פוסט פריקה - פחד מסקס

waspaloy

Member
מי אמר בכלל שאת אמורה להסכים לחדירה? אין שום בעיה עם זה

ואל תקשיבי לאלה שימליצו לך על כל מיני "טיפולים" אצל "סקסולוגים"(זה לא דיסציפלינה אמיתית בכלל) שאמורים כביכול להפוך אותך ל"נורמלית" בנושא ולאהוב חדירה "כמו שאר הנשים הנורמליות" בזמן שבתכלס הנאה מינית אמיתית מחדירה/אורגזמה זה לא דבר שאפשרי בכלל בנרתיק כי האיבר הזה פשוט לא מיועד לכך בניגוד לזיין. על פי מחקרים מדעיים נשים מסוגלות לגמור רק מהדגדגן כי הדגדגן זה בעצם זיין לא מפותח שקיים אצל הנשים בדיוק כמו שלגברים יש פטמות לא מפותחות וחסרות שימוש.
יש הרבה שקרים ושכנועים עצמיים בעניין חדירה אצל נשים ולמעשה נשים מתחלקות לכאלה שמזייפות אורגזמה מחדירה לכאלה שמשכנעות את עצמן שהן הרגישו אורגזמה וזה התפשט למגוון מצבים בלתי אפשריים מ"אורגזמה" ממחשבה בלבד ועד לאורגזמה מהרמת משקולות ולידה...

הפתרון הכי טוב בשבילך זה פשוט לחפש בן זוג א-מיני, פורום א-מיניים בתפוז יכול להיות מקום טוב להתחיל בוא
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1493/%D7%92%D7%90%D7%95%D7%95%D7%94/%D7%90-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D[/URL]

Morgan4816

New member
תודה רבה על התגובה

אני מבינה את מה שאת/ה אומרים פה (אני אשתמש בלשון נקבה מעכשיו ומקווה אני לא אעליב פה אם עדיף לשון פניה זכר זה מכוון לכל המינים/מגדרים באשר הם).
אני לא יודעת אם המטרה שלי בטיפולים האלה זה להפוך לנורמלית, יותר בכיוון של לנסות להתגבר על החרדה שלי מהחדירה כדי בכלל להבין אם אני נהנית מסקס מלא או לא.
אני גם לא חושבת שאני א-מינית אז אני לא יודעת אם הפורום הזה מתאים לי כי לפי הבנתי ובבקשה תקני אותי אם אני טועה , אדם א-מיני כלל לא מעוניין במין בדרך כלשהי. ואני כן רוצה לחוות סקס לפחות פעם אחת כדי לדעת קודם כל אם אני אוהבת את זה או לא. אני כן נהנית ממגע אינטימי שאינו כולל חדירה אז אני ממש לא בטוחה..
אם זאת בהחלט אנסה להכנס לפורום הזה ולבדוק מה יש לו להציע לי ולי לו
תודה על התגובה.

waspaloy

Member
את לא צריכה להיות א-מינית בשביל זה

הרבה א-מיניים נמצאים בקשר זוגי עם אנשים מיניים ואף מסכימים/נהנים מרמה מוגבלת של "מיניות" בקשר כמו מזמוזים ונשיקות וכד'. יש סוגים שונים ורמות שונות של א-מיניות ורוב הא-מיניים נמצאים יותר בתחום ה"אפור" שבין מיניות לא-מיניות מוחלטת.
&nbsp
אין גירוי מיני אמיתי מחדירה וההנאה העיקרית אם בכלל מזה היא נפשית וזה תלוי באם האישה מתחרמנת מהרעיון של להיחדר על ידי הגבר ולגרום לו לגמור. זה יכול להיות נכון לגבייך אבל בתכלס הסיבה היחידה שבדרך כלל הגבר חודר לאישה בזמן הסקס זה כי זה טוב לגבר ובלי קשר אם האישה מצליחה להינות מזה באופן נפשי כי זה מקובל שהאישה תספק את הגבר מינית בתמורה לכל מה שהוא נותן לה מבחינה חומרית(כסף דירה נסיעות וכד') ו/או מבחינת האגו של לגרום לה להרגיש מושכת.
זה מה שקורה בתכלס בסקס אבל בדרך כלל אנשים פשוט מקבלים את זה בתור משהו מובן מאליו שאי אפשר לשנות מבלי לדעת שאפשר גם אחרת והם רק זורמים עם זה במקום לבחור בזה.
&nbsp
אני רק מראה לך שיש לך אופציה אחרת כמו לחפש מישהו א-מיני או לצאת עם אישה אם את מסוגלת להימשך מינית/רומנטית לאישה. הכי חשוב שאל תנסי להיות "נורמלית" בכוח כי כל הנורמה בנושא זוגיות/סקס זה אשליה ושקר אחד גדול.

Sharoman

New member
אני פשוט מת לדעת על מה אתה מבסס את השטויות האלה!

זה נכון שמעל 70% או אפילו 80% מהנשים אינן גומרות מחדירה אבל גם אותן נשים נהנות המון מחדירה אבל בגלל סיבות כאלה ואחרות (שאף אחת מהן לא הוכחה בצורה חד משמעית כסיבה היחידה או אפילו עיקרית) לא מקבלות את הגירוי המתאים לגמור. אז להגיד ש"האישה מתחרמנת מהרעיון של להיחדר על ידי הגבר ולגרום לו לגמור" או "שבדרך כלל הגבר חודר לאישה בזמן הסקס זה כי זה טוב לגבר ובלי קשר אם האישה מצליחה להינות מזה באופן נפשי כי זה מקובל שהאישה תספק את הגבר מינית בתמורה לכל מה שהוא נותן לה מבחינה חומרית(כסף דירה נסיעות וכד') ו/או מבחינת האגו של לגרום לה להרגיש מושכת." זה לא רק שקרי אלא פשוט מגוחך.
יכול מאוד להיות שכשלב התחלתי היא תוכל להנות ממערכת יחסים עם אדם א-מיני אבל השאלה היא קודם כל האם היא תוכל להסתפק בסוג כזה של קשר ולוותר על חדירה לחלוטין או לחילופין, מה יקרה אם בשלב יותר מתקדם של החיים שלה היא תצליח להתגבר על החששות והפחדים שלה ותרצה בכל זאת לחוות חדירה עם בן זוג שלא יהיה מעוניין בכך?
א-מיניות לא כוללת פוביה או חדים מסקס או חדירה אלא, כפי שבעצמך אמרת מדובר באנשים שנעים על סקאלה שבין מיניות לא-מיניות מוחלטת. מהכתיבה שלה כלל לא עולה שום רושם שהיא א-מינית בשום צורה ואין מה לנסות להכניס אותה להגדרה הזאת בכח.

waspaloy

Member
בנרתיק אין שום דבר שיכול לגרום לגירוי מיני/אורגזמה

וגם לא בתחת או בכל אזור אחר מלבד הדגדגן. מדובר פה בעובדה מדעית. ה"הנאה" שאתה מדבר עליה(שלא באמת קיימת אצל רובן המוחלט של הנשים ברוב המקרים) היא 100% פסיכולוגית וזה מסביר גם את שאר ה"אורגזמות" ההזויות שאפשר לשמוע עליהן בכל מיני מצבים בלתי אפשריים והזויים. זה גם מסביר את העובדה למה זה מדווח רק אצל נשים כי החברה לא דוחפת לגברים שקרים וציפיות הזויות לראש שגורמות להם לחפש בכוח "אורגזמות" איפה שאין.
ונראה גם שאתה מנסה להכחיש עובדות שידועות לכל אחד(כולל אתה) כמו מה מצופה משני הצדדים במערכת יחסים הטרוסקסואלית לתת בקשר. אתה קורא לזה מגוחך אבל אתה בטח חיי לפי הדבר ה"מגוחך" שאני אמרתי ומכחיש את זה רק כי אני אומר את זה בצורה ישירה שלא נוחה לך כל כך.
&nbsp
לא אמרתי לה בכלל שהיא א-מינית, אמרתי לה שעם א-מיני יהיה לה הרבה יותר גמישות בנוגע למה היא רוצה והיא לא תצתרך להכריח את עצמה לאהוב משהו שבינתיים לא נראה שהיא מתלהבת מימנו יותר מידי.
כפי שאמרתי לה כבר קודם, אני רק מעלה אופציה כדי שהיא תוכל לבחור באמת מה היא רוצה במקום לזרום עם השקרים וההזיות שהחברה מגדירה כ"נורמה". לא אמרתי אפילו שהיא לא יכולה להינות קצת מבחינה פסיכולוגית מהחדירה(למרות שזה לא נראה סביר כל כך) פשוט הבהרתי לה שזה לא בדיוק הפסד גדול אם היא לא תחווה חדירה כי בתכלס חדירה נעשת להנאת הגבר בלבד וגם ההנאה הפסיכולוגית של האישה הרבה פעמים תלויה בידיעה שהגבר נהנה מזה. כך שעדיף לה להיות עם א-מיני או אישה(אם היא מסוגלת להימשך מינית/רומנטית לאישה) ולהינות מרמות "נמוכות" יותר של מיניות כמו מזמוזים/נשיקות ו"להפסיד" את החדירה מאשר להיתקע(תרתי משמע...) עם משהו שהיא צריכה לעשות שוב ושוב בזוגיות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מעניין ומסקרן מאוד

יש לך אולי קישור לאיזה מאמר מדעי שממנו לקחת את העובדה שלנשים לא נגרמת שום הנאה מחדירה מעבר למקרים של 100 אחוז הנאה פסיכולוגית, והחדירה נעשית להנאת הגבר בלבד. רוצה לומר שחדירה מיותרת לאישה פרט לצרכי התרבות?

זה באמת נשמעת תאוריה מרתקת, הכוונה למחקר אמיתי, לא קישור לתאוריה שנכתבה ע"י אדם פרטי בפורום "א-מיניים" או בפורום "פמיניסטיות רדיקליות לשלטון"
העובדה שרוב הנשים לא גומרות מחדירה ידועה, גם אורגזמות פסיכולוגיות ואפקט פלציבו מוכרים, אני באמת סקרן ללמוד דברים חדשים.

בקשר לאם עדיף לה להיות עם אדם א-מיני או לא אני מניח שהיא תיקח את העצה הזאת בערבון מוגבל כמו כל שאר העצות פה כמו להתבסם באלכוהול או למרוח משחה מאלחשת וכו.

waspaloy

Member
זה קצת כמו לבקש מחקר שמפריך תופעות על טבעיות באופן כללי

יש יותר מידי דיווחים הזויים על תופעות על טבעיות ויצורים שונים כמו רוחות שדים אנשי זאב ערפדים צ'ופקברות וכד' ובמקום לבקש מחקר שמפריך תופעות על טבעיות צריך לבקש מחקר שמפריך משהו ספציפי וזה בדיוק מה שקורה עם עניין ה"אורגזמה מחדירה" כי יש לא מעט המצאות ותאוריות סותרות בנושא וכל כמה זמן מגיע איזה מישהו וממציא "נקודה" חדשה כמו "נקודת G" או "נקודת O" או "נקודת A" שאין להם שום ביסוס מדעי אמיתי.
&nbsp
הצגתי בתגובה פה ל Aיש מאמר שמפריך את כל שאר האורגזמות מחדירה בתור המצאות חסרות ביסוס מדעי ש"סקסולוגים" ושאר "מומחים" בשקל מקדמים מבלי להסתמך על ידע מדעי ומבהיר שיש רק סוג אורגזמה אחת והיא האורגזמה הדגדגנית ללא חדירה.
הצגתי גם את העובדות הידועות(שאפשר לקרוא במאמר בויקיפדיה על הVAGINA) שאין מספיק קצות עצבים בנרתיק בשביל אורגזמה וש"נקודות" או אזורים רגישים מידי בנרתיק היו הופכים את הלידה ליותר כואבת ממה שהיא.
&nbsp
ומכיוון שהדיווחים השונים והמשונים(והמגוחכים ממש) על "אורגזמות" שונות כמו "אורגזמה מחדירה" לא באמת מייצגים את המציאות בשטח ואת רוב הנשים שמודות שהן לא גומרות מחדירה או ממשהו אחר חוץ מגירוי של הדגדגן חובת ההוכחה נמצאת אצל מי שטוען שנשים יכולות לגמור מעוד משהו חוץ מגירוי דגדגני.

אם היא עוד לא עשתה חדירה

איך היא יכולה לדעת אם היא נהנת ממנה או לא?
&nbsp
התיאוריה הזו על החדירה חמודה מאוד.
אבל בסופו של דבר, בסיס הדגדגן מגורה מאוד מחדירה וכל איזור פתח הנרתיק והאנוס מאוד מאוד מעוצבבים.
בנוסף, הפן הפסיכולוגי בסקס משחק משחק גדול מאוד בהנאה.
אם סקס היה רק גירוי פיזיולוגי מכאני הכל היה הרבה יותר פשוט

waspaloy

Member
אין הרבה קצות עצבים בנרתיק ולמעשה אם היו יותר קצות עצבים

בנרתיק אז הלידה הייתה הרבה יותר כואבת. את שתי העובדות האלה היית יכולה לקרוא במאמר הויקיפדי על הVAGINA (נרתיק).
ומחקרים הפריכו כבר את התאוריות ההזויות על קשר כלשהוא בין הדגדגן לנרתיק(שמתי קישור בתגובה שלי לAיש). ואם זה היה נכון אותן נשים היו מגדירות את זה כגירוי דגדגני ולא מדווחות על אורגזמה שונה לגמרה, זה גם היה הופך את ה"אורגזמה מחדירה" למשהו פשוט שלא קורה רק אצל קומץ נשים שמדווחות על עוד מגוון רחב ומגוחך של "אורגזמות" מכל דבר כמעט.

וכמו שאמרתי קודם, הנאה מחדירה היא 100% פסיכולוגית/נפשית וגם במיעוט המקרים בהם היא קיימת היא זניחה אז אם זה לא עושה לה את זה(לא נראה שהרעיון של חדירה מחרמן אותה כל כך) למה להתעקש על זה בכוח? בשביל להיות עוד אחת שזורמת עם האקט הזה ומחפשת כל מיני דרכים הזויות להינות ממה שהבן זוג עושה לה?.

חשוב להבהיר לה שיש לה עוד אופציה ושזה לא דווקא "בעיה" שהיא חייבת "לטפל" בה עם כל מיני "סקסולוגים" מטופשים או בכלל כי לא אתם ולא החברה באופן כללי נותנים לאנשים להרגיש/לדעת שיש עוד אופציות חוץ מלהיות בתוך הנורמה הזאת של חדירה ואגינלית בסקס ובזוגיות בין גבר ואישה.

נתחיל מזה

שדיברתי על פתח הנרתיק!!!
ושתדע שהוא שורף בטירוף בזמן הלידה. יש שם מיליון קצות עצבים.
&nbsp
בנוסף, אני מכירה המון המון גברים ונשים שנהנים מהתחושה שחודרים אליהם. זו תחושה של מלאות שאין שום דבר שדומה לה.וכשיש רגשות רומנטיים ביחסים אז זו ממש תחושה של איחוד עם גוף אחר.
בנוסף, לא כל דבר חייב להסתיים באורגזמה. האם אורגזמה זו האינדיקציה הילידה להנאה מינית?
ובכלל, ההנאה האנושית היא מדהימה ומגוונת. שהרי אנחנו נהנים לפחד בסרט ונהנים מסיכונים ואפילו יש שנהנים מכאב.
&nbsp
התיאוריה הזו נדחפת בשנים האחרונות עי פמיניסטיות קיצוניות- ותכלס לא ברור לי למה.
מכירה הרבה זוגות של נשים שמשתמשות בדילדו להנאתן. זה גם בגלל שהן מענגות איזה גבר? ואם כן- איפה הוא???
&nbsp
עזוב, לא רוצה לעשות חדירה- אל תעשה. פשוט תגיד שלא בא לך על זה. לא צריך תיאוריות שמבוססות על חוסר הבנה מוחלט של המיניות האנושית.

waspaloy

Member
לפעמים שורף לי האוזן אז אנייכול לענג את עצמי עם מקל אוזניים?

אם בפתח הנרתיק היה כמות/ריכוז דומה של של קצות עצבים כמו בזיין/דגדגן אז לא היו צריכים את כל ה"מדריכים"/"טיפולים"/"מחקרים" ושאר הבלאגן שיש סביב הנושא הזה כי זה היה דבר פשוט ואמיתי שאפשר לשים לב אליו בקלות אצל כל הנשים (ולא רק אצל מיעוט קטן שמדווח על דברים הזויים נוספים יחד עם ה"אורגזמה מחדירה") וגם לא היה מקום לשלל התאוריות הלא מדעיות והסותרות שממציאים בנושא כל שני וחמישי.

כן יש אנשים שמפיקים הנאה -פסיכולוגית- מסויימת מחדירה אבל זה ממש לא משהו שיש להשוות אותו להנאה מינית פיזית/אורגזמה ואת מוזמנת לשאול את עצמך כמה גברים ונשים סטרייטים נחדרים אנאלית באופן קבוע או יותר מפעם פעמיים בשביל להתנסות.

וחלק גדול מהצעצועי המין לנשים מיועדים לגירוי דגדגני בלבד ואלה שמיועדים גם לחדירה לרוב משתמשים בקשקוש של "נקודת הG" בשביל לעבוד על נשים שכניראה חלקן מנסות "ללמד" את עצמן איך לגמור מחדירה או מ"נקודת הG".

בזמן שאורגזמה מהדגדגן זה משהו שאפילו ילדות קטנות מסוגלות לגלות ולגרום לעצמן בקלות, "אורגזמה מחדירה" זה משהו שמצריך "מדריכים" "טיפולים" ו"סקסולוגים" שמעלים תאוריות שונות ומשונות שסותרות אחת את השניה כי אורגזמה דגדגנית היא משהו שפשוט קיים בזמן ש"אורגזמה מחדירה" זה משהו שהרבה אנשים נורא רוצים שיהיה קיים כי הרעיון של לענג את האישה עם הזיין בזמן החדירה ולגרום לה לאורגזמה "נשית" עם צעקות וקולות שבעצם באות להדגיש עד כמה הגבר הוא גבר הרבה יותר מושך ומתחבר לאנשים עם התפיסה של מה זה להיות אישה ואיך המיניות שלה צריכה להיראות מעצם היותה אישה ונורא קשה להם(גברים ונשים כאחד) נפשית להשלים עם כך שמיניות האישה זה דבר פשוט ושסך הכל נשים גומרות מגירוי פשוט של הזיין הלא מפותח(הדגדגן) שיש להן בין הרגליים ואין פה שום דבר מיוחד שמצריך את ה"יכולות" ,ה"כישורים" והאון הגברי של הגבר בחדירה או בכלל.

ואין פה שום קשר לפמיניזם בכלל, אני שונא פמיניזם וחושב שפמיניסטיות הן צבועות שחושבות שהעולם סובב סביבן.

dare devil ית

New member
אתה בעצם מספר לי איך אני מרגישה במין?

וממה אני אמורה להנות וממה לא?

waspaloy

Member
אנשים טועים או מפרשים לא נכון תחושות שונות כל הזמן

זה קורה בכמעט כל הניסויים בתרופות(אפקט פלצבו) ולמעשה יש תחום שלם של "רפואה" שמבוסס על להשלות אנשים ולגרום להם להאמין שהם נרפאים ממחלות שונות הגורמות לכאבים ואי נוחות פיזית: ה"רפואה האלטרנטיבית" ודיי ברור מבחינה מדעית שה"רפואה האלטרנטיבית" היא קשקוש בלבוש ושמטופלים שחושבים שזה עוזר להם רק מדמיינים את זה בזכות אפקט הפלצבו שהוא בעצם אשליה .

ודיי ברור שדבר דומה קורה גם עם ה"אורגזמה מחדירה" ושאר "אורגזמות" בלתי אפשריות אחרות שכולם מדווחות על ידי מספר מצומצם של נשים בזמן ששאר הנשים מודות בכך שהן מסוגלות לגמור רק מהדגדגן. חשוב לזכור גם את העובדה שבעניין הסקס וה"אורגזמות מחדירה" ובניגוד ל"רפואה האלטרנטיבית" יש גם את גורם הלחץ החברתי החזק שדוחף לאנשים לראש שמיניות האישה סובבת סביב חדירה ושהנאה מינית של אישה צריכה להיות מחדירה בלבד ואפשר לראות דוגמה טובה לכך בשרשור הזה בוא דחפו אישה שלא מתחרמנת או מתלהבת מחדירה לעבור כל מיני "טיפולים" ולהכריח את עצמה לאהוב את זה כאילו יש לה בעיה ומבלי להכיר לפחות בעובדה שרוב הנשים מודות שהן לא מסוגלות לגמור מחדירה ונהנות מזה רק באופן פסיכולוגי אם בכלל וזה לא רלוונטי כל כך לאישה שלא בדיוק מתלהבת מהרעיון של חדירה.

dare devil ית

New member
יש הבדל בין חוסר יכולת לגמור ולבין לא להנות

אני לא גומרת מחדירה
מאד מאד מאד נהנת ממנה (לא פסיכולוגית- פיזית)

waspaloy

Member
מבחינה פיזיולוגית אין שום דבר בנרתיק שיכול לגרום להנאה מינית

פיזית מסקס כמו שאפשר לקבל מהזיין או מהדגדגן. בנרתיק פשוט אין ריכוז דומה של קצות עצבים כמו בזיין או בדגדגן וליהנות(תלוי איך את מגדירה "הנאה" בכלל) מחדירה באזור הזה זה כמו להינות מלנקות את האוזן עם מקל אוזניים או מסוג אחר של מגע לא מיני שיכול להיות נעים קצת אבל ממש לא משהו אפשר בכלל להשוות לגירוי מיני.
יש קשר הדוק בין הנאה מינית פיזית לבין אורגזמה כך שהניסיון שלך להפריד בין השניים הוא חסר טעם כי בסך הכל יש פה את אותו הגורם הפיזי מאחורי הנאה מינית והאורגזמה שמגיעה בעקבותיה.

אז לטעון שאת "מאד מאד נהנת" מחדירה באופן פיזי זה בעצם לטעון שיש לך מבנה ביולוגי מיוחד כלשהוא בנרתיק בניגוד לשאר הנשים, אז האם יש לך מבנה גוף מיוחד? או שאולי ההנאה שלך היא פסיכולוגית ו/או עניין של פלצבו בדיוק כמו מישהו שמשכנעים אותו שהוא נרפה והכאבים שלו נעלמים הודות ל"טיפול" לא מדעי שסותר את המדע?, מה נראה לך יותר סביר?.

dare devil ית

New member
אין מושג אם יש לי מבנה מיוחד או לא

כן יש לי מושג אם אני נהנת או לא
ואני חושבצ שאני יודעת גם להבדי אם זה פסיכולוגי או פיזי

אני נהנת גם מחדירה של דילדו כשאני אני מאוננת לבד, גם זה פסיכולוגי?

waspaloy

Member
כל העניין בפלצבו זה שאנשים לא מבדילים בין תחושה פיזית לנפשית

ובדיוק כמו שאין לך מבנה גוף מיוחד בקשר לאורגזמה גם אין לך מבנה מוחי/נפשי מיוחד בקשר לאפקט פלצבו.
ואין לזה שום קשר אם זה דילדו או זיין אמיתי, מדובר בדיוק באותו אפקט פלצבו פסיכולוגי שנובע מאמונה עיוורת שהנרתיק הוא איבר מין מקביל לזיין או לדגדגן שיכול לגרום להנאה ואורגזמה.
&nbsp
ואם את חושבת שזאת הנאה פיזית איך תסבירי את שאר הדיווחים המגוחכים על "אורגזמות" מכמעט כל דבר אפשרי מאנאלי ומגע בפטמות ועוד איברים שאין להם קשר למין ועד להרמת משקולות ומחשבה בלבד ואפילו "אורגזמה" מלידה...
יש שתי אופציות, או שנשים מסוימות פיתחו איכשהו יכולת מוזרה לחוות אורגזמה ממגע מכל אזור בגוף ואפילו ללא שום מגע בכלל או שפשוט התפיסה החברתית בנוגע לסקס והשקרים הרבים בנושא גרמו לאפקט פלצבו אצל נשים רבות וגרמו להן לדמיין כל מיני "אורגזמות" בדיוק כמו שקרה עם ה"רפואה האלטרנטיבית". מה נראה לך יותר סביר? אשמח לשמוע את דעתך.

dare devil ית

New member
ניראה לי שבתור אחד ללא כוס

יש לך המון דעיות מאד נחרצות עליו.

יש נשים שגומרות מדירה (לא אני)
ויש נשים שמאד נהנות מחדירה (כן אני!!!!!!!!!!!!!!!!)
ויש כאלו שזה לא עושה להן את זה.

למעלה