פארק סיפורי התנ"ך בחסות משרד התרבות

SupermanZW

Well-known member
מחברי התנ"ך מעולם לא ראו קנגורו ולכן לא כתבו עליו

גם פנגולין הם לא ראו וגם פינגווין הם לא ראו וגם למור הם לא ראו. בכלל, רוב בעלי החיים לא מוזכרים בתנ"ך, אפילו חתולים לא מוזכרים בתנ"ך למרות שבהם נתקלו המחברים ללא ספק מכיוון שחתולי הבית נפוצים בכל העולם (או לפחות בכל מקום בו חיים בני אדם חיים גם חתולים).

קלייטון.ש

Well-known member
אני אפתור לך את הבעיה באופן פשוט ביותר

אלוהים מינה מספר נציגים של האנושות, במקומות שונים בעולם, לבנות תיבות ולאסוף את החיים שם.
התורה מספרת את סיפורו של אחד מהם.
הרי התורה לא מספרת את סיפורם של כל בני האדם באשר הם. היא לא היסטוריה מלאה של האנושות. היא מוסרת סיפורים מייצגים.
לגבי מציאת שרידים של ספינה עשויה מעץ מלפני אלפי שנים, בעיני זו ציפיה מוזרה. לכל הפחות אפשר לצפות שבני אדם שחיו אחרי המבול ניצלו את עצי הספינה לצרכיהם. לא הגיוני שאוצר כזה של חומר בנייה ושריפה יישאר לא מנוצל.

זה רעיון יפה ואני חייב לציין שלא זכור לי ששמעתי אותו קודם

אלא שאני לא בטוח שהוא יתקבל בעין יפה אצל אלו שרואים את התורה כדברי אלוהים חיים.
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
הספינה הרבה יותר שימושית כשהיא שלמה

הרי הייתה הרבה יותר מועילה לו השתמשו בה לצרכי מסחר. הרבה יותר קל לחטוב עצים לבניה ושריפה מאשר לפרק ספינה ענקית כזו.

קלייטון.ש

Well-known member
למסחר? אתה מתכוון שישתמשו בה כספינה?

כי אתה יודע, היא נתקעה אחרי המבול על הר באמצע הייבשת...

BravoMan

Active member
אבל אמרת שיש יותר מספינה אחת!

כולן נתקעו?
&nbsp
אגב, מקווה שברור לך, שלו באמת היה מבול, אף אחד לא היה שורד על ספינה, שכן ברגע שהמים נסוגו - אין דשא, אין עצים, אין אוכל לאוכלי עשב - אז אין אוכל לאוכלי בשר, ואין אוכל לבני אדם.
&nbsp
אם היית פעם רואה איך נראית אדמה אחרי 40 יום ו-40 לילה מתחת למים, היית מבין שברגע שנגמר להם האוכל ששמרו על הספינה, או אם חלילה זן חיות כלשהו התחיל להתרבות, נגמר המזון וכולם מתו.
&nbsp
אגב, אתה תמיד יכול להאמין ב-ICBM:
Intercontinental Ballistic Marsupials
https://www.youtube.com/watch?v=Wcxr6KTWIas

SupermanZW

Well-known member
עד היום לא יודעים איך בנו את הפירמידות

יש כלים וטכנולוגיות שהיו מצויים בידי בני אדם לפני אלפי שנים אך אבדו, לכן הטיעון שלך חלש.

סיפור התיבה הוא שקר מסיבה אחרת, פשוטה בהרבה. כל בעל חיים אנדמי לאוסטראליה מהווה הפרכה לסיפור התיבה מכיוון שאלה לא היו יכולים להגיע לתיבה ולכן לו היה מתרחש מבול כלל עולמי שמציף את העולם כולו היו נכחדות.

outrigger

New member
האם אתה מודע לכך שמאובני יונקי כיס נמצאו גם ביבשות אחרות?

בנוסף, האם אתה מודע לכך שיש הטוענים כי המבול היה דווקא מקומי?

קלייטון.ש

Well-known member
לא ברור איך אפשר להעלות את פני המים רק במקום אחד

אלא אם מוצאים מקום שסגור מכל עבר ואין מוצא לים.
ובכל אופן אלוהים בפירוש מודיע שהוא מתכוון להשמיד את כל מה שברא: "כי לימים עוד שבעה אנכי ממטיר על הארץ ארבעים יום וארבעים לילה ומחיתי את כל היקום אשר עשיתי מעל פני האדמה"

SupermanZW

Well-known member
לא רלוונטי

חיות הכיס שחיו במקומות אחרים לא היו מן הסתם אותן חיות אנדמיות לאוסטראליה והן נכחדו. לו היה המבול מקומי לא היה צריך נוח לקחת איתו בעלי חיים מכיוון שאותם בעלי חיים החיים במזרח התיכון חיים גם מחוץ לו למעט בעלי חיים מעטים אנדמים לאיזור, כמו כן אם המבול היה מקומי היו שורדים בני אדם שחיו מחוץ לאיזור המבול ולא רק נוח ומשפחתו, מכאן נובע שטיעון המבול המקומי אינו מתאים לתיאור מה שהתרחש בסיפור המבול של נוח, בו רק הוא ומשפחתו שרדו והוא לרח כביכול זוג מכל בעל חיים טמא ושבעה מכל בעל חיים כשר.

איך שלא תסתכל על זה, סיפור המבול של נוח לא ייתכן.

BravoMan

Active member
זה ממש לא נכון!

יודעים היום טוב מאוד איך בנו את הפירמידות.
&nbsp
כל סיפורי החייזרים מופצים ע"י חבורת שקרנים משועממים, בעוד שחוקרים אמתיים כבר עשורים שולפים ראיות של ממש מתוך הפירמידות שמראות בדיוק איך הן נבנו עד הפרט הכי קטן.
&nbsp
למעשה, רק לפני מספר שנים מצאו ראיה שכנראה תסגור את הנושא אחת ולתמיד:
https://www.telegraph.co.uk/science...t-pyramid-giza-could-finally-reveal-pyramids/
&nbsp
אין שום קסם במה שהקדמונים עשו, ובעוד שנכון שיש ידע שאבד, יש מספיק ראיות בשטח כדי לקבוע שלא חייזרים, לא קסמים, ולא טכנולוגיה שעולה על מה שיש לנו עכשיו היו קיימים.

אז שיהיה פארק לילדים גם על אביוגנזה ואבולוציה

הזדמנות שווה לסיפורי מעשיות. אם כי כשאני חושב על "רוי בוי וחיות הפרה-קמבריום" נראה לי שכבר עדיף בלי עזרתה של מירי. בכל מקרה הדינוזאורים של "עולם היורה" מכניסים לכיס הקטן את מירי ואת כל המימון שהיא יכולה לשדוד מאיתנו דרך משרד ה"תרבות".

outrigger

New member
מה לדעתך הופך את האבולוציה לתיאוריה מדעית?

האם היא מציעה מבחן להפרכתה?

קלייטון.ש

Well-known member
ארנבון בפרה-קאמבריון לא יפריך את תורת האבולוציה

הוא בכלל לא שייך לתורת האבולוציה ולא תורת האבולוציה צריכה להסביר אותו.
בדיוק כפי שגילוי שלד הומו-סאפיינס לבוש בג'ינס בפרה-קמבריון, ולידו שרידי אייפון, תגלית בהחלט חשובה לפי כל קנה מידה, אבל לא בעיה של תורת האבולוציה, לא היא צריכה להסביר איך הוא הגיע לשם, ולא היא מופרכת.

לא אני קבעתי את מבחן ההפרכה הזה...

מכיון שלא אני, לא outrigger ואני מניח שגם לא אתה ביולוגים - אני מניח שהביולוגים יודעים יותר מאיתנו על ביולוגיה.

קלייטון.ש

Well-known member
וודאי שלא אתה

מי שקבע את מבחן ההפרכה הזה הוא ביולוג אבל ההצעה שלו היא במסגרת דיון פילוסופי ולא מדעי. ביולוגים יכולים להבין בביולוגיה ולא להבין בפילוסופיה, כמו שפילוסופים מבינים בפילוסופיה ולא במדע.
מבחינה פילוסופית ממצא אנכרוניסטי (שהוכח כאמיתי) לא יפריך את תורת האבולוציה, גם אם הוא ביולוגי, כמו שממצא אנכרוניסטי לא-ביולוגי, כמו למשל מכשיר טלפון, לא יפריך אותה.
האבולוציוניסטים יגידו שהם לא יודעים איך עצם או שלד נסע בזמן מתקופה מאוחרת לתקופה מוקדמת, אבל מסע בזמן הוא לא במסגרת התאוריה שלהם ולא מפריע לתאוריה שלהם.

למעלה