פוֹתֵחַ -

Igra Rama

New member
אויב נקלה, אויל משריש, אידיוט מושלם

מה תרמתם ? אתם רק לקחתם מהמדינה, התורה שלך זה שטויות. המצרים הקדמונים, היוונים, הרומיים הם שתרמו, אתם בסה"כ קבוצה של פאראזיטים מוכי גורל. אולי תתן לי שם של יצירה תרבותית שתרמתם לעולם במשך ה-300 שנה האחרונות ? אולי כדאי להעמיד את יהוה מול כיתת יורים.

לכבוד האח החולני פרמיטיבי...

חבל שהורדת את הרמה לרמה של העולם החילוני, אני מצטער שאני נגרר אחריך אבל כנראה שאתה לא ממש רוצה לדבר ברצינות, אתה מחפש רק להשמיע את הטמטום שלך בלי לחשוב הרבה (אם בכלל אתה מסוגל..) . אתה חי בבועה שבה גדלו אותך ומסתכל על כל העולם מהנקודה האומללה שבה אתה עומד בלי לנסות לראות עולם אחר או אנשים אחרים . תרמנו לעולם המון, גדלנו ילדים טהורים שהפכו לאנשים וחבר'ה שרובה טהורה. אני לא בא לומד שכיום החרדים כולם טהורים , כי העולם החילוני אכן משפיע גם על אותם חרדים שגרים בבני ברק או במאה שערים והם אכן נגררים לשטויות של העולם החילוני. כל לימוד תורה של בחור ישיבה שווה הרבה מכל יצירה של אומן חילוני , או שער של חיים רביבו (שלא שווה כלום). הלימוד תורה יכול להציל להגן ולשמור על כל עם ישראל - כולל אחינו החילוניים הפרמיטיבים... כמובן שבשביל לדעת את כוחות התורה צריך לברר ולבדוק את הדת ואמיתות התורה, וכיום יש את מי שיענה ויעזור בתחום הזה, רק חבל שאתה ממש לא נשמע אחד שרוצה לשמוע או להקשיב. אתה נשמע אחד שנהנה להשאר אטום בדעותיך האומללות. אם אכן תרצה לשמוע , אני מוכן לעזור להשמיע ולכוון , ואם לא אז כל מה שנשאר לי לאחל לך זה רפואה שלמה. וצע"ג במצבך...

Igra Rama

New member
לכבוד הזבל החרדי המצוי

רמת הכתיבה שלך היא של ילד להורים ש"סניקים שנשרו בכיתה ג' מביה"ס והילד נשר מגן חובה. התרומה שלכם היא אפס. מס' תאי המוח בראש שלך הוא אםס. עכשיו תקשיב טוב אידיוט, הוכח שאלוהים קיים, הוכח שהוא יחיד, הוכח שהוא נתן את התורה. עד אז אין התקדמות. יש לך טיעון ענייני, העלה, אין לך סכור.

ינקידוד

New member
המילה פרימיטיבי

לא קשורה לדיון, כי משמעותה קדמון, ואף אחד לא בא לטעון שאפילו אתה יוצא חלציה של אחת החברות הכי נחשלות על פני האדמה, חברה שלא הוסיפה מאומה לעולם סביבה , לא ספרות לא מדע, אדריכלות , מאומה, ועדיין בטוחה שנמצאת במרכז העולם. חברה שאינה שונה מחברות נידחות אחרות ,אלה בהבדל אחד שאתם מסבים על שולחנם של אחרים , חברות אחרות מפרנסות את עצמם , וממש כמו בין לאדן אתה שונא את העולם מסביבך שהצליח להטמיע ערכים חיובים של עבודה ויצירה ויודע שבצל אותו עולם חדש, כטל עולמך נמצא בסכנת הכחדה, וכול מה שנשאר לך הוא תעמולה זולה, דמגוגיה לאנשים מיואשים ושנאה טהורה.

ינקידוד

New member
מי ששמע בקול הרבנים נשארבארופה

ואם הסבים שלי ושל אחרים היו שומעים בקול הרבנים, לא היתה לך מדינה .... אתה יודע מה? גם עברית לא הית מדבר, אינטרנט לא היה.

מישהו יכול להסביר לי בבקשה -

מה איגרא רוצה בדיוק, ואיך הוא עונה על טענותי ?

Igra Rama

New member
Igra Rama עונה טענותיך.

אתה פתחת דיון על ההשתמטות והפאראזיטיות החרדית ואתה מנסה ל"הלבין" את זה. ואני עונה לך ש"דחיית" שירות אצל חרדים, אינה אלא תירוץ עלוב להשתמטות.

לא.

השרשור שפתחתי הוא אך ורק על דחיית שרות תלמידי ישיבות. אתה קישרת את זה ל'פרזיטיות' הביטוח-לאומית. משום שכשאתה מתבקש 'כתוב על החרדים' - אתה מתפוצץ כרימון-יד. גוססי קישר את הקיצבאות בצורה מעשית, הוא לא מסכים לדעה החרדית, אך לא שולל את זכות קיומה. הוא סבור כי אורח החיים החרדי - הכולל אי שרות וְקצבאות - לא מאפשר דו קיום, לטענתו זו - ראויה תשובה. אתה מההתחלה צועק 'משתמטים, פרזיטים', ועל אף שהוכחתי לך שאין הגיון להסביר את אי-השרות בהשתמטות, אתה כלל לא טורח להתייחס, וממשיך לטעון טאוטולוגית 'אתם חיים במדינה מסויימת, אתם תקיימו את חוקיה כלשונם' תוך כדי הודעת 'אז יש לבטל את המדינה, למדינה דתית אין זכות קיום', ושרבוב הקצבאות - ללא קשר, כאמור. אתה רק מוכיח, בפעם המי-יודע-כמה שאינך יודע לעשות יותר משנים-שלשה מהלכים מושכלים בויכוח.

Igra Rama

New member
השרשור שפתחת מתייחס

למצב מסויים בחברה הישראלית. מה שנקרא דחיית שירות אצל חרדים אינו אלא מכבסת מלים להשתמטות משירות. לגבי הוכחתך שדחיית שירות אינה השתמטות, אייה היא ? אני אסביר לך את זה פעם אחת. כשסטודנט חילוני מבקש לדחות שירות, זו דחיית שירות. כאשר תלמיד ישיבה מבקש לדחות שירות, זו נסיון נתעב ומלוכלך להשתמט. כי אין דחיית שירות אצל תלמידי ישיבה. גם אין הצדקה לדחיית שירות אצל תלמידי ישיבה, לפחות אם היו לומדים שם משהו. עאלק תלמידים, יושבים כל כך הרבה שנים על מה ? על משוואות דיפרנציאליות, חוקי שימור, על מה לכל הרוחות אתם מבזבזים את זמנכם ואת כספי ?

ל- igra rama המסכן והאומלל...

כשתלמד לדבר אני אדבר איתך , אתה נשמע כזה דפוק ותקוע מסביב לאותה נקודה.אם תנסה להתעלות על עצמך , ואולי קצת לפתוח את האוזנים ואת הראש, אני מבטיח לנסות להתייחס אליך ברצינות. נולדתי לצערי בבית חילוני קצת מסורתי. אבל ב"ה נפתחתי גם לאחרים,שמעתי וגליתי שהועלם שאתה חי בו הוא כמו בועה שאתה תקוע בה בלי לדעת...חי בלי לדעת בשביל מה, נושם,אוכל,נהנה ובסוף גם מת. ככה סתם בלי סיבה, מעדיף גם לא לדעת למה אני פה, כי אולי זה מפחיד או מחייב... אז חבל לבזבז את החיים שלך סתם. הזמן עובר , או יותר נכון אנחנו עוברים על הזמן. אז איך הגענו לכל זה...בני הישיבות חיים את האמת, רובם הרבה פחות מצומצמים ממה שאתה חושב. וכמו שאתה נשמע אתה אחד שצריך ללמוד הרבה. טוב עכשיו זה משחק של כבוד כיוון שאתה מזלזל בי וזכית ליחס דומה ממני...אבל אני פונה אליך בשיא הרצינות, אם יש לך שאלות על דת או שאתה רוצה להפגש באיזה צ'ט או במייל, אני מוכן לשמוע... שיהיה לך כל טוב הנראה לענ"ד כתבתי.

Igra Rama

New member
מסכן עשה אותך

תגיד, לא חבל לבזבז את החיים בסגידה לאשלייה נוירו-פסיכית ? האינך סבור שאתה מבזבז משאבי אויר, מזון ומים ? עם יד הלב, האם היית מביא צאצאים הנושאים את המטען הגנטי שלך ? יש לך טיעון ענייני, העלה, אם אין לך סכור. כל החוזרים בתשובה עושים זאת מפחד המוות. אתם קבוצה של פחדנים.

מסכן שלי...

בס"ד לא ציפתי ממך לתגובה יותר נורמלית ממה שכתבת, תארתי לעצמי שאת רמתך השפלה כבר קלטתי... אתה מבייש את כל העולם החילוני אם אתה מנסה לייצג אותו.(לא שאני מאמין שיש להם במה להתגאות...) לא חזרתי בתשובה בגלל פחד ממות וכו' פשוט ישבתי ולמדתי והבנתי דברים, אני לא סגור בד' אמות שלי, אני אדם פתוח בניגוד אליך, שאתה אטום בתוך הבועה שלך. מה עוד אפשר להוסיף לאחד כמוך... אז שוב אני מזכיר שאם תרצה להתעלות על עצמך ולהעלות את רמתך לקצת יותר קרוב לנורמלית, אני מוכן לשמוע, יש לי מייל וגם כאן אפשר.....ושיהיה לך רק טוב ,כל טוב , השם ישמור אותך ואת שאר העולם ממך.... ביי.....

Igra Rama

New member
"פשוט ישבתי ולמדתי והבנתי דברים"

מה הבנת שוטה קטן, גלה לי ?

Igra Rama

New member
והרי ההפרכה

חרדי לא רק שלא לכל היותר משרת בצה"ל אלא שלכל הפחות אינו משרת בצה"ל. לכן כשחרדי מדבר על דחיית שירות הוא מדבר על השתמטות ולכן טוען למעשה שרק דם חילוני יכול להישפך. 1. ". מעולם לא פעל אף תלמיד ישיבה לשחרור הקולקטיבי של תלמידי הישיבות, עשו זאת רק אנשים שהם בעצמם פטורים משרות צבאי (ראשי ישיבות קשישים, וחברי כנסת)." או שאתה דמגוג או שאתה טיפש, הסדר השחרור הקולקטיבי נסגר בין בן-גוריון לבין ראשי ישיבות, וכי בשם מי פעלו אותם ראשי ישיבות, האם ראשי הישיבות מנותקים מתלמידי הישיבות ? בשם איזה ציבור פעלו ראשי הישיבות ? אז מה, על מי אתה מנסה לעבוד דמגוג חרדי ?

הרי שלך לפניך.

<ולכן טוען למעשה שרק דם חילוני יכול להישפך.> - קשקוש. הלא יש גם חרדים בצה"ל, רק תלמידי ישיבות הם דחויי שרות. < וכי בשם מי פעלו אותם ראשי ישיבות, האם ראשי הישיבות מנותקים מתלמידי הישיבות ?> - אהה. אתה טוען שֶישישים אלו נטלו שמונים שנותיהם והלכו להתבזות לפני כל מי שרק יכול לעזור, בשביל האגואיזם של תלמידיהם ? האלטרואיזם בהתגלמותו ! <על מי אתה מנסה לעבוד דמגוג חרדי ?> - חמודי, אתה 'עונה' על אחת מתוך ארבע הוכחותי, ואני הדמגוג ?

ינקידוד

New member
אי הפרדת דת ממדינה היא עוול

למשל אני יכול להתחתן בחתונה דתית, אני לא יכול להתחתן בחתונה לא דתית, זה בעצם לא שונה מגזירות אנטיוכס רק שבהם היתה כפיה אנטי דתית, אז למה להרחיב את העוול? ברור שאנשים מטבעם שונים, אחד עשיר שני משכיל, אבל חברה דמוקרטית מכוונת לשויוניות כלומר העשיר ישלם יותר מס העני יהנה יותר משרותי רווחה, כדי שכולם יוכלו לקבל אזה צ'נס , הזדמנות שווה להגיע למשהו, אבל ההצעה כאן היא נגדית, ליצור מעמד של אנשים פטורים מחובות ומלאים כרימון בזכויות, למה שמישהו יסכים.

למעלה