פורום מעניין, ברכות.

aetzbar

New member
מה לא מובן,הרי מדובר בפיתוח מתמטי פשוט ביותר

שבסופו מתקבלת מידת מרחק של 6340 ק"מ זהו מרחק קוסמי, בראשיתי, נתון טבעי הקשור ליצירת כל מקפת ביקום. זהו נתון מפתיע, כיוון שאין כל דרך לצפות אותו, ויש לקבלו על פי התפיסה "כך נקבע הדבר" אם הפיתוח המתמטי היה מניב מידת מרחק של 87546 ק"מ , אז המרחק הקוסמי הוא 87546 ק"מ אבל הפיתוח המתמטי מניב את את מידת המרחק 6340 ק"מ, ולכן זהו המרחק הקוסמי הבראשיתי ויש להכיר בו. לאחר שמכירים בקיומו של מרחק קוסמי, מגלים שהוא מופיע בכל מקפת. המקפת התיאורטית היא מסה נקודתית בעלת זמן מחזור אופייני לה, כפי שהוצג בניסוי גלילי. כל נתוני התנועה סביב מסה נקודתית קבועים כבר מראש הנתון הראשון מופיע במרחק הקוסמי , כלומר במרחק 6340 ק"מ מהמסה הנקודתית. מקיף שינוע סביב מסה נקודתית, ורדיוס סלולו 6340 ק"מ, זמן הקפתו יהיה = זמן המחזור של המסה הנקודתית. בכך נקבעה גם מהירותו ההיקפית של המקיף שנמצא במרחק הקוסמי. מכאן ואילך נגזרים כל נתוני התנועה , על פי תגליותיו של קפלר מקיף שרדיוס מסלולו גדול פי 2 ( 12680 ק"מ ) זמן הקפתו יהיה גדול פי ( 2 כפול שורש 2 ) מקיף שרדיוס מסלולו קטן פי 2 , זמן הקפתו יקטן פי ( 2 כפול שורש 2 ) המרחק הקוסמי הוא נתון הכרחי ביצירת מקפות, ונתון זה לא קיים בהשקפה הניוטונית המרחק הקוסמי הוא נתון פלאי , ובלעדיו אין הסבר לקיומן של מקפות.\ גם זמן המחזור של כוכב הוא נתון פלאי, גם מספר קפלר של מקפת הוא נתון פלאי שלושת הנתונים הפלאיים האלה, מסבירים את קיומן של כל המקפות הנמצאות ביקום. מבין שלושת הנתונים הפלאיים האלה, רק מספר קפלר נמצא בהשקפה הניוטונית. זמן מחזור של כוכב, והמרחק הקוסמי לא מופיעים בהשקפה הניוטונית א.עצבר

על מה אתה מדבר?

פיתוח מתימטי של מה? איזה נתונים? מרחק מאיפה לאיפה? למה הוא "קוסמי"? קפצת שוב פעם נושא? או שאתה בטוח שכל העולם מתמצא בכתביך בכפי שאתה מתמצא בהם? אין לי מושג מה זה ה"מרחק הקוסמי" שאתה מדבר עליו. יש לך בעיה חמורה בלהסביר דברים - אתה פשוט לא יודע לתת הסבר שאפשר להבין. הייתי ממליץ לך לעבוד על זה

aetzbar

New member
כל המקפות ביקום דומות זו לזו

ומהי מקפת? כוכב מרכזי וסביבו נעים כוכבים (מקיפים) המקיימים את הכלל ככל שהמקיף רחוק יותר כך זמן הקפתו גדול יותר. במקפת תיאורטית הבובב המרכזי יופיע כנקודה, וסביבו ינועו נקודות המייצגות מקיפים. שם המקפת הוא שם הכוכב המרכזי. במקפת מאדים נעים המקיפים של מאדים, המקיימים את הכלל האמור. במקפת צדק נעים מקיפים המקיימים את הכלל האמור למקפת הארץ יש מקיף יחיד והוא הירח, ומקיפים מלחאכותיים, ( לווינים ) וכולם מקיימים את הכלל האמור, ככל שהמקיף רחוק יותר מנקודת המרכז, זמן הקפתו גדול יותר, ובהכרח מהירות הקפתו קטנה יותר. על פי תיאור זה, כל המקות ביקום הן זהות. ואולם, אם נבחר באופן שרירותי מרחק של 10000 ק"מ מנקודת הכוכב המרכזי, נגלה את ההבדל בין המקות במרחק הנבחר הזה, נקבל זמן הקפה ייחודי, וכמובן מהירות הקפה ייחודית. כדי להסביר את התופעה הזו, אנו זקוקים למושג חדש לחלוטין, והוא "זמן מחזור של כוכב" זמן המחזור של כדור הארץ הוא כ 5000 שניות. את המושג הזה לא קשה לקבל, על פי ניסוי דמיוני שבו כדור נופל אל פתח מנהרה דמיונית החוצה את כדור הארץ מקצה לקצה דרך קו הקוטר האם הכדור יגיע אל המרכז וייעצר ? לא האם הכדור יגיע אל הפתח הנגדי ויעצר ? לא בפתח הנגדי נוצר מצב זהה לתחילת הניסוי, ולכן הכדור יפול חזרה אל המנהרה. את המושג " זמן מחזור של כדור הארץ" לא קשה לקבל. זמן המחזור של צדק יהיה הרבה יותר קטן מ 5000 שניות, וזמן המחזור של השמש עוד יותר קטן זמן המחזור של הירח יהיה יותר גדול מ 5000 שניות. זמן המחזור של כוכב לא מספיק להסביר את התופעה שהצגתי. כדי להסביר אותה אנו זקוקים לשני מושגים פלאיים שיש להכיר בהם מושג פלאי ראשון: מרחק נבחר של 6340 ק"מ מנקודת המרכז של כל מקפת ( וזה המרחק הקוסמי ). מושג פלאי שני : זמן המחזור של הכוכב המרכזי של מקפת , חייב להופיע במרחק הנבחר של 6340 ק"מ שני המושגים האלה הם נתוני יצירה של מקפות היקום, שני המושגים האלה מסבירים את התופעה שהצגתי , מקום מושבו של האדם הוא ממש במרחק הקוסמי, כ 6340 ק"מ מנקודת המרכז של הארץ. במרחק הקוסמי מופיע השוויון בין זמן מחזור וזמן הקפה ואכן, מקיף של הארץ מעל ראשינו, משלים הקפה ב כ 5000 שניות וזמן המחזור של הארץ הוא כ 5000 שניות. א.עצבר

אני מוכן!

אני מביע בזאת בטחון מלא בכשלונו של הניסוי שהצעת, אם ייערך ע"י אנשי מקצוע מיומנים וחסרי פניות. לא נתת לי שום סיבה להניח שהיכולות המתימטיות שלך טובות מאלה של ילד ממוצע בן 12, ולכן אין סיכוי שתצליח לערער את יסודות המדע המודרני. אגב , כשאני אומר "כשלון הניסוי" אני מתכוון כמובן לכך שהניסוי לא יביא לתוצאות שאתה טענת שיביא. הניסוי לא ייכשל אם זה יקרה - רק ההיפותיזה שלך נכשלת.

תפיסתי המדעית לא התערערה,

כי לא עירערת על שום דבר. כתבת כמה מספרים, ציירת כמה ציורים, והצעת שמישהו יעשה ניסוי כדי לראות אם האינטואיציה שלך נכונה או לא. העובדה היחידה שיש לך להציג היא "אני משוכנע שהאינטואיציה שלי נכונה". אתה יכול לדבר בשבח האינטואיציה שלך כמה שאתה רוצה, אבל זה לא יערער לאף אחד שום תפיסה. אינטואיציה זה לא מדע.

aetzbar

New member
ואולי זה מאמר ?

הזירה היא הגיאומטריה - המתאבקים .. הפיסיקה נגד המתמטיקה השופטים - סקרנים ומתעניינים בשלושת התחומים. מפיק האירוע א.עצבר

uzi2

Active member
והז'אנר אליו משתייך הארוע?

אני מהמר על מד"ב.

deathcaster

New member
כאן עובר הגבול עוזי! ../images/Emo46.gif

אני חובב מד"ב מושבע אני מבקש ממך לא לשייך את השטויות הללו למד"ב.
אני מבקש ממך לחזור בך ולשקול לקרוא להן נון-סנס או ג'יבריש או פשוט "שטויות"

הבנתי.

אם כן, אני אמתין עד שמישהו "יחזור על הניסוי" או ליתר דיוק יבצע אותו, כי אם אתה לא עשית את הניסוי עדיין, אי-אפשר לחזור עליו. עד אז אתה מוזמן לומר "הגיאומטריה של הקווים העגולים" כמה שאתה רוצה, וגם להגיד "מהפך בחשיבה" הרבה מאד פעמים. אני מסכים איתך לחלוטין וללא סייג שאין טעם לחזור על הדברים.

ההתייחסות לכוח האלסטי שמפעיל הקפיץ כקבוע

הינה קירוב בלבד ואף נחשבת לכזו, וידוע שאינה רלוונטית לאחר פרקי זמן ארוכים של הפעלת כוח, במתיחה של הקפיץ אל מעבר לאורך מסויים ובמקרים נוספים. בכל מקרה - ניוטון לא קשור לסיפור, כי ניוטון מתאר את הקשר בין הכוח לתאוצה, ואילו אתה עוסק בשינוי בעוצמת הכוח.

למעלה