיק

New member
בקיצור אתה תומך בניבולי פה של רבנים

ובתנאי שהם "נעשים מתוך כאב עמוק וכנה שיהודים מתכחשים לתורת ישראל" ולא רק ניבולי פה אלא גם כל מיני איחולי מוות תמיד טוב לדעת עם מי יש לך עסק

saar7650

New member
מה פתאום?!

פלסטיק- אני חוזר על דבריי בתקווה שתבין! ציטוט מההודעה הקודמת- 4."ארור יוסי שריד: אז אני מבין שההשוואה בין יוסי שריד והמן (עמלק) וקריאת "ארור" עליו מקובלת עליך". לא אמרתי שאני מקבל את העניין אך אמרתי שאני מ-ב-י-ן את הצד של הרב עובדיה שכואב עד מאוד את המצע של מר"ץ שמנסה לחבל בתקצוב לישיבות. ואתה מתעלם מהעובדה שהרב עובדיה התנצל אם הובן לא נכון. 5."אז אני מבין שגם התבטאות הרב ש"ך מקובלת עליך". לא אמרתי שאני מקבל את העניין אך אמרתי שאני מ-ב-י-ן את הצד של הרב שך שכואב מאוד את העניין שיהודים רבים הם בועלי נידות ואוכלי שקצים. אגב- האם העובדות הנ"ל לא נכונות? האם חלק גדול מאנשי הקיבוצים לא אוכלים מאכלים לא כשרים ובועלי נידות?! 6."על שולמית אלוני גם כן ראשי ש"ס ובראשם עובדיה יוסף גידפו אותה". האם הרב עובדיה ו/או אנשי ש"ס ייחלו למותה של שולמית אלוני? *סיכום* לא תמכתי, לא קיבלתי שום כלום מהדברים שצוטטו לעיל רק אמרתי שאני מבין את דבריהם שנאמרו מתוך כאב עמוק. וגם אמרתי שחלקם (כמו הרב עובדיה) התנצלו על דבריהם ואתה ממשיך להתעלם מכך! יש פה עוד משהו לא ברור?

פלסטיק

New member
בהחלט יש משהו לא ברור - אתה מתנגד?

לא ברור אם אתה מתנגד לדיבריהם או לא ברור שאתה מבין את כאבם העמוק עגמת הנפש הסבל הגדול ושאר הסופרלטיבים שאתה כותב עליהם, רק דבר קטנצ'יק אתה משתדל לא לענות עליו האם אתה מתנגד ומגנה את הדברים או לא? בוא אני אתן לך דוגמא: אם היה בא מנהיג קהילה חילונית ואומר שחרדים חיים כפרזיטים ומתבים כמו ארנבים לא הייתי מתחיל לספר לך שהוא אולי צודק עובדתית ושהוא אומר את זה מתוך כאב עמוק ומתנצל אם מישהו נפגע מדבריו, הייתי בפה מלא אומר לך שהאיש מדבר שטויות פוגעות ושאני מתנגד התנגדות הכי נמרצת שניתן לדבריו אתה כשמישהו אומר דברים פוגעים ומכלילים על חילונים מתחיל לתרץ תירוצים האם אתה מתנגד ומגנה את הדברים או לא? זה בינארי, או כן או לא, לא צריך סיפור ארוך, תחסוך לך בהקלדה

saar7650

New member
אני מסביר לך שאני מגנה זאת בכל תוקף

מלבד זאת- שאלתי מס' שאלות ואני מבקש שתענה: א. מדוע אתה מתעלם מהעובדה שהרב עובדיה התנצל על דבריו? ב. אני שואל כאן לא כי אני מקבל ת דברי הרב ש"כ אלא כשאלה נטו- האם אנשי הקיבוץ (או לפחות רובם) לא אוכלים מאכלי טריפה ובועלי נידה?! ג. טענת כי הרב עובדיה וש"ס ייחלו למותה של שולמית אלוני- אני שואל- האם הרב עובדיה ו/או אנשי ש"ס ייחלו למותה של שולמית אלוני?

פלסטיק

New member
עכשיו הסברת

א. תוכיח שהתנצל. אני מעולם לא שמעתי על התנצלות כזו ב. זה נכון כמו להגיד שהחרדים (או לפחות רובם) הם פרזיטים וחסרי אחריות ובגרות מינימלית שמביאים לעולם ילדים שלא יוכלו למלא מחסורם ג. הם הכריזו שזה יהיה יום חג. האם הם מייחלים לימי חג באופן כללי? לא יודע, מה נראה לך?

saar7650

New member
גם לפני כן-

אמרתי שאיני מקבל את הציטוטים האמורים. א. פורסם בכלי התקשורת, אם אתה רוצה תיגש לארכיון העיתונאי ותראה זאת. ב. ממש לא. החילונים מאשרים שהם בועלי נידות ואוכלי שקצים (אלה שעושים זאת כמובן) אך לגבי החרדים ישנה מחלוקת אם אכן לכנות אותם כ"פרזיטים" או לא. אגב- החרדים מצליחים ב"ה למלא צרכי ילדיהם. ג. אם זה כך אני מגנה זאת.

rafi4733

New member
לא להשוות

אסור להשוות אף אחד לנאצים כי אחרי זה אנשים יגידו אהה אם הנאצים הם כך אז הם לא היו ככ גרועים

tamarhp

New member
אמממ..

קראת את הטור של העורך בעיתון משפחה לפני כמה זמן?

rafi4733

New member
לא להשוות

אסור להשוות אף אחד לנאצים כי אחרי זה אנשים יגידו אהה אם הנאצים הם כך אז הם לא היו ככ גרועים

למעלה