ערב טוב לכולם

המכלאה ביסעור...

בזמן האחרון כלבים נחטפים מהחצרות בנהריה! למכלאת יסעור ולעריית נהריה יש הסכם שעל כול כלב שמומת שם מנהריה המכלאה מקבלת כסף. בגלל זה למכלאה אין סיבה להודיע לך עם הכלב שלך נמצא שם(למרות שלרוב הכלבים בעיר יש תג שמכיל את כול הפרטים שצריכים) . הכלב שלי שוחרר ע"י עוברי אורח ונכלא במכלאה, למרות הטלפונים החוזרים ונישנים אל המכלאה בשאלה האם הוא נמצא במכלאה ועל אף שנתתי תיאור מדויק הם הודיעו לי שהוא לא נמצא. לבסוף הכלב נמצא שעה וחצי לפני מועד ההמתה במכלאה ע"י שכן שלי שבמקרה הלך לשם לראות אם הכלב שלו נמצא שם! לטיפולך.

AmitKar

New member
ערב טוב גם לך וכל הכבוד

רציתי להגיד לך כל הכבוד על העבודה המעולה שאת עושה הלוואי ויהיו רבים כמוך! לי אישית אין מה לשאול כרגע אך אשמח מאוד, אם תוכלי לתת לי פרטים אם אצתרך עזרה במשהו (ואני מניח שיהיו הרבה דברים שבהם תוכלי לעזור לי מאוד) לכן אם את יכולה - תודה רבה!!! בהצלחה בהמשך דרכך עמית

יש לי שאלה בשם אמא שלי

שנמצאת עכשיו בברצלונה.
אמא שלי מאכילה חתולים באיזור הבנין שבו אנחנו גרים. בשביל להימנע מחיכוחים היא מאכילה אותם רחוק מאיזור הבניין בחניה של פארק סמוך, ובשעות הערב. כמו כן אנחנו מזמינים את העיריה לבצע סירוס ועיקור בחתולים האיזור כל פעם שזה אפשרי. ובכל זאת הרבה שכנים מתנכלים לנו ויש גם כאלה שמאיימים שירעילו את החתולים... האם אנחנו יכולים לעשות משהו במסגרת החוק נגדם? האם אנחנו צריכים לחכות עד שירעילו את חתולי השכונה בשביל לדווח עליהם למשטרה. תודה.

yuvallev

New member
אם תאכיל את חתולי הרחוב, הם לא

אם תאכיל את חתולי הרחוב, הם לא יטרחו יותר מדי לטרוף עכברים. אחר כך צריך לבצע פעולות הדברה נגד עכברים ומזיקים אחרים, שמביאים לעיתים קרובות לפגיעה בחיות המחמד. הכל קשור בהכל. הפרת האיזונים אינה בריאה בדרך כלל. תן לחתולי הרחוב למלא את תפקידם הביולוגי בחברה האנושית.

shanty.G

New member
במקרה כזה

עדיף להתקשר לעמותה למען החתול בישראל, או לתנו לחיות לחיות. ממש לא כדאי לחכות לצעד קיצוני מצד השכנים... החוק עומד לצדכם, ואם כפי שכתבת החתולים מואכלים במקום ובשעה שאינם אמורים להפריע לאף אחד, אין כל הצדקה להפסיק. העמותה למען החתול : 8912094-09 (להתקשר רק בין 13:00-08:00) תנו לחיות לחיות: 6241776-03

שאלה לאתי אלטמן,

קודם כל, תבורכי על עבודתך ומסירותך לבעלי החיים. שולחת לך כמה ליקוקים רטובים בשם 4 כלביי. שנית, איך, לדעתך, ניתן להתמודד, או לפחות להפחית את התופעה של השלכת כלבים במרכזים ציבוריים, בישובים קהילתיים (קיבוצים, מושבים ישובים כפריים וכד´), במוסדות חינוך וכד´.... אני מתגוררת באיזור כפרי. כמעט אין יום בו אני לא מוצאת כלב זרוק בישובי. ללא קולר, מחפש את בעליו באופן נואש. 5 כלבים אומצו על-ידי ומצאתי לכולם בתים נפלאים (באמצעות תנו לחיות לחיות ובאמצעות עמותת אס.או.אס). אבל המצב פשוט מחריד !!! במרכז מסחרי, בסמוך לכביש סואן - מסתובב כל פעם כלב אחר, גור כלבים, או כלבה מניקה....מ ז ע ז ע !! והחמור מכל - אוזלת היד של הרשויות !!! - האם לא הגיע העת להעניש פעם אחת מישהו בעונש חמור (החוק קובע עד 3 שנות מאסר בפועל, לא ??) למען יראו וייראו, ולא יזניחו את כלביהם. לפני כשנה מצאתי כלבת בוקסר יפהפיה, מורעבת באופן קיצוני, מטיילת באמצע כביש ראשי באיזור הכפרים בואדי-ערה. ללא קולר. מפוחדת והיסטרית. היא נראתה כמו שלד מהלך. כאילו לא אכלה כבר זמן רב מאוד...בבדיקה שעשינו לה הצלחנו לגלות עליה סימני כוויות בתוך תנוכי האוזניים !! הכלבה אומצה על ידנו, ושהתה אצלנו כ-8 חודשים. במהלכם הצלחתי, במאמץ רב מאוד, להגיע לבעליה. בתמימות, חשבתי אולי נגנבה לו והוא מחפש אחריה נואשות, אך - התבדיתי. הוא לא התבייש לומר כי היא הושלכה על ידו, אי שם, ליד הכפרים באיזור ואדי-ערה. הרגשתי ממש חוסר אונים !!! איך אפשר לעבור בשתיקה על דבר שכזה, ולתת לעוול הזה להשתולל ?! בסיכומו של דבר - הסוף כמובן נפלא. היא שהתה אצלנו כ-8 חודשים (יש לנו עוד 4 כלבים, כאמור), והשמינה, וחזרה לאיתנה. ורק אז - מצאנו לה משפחה מדהימה, עם גינה גדולה, שבשמחה גם תרמה סכום נכבד ל"תנו לחיות לחיות-חיפה". והיום - טוב לה והיא מאושרת שם. יש לה ספה משלה, ליד התנור בחורף, וליד המיזוג בקיץ, וגם מלונה בחצר....והיא - חופשיה ומאושרת. אך - לצערי, לא גורלם של כל הכלבים הוא כזה. אילו אמצעים אפשר, בכל-זאת, לנקוט כנגד עבריינים אלו ? ושאלה שניה לאתי אלטמן: כיצד רואות העמותו את השימוש בכלבים לצרכי ביטחון ??? (כלבים הנשלחים למשימות "התאבדות" בלבנון, בשטחים וכד´ ? מה דעתן של האגודות על הפיכת הכלבים לחלק אינטגרלי מהלוחמים, וגם מהקורבנות, לצערנו ... (אלא שעליהם התקשורת אינה מדווחת... מאוד מעוניינת בתשובות. תודה, והמשיכי בפעילות מבורכת זו.

תגובה

קשה לשנות מנטליות של עם שלם חינוך קודם כל להתחיל מהדור הצעיר -- משימה שאנו מקווים לעשות יותר בעתיד עיקורים צריך לעקר ולסרס בעלי חיים ולמנוע התרבות המונית שמסתיימת לפעמים קצת יותר רע ממה שתואר בשאלתך. אנחנו כיום מעקרים קרוב ל- 400 בעלי חיים מידי חודש.. צריך שוב להפעיל לחץ ציבורי על בתי המשפט בכדי שיענישו במלוא חומרת הדין את העבריינים שנוטשים. אנחנו נלחמים כבר שנים רבות ובין השאר הרחבנו את חוק צער בעלי החיים העלנו את המודעות אבל הדרך עוד ארוכה ואין פתרון בהנפת מטה קסמים.. אשמח אם תצטרך לכוחותנו נראה שאת יכולה להועיל בקשר לכלבים בצה"ל לי יש בעיה מוסרית בנושא מכוון שאנחנו הולכים לצה"ל מידיעה לאן אנו הולכים. את החיות מנצלים-- הכלב הוא ידידו של האדם אבל צר לי לומר שהאדם רק מנצל אותו לצרכיו האישיים.

אתי, הי,

אשמח, כמובן, להצטרף גם לכוחכם. אני מתגוררת באיזור חדרה, ולעת עתה, התנדבתי ב"תנו לחיות לחיות-חיפה", וב-S.O.S אשמח לקבל ממך במייל פרטים נוספים. ערב נעים

snoopy girl

New member
אתי אלטמן שלום

היום הודיעו לי הוריי שיקנו לי כלב ברצוני לדעת מהיכן ניתן לרכוש כלב, שאימוצו יעזור ושצריך מאוד בית חם....ומקום באיזור חיפה בו ניתן להתנדב ולעזור לבע"ח עזובים שזקוקים לטיפול חם ואוהב תודה רבה סנופי

כלב בצפון

אני ממליצה על צער בעלי חיים חיפה (יש להם אתר אינטרנט עם תמונות של כלבים לאימוץ) לעין איילה כמובן "תנו לחיות לחיות" הכי חשוב הוא לאמץ כלב שזקוק לבית ולא לרכוש כלב גיזעי

snoopy girl

New member
תודה רבה

אכן נלך לעין איילה האם יש להם אתר? כיצד לדעת באיזה כלב לבחור?

עין איילה

למיטב ידיעתי אין להם אתר אך פשוט תגיעו לשם איך כמו מראה עיניים בהצלחה

לילךLilach

New member
שאלה על התנדבות באיזור ירושליים

לאתי אלטמן שוב שלום רב , אני מעבירה לפה שאלות שנשאלתי בפורום חיות מחמד: היכן ניתן להתנדב למען בעלי חיים באיזור ירושליים? בברכה , לילך

ירושלים

ניתן לפנות לשושי מצער בעלי חיים י-ם 067-700220 היא תשמח למתנדבים נוספים... בהצלחה ותודה

shanty.G

New member
אתי שלום,

רציתי לשאול בנוגע לניתוחי חיתוך זנבות ואזני כלבים. ע"פ דברים ששמעתי, יש עדיין וטרינרים המבצעים ניתוחים מזוויעים אלו. אילו אמצעים ננקטים כנגד העניין? שאלה נוספת, הנוגעת לתחום החינוך: האם יש פעילות של עמותת "תנו לחיות לחיות" במסגרות חינוכיות- גני ילדים, בתי ספר וכו´? מיהם המתנדבים, וכיצד אנשים מהפורום או מחוצה לו יכולים לעזור בנושא חשוב זה? בברכה, shanty

תגובה

קודם כל החוק אוסר על חיתוך אוזניים וזנבות לצורך נוי יש תמיד עבריינים כל מי שיודע על ווטרינר שכזה אשמח לשמוע על כך ולטפל בזה באופן אישי לפקס שלי, אפשר לשמור את פרטי המתלונן אצלנו. הפקס שלי -- 03-6241779 העונש הוא שלילת רשיון ועד שלוש שנות מאסר

למעלה