פארק סיפורי התנ"ך בחסות משרד התרבות

פארק סיפורי התנ"ך בחסות משרד התרבות

מה דעתכם? (יש לגלול את הדף למטה לפרטים נוספים)

"עולם שכולו חוויה מרגשת וחדשנית, בה נגלה איך הכול התחיל! .... מסע מרתק אחורה בזמן אל ארץ אבותינו המקראית..."

זה טוב לחינוך של ילדי ישראל לגדול על סיפורי המעשיות האלו?

רוי בוי וחיות התנ"ך

רינת (גבאי) בארץ התנ"ך
סיפורי התנ"ך עם סבא טוביה

בתכלס לא פחות ולא יותר מזיק מאשר כל פארק נושא/הצגה בחג לילדים, או אולי להורים הנואשים שאין להם לאן ללכת בחג עם הילדים.

יותר מטריד אותי שמשרד התרבות והספורט מממן את זה מכיסנו (כניסה חינם בהרשמה). מצד השני אני לא הורה נואש לילד בגיל הרלוונטי.

מצחיק קצת שכתוב שבעת ימי הבריאה...

סה"כ נראה לא רע בתור Theme park - עצוב שמשרד התרבות והספורט מממן את זה במקום לממן תרבות וספורט כמו שהוא אמור, אבל נו, שוין. זה בטח גרושים לעומת שאר התקציב של המשרד.
&nbsp
ילדי ישראל כבר גדלים על סיפורי המעשיות האלו בשיעורי תנ"ך החל מכיתה א', ולצערי גם בשיעורים בנושאים אחרים (ע"ע הדתה) - אבל אני מניח שמירי פשוט רצתה כמו של נפתול.
&nbsp
&nbsp

outrigger

New member
ואביוגנזה ואבולוציה זה לא סיפורי מעשיות?

תראה כמה קן האם אלילך השקיע בפרוייקט תיבת נח שלו.

ואני לא מדבר על כסף, אלא על שנות עבודה - ותכפיל את זה בכמות האנשים שעבדו על הפרוייקט הזה - ועכשיו קח בחשבון שמדובר על עבודה עם כלים מודרניים - ותחשוב בעצמך - האם זקן ללא הכשרה יכול היה לבנות תיבה בסדר גודל כזה לבד (או לכל היותר בעזרת צוות מצומצם) בכלים שלפני 4000 שנה תוך כמה עשורים לבד?
&nbsp
ואח"כ אתה מתפלא שאנשים צוחקים על בריאתנים.
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=bVaVbn7eIFs

קלייטון.ש

Well-known member
איך יודעים מה היה גודל הצוות שלו?

בני אדם הרי בנו פרוייקטים ענקיים לפני אלפי שנים. למה לא ספינה גדולה?

לפחות על פי האתר של בית חדד,

נח בנה את התיבה לבד במשך 120 שנה.
&nbsp
אגב, אחת הנקודות שהעלה ביל נאי בעימות המפורסם שלו מול קן האם לפני כמה שנים היתה שלא ניתן בכלל לבנות סירת עץ שמישה בגודל של תיבת נח - וגם אם נניח לרגע ששתי הבעיות הנ"ל בסיפור אכן פתירות - עדיין יש את העניין הפעוט הזה שסיפור המבול קיים עוד מלפני המועד המשוער שבו נכתב הסיפור של נח - בעלילות גילגמש - ואת העניין הפעוט שאין מספיק מים על כדור הארץ להצפה כלל עולמית כמו שמתוארת במסורת היהודית.
&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
המקור המקראי לא מציין את גודל צוות הבונים

נח יכול היה לגייס גם אלף בונים.
לא ברור לי למה קיום סיפור המבול בתרבות אחרת הוא הפרכה למשהו. אם כבר זהו אישוש. עוד מקור שמספר את אותו סיפור. כשמביאים סיפור שקיים רק במקרא אומרים זהו מקור יחיד בטח המציאו. מביאים סיפור שקיים בעוד תרבות אומרים זהו מקור קדום בטח העתיקו.

SupermanZW

Well-known member
עלילות גלגמש זה מקבץ סיפורים מיתולוגיים

אתה לא באמת מצפה להתייחס למקור זה בתור אישוש, נכון?

זה היה יכול להחשב לאישוש לו היה מתאים בפרטים.

אלא שלא רק שאיננו מתאים בפרטים (עורב לעומת יונה, שם הגיבור הראשי, וכיוצא בזה), גם איננו מתאים מבחינת הזמן - סביר יותר להניח שסיפורי המבול השונים (וכן, היו לפחות שלושה כאלו) הם הדים לקטסטרופת הצפה מקומית שארעה שנים רבות קודם לראשון שבינם.
&nbsp
&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
הסיפורים יכולים להחשב לאישוש בעיני אלה שמחפשים אישוש

אלא שבעיניהם לא ייתכן ואף אסור שהמבול התרחש, אין שום דבר שיתקבל כאישוש וכל ראיה תידחה, בטענה זו או אחרת.

לא ממש. יש איזה שהם סטנדרטים לא רשמיים.

אתה לא יכול לאשש את הסיפור שאתמול הלכתי ברחוב וראיתי כלב ע"י זה שתאמר שלפני שבוע נסעת במכונית וראית פרפר. עד כדי כך חוסר ההתאמה בפרטים.
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
טיעון דומה נטען על הפירמידות

טוענים שאת הפירמידות בנו "חייזרים" מכיוון שאפילו בימינו אין בידי בני אדם את האמצעים הטכנולוגים הנדרשים כדי לבנות את הפירמידות (קל וחומר בידי בני אדם מלפני יותר מ3000 שנים?!) כפי שנבנו. ההסבר היחיד המתקבל על הדעת הוא שאותן טכנולוגיות היו זמינות למצרים העתיקים באותם זמנים אך אלה אבדו.

SupermanZW

Well-known member
לא יודעים אבל זה לא רלוונטי

חיות היבשה האוסטראליות (אנדמיות לאוסטראליה) לא היו יכולות להגיע לתיבה של נוח ובכל זאת שרדו, מכאן נובע שהסיפור לא יכול היה להתרחש, אחרת היו נכחדות כל החיות האנדמיות לאוסטראליה. לסיכום: לא היה מבול -> לא היה צורך בתיבה -> לא הייתה תיבה. תבוא תטען שכללי הלוגיקה אינם תומכים בטענתי מכיוון שיתכן שלא היה מבול אך בכל זאת הייתה תיבה, אך אם הייתה תיבה, איך זה שלא נמצא אף שריד ממנה? הרי זו הייתה תיבה ענקית שלא יתכן שנעלמה כך סתם, לכן המסקנה המתבקשת היא שלא הייתה תיבה.

אנטיחומר

Well-known member
קנגורו, שם לועזי, תקן אם אני טועה, דומה לשאלה, למה

דינוזאורים לא מוזכרים בתנ"ך

למעלה