ערבים כן! חרדים לא!

vizini

New member
בור או נבל?

כנ"ל לגביך. שתי עובדות פשוטות (שאני בטוח שידועות לך): 1. אבו מאזן הביע יותר מפעם אחת (ולאחרונה בטאבה) את רצונו ונכונותו להגיע להסכם קבע (קרי - שלום) איתנו. 2. שרון נפגש עם אבו מאזן רק לפני שבועיים בלישכתו בירושלים.

saar7650

New member
ויזינייייייייייייייי!!!

אין קשר בין המשפטים שלך לשאלות שלי! יכול להיות שלא הבנת את מה שטענתי ולפיכך אחזור על כך שנית- אין ביני לבין הסכמי "השלום" כלום. אין אני דן על הסכמי ה"שלום" כיוון שזה לא הפורום המיועד לכך. כל שאני אומר הוא ששינוי ומר"ץ אינם מוכנים ל-ש-ב-ת עם החרדים באותה ממשלה! בקושי לדבר איתם הם מוכנים. בכל פעם שהמילה חרדים מושמעת בפני אנשי שינוי ומר"ץ הם דואגים לגנותם ולנאצם. א-ב-ל את הרוצחים שטובחים בנו מידי יום ביומו הם מוכנים להזמין לכנסת. ולא רק כך אלא את מכחיש השואה!!!! מר אבו מאזן מוכנים להזמין. ויתרה מכך- מתרפסים בפניו שייכנס לכנסת, מתרפסים בפניו שייענה לבקשת היד המושטת של מדינת ישראל אל העם הפלשתיני. איפה הראש של האנשים האלה???!!! מוכנים לשבת, להתחבק ולהתנשק עם רוצחים אבל לשבת באותה ממשלה (רק לשבת- בלי חיבוקים וכיו"ב) לא מוכנים ואף מתנים את כניסתם לממשלה בכך שהחרדים יישבו ב-ח-ו-ץ!!! על כך השאלה!

vizini

New member
הסברתי לך למעלה את ההבדל

אני מקווה שבעקבות ההסבר, תבין את ההבדל התהומי בין המקרים, ולא תחזור על ההשואות הנואלות הללו.

masorti

New member
רק לגביך.

1. גם היטלר הביע יותר מפעם אחת את רצונו בשלום אם רק יקבל את חבל הסודטים. 2. גם מה ששרון עשה הוא פסול מעיקרו.

vizini

New member
אתה סותר את עצמך

1. אם כן, לדעתך גם את סאדאת לא היה צריך להזמין לכנסת? 2. אןלי, אבל זה סותר את דבריך על הנוהג. אגב, זה לא מקרה בודד. היו עוד מקרים של מנהיגים ערביים שביקרו בארץ בטרם נחתם חוזה שלום עימם. ולא רק בארץ. גם בעולם יש דוגמאות.

masorti

New member
ממש לא סותר...

1.לגבי סאדאת היו אינדיקציות ברורות לגבי רצונו בשלום אמיתי. לגבי היטלר וערפאת (ואבו-מאזן) היו/יש אינדיקציות ברורות הפוכות. 2. עוד מנהיגים ערביים? אתה מתכוון למלך חוסיין? אז: א. דובר בפגישות חשאיות במתקנים צבאיים ולא במתן כבוד מלכים בפרלמנט. ב. עם ירדן שרר שלום דה-פקטו במשך עשרות שנים. ההנהגה הפלשתינית לא הוכיחה שום רצון לשלום, והיא נמצאת גם כעת בעיצומה של מלחמה נגדנו. להזכירך שסאדאת הוזמן לכנסת 3 שנים אחרי הסכמי ההפרדה ושביתת נשק מוחלטת בסיני. חוסיין הוזמן למפגשים חשאיים לאחר 20 שנות שקט בגבול ושיתוף פעולה ברמה הטקטית. מה דעתך שנמתין ל-3 שנים של שקט מוחלט מול הפלשתינים לפני שנזמין את מנהיגיהם לכנסת? לך כנראה מספיק הישרא-בלוף של ההודנא. (אגב, חטיפת נהג המונית היא במסגרת המוסכמת של ההודנא, או שמדובר בהפרתה?)

vizini

New member
איזה אינדיקציות

הפוכות יש לגבי אבו-מאזן? אתה יודע משהו שראשי מנגנוני המודיעין לא יודעים? לגבי חוסין - הפגישות היו חשאיות לפי בקשתו ולא משום סיבה אחרת. כך גם היה עם מנהיגים לבנוניים מסויימים. לגבי ההנהגה הפלסטינית - היא מפוצלת ולא עשויה מקשה אחת. אבו מאזן כבר הכריז על סיום מצב המלחמה בין הרשות לבין ישראל. אפשר לחשוב על לחכות ולראות מה יהיה לפני שמזמינים אותו, אבל יש מן הסתם גם סיבות להזמין אותו כעת (לדוגמא, אולי זה יחזק את מעמדו מול המתנגדים ובראשם ערפאת). הישראבלוף של ההודנא הוא פלסטינבלוף. ההודנא היא עניין פלסטיני פנימי ולא צריך לעניין אותנו. מבחינתנו בן השיח הוא הרשות הפלסטינית. אבל מה זה קשור לעניין?

masorti

New member
יש המון אינדיקציות...

אחת המפורסמות בהן היא הכרזתו שהסכסוך לא יסתיים עד שאחרון הפליטים לא יוכל לשוב לביתו. והוא הבהיר שהכוונה אינה לזכות שיבה רק לפלשתין העצמאית אלא לכל השטח שבין הים לירדן. ראשי המודיעין יודעים זאת מצוין, אלא שהם לובשי מדים וחייבים לסתום את פיהם מול הדרג המדיני. אבו-מאזן הכריז על סיום מצב המלחמה בין ישראל לרשות? שטויות. הוא הכריז על מעבר מאינתיפאדה לדיפלומטיה כדרך היעילה ביותר להמשיך את הלחימה. הדיפלומטיה היא עבורו טקטיקת לחימה נתו לא. אין שום סיבה להזמין אותו. התוצאה היא שנותר בעולם רושם מוטעה שאבו-מאזן הוא איש של שלום, וגובר הלחץ על ישראל לוותר על טריטוריה תמורת כלום. אכן, הישראבלוף של ההודנא הוא פלשתינבלוף. אני שמח ששנינו מסכימים על כך. וההודנא מעניינת אותנו מאוד, משום שהשקט המדומה הזה מוגדר ע"י ארה"ב כסיבה להתקדם ב"מפת הדרכים" ולהקים מדינה פלשתינית. אחרי שהפלשתינים ישיגו מדינה, הם יחזרו למאבק המזוין ואנו נגלה שמסרנו את כל קלפי המיקוח תמורת כלום.

vizini

New member
אולי זה להיפך?

אולי ראשי המודיעין דווקא אומרים שהאמירות האלה הם כלפי חוץ, לצרכים פנים פלסטינים? בכל אופן, נראה לי שאנחנו חורגים מנושא הפורום.

פלסטיק

New member
שכחת את הנאצים ../images/Emo12.gif

אני רגיל במלל שמכפיש חילונים גם לקבל השוואה לנאצים למה הפעם זה חסר? אני צריך לכתוב את זה בעצמי?

פלסטיק

New member
מצאתי את ההודעה לגבי חילונים ונאצים

למה אני מעלה את זה? הרי יכולתי לענות באותה צורה. למשל: רב חשוב בישראל אמר בירך את המלך חוסין"ברוך שחלק מכבודו לבשר ודם" ונתן לו כבוד מלכים בזמן שלראש ממשלה יהודי קוראים "מלך פחי הזבל" (ואני יכול להביא עוד 1000 דוגמאות). אז גם אני יכולתי להגיד שדתיים מעדיפים ערבים על אחיהם היהודים הרטוריקה לא משתנה, כל פעם שיש איזשהו נושא שנוגע בחרדים אין התייחסות לנושא עצמו אלא רטוריקה קבועה: 1. מעדיפים ערבים על חרדים 2. מתנהגים לחרדים כמו נאצים 3. מנסים להשמיד את החרדים השירשור נפתח בדיוק באותה צורה, על המהומות בכביש בר אילן כבר אלי ישי הודיע שזה כמו הנאצים. אז מי שמשתמש ברטוריקה כזו רצוי שידע שהיא חוזרת כמו בומרנג: 1. אם הכותב משווה את עצמו לערבים הוא מסתכן בזה שעוד בסוף עלולים בכמה אספקטים להסכים איתו 2. זילות השואה מסוכנת. אנחנו כועסים על גויים (וערבים) שעושים זילות לשואה ואין סיבה שלא נכעס גם על אחינו שעושים מעשה כזה 3. זה אפילו לא מצחיק (שאומרים שמנסים להשמיד את החרדים) 4. אני לא רוצה להשתמש בתרבות דיון כזו של "חרדים מעדיפים ערבים על אחיהם החילונים), אבל כמו שמבינים גם אני יכול אז אני מציע לשנות רטוריקה ולהתיחס לנושא

tamarhp

New member
וווי!

גם אני רציתי לסרוק את זה ולהעלות את זה לפורום, וכרגיל - שכחתי.

saar7650

New member
מגנה בכל תוקף!!!!

אם וכאשר הדבר נכון- השוואת חילונים לנאצים ע"י מס' חרדים אני מגנה זאת! אך האם אתה מצטרף לגינוי הזה??!!

פלסטיק

New member
עובדתית מה שרשמת איננו נכון

רשמת: "אותו טומי לפיד לא מוכן להסתכל בכלל על החרדים" (וואלק מה כוונתך בלהסתכל? האם הוא הציע הצעת חוק שחרדים לידו צריכים להתחפש?) או "ובוודאי שחלילה מלהזכיר זאת אף לשבת ביחד בממשלה" יוסף לפי חטף הרבה ביקורת על כך שהסכים לשבת עם אגו"י ועמד על דעתו אתה יכול לבקש ממני להצטרף לגינוי שבו אסרו על חרדים לעלות על אוטובוס של אגד, אבל אני לא יכול להצטרף לגינוי של דברים שמעולם לא קרו.

saar7650

New member
מתוך כלל הדברים הוצאת 2 שלא

קרו לדעתך ובכך אתה טוען שכל הודעתי אינה נכונה. האם יוסי שריד לא איים שלא יישב עם חרדים בממשלה?? ("ריד מיי ליפס)? האם לפיד לא טען כנגד החרדים - או הם או אנחנו??!! האם לפיד לא הזמין מכחיש שואה (אבו מאזן) לכנסת? ואם היה עושה זאת חרדי היה דואג מר לפיד לגדף אותו?! האם כל כולה של מפלגת "שינוי" אינו נגד החרדים והכפיה הדתית?! האם שינוי ו/או מר"ץ אירגנו הפגנות ענק נגד הערבים כפי שאירגנו כנגד החרדים?! האם הסלחנות שמפגינים אנשי שינוי ומר'ץ כלפי הערבים (אף לאחר מעשי טרור) נוהגת גם כלפי החרדים וה"כפיה הדתית"? יש לי עוד מס' שאלות אך בינתיים תענה על שאלות אלה.

פלסטיק

New member
מסקנה: במקום סתם להשמיץ תתרכז באמת

אני הוצאתי שתי השמצות (כך קוראים למה שרשמת) נבחרות מתוך דבריך בעוד אתה ביקשת שאני אתיחס אליהן כאמת. אני חושב שטרם תפציץ אותי בעוד שאלות (שגם חלקן השמצות) כאן המקום להתנצל אני מוכן לענות לחלק מהדברים שאתה רוצה תשובות עליהם כאזרח במדינת ישראל. פשוט אני לא חבר לא בשינוי ולא במר"ץ והם לא משלמים לי משכורת. אבל יש תנאי אחר: אתה תעלה טענה (אחת), אני אענה לטענתך. אני אצרף טענה כנגד מפלגה חרדית ואתה תענה על הטענה שלי. אני מוכן שיעלו טענות כרימון וככל שזמני יאפשר לי. האם אתה מוכן לכך?

saar7650

New member
מוכן!

למה לא? הרי לשם כך נועד הפורום! ואגב- אני מבקש עוד דבר! שהדיון יהיה בלי כינויי משנה...

פלסטיק

New member
אוקי, בזמנך החופשי שאל שאלה

לא מובן לי על מה אתה מדבר שאתה אומר "כינויי משנה"

למעלה