ערבים כן! חרדים לא!

vizini

New member
שוב, הדוגמאות שנתת אינן כפיה

חילונית. כפיה היא באמצעות חוקים. אין חוק שכופה עלייך משהו שהוא חילוני ביסודו. (לעומת חוקים שכופים על החילונים דברים דתיים). החוקים הדתיים שאת נוהגת לפיהם הם אולי כפיה, אבל מקורם בדת שלך ולא בחילונים. אז את טענותייך בנושא נא הפני אליו...

vizini

New member
היית פעם צימחונית?

הרגשת פעם מה זה כשרוצים להגן על חיות ואנשים שוחטים חיות ואוכלים את בשרן? בכל פעם שאת חושבת שנסיעה בשבת זו "כפיה חילונית" תחשבי על זה... מצטער, אבל אני לא רואה נסיעה בשבת ככפיה כל שהיא. אני גם לא רואה איך צפירת מכוניות יכולה למנוע ממך לקיים שבת "במלואה". ואם יש לכם בעיה עם החינוך של ילדיכם, תתלו זאת בעצמכם ולא בחילונים...

tamarhp

New member
חחחח

אני צמחונית.. אבל לא בגלל שהורגים את החיות, אלא בגלל שאני פשוט לא אוהבת בשר. אבל נכון - אם הייתי צמחונית הייתי נלחמת נגד אלו ששוחטים בשר! דבר נוסף - קשה לך לראות נסיעה בשבת ככפיה חילונית, כי אף פעם לא היית בצד שלנו. זה קשה, אבל זה שאתה לא רואה את הכפיה, זה לא אומר שהיא לא קיימת. תתייחס גם לבעיית הצניעות. ויש עוד דוגמאות. האמת, אני לא חושבת שצריך להתייחס אל כל דוגמה בנפרד, אבל ככללי - תדעו שיש גם כפיה חילונית, רק שאתם לא רואים אותה כי בשבילכם להיות דתי זה לשמור חוקים מסויימים וזהו. ועד שלא תהיו בצד שלנו, יהיה לכם מאד קשה להבין.

פלסטיק

New member
יש חוק שאוסר צפירת מכוניות

בכל ימי השבוע, לא רק בשבת אני בעד אכיפה הרבה יותר אגרסיבית של החוק הזה. אם זה יפתור חלק מבעיות השבת הרווחנו אם הדתיים יפעלו לאכיפת החוק אני אשמח תהיה רק בעיה אחת, אני גם אהיה בעד ביטול כל הצפירות של כל כולל וישיבה להכרזת השבת (השבת בכל כולל נכנסת בשעה אחרת?), צפירה אחת לכולם תספיק. כמו כן יש חוק האוסר הרעשה מרמקולים המורכבים על מכוניות (מאותה סיבה של אישור צפירה בתוך העיר). אני מבין שרבני העדה במסגרת ההתחשבות שכל כך יודעים יפה לדרוש יורו גם על הסרת הרמקולים האלה (בנוסף לצפירות מהכוללים והישיבות) טוב שיש התחשבות הדדית בין האוכלוסיות

יופי של שפה...

אתה צודק... אבל לא הבנת את דבריו... הוא תוקף את סדר העדיפויות של שינוי שמעדיפים "להשכין שלום" בינינו ובין רוצחים ובאותה נשימה מרחיבים את הקרע בעם.. נמאס.

יש הבדל קטן

בין להרחיב את הקרע בעם לבין למנוע את איחוד העם תחת גזירות הדת.

saar7650

New member
"יש הבדל קטן"...

לא דיברתי על איחוד ולא דיברתי על שום דבר הנוגע לגזירות הדת. כל שאמרתי הוא שאפילו ללא אישור גזירות הדת (כלומר- עוד טרם יוחלט משהו בממשלה) לא הסכימו אנשי שינוי ומר"ץ לשבת עם החרדים!!! אך עם אבו מאזן וחבר מרעיו הרוצחים, מוכנים לשבת להתחבק ולהתנשק! ועל זה ביקשתי לתת את הדעת!

תשובתי הייתה מכוונת לחמאס

בקשר להודעה המקורית- למרות שאני תומך שינוי, אני לא רואה בעין יפה את הרצון שלהם לשבת עם אבו-מאזן, אבל זה לא הדבר שיגרום לי לזנוח את אמוני ותמיכתי בשינוי.

אני מאמין שמחר השמש תזרח.

מכיוון שאיני יודע זאת בוודאות, זו אמונה. בעצם, כמעט כל דבר הוא אמונה(חוץ מהידיעה שאני קיים), העניין הוא שיש דרגות שונות של אמונה, יש אמונות מבוססות היטב, יש אמונות מבוססות במידה בינונית ואמונות לא מבוססות בכלל(רוצה דוגמאות?
).

lala897

New member
תשמע אני נורא חכמה ולכן..

אני יודעת איזה דוגמא אתה רוצה לתת לי.
וחץ מהדוגמא שרצית להביא אני מסכימה איתך בכל מילה. היית מאמין?

יש לך טעות

כתבתי אמוני, ולא אמונתי. יש הבדל: אמון=TRUST, משמע אני בטוח בזה שהם יבצעו את מה שבגללו הצבעתי עבורם. אמונה=FAITH, משמע אני הולך אחרי משהו שאיננו ידוע אם קיים.

lala897

New member
whatever

פירוש המילה אמונה זה לא - ללכת אחרי משהו שאינך יודע אם הוא קיים. אלא אם כן אתה מאמין במשהו שהוא לא קיים

masorti

New member
בור או נבל?

אני לא חושד בך שאתה בור, ולכן איני מתקשה להחליט לגביך. אכן, זכותן של מפלגות שונות לפעול לעצירת ההרג. אך מקובל שמו"מ עם נציגי האויב נעשה באיזור נייטרלי ו/או בנקודת גבול בין הצבאות הלוחמים, ומאופיין ביחס קורקטי לכל היותר. הזמנת ראש ממשלת האויב לפרלמנט שלך והפגנת ידידות עמוקה כלפיו - הריהן בבחינת דבר פסול. (שהרי בניגוד למקרה סאדאת, כאן לא מדובר על נכונות להסכם שלום אלא לכל היותר על צעדים להפסקת אש זמנית. קרי: מצב המלחמה עומד בעינו ואין כוונה לבטלו.)

למעלה