ערוץ 2

giraffelle

New member
את יודעת, עלתה במוחי המחשבה הזו לא מזמן

אני לא בטוחה שהביציות שלי כל כך אטרקטיביות,כי נכון לעכשיו יש לנו בעיית פוריות בלתי מוסברת והפלות חוזרות לא מוסברות. אחוזי השתרשות מצוינים, אבל...
&nbsp
אבל גם אם נתעלם מזה. לא רואה מתי בדיוק אני יכולה לתרום ביציות בעתיד הנראה לעין.
&nbsp
לא נותנים צדקה מהאוברדרפט. ברור לי שבזמן שאני מנסה להרות, אני שומרת את כל הביציות שלי אצלי.
אחרי שאני אסיים את תכניות הילודה? התכנית היא 5-6 ילדים, בכלל לא בטוח שאצליח להגשים את התכנית, וגם אם כן זה כבר יהיה מאוחר מדי.
בין לבין? לאור התכניות הגרנדיוזיות מחד, וחיבתי העזה להנקה ארוכת טווח מאידך, אז אם לא יהיו בלת"מים, לא הולך להיות "זמן מת". אני אפסיק הנקה רק כדי לחזור לטיפולים.
אם בכל זאת יקרה ויהיה זמן מת - אולי אז...
&nbsp
חשבתי גם על הסיכון.
מצד אחד, אני ממש לא מתרגשת מהסיכון של טיפולים.
מצד שני, מכיוון שבכל זאת זה לא בדיוק לא מזיק, ובהחלט יש כאן עניין כמותי - אולי דווקא הסיכון השולי של עוד טיפול למי שכבר עברה בעצמה טיפולים, הוא גדול מהסיכון של מי שעוברת טיפול אחד בלבד. אולי לא כדאי להוסיף את הקש שישבור את גב הגמל. צריך בדיקה - עד כמה באמת כמות הטיפולים משפיעה. <ככל שידוע לי, היא בהחלט משפיעה, השאלה היא אם זו השפעה סיבתית, או שזה פשוט בגלל שמי שהבעיות שלה קשות יותר בדרך כלל עוברת יותר טיפולים. כי ידוע שהבעיות ההורמונליות שאחראיות על בעיות הפוריות גם מעלות סיכון לסרטן>.
 

acka

New member
אני פוליציסטית

נראה לי זו התשובה הכי טובה שלי לעניין - יש לי אפשרות לגייס די הרבה זקיקים עם מינון נמוך בטיפול יחיד.
צרות של עשירים.
בהחלט צרות כשמוצאים את עצמך מאושפזת עם גירוי יתר, אבל של עשירים כשלפחות יש תוצאות לשאיבה.
וחוץ מזה 5-6 ילדים? גם אם לא הייתי עושה טיפולים לא הייתי שואפת לזה.
אני לא כזאת גיבורה גדולה.
אני פה מפגינה אופטימיות, מקווה שאוכל לעמוד מאחוריה.
 

giraffelle

New member
אמרתי שאלו תכניות גרנדיוזיות


 
חייבת להודות שהאדמה רועדת לי

אני אחרי החזרה ועם פחד אימה של מה בעצם הם החזרו?
הרי העוברים לא עברו שום בדיקה (מי אמר PGS) וההחזרה היא בעצם על בליינד..
בעצם מראש הם מכניסים אותי לסכנה רחבה עוד יותר מהקיימת בגילי לעובר פגום.
ובכלל , זה שבציבורי "אין להם מקום" אז מחזירים ביום השלישי ולא החמישי, ובכך מקטינים את סיכויי ההצלחה, זו שערוריה.
מוצאת את עצמי ממש לא בטוחה שאני רוצה שהסבב הזה יצליח..
מפחדת, כבר אמרתי?
&nbsp
אין לי שמץ איך, מרגיש לי שבעקבות התוכנית הזו, חייבת לצאת קול צעקה, לצעוק את הזלזול בנו, בגופנו ובתקוותנו.
לצעוק על חשיבה מעוותת, תקועה, לא לומדת ולא מתקדמת ועל היות רמת הטיפול ברמה של העולם השלישי.
צריך לעשות עם זה משהו. לא רק לקטר על זה.
 

בלונד23

New member
אשמח אם תספרו מה זה PGS?

לא צפיתי ולא רוצה לצפות אבל רוצה לדעת מהי בדיקה זו?
 

ginger lemon

New member
המידע שאני הצלחתי להבין

בדיקה שעושים על תא אחד מתאי העובר כדי לבדוק שהעובר תקין מבחינת כרומוזומלית וגנטית.
לא כל הפרייה שמתבצעת ונראית יפה באמבריוסקופ היא אכן עובר תקין. עוברים לא תקינים לא ישתרשו או יובילו לכימי או להריון צעיר מאוד שלא יתפתח ויוביל להפלה.
הפלות "טבעיות" הן בדרך כלל תוצאה של עובר לא תקין או של בעיית קרישיות.
בכתבה ציינו שכבר בגיל 30 , 50 אחוזים מהעוברים לא יהיו תקינים (אגב, כנראה שפחות אם מגדלים לבלסטו', עוד סיבה לחכות ליום 5).
מצד שני, מדברים על זה שהחזרה של עובר תקין הסיכויי להריון גבוה הרבה יותר, בערך פי 2-3.
כיום הבדיקה ממומנת כשיש נשאות גנטית למחלה ובאופן פרטי עולה כ3000 ש"ח.
ההגיון ברור, מימון הבדיקה גם ללא נשאות למחלה גנטית עשוי להגביר משמעותית את סיכוי ההצלחה, להתקזז עם כספים שהמדינה מוציאה על עוד סבבים.. רק התרופות ועלות יום אשפוז לעוד סבב היא גבוהה יותר.
 
מוסיפה

בבדיקה הזו ניתן לגלות אם ההתחלקות העוברית תקינה או לא (כולל מוטציות שאינן גנטיות)
לצערי, יש עוברים אב נורמלים שכן משתרשים ואז ניתן לגלות שבעצם מדובר בעובר עם מומים רק בשלב מי השפיר..
מה שמוביל לרוב להפלה מאוחרת/ לידה שקטה..
ובעצם היום, אנחנו מראש חשופות לסיוט הזה..
מה גם שלא בכל מעבדה יש אמבריוסקופ (מכשור שמאפשר מעקב ישיר אחרי ההפריות בלי לגעת בהם במהלך ימי המעבדה) ואם יש אין לכל ההפריות ואז דוחפים להחזרה ביום השלישי, כשידוע שליום החמישי יש סיכויים גדולים יותר.
רולטה רוסית? אז כזה
 

אמבי

New member
אולי עם כל הניסיון והידע שנצבר בפורום זה ניתן ליצור יחד

סכימה, כפי שהצגת אותה בסוף סעיף 1?
 

giraffelle

New member
הערה לגבי PGS וטכניקות חדשות בכלל

יש גם צד שני למהירות שבה מאמצים טכניקות חדשות - לפעמים בדיעבד מתגלה שהן לא עד כדי כך מועילות.
&nbsp
למשל יש מחקרים שמראים ש-PGS אינו יעיל (ואולי אף פוגע) עבור נשים צעירות יחסית. עבור מבוגרות הוא כן משפר בצורה די משמעותית, אבל המחיר היסטרי, ומה לעשות שזה גם שיקול. <אם מישהו רוצה להוסיף את זה לסל כטיפול להפלות חוזרות בגיל מבוגר, תבוא עליו ברכה. כרוטינה אני לא רואה איך ניתן להצדיק את זה, במצב של הטכנולוגיה כיום>
&nbsp
עוד חידוש שדווקא כן התחיל להיות מאומץ הוא האמבריוסקופ. ככל שידוע לי עדיין אין הוכחות לכך שזה באמת עוזר. זה נותן עוד דאטה, אבל עוד לא ממש יודעים מה לעשות עם הדאטה הזה.
&nbsp
בארץ מאמצים פרקטיקות חדשות יותר לאט. לפעמים זו עצלנות, לפעמים זו זהירות.
אם משהו יעלה בפסיק את אחוזי ההצלחה, אבל יעלה את המחיר פי חמש, לא כדאי להשתמש בו, מה לעשות.
 

hatalya

New member
משפט שרופא אחד אמר לי

"בעשרים שנים האחרונות הכל השתנה מבחינת הטיפולים. ההורמונים השתנו, השיטות השתנו, הכל השתנה,
ועדיין, אחוז הצלחה פר טיפול לא השתנה. זה עדיין כ20 אחוז הצלחה לכל טיפול, ממש כמו אחוזי ההצלחה פר מחזור ביוץ אצל נשים שלא זקוקות לטיפולים."

אני חושבת הרבה על המשפט הזה..
 
עם כמה שאפשר 'לנצח' ולעקוף את הטבע

יש מנגנונים שעדיין - הטבע הוא הקובע.
&nbsp
אפשר לעזור לטבע, לקרב אליו את הביצית והזרע והעובר -כמה שיותר מושלם,
אבל, כנראה, שעדיין לא מצאו את המנגנון הזה שגורם לעובר להשתרש,
לגדול ולהתפתח ולהיוולד כתינוק בריא.
&nbsp
נפלאות הבריאה.
&nbsp
 

ginger lemon

New member
אני גם

וגם על זה שלא הזכירו אותו בכלל בכתבה!

גם אישה בריאה, לא מטופלת פוריות, תצטרך כנראה תקופת זמן שמקבילה ל11 החזרות.. לפני שתצליח. בעיקר כשהגיל עולה.

חבל ששכחו לציין זאת.
 
והנה

תמונה של כתבה (או חלק ממנה) שהועלתה בפייסבוק:
https://www.facebook.com/imahut/photos/a.318485207552.159662.211843437552/10152731499687553/?type=1&theater
 

hatalya

New member
כל כך נכון

זו הבנייה תרבותית, אפילו בחופה אומרים לנו "עוד שנה בברית",
נו באמת???
המשימה הלאומית הזו קשה לחלק מאיתנו.
שלא לדבר על זוגות חד מיניים..
 

or32211

New member
כמה דברים בתוכנית השפיעו עלי לחשוב ולהסיק מסקנות:

1. מדוע היחידות לא מפרסמות את מספר הטיפולים המדויק ואחוזי ההצלחה? הן מתוקצבות וממומנות בכסף רב. ובהחלט צריכות לתת דין וחשבון על הישגהם או מחדליהם. כי מטעויות לומדים. מאוד הזדהיתי עם דברי פרופ' משיח לגבי כך שיחידות ה-IVF צריכות לפרסם בגלוי כל אחת את כמות הטיפולים ואחוזי ההצלחה.
2. במקום לממן אינסוף טיפולים לנשים בגילאים 43-45 כדאי כבר מגיל 42 לסבסד בצורה משמעותית את תרומת הביצית כך שנשים שיחפצו להיות אמהות ויסכימו לתרומת ביצית יראו בכך אלטרנטיבה ראויה. כשיש חסם כלכלי גדול כי תרומת ביצית עולה המון כסף אז לחלק מהנשים המבוגרות לא מותירים ברירה אלא לעשות IVF עם הביציות שלהן. בחישוב פשוט אם אישה בגילאים 42-45 תעשה 8 IVF זה יעלה הרבה יותר מתרומת ביצית שבה סיכוייה רבים יותר בצורה משמעותית להיות בהריון וללדת.
3. אם לפי סטטיסטיקה אחוז הסיכויים של להיות בהריון בגילאי 43 ומעלה שואף לאפס. ניתן להגביל את הטיפולים לטיפול אחד בלבד בגילאים 43-45 על חשבון קופת המדינה ובכל הכסף שייחסך לקנות עוד הרבה אמבריוסקופים, לסבסד PGS כך שהמטופלות ישלמו סכום סביר על טיפול כזה ולהכניס עוד טכנולוגיות חדשות.
הערה חשובה-
היום אני אמא לילדים ב"ה . בעבר עברתי 4 IVF על בשרי ועוד הזרעות ורק אחרי שבע שנות נישואים הייתי אמא לאור בני הבכור. אני יודעת מה זה הפריות מבחנה כי עברתי אותן על גופי . אני גם יודעת מה זאת הכמיהה האדירה להיות אמא ולקבל מחזור חודש אחרי חודש אחרי שכל הבטן מנוקבת מזריקות, אחרי שכבר אין ורידים ביד מרב בדיקות דם\ אחרי השאיבה של ביציות בחדר ניתוח. כאמור הכל עברתי על גופי. לכן לדעתי רופאים חייבים ליידע את המטופלות המבוגרות שסיכוייהם להריון ולידה מגיל 42-43 ומעלה מאוד נמוכים. לא להשלות אותן. אחרי שהן יודעות זאת הן יבחרו אם להמשיך בטיפולים או לא. אבל לא יתכן שבשל בצע כסף רופאים פרטיים ישלו מטופלות מבוגרות. ושוב המדינה חייבת לדעתי לסבסד למטופלות פוריות תרומת ביצית. לעתים זה יהיה הרבה יותר זול מאשר המון הפריות מבחנה מיותרות שלא מובילות לכלום בגיל מבוגר באחוזים ניכרים.

בהצלחה לכולכן ושתזכו ב"ה להיות בהריון וללדת בקרוב.
 
פוסט שכתבתי בפייסבוק בעקבות הכתבה ובו "יצאתי מארון הטיפולים"

אני לא יודעת כמה מכם ראו את הכתבה של שרון כידון אתמול או עד כמה נושא כל כך לא סקסי או אטרקטיבי כמו "טיפולי פוריות" מעניין אתכם, אבל יש לי כמה דברים לומר לגברת כידון. כמטופלת פוריות בעצמי, שנכנסה לעולם הזה בעל כורחי ובצער רב, הכתבה הזו היא מגמתית וחושפת חלקים מאוד מסוימים של עולם הטיפולים. יש מגוון בעיות, מגוון גילאים, מגוון רופאים וכל כך הרבה מידע. אנחנו, מטופלות הפוריות, לא מפגרות כמו שהכתבה מציגה אותנו. הולכות עיוורות אחרי רופאים רודפי בצע שמשחקים בגופנו ללא יכולת לשלוט במה שקורה. אנחנו יודעות, מלומדות, קוראות המון מאמרים, פורומים, טורים ומה לא? הכל כדי לדעת למה אנחנו נכנסות. ומה הגוף שלנו עובר. להשיג כמה שיותר מהתהליך הארור הזה ובזמן קצר. כן, גם בדיקות לגילוי סרטן אנחנו עושות בתכיפות. לא רק בגלל שאנחנו מחויבות להציג את התוצאות פעם בשנה לרופאי הפוריות על מנת לעדכן אותם במצב, אלא גם כי הגוף שלנו חשוב שלנו ואנחנו לא ממהרות להרוג את עצמנו כפי שאולי אפשר להניח מהכתבה. לפעמים הטיפול מצליח תוך זמן קצר ולפעמים הדרך מתארכת מעבר למצופה. היגון, הכאב הנפשי והפיזי משתלטים עלינו אבל אנחנו נשארות חזקות, למען הילדים שאנחנו מאמינות שיום יבוא ויהיו לנו. לא כי התרבות החליטה, לא כי המשפחה לוחצת, לא כי הרופאים נותנים לנו תקוות שווא - אלא כי אנחנו אימהות ללא ילדים. כי אנחנו מאמינות שזה יקרה וגם אם זה יקרה תוך 17 טיפולים ולא 5, אנחנו נמשיך לנסות. גם לנו מגיע להיות אימהות. אני מניחה באופן מושכל שאף לא אחד ממי שלקח חלק בהכנת הכתבה לא עבר טיפולי פוריות בעצמו.... אני לא אומרת שלא חשוב לדעת את כל הבעיות המוזכרות בכתבה. חשוב מאוד. אבל הנתונים הוצגו באופן מגמתי מאוד על מנת להשיג מטרה ברורה - להגביל את מספר הטיפולים ולקצץ בתקציב הכה חשוב הזה. תקציב שלי אישית נותן המון תקווה ומרווח נשימה לדעת שאני אמשיך לנסות ואני אצליח. כי אני צעירה, כי אני מטופלת אצל טובי הרופאים, כי אני כבר חצי דוקטור בעצמי וכי יש לי את האמונה והכוחות להמשיך.
אני מקווה שהדברים שאני כותבת יחזקו בנות אחרות שאולי נמצאות במצבי וראו את הכתבה אשר הרפתה את ידן. אנחנו חזקות ואף כתבה כזו לא תשבור אותנו....

גם תייגתי את שרון כידון. התחקיר שלה הכעיס אותי מאוד. אני חושבת שאם הייתי לפני טיפולים והייתי צופה בזה, הייתי פשוט ממררת בבכי ולא רוצה בכלל להיכנס לזה כי מה הסיכוי שזה יצליח..... ומה הסיכוי שאני יוצאת מזה בלי סרטן. פשוט מקומם!
 

snir210

New member
אהבתי

כל מילה בסלע אהבתי לקרוא כל מילה שלך את כל כך צודקת שולחת לך חיבוק ענק ומודה לך על כל מילה
 

orile32

New member
כל הכבוד לך!

כתבת נהדר!
מאחלת לך הרבה הצלחה ושולחת חיבוק גדול
 
למעלה