דמויות אהובות, דמויות שנואות
אי אפשר שלא להעלות את זה: איזה דמויות אתם אוהבים ואיזה דמויות אתם שונאים בעולם של אקס-מן?
אני אמנם קראתי גם קומיקסים מהזמן האחרון, אבל אני רוצה להתייחס בתשובה שלי רק לריצה הנוכחית שלי של האקס-מן, כלומר עד כרך 200 של Uncanny X-Men (אחרת הייתי מוסיף גם את בלינק, אמה פרוסט, גמביט וכד'). אתם מוזמנים להתייחס לאותה תקופה או לכל תקופה, לבחירתכם.
דמויות אהובות:
אני אהבתי מאוד את קבוצת הדור השני של האקס-מן, הזכורה לטוב: סופה, וולברין, נייטקרוולר, קולוסוס וקיטי פרייד. אני חושב שזה היה הזמן הטוב ביותר, והייתה כימיה מצויינת בתוך הקבוצה. בשלב זה, אני מאוד אוהב את סופה, קיטי, וולברין ונייטקרוולר:
סופה היא דמות נשית חזקה ועשירה. הקול שלה מאוד ייחודי ובולט והיא עוברת את ההתפתחות הגדולה ביותר בסדרה (אם כי גם היא הגיעה בצורה חדה מדי לדעתי, כך שאני לא לגמרי שלם איתה).
קיטי הייתה תוספת גאונית לקבוצה - מהרגע שהגיעה לא ברור איך התקיימה הקבוצה לפניה. בדרך כלל אני נגד הכנסה של ילדים לעולם של מבוגרים (ניו-מיוטנטס - אני לא אוהב כשהם משתלבים בעלילות של אקס-מן, ואוי אלוהים - הס מלהזכיר את ה-Power Pack) אבל קיטי עושה את זה מצויין. יש לה את הקול הילדותי והשובב של טינייג'ר, אבל בניגוד לסיידקיקס צעירים קודמים (*אהם*אייסמן*אהם*) הוא לא מנסה לעלות על יתר הקולות. זה גם טוב שהכוח שלה גורם לה להשתתף פחות מאחרים בקרבות באופן ישיר, ובכך מצדיק את חוסר הניסיון שלה. נתעלם, לצורך העניין, מהמיני סדרה של קיטי-וולברין ביפן (שהייתה נוראית, לדעתי, ופגעה פגיעה קשה בדמות של קיטי, שלמזלנו השינוי שעברה אופס חזרה כמעט לגמרי לאחר מכן).
וולברין טוב כל זמן שהוא לא נמצא שם כל שתי שניות (מזל שלמדתי לירות באקדח מוולברין... מזל שוולברין לימד אותי קרב מגע). אני לא אוהב את וולברין בתפקיד המבוגר החכם והאחראי, שאיכשהו מצליח תמיד לצפות את המשך העלילה ולהגיד את מה שנכון. אהבתי אותו כדמות משולחת הרסן שמתעמתת עם כולם, אבל גם השינוי שהוא עבר - לבטוח ביתר האקס-מן כמו משפחה - היה מתאים ויפה.
נייטקרוולר הוא מהדמויות שנשארות בצל, אבל מדי פעם פותחות את הפה או עושות איזושהי פעולה שמזכירה לך אותן וחושפת לך רמז לעולם הפנימי שלהן, שהוא טוב יותר מאילו נאמר מפורשות. בכלל, בכל הנוגע לעומק של דמויות, יש נטייה לפעמים ליוצרים להאמין שזה נקבע על פי כמות סיפורי הרקע הדרמטיים שדמות עברה בחיים (הדבר הנורא שנעשה עם וולברין). זה כמובן לא נכון. נייטקרוולר הוא מהדמויות המצויינות הללו שמציגות מורכבות בזמנים שונים, דווקא כשלא ציפית לה. זה קצת חבל שהוא לא נמצא יותר במרכז, לא בתור המנהיג - אלא שיותר יכניסו אותנו לעולם שלו. מצד שני, אולי דווקא החן שלו מושג מכך שהוא דמות צדדית טובה כל כך. הרומן שלו עם אמנדה ספטון הוא מערכת היחסים האהובה עלי ביותר בסדרה עד כה (חבל רק שאני יודע שהוא ייפסק).
קולוסוס הוא החוליה החלשה, לדעתי. הוא כמעט לא משתנה, כמעט לא מסתיר בתוכו שום מורכבות. תמיד אותו רוסי מגודל, שקט ונחמד, בלי רמז אפילו למשהו מעבר. את כל המשמעות שלו הוא מקבל רק בתור מושא האהבה של קיטי, וכל מה שהוא חושב, לתקופה ארוכה, זה רק על מערכת היחסים ביניהם. ובקרבות הוא משמש כשק החבטות של החבורה. אני אוהב את קולוסוס כחלק מהאקס-מן ובשל הפוטינציאל של הדמות שלו, אבל כמו שהוא ב-100 הפרקים הראשונים, חוסר ההבעה או הגדילה שלו מפריע לי.
אני שמח שבאנשי עזב. הוא לא התאים בעיניי לאקס-מן, לא התאים להנהגה או ללקיחת חלק בקבוצה, ונראה כאילו הוא עושה טובה לאקסייבייר בתור משגיח זמני על החבורה.
דמויות שנואות:
רייצ'ל גריי! אויש, למה את כאן, רייצ'ל? למה את כאן?! מישהו פשוט זרק אותה לתוך האקס-מן ושכח ממנה. הסיפור שלה כמעט לא מקודם, הדמות שלה לא משתלבת בחבורה, האישיות שלה לא מקבלת כמעט זמן מסך, מלבד האלמנט החוזר של הטראומה מהזמן בעתיד (שרק מתסכל יותר, כי מזכירים את זה אבל לא מתעסקים עם זה). זה הדבר שהכי מעצבן בריצה הזו של קלרמונט: דמויות שנמצאות שם עם בעיה די דחופה (רייצ'ל, וורלוק, מג'יק, בעיית המוטציות כמכלול) אבל עוברים פרקים שלמים בלי שאנחנו רואים שלמישהו אכפת בכלל.
פרופ' אקס - זה מתקשר לסעיף הקודם. הוא זה שאמור להיות לו אכפת, והוא כמעט לא עושה כלום. הוא בדרך כלל לא עושה כלום, וכבר כתבתי מקודם שהפכו אותו לדמות הכי נלעגת וחלשה בריצה הנוכחית.
ציקלופ איבד את חינו בעיניי בריצה הנוכחית, מאז שהוא עזב את האקס-מן. זה כאילו האישיות שלו, שהתבלטה בריצה הראשונה של האקס-מן הקלאסיים, נתקעה במקום. הוא כמו דמות משנות ה-60 בעולם של שנות ה-80. זה מה שאולי גרם לאנשים לשנוא אותו ולהגיד שהוא boy-scout. אין הרבה זמן מסך איתו - הוא נשוי למדלין פריור - אז אני מניח שזה בסדר.
את אנג'ל אני שונא. הוא היה קצת יהיר בשנות ה-60, כשכולם היו יהירים. בשנות ה-80 הוא פשוט אסהול.
אני שונא את דאזלר. בכנות, אני יודע שהמיני-סדרה שלה נפתחה בגלל איזה חוזה עם חברת תקליטים כלשהי, אבל זה לא ברור למה נתנו לה להימשך כל כך הרבה. דאזלר מעולם לא משכה אותי באישיות הלא-אחידה והרדודה שלה. "אני רוצה להיות זמרת מצליחה" מעולם לא היה צריך להיות סיפור בעולם של האקס-מן, והמיני-סדרה שלה לא מצליחה להחליט אם היא אופרת סבון או אקשן גיבורי על. מעצבן אותי שדמות כל כך מטופשת (דיסקו!) נאבקת, כבר בפרקים הראשונים, בדמויות כמו ד"ר דום וגלקטוס (!) אבל ברצינות, גם אם נעמיד פנים שכל זה לא קרה, האישיות של אליסון והרקע שלה כדמות עדיין לא מצדיקה את הקיום שלה בעיניי.
הניו-מיוטנטס - שלא תבינו אותי לא נכון: וולפסביין היא דמות מצויינת, מתוקה, ריאליסטית, מעניינת ומתפתחת, וקאנון-בול הוא בחור שאי אפשר שלא לחבב, מלא צבע וחוכמה, וגם הוא מתפתח. אני מניח שגם מיראז' וסאנספוט משתלבים היטב בצוות. אבל אני פשוט לא רואה טעם לעוד קבוצה של מוטציות בעולם של אקס-מן. אין להם ממש הצדקה. הסיפורים שלהם לא מוסיפים לעולם, לא מעמיקים את העלילה, וכמו שכתבתי קודם, הם מחייבים אותי לקרוא אותם פעמים רבות כחלק מהאקס-מן. והבעיה הנוספת היא שמרגע שנוספים מגמה, מג'יק, וורלוק וסייפר (!) הקבוצה בכלל הופכת לגדולה ואקראית מדי, ואף אחד לא עוצר לפתח את הדמויות קיימות.
סלין - מכשפה באקס-מן כארכי-רשעית. כבר כתבתי את זה מקודם. מעצבן.