ערב טוב לכולם

shanty.G

New member
../images/Emo108.gifשאלות לאתי אלטמן

ערב טוב לכולם
, ניתן להתחיל לשרשר שאלות לאתי אלטמן מתחת להודעה זו. כל השאלות יוצגו מחר באירוח, שיתקיים החל מהשעה 17:00 (עד 20:30).

דנית ש

New member
האם הropping הוא חוקי?../images/Emo7.gif

שלום רב, כמו שכתבתי קודם ,גיליתי שבחוות סוסים הם עושים תחרויות ropping (תפיסת עגלות מסכנות בלאסו) רציתי לדעת באיזה דרך אני יכולה לפעול כדי להפסיק את זה. אני גם נאמנת בעלי חיים. מקווה לתשובה מספקת. תודה.

תגובה

אני מזועזעת מהתיאור שלך למה שקורה בחווה. בכדי לבדוק את החוקיות במקרה שתיארת אני מציעה לך לפנות לרפ"ק שאול מימון שהוא ממונה על מערך הגנת בעלי חיים מטעם המשטרה. הטלפון שלו: 03-6913895 במקביל אפשר לפנות לד"ר חיימוביץ הממונה על מערך הגנת בעלי חיים במשרד החקלאות. טלפון- 03-9681614 במידה ונמצא כי הדבר לא חוקי ניתן לשלוח לי את פרטי המקרה לפקס 03-6241779 ואגיש תלונה במשטרה. במידה ולא ניתן למנוע את הרופינג בדרך זו אנסה לפנות לגורמים אחרים. אם יש לך אפשרות לצלם כמה תמונות ולשלוח לי אותם בדואר אלקטרוני אני אנסה שזה יעלה לעיתונות.

Necrophil

New member
לאתי אלטמן שלום

לאחרונה קראתי את הכתבה על "צער בעלי חיים" בעטרות שבירושלים... ולא יכלתי שלא לשים לב שאת מגיבה שם... מדוע למעשה הגבת שם, למרות שמדובר בשתי אגודות נפרדות, ולא נרשמה שום תגובה מאנשי הצער עצמו?... והאם הקשר הוא כה הדוק שאת מספרת על המכלאה בכזה פירוט?

תגובה

ראשית, נושא בעלי החיים בכל הארץ ובכל העמותות נוגע לי באופן אישי. למרות שאני באופן רשמי חלק מעמותת "תנו לחיות לחיות" אני הפה של החיות וזה לא משנה היכן. שנית, צעב"ח ירושלים ותנו לחיות לחיות עובדים בשיתוף פעולה הדוק. כמו שפניתי בעיתונות אני שוב פונה בפורום זה לציבור הרחב לבוא ולאמץ כלבים וחתולים במיוחד מירושלים.

ירושלים

כמות האימוצים נמוכה מאוד בגלל העובדה שמכלאה נמצאת באזור עימות אנשים מפחדים להגיע וכמות הכלבים גדלה מיום ליום

lin23

New member
זו לא שאלה, כי אם הודעה!

בתחנת ההסגר בנתניה התנאים מחפירים. לא ייתכן שאין שום הקצאת כספים לתפעול המקום. ואלו התנאים: בכל כלוב בין 3-2 כלבים, בקיץ שוטפים שם את התאים בכל יום באקונומיקה (כך שהכלבים מתבוססים שם במים עם אקונומיקה), בתאים יש מעין דרגשים מעץ בלי כל שמיכה/בד תדמיינו לכם מה זה לישון על דבר שכזה... הכלבים לא מוצאים בכל יום, אלא רק כאשר מגיעה המתנדבת (שעושה עבודת קודש). חייבים להוציא אותם להסתובב קצת, זה לא הומני!!! התחנה מחולקת לשניים:1-כלבים שידוע כי יש להם בעלים (כלבים שנשכו ונמצאים במקום בהסגר). 2- כלבים משוטטים בכל תא כזה, נמצאים להערכתי הגסה אפילו 6 כלבים, כאשר אליהם אין כל התייחסות מלבד האכלה, אפילו לא מנקים להם את התאים. "והדובדבן שבקצפת"- מיקומה של תחנת ההסגר, איפה אם לא על יד בית המטבחיים העירוני! כך ש"הווטרינר" (בכוונה במרכאות- הוא אכן ווטרינר) שמחסן את הכלבים שבעליהם משלמים על חיסונם ובכך מצילים אותם מהמתה, חותם על בשר שרק לפני חצי שעה היה פרה!!! אני בעצמי ראיתי אותו חותם על תעודת חיסון לאדם שבא לחסן את כלבו ואחרי 5 דקות חותם על משלוח בשר של פרה שראיתי שמובלת שם לשחיטה!!! הייתכן משהו יותר אכזרי ממה שקורה שם?! ייתכן, אני יודעת, אבל גם את העוול הזה צריך להפסיק!!!

תגובה

הנושא ידוע לי מהכרות של שנים עם ד"ר ישראלי "ווטרינר" של עיריית נתניה. עשרות תלונות במשך שנות פעילותי הגשתי למשטרה וצר לי שעדיין המקום מתפקד בצורה כה אכזרית. רוב תחנות ההסגר בארץ נראות באותו המצב וברוב תחנות ההסגר בארץ ישנו מתקן שחיטה סמוך. לצערי, לשנות את המדינה הזו קשה ואפילו קשה מאוד. לפעמים דומה כי אנחנו משתייכים לקטגוריה של עולם שלישי בנושא כל כך מובן כמו ייחס אלמנטרי לחיות. כדי לשנות צריך להמשיך את עבודת הלחץ על רשויות שאני מקיימת במשך שנים... אתם, הגולשים בפורום זה יכולים גם להשפיע ולשלוח מכתבים _רצוי פקסים לאנשים הבאים. ד"ר עודד ניר: מנהל השירותים הווטרינרים פקס- 03-9681641 ד"ר חיימוביץ מנהל השירותים הווטרינרים בשדה פקס- 03-9681746 וניתן כמו כן לשלוח לצחי הנגבי פקס- 02-6535958 כל טיפת נוספת של לחץ ציבורי עוזרת

לילךLilach

New member
שאלה על ניתוח לעקירת ציפורניים ל ../images/Emo108.gif

לפי מיטב ידיעתי זה ניתוח סדיסטי שבו כורתים לחתולים את פרק האצבע יחד עם הציפורן. לא ברור לי האם הניתוח הזה חוקי או שהוצא מחוץ לחוק ? אשמח לקבל תשובה ברורה בנושא ואם הניתוח מחוץ לחוק ,הייתי רוצה לדעת מה החוק או התקנות שאוסרות על ביצועו. אני מכירה את התיקון לחוק צב"ח שאוסר על חיתוך בבשר החי למטרות נוי - לפי מיטב ידיעתי הכוונה לחיתוך אוזני וזנבות כלבים ,אבל לא ברור לי האם איסור החיתוך בבשר החי לצרכי נוי חל חוקית גם על הניתוח האכזרי לעקירת ציפורני חתולים ? במידה והניתוח הזה באמת הוצא מחוץ לחוק ,הייתי רוצה לדעת ,מה ניתן לעשות והאם אפשר למנוע מוטרינרים ומרפאות את ביצוע הניתוח הזה? במידה והניתוח הזה עדיין חוקי במדינה שלנו ,מה צריך לעשות כדי להוציא אותו מחוץ לחוק? תודה מראש על התיחסותך ובכלל תודה מיוחדת על כל מה שאת ותנו לחיות עושים למען בעלי חיים וזכויותיהם. לילך - מנהלת פורום חיות מחמד בתפוז

Michelle1

New member
לאתי אלטמן, שלום

ראשית, רציתי להודות על תרומתך המופלאה למען המלחמה בעבור אלה שקולם אינו נשמע, הלוא הם ידידינו היקרים, בעלי החיים. קבלתי את הרושם שלא פעם את כמעט בודדה במערכה למען שלומם, ואת מייצגת כמעט בלעדית של הכתובת להתראות על עוולות נוראים שנעשים להם. שאלתי היא: מה ביכולתנו לעשות כדי למצוא מקום לעוד קולות שישרתו לטובת הנושא? שאלה שניה, האם יש לאגודות מהארץ קשרים עם אגודות בחו"ל והאם ניתן לתרום גם משם.(אני כרגע מתגוררת באיזור בוסטון ופעילה באגודה מקומית). תודה על השתתפותך וכמובן אינסוף תודות לשנטי על היזמה המבורכת להזמינך. ממני, וגם מסמבה כלבתי היקרה שאומצה לפני כשש שנים מאגודת תנו לחיות לחיות בעין איילה ויצאה איתנו, כמובן, לראות עולם.

Michelle1 תגובה

ראשית, תודה על הברכות. לצערי הקשר עם עמותות בחו"ל לא הדוק כפי שהייתי רוצה. אשמח למנות אותך לאיש קשר שלנו עם העמותה שאת פעילה. תרומות מחו"ל הם חלומה של כל עמותה ישראלית חסרת מימון ממשלתי ושנמצאת בתקופה שפל בעקבות המצב הקשה בארץ. נושא בעלי החיים נדחק לקרן זווית במיוחד בימים אלו. מאגר התורמים ההולך ומתכווץ שלנו ישמח לקבל כל עזרה במיוחד ממדינה מבוססת כמו ארה"ב.

עקירת ציפורניים

לצערי בינתיים הניתוח לא נוגד את החוק. אבל למען ההגינות לגזום לחתול את הציפורניים שמשמשות אותה לשיווי משקל, לברוח ולהגן על עצמו... נכון להיום לא ניתן לעשות משהו בנידון... מה שבטוח שזה לא יישאר חוקי לאורך זמן אני מבטיחה. שוב אני אומרת לחץ ציבורי תמיד עוזר. כמו שהצלחנו לעצור את חיתוך הזנבות ואוזני הכלבים גם את הניתוח האכזרי הזה נוכל לעצור אם רק נרצה. אמונה ורצון...

גליi

New member
יוקנובה

יש לי כלבים בבית והם אוכלים יוקנובה, רציתי לדעת , יש סיבה לזה שזה כ"כ מעניין? זה נכון שהם מבצעים ניסויים בבע"ח?? תודה גלי

למעלה